סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 9:56 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ליגה לאומית
הודעהפורסם: ב' מרץ 15, 2021 1:40 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ודים כתב:
החתול יובב כתב:
איכשהו התגלגלתי לצפות קצת במשחק של רעננה. אופק מלכה זה חתיכת גאנר. יש לו את כל הרפרטואר בקליעה מבחוץ ומנצל גם את ההיסטריה של ההגנה כדי להיכנס למעגל ריינג ומסוגל גם לקלוע פלואטרים. עד כה 13 נקודות בממוצע.

כן. גמד. שאלה אם מסוגל לתרום ברמת ליגת על עם הגודל שלו והעובדה שהוא ממש לא רכז.

הוא ובריסקר חולקים הרבה תכונות דומות. אם בריסקר יכול להיות בליגת העל, אז גם מלכה.
לא יודע איך הוא מתופקד ברעננה, אבל ברמת נבחרות עתודה הוא הראה שהוא יכול לרכז לא רע כשצריך. בעיני הוא הרבה יותר רכז מעמית עבו לשם השוואה. הוא לא בלאט, אבל הוא כן בעל יכולות של רכז וכנראה גם שומר יותר טוב.

לא לשכוח שיש לגליל עליון גב כלכלי רחב עם הטייקון זוהר לבקוביץ' שרכש אותה בינואר האחרון .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 10:03 pm 
Sophomore

צפיתי היום במשחק בין גבעתיים למוצקין. משחק די צמוד, אבל גבעתיים ברחה ברבע האחרון לניצחון.

בגבעתיים גיא פלטין עם עוד משחק דומיננטי. 21 נקודות, 7 ריבאונדים, 4 אסיסטים ו-9 חטיפות (!). לא הפעם הראשונה שהוא עם לפחות 5 חטיפות השנה. שחקן מעניין. מזכיר לי קצת את יפתח זיו באספקטים מסויימים של המשחק. כמו זיו הוא שמאלי מהיר וחזק, אתלט טוב (אם כי לא ברמה של זיו) ומשחק עם הרבה אסרטיביות -- חודר לצבע די בקלות, לא מפחד ממגע, ומוסר לא רע. וגם שומר טוב ואגרסיבי עם אינסטינקטים מצויינים. אבל גם כמו זיו, משחק קצת פרוע ולא תמיד מקבל החלטות טובות. מגיע הרבה לטבעת, אבל מתעקש על השמאל ולא תמיד מסיים ביעילות. וגם הקליעה מבחוץ לא במיוחד יציבה. עוד תחום שהוא מזכיר בו את זיו הוא האמונציונאליות. משחק עם לא מעט התלהבות, אבל גם מחצין תסכול אחרי פעולות לא טובות. בקיצור, יש עוד הרבה על מה לעבוד, גם מבחינת הכישורים וגם מבחינה מנטאלית. אבל בגיל 20 יש כאן פוטנציאל לא קטן לפוינט גארד פותח בליגת העל. נקווה לראות אותו שם כבר בשנה הבאה.

לידו בגבעתיים משחק עוד צעיר -- הראל רינסקי בן ה-19 מהנוער של מכבי תל אביב. פורוורד גבוה ויכול לקלוע שלשות באחוזים סבירים. אבל זהו פחות או יותר. לא עושה שום דבר אחר בשני הצדדים של המגרש ולא נראה לי שייצא ממנו שחקן מעניין.

במוצקין, שוב התרשמתי משלו לוגשי בן ה-19, שסיים עם 21 נקודות ו-5 ריבאונדים. קלעי טוב, עם גודל טוב, שמשחק בוגר ואחראי. לא רק קלעי. יודע גם לחדור יפה לצבע ולסיים ביעילות. לוקח את מה שההגנה נותנת ולא מנסה לעשות מה שהוא לא יודע. וגם מראה הגנה סולידית מאוד. יכול לדעתי להיות יופי של שחקן משלים בליגת העל. כמעט אין לי ספק שיגיע לשם ולדעתי גם יתקע יתד לשנים. פחות פוטנציאל לדומיננטיות מלפלטין, אבל מצד שני הרצפה גבוהה יותר כי פלטין צריך קבוצה שתסכים לתת לו את המושכות ולוגשי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 10:10 pm 
Junior

גיא פלטין אכן שחקן מאוד מוכשר עם נתונים פיזיים מצוינים, אבל הוא ימני לא שמאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 10:18 pm 
Junior

פלטין פוינט?

