סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 5:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מי שמגדיר אותו ככוכב, פשוט לא צופה במשחקים.
מדהים. מה הוא עוד צריך לעשות בשביל שאחרוני האוהדים יבינו כמה הוא גרוע. אני אפילו לא מדבר על השכר. פטי מילס שחקן יותר טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 5:47 am 
Freshman

הנזק שהוא עושה לא ניתן לכימות במילים או במספרים. אני יכול להבין איך מישהו חסר הבנה בכדורסל מתבלבל מהמספרים שלו...בשנים של הטריפל דאבלים וה MVP (בדיחה). אבל היום? זה כבר עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 6:16 am 
Hall of Famer

Gilsh כתב:
הנזק שהוא עושה לא ניתן לכימות במילים או במספרים. אני יכול להבין איך מישהו חסר הבנה בכדורסל מתבלבל מהמספרים שלו...בשנים של הטריפל דאבלים וה MVP (בדיחה). אבל היום? זה כבר עצוב.

מדוייק. דורנט הבין זאת כבר אז.פשוט לא להאמין שיש אנשים שמתפרנסים מכדורסל ועדיין נופלים בפח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 6:45 am 
Junior

satriani כתב:
מדהים. מה הוא עוד צריך לעשות בשביל שאחרוני האוהדים יבינו כמה הוא גרוע. אני אפילו לא מדבר על השכר. פטי מילס שחקן יותר טוב ממנו.

אתה אוהב להקשיב לסקיפ ביילס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 7:06 am 
Hall of Famer

קורובייב כתב:
satriani כתב:

אתה אוהב להקשיב לסקיפ ביילס?

לא. פשוט ראיתי אותו תופר אותו בזמן שווסטבריק מחפש ריבאונדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 7:30 am 
Junior

אני ראיתי את ווסטברוק לא מעט עונה שעברה ואני חושב שהוא היה הסיבה שווישנגטון נראה טוב בחצי העונה השניה ונכנסו לפלייאוף.

עונה שעברה ווסטברוק היה סביב ממוצעי הקריירה שלו. אם נוריד את 2 העונות הראשונות שלו אז עונה שעברה הוא היה יעיל כמו ממוצע הקריירה שלו עד אז (יותר יעיל אם מוסיפים את העונות הראשונות). אומנם קלע 2.8 פחות אבל מסר 3 אס' ולקח 3.9 ריב' יותר. הוא איבד 0.5 יותר וקלע ב10% פחות מהעונשין (שזה החלק הכי מהותי).

רוצה להגיד - אם לווסטברוק הייתה קריירה של כוכב אז העונה האחרונה סטטיסטית לא שונה ממוצע הקריירה שלו ככוכב.
אם אתם בז'אנר סטריאני שטוענים שהוא תמיד היה גרוע, סבבה (הוא באמת עקבי בזה שנים) ... אם אתה טוענים שפעם הוא היה כוכב והיום הוא נזק ותולים את זה בסטטיסטיקה אז מצטער, אני לא רואה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 9:24 am 
Senior

Att כתב:
לכתוב נתונים מספריים בלי אחוזים מהשדה זה ממש כאילו אין אנליטיקס בליגה. הבחור קולע באחוזים גרועים, לא מרווח את המשחק, לא שומר טוב, מאבד המון. איי קיו כדורסל נמוך. לא ממש ברור מה הוא כן עושה טוב.
וכאמור, בוודאי לא יותר טוב מהשחקנים שהזכרתי קודם לכן שנמצאים בעמדה שלו.

אתה יודע שהאנליטיקס לא המציאו את האחוזים מהשדה, נכון?
ברור שהם חלק משמעותי מהסטטיסטיקה ואי אפשר להתעלם מהם, מצד שני - לכתוב אחוזים מהשדה ומספר אבסולוטי של איבודים, בהתעלמות מוחלטת מנתונים אחרים זה או מרוב אנליטיקס לא לראות את היער, או דמגוגיה זולה למדי. תבחר אתה מה נכון במקרה הזה.
לא ממש ברור מה הוא עושה טוב? בבקשה: יש לו מנוע בלתי נגמר ודרייב אדיר לנצח משחקי עונה סדירה, הוא נהדר במגרש הפתוח ובהתקפות מעבר, כולל ובעיקר אחרי שהוא עצמו לקח ריבאונד הגנה, ובהתחשב בזה שהוא ריבאונדר עצום בשביל גארד - יש המון כאלו. מגיע מצוין לצבע גם בהתקפה עומדת, מוסר טוב מאוד, כל מיני דברים כאלו שלא רואים בסטטיסטיקה (אם כל מה שאתה רואה בסטטיסטיקה זה אחוזים מהשדה).
דרך אגב, ציינת את טריי יאנג - אז האחוזים שלו מהשדה בעונה שעברה היו פחות טובים משל ווסטברוק (אבל כן, אלו האחוזים ה'פשוטים' ולא הTS, מיושן שכמוני, אבל אתה זה שהשתמשת בהם מלכתחילה) ויחס האסיסטים-איבודים שלו היה גרוע יותר. אולי זו לא הדרך היחידה למדוד שחקן?

הוא לא יותר טוב מהשחקנים שהזכרת בעמדה שלו, אבל איכשהו מדובר בדיוק על חמישה שחקנים אחרי שאני הבאתי מדד שבו הוא נבחר לגארד השביעי הכי טוב באותה העונה, ככה שזה לא סותר. גם אם הוא היה הגארד העשירי הכי טוב בליגה בעונה שעברה, בהתחשב בזה שכל קבוצה משחקת עם שניים או שלושה גארדים על המגרש, זה הופך אותו לטופ-20 או טופ-25 לשיטתך.

ואם כל הטררם על וושינגטון הנהדרת והקבוצתית העונה, כרגע - אחרי שחזרו למחוזות המציאות לאחרונה, המאזן שלהם עומד על 17-16. בעונה שעברה הם פתחו רע, עם 6 נצחונות מ23 המשחקים הראשונים, בתקופה שבלי ספק ווסטברוק היה פצוע בה ואפילו לא שותך ב6 משחקים מתוכה ובחמישה אחרים הוא לא עבר 27 דקות.
מאז אותה פתיחה של העונה, כשווסטברוק נראה הרבה יותר טוב ומשחק בכל המשחקים, ורק באחד מהם משחק פחות מ31 דקות, וושינגטון עמדה על מאזן של 28-21. אז זו טענה לגמרי לגיטימית בעיני שעם ווסטברוק בריא הוויזארדס היו קבוצה טובה יותר מאשר הקבוצה של העונה.
ואני אפילו לא מדבר כאן על ה17 נצחונות מ23 משחקים שלהם בסוף העונה, שאני מבין שלא באמת הייתה מייצגת, אבל נוצרה בעיקר בחסות תקופה נהדרת של ווסטברוק.

אני יודע שזה מאוד טרנדי לצעוק שווסטברוק גרוע ו'ווסטבריק' וכל השטויות שסטריאני רוטן פה ללא הרף, אבל ווסטברוק היה מעולה בשביל הוויזארדס בשני שליש האחרונים של אותה העונה, אני מזמין פה כל אחד ללכת לחפש מה אוהדי וושינגטון לא ישראלים כתבו עליו בסוף העונה הסדירה, מה למשל ג'ו האוס מדה-רינגר היה אומר עליו בפודקאסט של ביל סימונס, הוא לא סתם היה מאוד קרוב להיכנס לחמישיית העונה השלישית.
ווסטברוק הוא עדיין כוכב בליגה והלייקרס לגמרי הביאו כוכב שלישי לצד השניים הקיימים (וזה כולל אם אנחנו משתמשים במדדי טופ-25), הם פשוט החתימו את הכוכב הממש לא נכון וזה בדיוק היה המסר של ההודעה של שמואליקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 1:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מתוך וואלה ספורט:
ציטוט:
ווסטברוק בעצמו התייחס לביקורות הגוברות אמש, ואמר לדעתו המספרים והיכולת שלו העונה מספיק טובים. "בכנות, אני חושב שאני בסדר גמור. כולם מדברים על איך אני משחק ומה אני עושה, אבל אני חושב שאנשים מצפים ממני לעשות פאקינג 25 נקודות, 15 ריבאונדים ו-15 אסיסטים למשחק, וזאת לא דרישה נורמלית. חייבים להבין שזו לא סטטיסטיקה שאנשים מצליחים להגיע אליה באופן קבוע".

משפט אחד שמסביר את הבעיה בסגנון המשחק של ווסטברוק היישר מהבחור עצמו.
לא, חמוד. לא מצפים ממך ל-25, 15, 15, מצפים ממך שתעזור לקבוצה שלך לנצח משחקים ולא שתרדוף אחרי טריפל דאבלים.
אני גם לא מבין איך שחקן עם כאלה נתונים פיזיים ואתלטים יכול להביע עניין כה מועט בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 1:43 pm 
מנהל פורום

הדיון לא היה על ווסטברוק כנזק או לא
הדיון האם הוא נחשב כוכב. במובן של הארצישראלי ללייקרס 3 כוכבים או שתיים
סתבס צודק, הוא כוכב לכל דבר ועניין
הסטט שלו מלכודת וכו. זה נכון לדעתי. אבל זה לא רלוונטי למעמד שלו בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:04 pm 
Freshman

sir charles כתב:
מתוך וואלה ספורט:
ציטוט:
ווסטברוק בעצמו התייחס לביקורות הגוברות אמש, ואמר לדעתו המספרים והיכולת שלו העונה מספיק טובים. "בכנות, אני חושב שאני בסדר גמור. כולם מדברים על איך אני משחק ומה אני עושה, אבל אני חושב שאנשים מצפים ממני לעשות פאקינג 25 נקודות, 15 ריבאונדים ו-15 אסיסטים למשחק, וזאת לא דרישה נורמלית. חייבים להבין שזו לא סטטיסטיקה שאנשים מצליחים להגיע אליה באופן קבוע".

משפט אחד שמסביר את הבעיה בסגנון המשחק של ווסטברוק היישר מהבחור עצמו.
לא, חמוד. לא מצפים ממך ל-25, 15, 15, מצפים ממך שתעזור לקבוצה שלך לנצח משחקים ולא שתרדוף אחרי טריפל דאבלים.
אני גם לא מבין איך שחקן עם כאלה נתונים פיזיים ואתלטים יכול להביע עניין כה מועט בהגנה.

זו בדיוק הבעיה שלו, הוא אפילו לא מבין איפה הוא טועה. שחקן ששייך להיסטוריה.
מישהו אמר פה שצריך לרחם על לברון אבל למה? זה הוא שבישל את הדייסה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:07 pm 
Junior

Gilsh כתב:

אני רשמתי שצריך לרחם על לברון כי הוא משחק מדהים והקבוצה נראית תחת. אפשר גם לרחם על מעשן שמשתעל כל היום ואפשר גם לרחם על קובידיוט שהתאשפז במצב קשה מקורונה. זה שלברון שעשה טעות ביושבו כGM לא אומר שאי אפשר לרחם עליו ביושבו ככוכב :)

ולא מבין למה ווסטברוק שייך להיסטוריה, רק עונה שעברה הוא הוביל את וושיגנטון לפלייאוף תוך העמדת ססטטיסטיקה לא שונה בהרבה ממוצעי הקריירה שלו.
אפשר לטעון (ובצדק) שהוא מאוד לא מתאים ליד לברון ודיוויס, אבל הוא בהחלט שחקן רלוונטי מאוד בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:15 pm 
Freshman

sheky כתב:
Gilsh כתב:

אני רשמתי שצריך לרחם על לברון כי הוא משחק מדהים והקבוצה נראית תחת. אפשר גם לרחם על מעשן שמשתעל כל היום ואפשר גם לרחם על קובידיוט שהתאשפז במצב קשה מקורונה. זה שלברון שעשה טעות ביושבו כGM לא אומר שאי אפשר לרחם עליו ביושבו ככוכב :)

ולא מבין למה ווסטברוק שייך להיסטוריה, רק עונה שעברה הוא הוביל את וושיגנטון לפלייאוף תוך העמדת ססטטיסטיקה לא שונה בהרבה ממוצעי הקריירה שלו.
אפשר לטעון (ובצדק) שהוא מאוד לא מתאים ליד לברון ודיוויס, אבל הוא בהחלט שחקן רלוונטי מאוד בליגה.

ההשוואות לא נשמעות לי מקבילות אבל אני מבין את הנקודה שלך, כמובן שאפשר וזכותך לרחם עליו :)

הכוונה שלי לא רק לגבי ווסטברוק, אלא לשחקנים שכמותו. שחקן בלי הגנה, בלי שכל ובלי קליעה, זה לא יכול לעבוד בכדורסל המודרני. הסטטיסטיקה שלו לא מעניינת כי זה משחק קבוצתי, שימשיך לעשות טריפל דאבלים באחוזים מזעזעים, בלי הגנה וגם לסדר ליריב מתפרצות בשפע עם האיבודים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:25 pm 
Junior

Gilsh כתב:
ההשוואות לא נשמעות לי מקבילות אבל אני מבין את הנקודה שלך, כמובן שאפשר וזכותך לרחם עליו :)

הכוונה שלי לא רק לגבי ווסטברוק, אלא לשחקנים שכמותו. שחקן בלי הגנה, בלי שכל ובלי קליעה, זה לא יכול לעבוד בכדורסל המודרני. הסטטיסטיקה שלו לא מעניינת כי זה משחק קבוצתי, שימשיך לעשות טריפל דאבלים באחוזים מזעזעים, בלי הגנה וגם לסדר ליריב מתפרצות בשפע עם האיבודים שלו.

ברור שלא בר השוואה, אבל הקונספט ברור :)

אני לא מסכים עם האמירה לגבי הרלוונטיות כי הוא כן מוכיח שהוא רלוונטי.
העונה זה נראה רע ובעיקר החיבור נראה לא רלוונטי אבל זה רק עונה שעברה הוא היה שאחלה לגמרי עבור וושיגנטון (בחצי העונה השניה), עונה קודם הוא היה בסדר גמור עבור יוסטון ובסך הכל זה שחקן שלא פספס פלייאוף גם כשהיה האולסטאר היחיד בקבוצת מערב ( לפני חמש שנים ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 6:14 pm 
Sophomore

sheky כתב:
Gilsh כתב:

ברור שלא בר השוואה, אבל הקונספט ברור :)

אני לא מסכים עם האמירה לגבי הרלוונטיות כי הוא כן מוכיח שהוא רלוונטי.
העונה זה נראה רע ובעיקר החיבור נראה לא רלוונטי אבל זה רק עונה שעברה הוא היה שאחלה לגמרי עבור וושיגנטון (בחצי העונה השניה), עונה קודם הוא היה בסדר גמור עבור יוסטון ובסך הכל זה שחקן שלא פספס פלייאוף גם כשהיה האולסטאר היחיד בקבוצת מערב ( לפני חמש שנים ).

אני לא מסכים עם האמירה הכללית של "סך הכל הקבוצות של ווסטברוק הן אחלה".

לגבי הרמה הקבוצתית :
וושינגטון היתה גרועה בחצי הראשון של העונה, איכשהו הגיעה לפליאוף, והודחה שם די בקלות על ידי הקבוצה הממש לא גדולה של פילדלפיה.

שורה תחתונה : עונה בינונית. החלטת וושינגטון בסוף עונה : לא ממשיכים עם המאמן. טרייד על ווסטברוק.

הזכרת את העונה ביוסטון -
האם יוסטון עמדה בציפיות?
לא.

העונות ב OKC שבכולן הגיע לפליאוף -
סך הכל, לא זכו שם באליפות, וברוב העונות למיטב זכרוני הודחו שם בסיבוב הראשון בפליאוף. כולל עונה שפול ג'ורג' איתו בקבוצה.
גם בעונות היותר טובות, זו שהגיעו לגמר ה NBA וזו שהודחו מול הקבוצה הענקית של הלוחמים, היה עם ווסטברוק את דוראנט.
אז עיקר הקרדיט בעונות האלו היו מעל הציפיות הולך לדוראנט.

ברמה האישית

טריפל דאבל מנופח זה לא דבר מרשים. כולנו יודעים שווסטברוק גם עשה פעולות אנטי קבוצתיות כדי להגיע לזה.
למשל, זה שהוא מזלזל בהגנה כדי לקחת את הריבאונד.
או כמה פעמים ראית בשנה שעברה שהוא נותן לדני לנהל את ההתקפה?

חוץ מזה אני בודק את ווסטברוק (וכמעט כל שחקן אחר, במיוחד רכזים), בשני פרמטרים :
א. יחס אסיסטים איבודים.
ב. אפקטיב.

בראשון הוא לא מיוחד בכלל.
ולגבי השני, הוא מזעזע.

אה, ואת ההגנה אין צורך להזכיר.

קשה לי לראות שיש עוד אנשים שתופסים מווסטברוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 7:15 pm 
Senior

נו, שוב - וושינגטון לא 'איכשהו' הגיעה לפלייאוף אחרי פתיחת עונה רכב, היא הגיעה לפלייאוף כי ווסטברוק לקח אותה על הכתפיים וניצח לה המון המון משחקים.

נחמד מאוד שאתה שופט את ווסטברוק רק לפי שני נתונים סטטיסטיים ספציפיים שאתה יודע שהוא לא מבריק בהם. אתה בוחן בשני הפרמטרים האלו גם את טריי יאנג? ולוקה, ודני אבדיה הכל-כך נהדר שההוכיה לזה שווסטברוק פוגע בקבוצה היא שהוא לא נתן לו לנהל את ההתקפה?

אף אחד לא חושב כאן שווסטברוק אחד מחמשת השחקנים הכי טובים בעולם, כולנו יודעים את החסרונות שלו ולא לוקחים ברצינות יתרה את הטריפל דאבלים, אבל לא לתת לו קרדיט על ההצלחה של וושינגטון זו בדיחה בעיני.
אין 20 שחקנים בליגה שהיו עושים שם מה שהוא עשה בחצי השני של העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 8:21 pm 
Sophomore

stavs כתב:
נו, שוב - וושינגטון לא 'איכשהו' הגיעה לפלייאוף אחרי פתיחת עונה רכב, היא הגיעה לפלייאוף כי ווסטברוק לקח אותה על הכתפיים וניצח לה המון המון משחקים.

נחמד מאוד שאתה שופט את ווסטברוק רק לפי שני נתונים סטטיסטיים ספציפיים שאתה יודע שהוא לא מבריק בהם. אתה בוחן בשני הפרמטרים האלו גם את טריי יאנג? ולוקה, ודני אבדיה הכל-כך נהדר שההוכיה לזה שווסטברוק פוגע בקבוצה היא שהוא לא נתן לו לנהל את ההתקפה?

אף אחד לא חושב כאן שווסטברוק אחד מחמשת השחקנים הכי טובים בעולם, כולנו יודעים את החסרונות שלו ולא לוקחים ברצינות יתרה את הטריפל דאבלים, אבל לא לתת לו קרדיט על ההצלחה של וושינגטון זו בדיחה בעיני.
אין 20 שחקנים בליגה שהיו עושים שם מה שהוא עשה בחצי השני של העונה.

א. וושינגטון הגיעו לפליאוף גם בגלל ווסטברוק. ולא שהוא לקח אותם על הכתפיים בעצמו. ביל היה טוב לאורך כל העונה, ולא רק בחצי השני.
חוץ מזה, התקרה של וושינגטון היתה גבוהה יותר מאשר לעוף בסיבוב ראשון בקלות.

ב. באיזה נתונים נוספים אתה רוצה שאני אתמקד?
שני אלו רלוונטיים מאד, ולא רק אליו, אלא לכל שחקן ובמיוחד לרכזים.
אבל אם אתה רוצה נתונים נוספים :
הוא קלעי עונשין בינוני
הוא קלעי 3 רע.

ג. טרה יאנג כבר עבר בעונה אחת את ה 50% באפקטיב, וכנראה שגם השנה הוא יעבור. ווסטברוק לאורך כל הקריירה שלו הגיע באפקטיב רק פעם ל 49%.
אז נכון, לא כולם סטף קרי, אבל יש "לא להיות סטף קארי" ויש "לקלוע כמו ווסטברוק".
אני חושב שגם ביחס אס-איב' יאנג יותר טוב.
אגב, דני אבדיה עבר את 50% (שווסטברוק מעולם לא הגיע אליו) כבר בשנה שעברה, וכנראה שיעבור גם השנה.

אתה מוזמן לבדוק את שאר הנתונים בקרב כלל הליגה באפקטיב, ולעדכן אותי באיזה מקום ווסטברוק נמצא.

סיכום, אני חושב שווסטברוק הוא סתם שחקן לא טוב, גם לקבוצות וגם לחברים בקבוצה. בלעדיו וושינגטון היתה מצליחה יותר.
בלעדיו OKC לא היתה מוותרת על שחקן חביב כמו סבוניס, בלעדיו דני היה מתבגר מהר יותר וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 8:39 pm 
Junior

ehud כתב:
אני לא מסכים עם האמירה הכללית של "סך הכל הקבוצות של ווסטברוק הן אחלה".

לגבי הרמה הקבוצתית :
וושינגטון היתה גרועה בחצי הראשון של העונה, איכשהו הגיעה לפליאוף, והודחה שם די בקלות על ידי הקבוצה הממש לא גדולה של פילדלפיה.

שורה תחתונה : עונה בינונית. החלטת וושינגטון בסוף עונה : לא ממשיכים עם המאמן. טרייד על ווסטברוק.

הזכרת את העונה ביוסטון -
האם יוסטון עמדה בציפיות?
לא.

העונות ב OKC שבכולן הגיע לפליאוף -
סך הכל, לא זכו שם באליפות, וברוב העונות למיטב זכרוני הודחו שם בסיבוב הראשון בפליאוף. כולל עונה שפול ג'ורג' איתו בקבוצה.
גם בעונות היותר טובות, זו שהגיעו לגמר ה NBA וזו שהודחו מול הקבוצה הענקית של הלוחמים, היה עם ווסטברוק את דוראנט.
אז עיקר הקרדיט בעונות האלו היו מעל הציפיות הולך לדוראנט.

ברמה האישית

טריפל דאבל מנופח זה לא דבר מרשים. כולנו יודעים שווסטברוק גם עשה פעולות אנטי קבוצתיות כדי להגיע לזה.
למשל, זה שהוא מזלזל בהגנה כדי לקחת את הריבאונד.
או כמה פעמים ראית בשנה שעברה שהוא נותן לדני לנהל את ההתקפה?

חוץ מזה אני בודק את ווסטברוק (וכמעט כל שחקן אחר, במיוחד רכזים), בשני פרמטרים :
א. יחס אסיסטים איבודים.
ב. אפקטיב.

בראשון הוא לא מיוחד בכלל.
ולגבי השני, הוא מזעזע.

אה, ואת ההגנה אין צורך להזכיר.

קשה לי לראות שיש עוד אנשים שתופסים מווסטברוק

ממש פלא איך וושינגטון הגיעו לפלייאופס :ne_vi_del:
מה היו הציפיות ביוסטון? אליפות? מבחינת קבוצות המערב היא הייתה שלישית בסיכויי טרום העונה (מבחינת וגאס) מה שאומר שחזו לה פחות או יותר חצי גמר מערב שזה מה שהיא עשתה.
בOKC הוא לקח קבוצה בתור אולסטאר יחיד לפלייאוף במערב.
בסוף הוא בדיוק מה שאומרים שהוא רוב העונות - שחקן שלרוב מתאים לחמישיית העונה השני והשלישית. בטוח לא בליגה של לברון ודוראנט אבל כן מדרגה מתחת. בסוף מ2011 עד 2020 הייתה רק עונה אחת שהוא לא היה באחת מחמישיות העונה ( 2 בראשונה, 5 בשניה ו2 בשלישית) וכפי שציינו הוא גם שנה שעברה לא היה מאוד רחוק מהחמישיה השלישית.

עזוב אותך פירוטים - בעיניך ווסטברוק לא היה שחקן ברמה של אחת מחמישיות העונה במרבית הקריירה שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 8:59 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אולי זה יעשה קרינג' כאן לכמה אנשים אבל ווסטברוק קצת מזכיר לי את הסיפורים על ווילט צ'מברלין. שחקן עם יתרונות עצומים בעמדה שלו שבערך כל הקריירה רדף אחרי כל מני מספרים שלא קשורים לטור הנצחונות בגלל כל מני סיבות מוזרות. סוג של OCD (דוגמה מפגרת במיוחד: הוא אף פעם לא יצא ב6 עבירות בקריירה כולל התיכון והקולג', והוא פשוט היה מפסיק לשמור כשהוא היה בסיכון לצאת בעבירות). הוא בסוף הצליח להתפקס ולקחת שתי אליפויות לקראת סוף הקריירה אבל לגמרי לא פרופורציונית לכשרון והנתונים שלו.

שני השחקנים האלו מייצרים את אותו דיסוננס, מצד אחד ברור (גם לי) שהם סופרסטארים עם מקום בהיסטוריה, ומצד שני ברור שרוב הזמן הם הפריעו לקבוצות שלהם להגיע רחוק ולא להפך. אצל ווילט זה היה בד"כ מגיע בגמר (היתה ליגה קטנה יותר וכו') ואצל ווסטברוק זה בד"כ מגיע בפלייאוף. בעונה הסדירה רוב הקבוצות בNBA לא עושות יותר מדי הכנת יריב אלא הן עסוקות בעצמן, אז שחקן שהוא אגרסיבי, רוצה יותר וכו' יכול לתת אימפקט שיכול להחזיק קבוצה על הכתפיים. בסדרת פלייאוף כל חולשה שהיא תנוצל או מיידית או החל ממשחק 2, וקבוצות מאד שמחות לראות את ווסטברוק מולן בפלייאוף, אין מה לעשות. מצד אחד הוא שומר מטומטם לגמרי שלא יודע לעבור על סקרין כמו שצריך, מצד שני הנטייה שלו להירו בול התקפי גורמת לקבוצות ממול לרצות שהוא יזרוק.

כמובן שבלייקרס הבעיות מתבטאות כבר לפני זה בעונה הסדירה כי הוא בערך השחקן הכי לא מתאים ללברון בעמדת הPG שקיים. הPG שאתה רוצה ליד לברון צריך לדעת:
1. לשמור
2. להתפנות ולקלוע בסט-אופנס עם שחרור כדור מהיר.
3. לנהל משחק שלברון נח.

ווסטברוק בערך יכול את 3, באשר ל1 ו-2 אין לו מושג. יש לו קצת בונוסים של עזרה בריב' וכו' וזה נחמד אבל ראבאק. כל מי שעיניו בראשו ראה את האסון הזה ממרחק 100 קילומטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 9:50 pm 
Junior

כוכב זה עניין של הגדרה. כל אחד יכול להגדיר את זה איך שהוא רוצה אז מהבחינה הזו מדובר בויכוח עקר קצת.
מישהו כתב כאן שעיתונאים דירגו אותו מקום 17 בליגה. בעיני מדובר בדירוג הזוי שנובע מהילת עבר והתמקדות במספרים שטחיים. בסוף, כשמשקללים את כל הפקטורים השונים (שכר, יוסג', הגנה, יכול לשחק אוף דה בול וכו'), מדובר בשחקן שהוא די נזק. כשהולך לו אז הוא יכול להועיל לקבוצה שלו במידה מסוימת, אבל אין לו שום יכולת למנן את עצמו כשלא הולך לו, ובשלב הזה בקריירה שלו זה מה שקורה רוב הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 10:19 pm 
Senior

הוקיץ' כתב:
כוכב זה עניין של הגדרה. כל אחד יכול להגדיר את זה איך שהוא רוצה אז מהבחינה הזו מדובר בויכוח עקר קצת.

זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 10:23 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
הוקיץ' כתב:

זה.

יכול להיות, אבל כדורסל זה משחק קבוצתי. לכן נראה לי שמי שבוחר להסתכל על מצב הקבוצות שווסטברוק שיחק בהן, עושה התסכלות יותר נכונה מאשר זה שמסתכל יותר על כך שווסטברוק הוא מכונת טריפל דאבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 10:31 pm 
Sophomore

sheky כתב:

עזוב אותך פירוטים - בעיניך ווסטברוק לא היה שחקן ברמה של אחת מחמישיות העונה במרבית הקריירה שלו?

לא יודע. אני לא יודע איזה פרמטרים מכניסים לחמישיות העונה (יש הרי את שלושת החמישיות ויש את חמישיית ההגנה, אם איני טועה).
פרמטר שאני מאד מחשיב הוא "אחוז קליעה".
אם שחקן מסוים הוא מתחת לממוצע של אחוז קליעה בקרב כלל שחקני ה NBA בעמדה שלו, אולי לא צריך להכניס אותו אפילו לחמישיה השלישית. אולי.
ואם אכן ווסטברוק היה כך אז הוא לא ראוי להיכנס לאחת החמישיות, גם אם הקבוצה שלו הגיע לפליאוף, וגם אם הוא קלע 30 נק' וסיים את טריפל דאבל בממוצע.
חוץ מזה יש את עניין ההגנה שלפי מה שאני מבין ווסטברוק אף פעם לא הצטיין בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 11:42 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
סיכום, אני חושב שווסטברוק הוא סתם שחקן לא טוב, גם לקבוצות וגם לחברים בקבוצה. בלעדיו וושינגטון היתה מצליחה יותר.

אז קל וחומר שהשנה הם צריכים להצליח הרבה יותר משנה שעברה
נמתין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 29, 2021 3:08 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
לכתוב נתונים מספריים בלי אחוזים מהשדה זה ממש כאילו אין אנליטיקס בליגה. הבחור קולע באחוזים גרועים, לא מרווח את המשחק, לא שומר טוב, מאבד המון. איי קיו כדורסל נמוך. לא ממש ברור מה הוא כן עושה טוב.
וכאמור, בוודאי לא יותר טוב מהשחקנים שהזכרתי קודם לכן שנמצאים בעמדה שלו.

אתה יודע שהאנליטיקס לא המציאו את האחוזים מהשדה, נכון?
ברור שהם חלק משמעותי מהסטטיסטיקה ואי אפשר להתעלם מהם, מצד שני - לכתוב אחוזים מהשדה ומספר אבסולוטי של איבודים, בהתעלמות מוחלטת מנתונים אחרים זה או מרוב אנליטיקס לא לראות את היער, או דמגוגיה זולה למדי. תבחר אתה מה נכון במקרה הזה.
לא ממש ברור מה הוא עושה טוב? בבקשה: יש לו מנוע בלתי נגמר ודרייב אדיר לנצח משחקי עונה סדירה, הוא נהדר במגרש הפתוח ובהתקפות מעבר, כולל ובעיקר אחרי שהוא עצמו לקח ריבאונד הגנה, ובהתחשב בזה שהוא ריבאונדר עצום בשביל גארד - יש המון כאלו. מגיע מצוין לצבע גם בהתקפה עומדת, מוסר טוב מאוד, כל מיני דברים כאלו שלא רואים בסטטיסטיקה (אם כל מה שאתה רואה בסטטיסטיקה זה אחוזים מהשדה).
דרך אגב, ציינת את טריי יאנג - אז האחוזים שלו מהשדה בעונה שעברה היו פחות טובים משל ווסטברוק (אבל כן, אלו האחוזים ה'פשוטים' ולא הTS, מיושן שכמוני, אבל אתה זה שהשתמשת בהם מלכתחילה) ויחס האסיסטים-איבודים שלו היה גרוע יותר. אולי זו לא הדרך היחידה למדוד שחקן?

הוא לא יותר טוב מהשחקנים שהזכרת בעמדה שלו, אבל איכשהו מדובר בדיוק על חמישה שחקנים אחרי שאני הבאתי מדד שבו הוא נבחר לגארד השביעי הכי טוב באותה העונה, ככה שזה לא סותר. גם אם הוא היה הגארד העשירי הכי טוב בליגה בעונה שעברה, בהתחשב בזה שכל קבוצה משחקת עם שניים או שלושה גארדים על המגרש, זה הופך אותו לטופ-20 או טופ-25 לשיטתך.

ואם כל הטררם על וושינגטון הנהדרת והקבוצתית העונה, כרגע - אחרי שחזרו למחוזות המציאות לאחרונה, המאזן שלהם עומד על 17-16. בעונה שעברה הם פתחו רע, עם 6 נצחונות מ23 המשחקים הראשונים, בתקופה שבלי ספק ווסטברוק היה פצוע בה ואפילו לא שותך ב6 משחקים מתוכה ובחמישה אחרים הוא לא עבר 27 דקות.
מאז אותה פתיחה של העונה, כשווסטברוק נראה הרבה יותר טוב ומשחק בכל המשחקים, ורק באחד מהם משחק פחות מ31 דקות, וושינגטון עמדה על מאזן של 28-21. אז זו טענה לגמרי לגיטימית בעיני שעם ווסטברוק בריא הוויזארדס היו קבוצה טובה יותר מאשר הקבוצה של העונה.
ואני אפילו לא מדבר כאן על ה17 נצחונות מ23 משחקים שלהם בסוף העונה, שאני מבין שלא באמת הייתה מייצגת, אבל נוצרה בעיקר בחסות תקופה נהדרת של ווסטברוק.

אני יודע שזה מאוד טרנדי לצעוק שווסטברוק גרוע ו'ווסטבריק' וכל השטויות שסטריאני רוטן פה ללא הרף, אבל ווסטברוק היה מעולה בשביל הוויזארדס בשני שליש האחרונים של אותה העונה, אני מזמין פה כל אחד ללכת לחפש מה אוהדי וושינגטון לא ישראלים כתבו עליו בסוף העונה הסדירה, מה למשל ג'ו האוס מדה-רינגר היה אומר עליו בפודקאסט של ביל סימונס, הוא לא סתם היה מאוד קרוב להיכנס לחמישיית העונה השלישית.
ווסטברוק הוא עדיין כוכב בליגה והלייקרס לגמרי הביאו כוכב שלישי לצד השניים הקיימים (וזה כולל אם אנחנו משתמשים במדדי טופ-25), הם פשוט החתימו את הכוכב הממש לא נכון וזה בדיוק היה המסר של ההודעה של שמואליקי.

1. וושינגטון לא הצליחה בעונה שעברה. כן, היה לה סיום עונה מוצלח יחסית אבל מדובר בקבוצה שניצחה אאל"ט 34 משחקים וסיימה עם מאזן שלילי. כמה טובים הם כבר היו עם 2 "כוכבים" לכאורה?
2. לא פרטתי על איזה אחוזים מדובר אבל מטבע הדברים TS משקף הרבה יותר.
3. לא ברורה לי ההשוואה בין יאנג לבין ווסטברוק. ליאנג היה TS של 58.9 ואילו לווסטברוק 50.9. הוא גם כמובן מרווח את המשחק עבור אחרים.
4. אין סיכוי שווסטברוק היה 7 בגארדים שנה שעברה.. הזכרתי 5 רכזים שהיו טובים ממנו. מה לגבי כל ה-SG שהיו טובים ממנו בהרבה?

ווסטברוק לפני העונה כאן במקום ה-38..
https://www.cbssports.com/nba/news/nba- ... e-the-cut/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 29, 2021 12:51 pm 
Senior

אז שוב, וושינגטון פתחו רע, בין היתר כי ווסטברוק פתח את העונה פצוע, הוא ישב בחוץ לא מעט משחקים בתקופה הרעה הזו שלהם.
מהרגע שהוא היה כשיר יותר - ואפשר לראות את זה בקלות בכמות הדקות שלו והמשחקים שהוא החמיץ - המאזן שלהם היה משול ל47 נצחונות בעונה רגילה, אני בשוק שאני צריך להסביר את זה שוב.
47 נצחונות לעונה זה בספר שלי ממש לא רע לקבוצה כמו וושינגטון וכנראה הרבה יותר ממה שהם ישיגו העונה - כש3 שחקנים לא רעים מחליפים את ווסטברוק.

אז כן, הבנתי כבר שהוא קולע באחוזים גרועים, לא צריך להסביר את זה שוב, והוא באמת שומר גרוע (למרות שיש לו רגעים נהדרים בהגנה), אבל כ-כוכב, השחקן הראשי של קבוצה, הוא יכול להביא קבוצות לפלייאוף כמו שלא הרבה (נניח 20, 25) שחקנים בליגה מסוגלים לעשות. הזלזול בו היום זה חתיכת אובריאקציה לזה שהטריפל-דאבלים שלו זה לא כזה ביג דיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], רואה שחורות ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה