כמה דברים-
קודם כל לגבי ג'קסון, כן, כרגע הוא נראה למל"מ רוב הזמן, אבל זה יותר טוב מהשבוע שעבר ובעיקר מזה שלפניו שבהם הוא ממש הזיק, אני רואה כאן בהחלט גרף שיפור, לא מהיר, אבל גרף שיפור וטוב שיאניס נותן לו את הבטחון. לא רק זה, הבריחה של מכבי בדקות האחרונות התחילה ברגע שהוא נכנס ובהחלט היה לו חלק בכך, אני כן חושב שכבר בעתיד הקרוב הוא ימצא את הדרך להיות חלק מועיל בפאזל.
לגבי ג'ייק כהן, למרות כל הספקנים הוא מוכיח שהוא גבוה לגיטימי גם לרמות הגבוהות של היורוליג, לא כוכב, אבל בהחלט מסוגל לתת דקות משמעותיות כמחליף ולהיות כח התקפי בלי להזיק בהגנה. עוד יהיו לו משחקים פחות טובים, זה בטוח, בטח כשהקליעה לא תיכנס, אבל עדיין, עיבוי משמעותי במיוחד עם הפציעות ארוכות הטווח של בלאק וכספי ועם הנטייה של אייסי וריינולדס ליום עסל ויום בסל.
זוסמן נותן משחקים טובים יותר דווקא נגד הקבוצות הגדולות ופחות נגד החלשות. לא שהיה לו משחק גדול אתמול, אבל היה לו סיקוונס יפה של כמה פעולות חיוביות גם בתחילת המשחק וגם ברבע האחרון, ההגנה שלו ממשיכה להיות מצויינת, הוא מראה הבזקים של יכולת ניהול משחק מרשימה (רק הבזקים בינתיים, לא משהו שאפשר לשמר לאורך דקות ארוכות) והוא ממצב את עצמו כמוביל כדור עיקרי שיכול לפנות את ווילבקין להתעסק במה שהוא אוהב לעשות-להיות פינישר. גרף ההתקדמות שלו לא עד כדי כך מהיר, אבל לגמרי בכיוון חיובי ואני חושב שהוא הולך להיות אבן הפינה הישראלית של מכבי לעוד הרבה שנים.
ואם כבר ווילבקין, הוא ותאומו הרוחני דורסי ממשיכים שלא להיות האיטריות הכי ארוכות בסיר, בכל משחק יש להם כמה פעולות מטופשות שגורמות לי פיזית לקרינג', אבל הם סקוררים אדירים עם טווח בלתי נגמר ויאניס הצליח לתת להם המון בטחון, וכשלסקוררים כאלו יש בטחון זה שווה המון.
ועוד נקודה אחת קטנה-ההפרש. למכבי הייתה הזדמנות להשיג הפרש משמעותי במשחק הזה, היא פיספסה אותה וחבל. להשיג את ה-23 של בארסה מהמשחק הקודם היה כמעט בלתי אפשרי, אבל כרגע מכבי בשיוויון מאזנים עם צסק"א ובארסה, לא סביר שהשיוויון הזה ימשך עד הסוף, אבל זה גם לא תרחיש מופרך לגמרי, ועוד כמה נקודות כאן יכלו לעשות את ההבדל מבחינת מכבי בין המקום הרביעי ויתרון ביתיות בפלייאוף לבין המקום החמישי. למזלה, למרות שהיא סוחבת גיבנת של 23 נק' מהמשחק בברצלונה, ברצלונה עצמה סוחבת גיבנת אפילו גדולה יותר של 29 הפרש מהפסד הבית שלה לצסק"א ואם היא תפסיד בחוץ מול צסק"א בעוד חודש וחצי, יהיה לה מאזן של ניצחון אחד ו-3 הפסדים בבית משולש פוטנציאלי, למכבי כבר עכשיו יש בו 2 ניצחונות.
_________________ כורסה נוחה זה התחלה של סוף
|