בכל מקרה, יהיה נחמד לקבל אינפוזיית כשרון לליגת העל. יש בהחלט כמה ישראלים בעמדות הגארד שצריכים לעשות את הדרך ההפוכה (שוכי, טישמן, הובר, זיו בן צבי) לימונד סתם גמור ומקבל ימבה דקות בנס צי. יהיה מרענן להיפטר מהם ולתת הזדמנות למושקוביץ, פלטין ולוגשי. אולי גם ג'ורדן כהן מאשדוד שווה ליגת על.

מה עם תומר לוינסון? מראה איזשהו שביב התקדמות ברעננה?

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 11:27 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:

בטוח? הולך כמעט רק לשמאל ונראה שהוא מתקשה לסיים בימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 11:32 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
הוקיץ' כתב:

מיליון אחוז.
ראיתי אותו המון מגיל 16 בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 16, 2021 11:43 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
סאבוניס כתב:
הוקיץ' כתב:

מיליון אחוז.
ראיתי אותו המון מגיל 16 בערך.

מעניין. זה דווקא מעודד אם ככה, אם הוא מרגיש כל כך נוח עם השמאל. אבל מעורר קצת סימני שאלה למה הוא מתעקש כל כך ללכת לסיומות קשות בשמאל במקום לסיים עם היד הדומיננטית שלו. בכל מקרה, אני אוהב שחקנים אמבידקסטריים (ד"ש לדני אבדיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:42 pm 
Sophomore

מושקוביץ ופלטין ממשיכים להתחרות מי נותן מספרים מרשימים יותר.

אחרי 9 החטיפות של פלטין, מושקו עם משחק של 26, 5 ו-5 (ורק איבוד אחד) באחוזים מצויינים: 4 מ-5 משלוש, 7 מ-12 משתיים. בששת המשחקים האחרונים (בכולם נתניה ניצחה) הוא על 22 נקודות, 6 אסיסטים ו-5 ריבאונדים למשחק, עם 3 שלשות למשחק בכמעט 50%. וגם הוריד משמעותית את כמות האיבודים לפחות מ-2 למשחק (בהשוואה ל-3.5 לעונה כולה).

גם מושקו וגם פלטין הולכים ומשתבחים ככל שהעונה מתקדמת, נותנים מספרים של זר שלישי (טוב), ובהתאמה גם הקבוצות שלהם משתפרות והופכות לקונטנדריות לגיטימיות לעלייה. כאמור, לא מצליח לחשוב על שחקן צעיר אחר עם מספרים כאלו מרשימים בלאומית בעשור או שניים האחרונים. יפה שהשנה יש שניים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 9:01 pm 
Sophomore

גם עמית אהרוני בן ה-19 במשחק מצויין בניצחון של נתניה. 17 נקודות, 8 אסיסטים ו-4 חטיפות. גם הוא הולך ומשתפר ובחמשת האחרונים (כאמור, כולם ניצחונות של נתניה) הוא עם 15 נקודות ו-6 אסיסטים למשחק, כולל 4 שלשות למשחק ב-66%.

מודה שלא כל כך האמנתי בו לרמות הגבוהות. זאת אומרת, תמיד אהבתי אותו כשחקן חכם מאוד עם שליטה בכדור, קצב משחק נהדר, וראיית משחק מצויינת. אבל השילוב של היעדר גודל, אתלטיות בינונית מאוד וקליעה לא משהו גרמו לי לחשוב שהתקרה לא ממש גבוהה. עדיין הייתי רוצה לראות אם הוא יכול לשמור על רמה כזו לאורך זמן (בעיקר הקליעה, שעד לעונה הזו הייתה מפוקפקת). אבל אם כן, יש מצב שגם הוא מגיע בשנים הקרובות להיות רכז בליגת העל, אולי אפילו רכז פותח אם הכל נופל נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 10:03 pm 
מנהל פורום

יצא לי לראות את עמית אהרוני לא מספיק לצערי, אבל ממש נהניתי בכל פעם, יש שם שכל ודמיון במשחק שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 11:14 pm 
Hall of Famer

אני שואל ברצינות
האם קבוצה ממוצעת בליגת העל לא תעשה בשכל "לשלוף" כעת אחד מהם (גם בראייה קדימה), במקום להחליף את הזר הבינוני השמיני שלה בזר תשיעי (בינוני?!)

הרי סביר שאפשר לסגור את זה בגרושים (במונחי קבוצת ליגת על)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 3:50 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני שואל ברצינות
האם קבוצה ממוצעת בליגת העל לא תעשה בשכל "לשלוף" כעת אחד מהם (גם בראייה קדימה), במקום להחליף את הזר הבינוני השמיני שלה בזר תשיעי (בינוני?!)

שאלה מעניינת. לפחות לגבי מושקוביץ זה לא נראה כזה פשוט. יעקב מאיר מהביביתון (בעיני כתב הכדורסל הטוב והחרוץ בארץ) כותב שמושקו כבר התחייב למכללה לעונה הבאה (מרימאק). אבל מסתבר שיש לו הרבה ביקוש וכרגע הוא בוחן אופציות אחרות, כולל ברנו הצ'כית וכמה קבוצות בליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 4:10 pm 
Junior

השאלה היא מה המטרה. אם זו קבוצה בלי שאיפות גדולות העונה ושכבר לא נמצאת בסכנת ירידה, אני מניח שכן (אם כי לא בטוח שיהיה עד כדי כך קל "לשלוף" את פלטין או מושקוביץ).
אם זו קבוצה שיש לה על מה לשחק העונה אז מן הסתם לא, כי אלה לא שחקנים שיתרמו העונה יותר מדי ככל הנראה (הכוונה לפלטין ומושקוביץ, לוגשי ואהרוני בכלל לא בכיוון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 4:41 pm 
Hall of Famer

אעלה 2 דוגמאות

הפועל ת"א
גם ככה הם בעודף זרים וסביר שלא יישארו עם כולם עד הסוף, אז נניח במקום יורק או דיבלר (שהרי גם בונים על יאנג כשחקן מאוד מרכזי) להביא את מושקוביץ'/פלטין כגארד שעולה מהספסל (גם באופן מיידי לא מן הנמנע שהוא יכול לתרום יותר מרז אדם - אני טועה?).
בהנחה סבירה שים מדר לא ימשיך בעונה הבאה, אז מן הסתם זה כבר פיסה מאוד מבורכת לסגל העתידי.

ראשון לציון
לא בסכנת ירידה, ומנגד סביר שלא יהיו בבית העליון.
המצטרפים המיועדים לא יכולים לקבל חלק מה-15 דקות של טישמן?
בייחוד כעת כשהם עם גארד זר אחד בלבד (ולכן אולי אף יהיה פה "נתח" של יותר מ-15 דקות במכלול).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 5:14 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אעלה 2 דוגמאות

הפועל ת"א
גם ככה הם בעודף זרים וסביר שלא יישארו עם כולם עד הסוף, אז נניח במקום יורק או דיבלר (שהרי גם בונים על יאנג כשחקן מאוד מרכזי) להביא את מושקוביץ'/פלטין כגארד שעולה מהספסל (גם באופן מיידי לא מן הנמנע שהוא יכול לתרום יותר מרז אדם - אני טועה?).
בהנחה סבירה שים מדר לא ימשיך בעונה הבאה, אז מן הסתם זה כבר פיסה מאוד מבורכת לסגל העתידי.

ראשון לציון
לא בסכנת ירידה, ומנגד סביר שלא יהיו בבית העליון.
המצטרפים המיועדים לא יכולים לקבל חלק מה-15 דקות של טישמן?
בייחוד כעת כשהם עם גארד זר אחד בלבד (ולכן אולי אף יהיה פה "נתח" של יותר מ-15 דקות במכלול).

בהפועל הסיבה היחידה שיש כל כך הרבה זרים זה ריבוי הפציעות שלא אפשר שחרורים. זאנה סיים את העונה מזמן, יורק ודיבלר עכשיו ישוחררו, ואחרי שטוקוטו יחזור אני משער שגם אפשואו יקבל כרטיס טיסה ונישאר עם ארבעה זרים. בהפועל מכוונים לקצץ עלויות (זו תמיד הייתה הכוונה העונה, רק שהמצב בטבלה לא אפשר) ואני לא חושב שיש סיכוי שיכניסו יד לכיס כדי לשחרר את מושקוביץ. בכל אופן, בעונה הבאה (במידה ונישאר בליגה) גם בריסקר אמור לחזור ואז אין סיבה אמיתית להביא עוד גארד ישראלי.
בראשון אולי זה יכול להיות רעיון לא רע עם אופק עתידי שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 5:47 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
אני שואל ברצינות

רמת גן ונתניה נאבקות, כרגע לפחות, על ביתיות ברבע הגמר.
לגרום להן לוותר על העונה יצריך ביי-אאוט שאני בכלל לא בטוח שהוא גרושים במונחי ליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 7:49 pm 
Hall of Famer

איתי מוסקוביץ'מנתניה הוא כנראה הגארד הישראלי הכי טוב בלאומית גדל בגליל מעיינות שיחק בהצטיינות גם במכבי רמת גן הארצית ונותן עונה מופלאה עם יד שמאל שלו שיפר במהלך העונה את הקליעה מ-3 עם ראיית משחק מצויינת והרבה בזכותו נתניה מועמדת לעלות ליגה העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 7:59 pm 
Hall of Famer

blue כתב:
רמת גן ונתניה נאבקות, כרגע לפחות, על ביתיות ברבע הגמר.
לגרום להן לוותר על העונה יצריך ביי-אאוט שאני בכלל לא בטוח שהוא גרושים במונחי ליגת העל.

השאלה עד כמה חשובה "ביתיות ברבע הגמר", ובכלל הצלחה בפלייאוף.
האם הקבוצות שלהם חמות על לעלות ליגה / אדישות / "מוכנות לבחון את האופציה אבל יהיה להן קשה"?
בהיבטים הרגילים של תקציב, מגרש וכו'.

אני שואל כי באמת אין לי מושג מה המצב (במרבית קבוצות הלאומית) מהבחינה הזו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 12:59 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
האם הקבוצות שלהם חמות על לעלות ליגה / אדישות / "מוכנות לבחון את האופציה אבל יהיה להן קשה"?

גם אני לא יודע, אבל התחושה שלי היא שנגמר העידן שבו קבוצות אדישות (שלא לדבר על מוותרת על העלייה).
הערכה שלי לגבי רמת גן - חמים אש על עלייה אבל לא יכולים להעמיד תקציב גבוה (גם מנהלים מאבק משפטי מול העירייה על חלוקת המשאבים העירוניים)

סאבוניס, מה אתה אומר על נויוביץ מרמת גן?
ב5 המשחקים האחרונים הוא מקבל המון דקות (במקביל לירידה בדקות של רינסקי). לפני כן הוא שיחק במצטבר איזה 10 דקות כל העונה (מניח שהיה פצוע או משהו כזה).
קיבל זימון לראשונה לנבחרת העתודה השבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 21, 2021 6:29 pm 
Sophomore

blue כתב:
shmueliki כתב:

גם אני לא יודע, אבל התחושה שלי היא שנגמר העידן שבו קבוצות אדישות (שלא לדבר על מוותרת על העלייה).
הערכה שלי לגבי רמת גן - חמים אש על עלייה אבל לא יכולים להעמיד תקציב גבוה (גם מנהלים מאבק משפטי מול העירייה על חלוקת המשאבים העירוניים)

סאבוניס, מה אתה אומר על נויוביץ מרמת גן?
ב5 המשחקים האחרונים הוא מקבל המון דקות (במקביל לירידה בדקות של רינסקי). לפני כן הוא שיחק במצטבר איזה 10 דקות כל העונה (מניח שהיה פצוע או משהו כזה).
קיבל זימון לראשונה לנבחרת העתודה השבוע.

שחקן נחמד נויוביץ. נחשב לפוטנציאל מעניין כבר בנוער של הוד השרון. אוהב את הקשיחות שלו. אתלט טוב ומשחק עם הרבה גמפשן. לא נראה לי פוטנציאל ליגת על אבל, בהתחשב בגובה ובקליעה המוגבלת כשוטינג גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 21, 2021 11:15 pm 
Junior

לפי הכתבה של רועי כהן, מושקוביץ' לא ממש בקטע של הפועל ירושלים. מניח שיילך לגלבוע, ראשון או נס צי.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 12, 2021 1:13 pm 
Hall of Famer

הפור' המתאזרח אייזיה אייזנדורף הושאל מהרצליה לגלייל עליון מהלאומית שכרגע במקום ה2 בליגה אחריי אשקלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 13, 2021 1:11 pm 
Hall of Famer

שלומי הרוש עבר ממכבי רמת גן לאשדוד הבוקר.
כרגע אשקלון נראית דרגה מעל הליגה ויהיה מאבק פתוח בין לפחות 3 קבוצות כנראה על הכרטיס השני לעלייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 21, 2021 12:42 am 
Sophomore

ממשיכים במעקב הצעירים שאמורים לעשות את המעבר לליגת העל בעונה הבאה. מושקוביץ ופלטין גם ניצחו היום:

מושקוביץ (נתניה): 24 נקודות, 9 ריבאונדים, 8 אסיסטים.
פלטין (גבעתיים): 23 נקודות, 10 ריבאונדים, 5 אסיסטים ו-2 חטיפות.
לוגשי (מוצקין): 20 נקודות, 3 ריבאונדים, 2 חטיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 21, 2021 10:34 am 
Junior

ראיתי כמה משחקים של מושקוביץ ופלטין בעקבות הדיווחים פה.

מושקוביץ נראה לי שתי דרגות מעל פלטין בתור פרוספקט לליגת על שנה הבאה. הרבה יותר בשל וחכם. פלטין חתיכת שחקן פרוע. אמנם יש לו גם מקום, אבל צריך קצת הרבה אילוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, סאבוניס, עופר האדום ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה