סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עומרי כספי
הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 2:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
שאלה מעניינת לגבי דראפט 2009.
מי שבערך באותו דרג כמוהו: ג'ודי מיקס, יונאס ירבקו, וויין אלינגטון, דמארה קארול, טאג' גיבסון, ג'יימס ג'ונסון, טיילר הנסבורו, ג'ראלד הנדרסון, ג'ורדן היל.

לא יודע...
להגיד שג׳יימס ג׳ונסון וטאג׳ גיבסון הם שחקנים באותו דרג נראה לי כמו מחמאה גדולה לכספי.
אפשר לראות את זה (גם) לפי הרווחים בקריירה.

ג׳יימס ג׳ונסון הרוויח בערך פי 4, גם טאג׳ גיבסון, אפילו ווין אלינגטון הרוויח פי 3..
אז נכון שכספי פספס לכאורה חוזה גדול אבל אלו פשוט שחקנים עם אימפקט גדול יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 3:12 pm 
Hall of Famer

לגבי טאג' זו אולי נכון (התלבטתי לאיזה קבוצה להכניס אותו), אבל ג'יימס ג'ונסון ו-וויין אלינגטון זה בערך אותו הדרג לטעמי, לא מדובר בשחקנים בלבל שונה, הקריירות שלהם טיפה יותר טובות אולי, אבל זה כבר עניין יותר של סיטואציה מאשר של שחקנים ברמה שונה ואם היו עושים היום דראפט מחדש, אני בטוח שלפחות חלק מהקבוצות היו מעדיפות את כספי על פניהם בהתאם לצרכים ספציפיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 3:20 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
אבל זה כבר עניין יותר של סיטואציה מאשר של שחקנים ברמה שונה ואם היו עושים היום דראפט מחדש, אני בטוח שלפחות חלק מהקבוצות היו מעדיפות את כספי על פניהם בהתאם לצרכים ספציפיים.

אני לא חושב שאתה צודק..
אבל כנראה שלעולם לא נדע מה היה קורה בדראפט מחדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 4:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Att כתב:
rony כתב:
שאלה מעניינת לגבי דראפט 2009.
מי שבערך באותו דרג כמוהו: ג'ודי מיקס, יונאס ירבקו, וויין אלינגטון, דמארה קארול, טאג' גיבסון, ג'יימס ג'ונסון, טיילר הנסבורו, ג'ראלד הנדרסון, ג'ורדן היל.

לא יודע...
להגיד שג׳יימס ג׳ונסון וטאג׳ גיבסון הם שחקנים באותו דרג נראה לי כמו מחמאה גדולה לכספי.
אפשר לראות את זה (גם) לפי הרווחים בקריירה.

ג׳יימס ג׳ונסון הרוויח בערך פי 4, גם טאג׳ גיבסון, אפילו ווין אלינגטון הרוויח פי 3..
אז נכון שכספי פספס לכאורה חוזה גדול אבל אלו פשוט שחקנים עם אימפקט גדול יותר.

לעניין הרווחים בקריירה, אני חושב שאם כספי היה חותם בקיץ 2014 על חוזה לשתי עונות במקום שלוש בסקרמנטו אז המחצית השנייה של הקריירה שלו היתה נראית שונה לחלוטין, לפחות מבחינת רווחים. להזכירכם העונה השנייה בקדנציה השנייה בקינגס היתה עונתו האישית הטובה בקריירה (כמעט 12 נק' ו-6 כ"ח למשחק מהספסל) ובקיץ שלאחריה כל שחקן חופשי שיודע לרוץ וללעוס מסטיק בו זמנית קיבל חוזה מופרך לכמה עונות (נראה לי בגלל תקרת השכר שעלתה אבל אני לא סגור על זה). פאקינג ביסמק ביומבו קיבל חוזה של 68 מיליון ל-4 שנים! בקיץ ההוא אחרי עונה של 5.5 נק' ו-8 כ"ח בטורונטו, כך שלא מופרך להעריך שכספי שאז עוד נחשב למומחה שלשות (1.6 לערב ב-41%) היה מקבל חוזה של כמה עשרות מיליונים ל-3-4 שנים. במקום זאת עונת 2016/7 נפתחה עם פיטוריו של מייק מאלון וכספי שלא הסתדר עם המאמן החדש הועבר בטרייד לניו אורלינס ומשם למינסוטה ומאז השיג רק חוזי מינימום. גם יכול להיות שאם היה מקבל את החוזה הגדול אז לאור הפציעות שהוא עבר בהמשך הקריירה היה מעדיף לחזור לאירופה מוקדם יותר ובמצב פיזי טוב יותר ואז היה גם מציג יכולת טובה יותר ביורוליג ולא נראה כמו עגלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 5:21 pm 
Hall of Famer

Krembo2 כתב:
THE G1 כתב:
אני תמיד אמרתי שגם אם כספי היה נוחת באירופה אחרי חצי עשור - הוא עדיין לא היה הופך לאיזה כוכב יורוליג. הוא פשוט לא בנוי לזה. השניים האחרים (מיקי ודורון) בהחלט היו כאלה. והם בהחלט עדיפים עליו בדיון של הגדול ביותר.

אני דווקא חושב שכן.
בתור אחד שהיה ב-3 היורובאסקטים האחרונים, כספי לגמרי היה ה גו טו גאי של הנבחרת (לצד מקל ואליהו, לדעתי קצת מעליהם) וגם מול הנבחרות היותר חזקות, הוא היה נראה די בטופ.
לא חושב שהוא היה הופך למגה סטאר סטייל לארקין או מייק ג'יימס שיכולים להוביל קבוצה לבד,
אבל לחלוטין יכל להיות שחקן בקאליבר של נגיד וויל קלייברן או וסלי כזה

זאת בדיוק הנקודה.
יכול להיות שהיה לו את זה לתת קריירה אירופאית פירסט קלאס, אבל הוא בחר להמשיך לחמם את הספסל בארה"ב ולא לנסות לעשות משהו משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 5:28 pm 
Hall of Famer

Krembo2 כתב:
אני דווקא חושב שכן.
בתור אחד שהיה ב-3 היורובאסקטים האחרונים, כספי לגמרי היה ה גו טו גאי של הנבחרת (לצד מקל ואליהו, לדעתי קצת מעליהם) וגם מול הנבחרות היותר חזקות, הוא היה נראה די בטופ.
לא חושב שהוא היה הופך למגה סטאר סטייל לארקין או מייק ג'יימס שיכולים להוביל קבוצה לבד,
אבל לחלוטין יכל להיות שחקן בקאליבר של נגיד וויל קלייברן או וסלי כזה

לאן שהגענו באותם היורובאסקטים זו לא בדיוק ראייה לטובתו (לא שהוא בהכרח "האשם", אבל נקודות זכות רבות הוא לא מרוויח מכך בעיניי).
מנגד וסלי אולי לא הגו-טו-גאי של נבחרת צ'כיה (ובוודאי לא של פנר'), אבל אין להשוות למה שהוא השיג ברמה הקבוצתית לאורך השנים האחרונות - ואולי זה אומר הרבה עליו.

אני בהחלט חושב שכספי בשנים הטובות שלו יכל להיות שחקן יורוליג טוב מאוד, אבל פשוט לא במדרגה הגבוהה ביותר (כלומר נניח "רק שחקן חמישייה משלים" באחת מהקבוצות הגדולות, או אחד מהשחקנים המובילים בקבוצת רבע גמר שכזה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2021 8:19 pm 
Junior

אני חושב שכספי בהחלט יכל להיות אחד השחקנים הטובים על העמדה שלו. גם בעונה שעברה במכבי, כשעוד שיחק, ניתן היה לראות שיש בו המון איכותיות למשחק האירופי. אמנם לא ממש באותה עמדה, אבל מבחינת מעמד יכל להיות משהו בסגנון של פרינטזיס.

בגלל זה הקריירה שלו כ"כ מבוזבזת בעיניי. אם שופטים אותו לפי סטנדרט ישראלי, אז ברור שלהיות ב NBA כ"כ הרבה עונות זה הישג לא מבוטל. אבל אם הוא לא היה ישראלי, ובהתחשב בכמות הגדולה של שחקנים בינ"ל שמשחקים מעבר לים, כנראה שלא היינו שמים לב לקיומו. ואני יודע שלא כולם שותפים לדעה שלי בנושא הזה, אבל לדעתי להיות שחקן משמעותי באירופה זה הישג יותר משמעותי מלהיות על תקן סותם חורים ב NBA. חבל שלא חזר לכאן לפני 5 עונות בקיצור, אז היינו באמת יכולים להתרשם מהקריירה שלו. לכן הוא תמיד יישאר מאחורי מיקי, ג'מצ'י, שפר וקטש מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 80 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה