סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 26, 2022 9:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
שוויק1 כתב:
נענה על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.
1. לגבי שאלת ״קוואי/אלדרידג׳ כפרנצ׳ייז פלייר״ מודיע בהכנעה שאתה לא בכיוון. אתה מבלבל את הסדר הכרונולוגי של ההתרחשויות וזה מובן לאור הסופרסטאר שקוואי הפך להיות בהמשך וזה בסדר. אני לעומת זאת עוקב באדיקות אחרי הספרס כבר כמעט שלושה עשורים ולכן אני סומך על הזכרון שלי בהקשר הזה.
בנקדות הזמן שאלדרידג׳ הוחתם קוואי היה שחקן בעלייה, בעיקר שחקן הגנה נהדר, בטח אחרי ההצגה שלו בפיינלס והזכייה שלו בDPOY בשנה העוקבת, אבל למרות ה18 נקודות שלו בגמר (מדגם של שישה משחקים, כן?), ההתקפה של הספרס ממש לא נשענה עליו ולא היה ברור בכלל שהוא יהפוך להיות שחקן של 20 נק׳ פלוס. הוא אפילו לא נבחר לאולסטאר עדיין וגם לא לשום חמישיית עונה. אולדרידג לעומת זאת היה כבר אולסטאר קבוע, 2 בחירות לחמישיית עונה שלישית ורק סיים עונה עם בחירה לחמישייה שנייה. כאמור שחקן של 20+10 לאורך כמה עונות. המעמד שלו בשלב הזה היה גבוה משמעותית משל קוואי, כך שלומר על קוואי בכזו נחרצות שהספרס ״בנו עליו בתור השחקן פרנצ׳ייז הבא״ זה אמירה שלא מגובה בשום דבר בשטח. אתה אולי לא זוכר את הדיבורים הספציפיים בקיץ, אני בהחלט זוכר את הדיבורים על מחליף שייכנס בתור הפרנצ׳ייז שלו מועדון עם סגל נהדר מסביב.
2. לגבי הספרס כקונטנדריים כן או לא זה קצת ויכוח עקר, מה גם שכאוהד אני בהחלט מוטה, אבל לא זוכר מישהו שחשב שהספרס יכולים לקחת את ג״ס או הקאבס בשנים ההם (מניח שתסכים שאחרי זה הספרס הידרדרו די מהר). ברור שבהינתן פציעה משמעותית הספרס היו ברמה מספיק טובה כדי לאסוף אליפות, אבל בסגל מלא של כולם הם היו בפירוש ברמה מתחת לשתיהם.
שוב, פה זה כבר יותר עניין סמנטי וממילא קונטנדרית זה עניין די סובייקטיבי.

מבחינתי אפשר להפסיק עם גניבת הת׳רד...

אוקיי, אני מודיע בהכנעה שאתה צודק, מדגם של חמישה משחקים זה ממש לא מייצג, מה גם שלפי מזג האוויר באותה תקופה (זוכרים את המשחק בסן אנטוניו עם המזגנים המקולקלים?), בכלל היה מדובר בחמישה משחקים של ליגת הקיץ (;

אל תשכח איך הספרס שיחקו באותה תקופה. בעונת 2013/14, הקלעי המוביל היה פארקר עם 16.7 נקודות ואחריו עוד 8 שחקנים שתרמו בין 8.2 (ספליטר) ל-15.1 (דאנקן) נקודות למשחק.
עונה לאחר מכן, חלוקת הנקודות נותרה די דומה, רק שקוואי החליף את פארקר עם 16.5 נקודות למשחק. כלומר, הספרס עדיין משחקים לפי השיטה שהביאה להם אליפות, אבל קוואי כבר הופך למוציא לפועל המוביל.

ואז, מה קורה עם הצטרפותו של אלדריג'? הוא קולע 18 נקודות למשחק בעוד שקוואי עולה ל-21.2 נקודות. הספרס מתחילים לשחק יותר על בידודים, ועדיין זה קוואי שנהנה מיותר הזדמנויות כאלה. זה לא נראה כאילו שאלדריג' הגיע על תקן השחקן במעמד הבכיר יותר, אלא על תקן מס' 2 לקוואי.

לגבי המשפט שהדגשתי בתגובה שלך, ברור שאם יש לך כישרון צעיר ועולה שרק מתחילים לבנות עליו, שלא יהיו לו את ההישגים הנ"ל ברזומה. כאילו, אתה חושב שהתנהל הדיאלוג הבא:

ביופורד: "היי פופ, בוא נבנה על קוואי בתור הציר המרכזי בהתקפה שלנו, לפי מה שהוא הראה בסדרת הגמר והשיפור שהוא מפגין מעונה לעונה, אני מאמין שמדובר באולסטאר עתידי שגם ייבחר לחמישיית העונה בהמשך הדרך".
פופ: "נראה לך? קודם שייבחר לאולסטאר ולחמישיית העונה, זה יוכיח שכדאי לבנות עליו. בוא נביא את אלדריג' בתור שחקן הפרנצ'ייז שלנו, הוא אולסטאר קבוע שנבחר כך וכך פעמים לחמישיית העונה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 12:07 am 
Junior

B.Grant44 כתב:
לא מבין איך אפשר לומר שהקאבס הפכו להיות גדולים על הספרס, כשהם מעולם לא נפגשו בסדרת גמר ולאור העבודה הנהדרת שקוואי עשה על לברון בפעם היחידה שהם כן נפגשו בגמר.

סליחה על הניטפוק (שמתווסף לנטפוק הנוכחי) אבל קאווי פגש את לברון ב2 גמרים, 2013 שמיאמי לקחו ו2014 כשהספרס לקחו.
ב2013 לברון היה עם 25.3 נק', 10.9 ו7 אב' עם EFG של 48.7%
ב2014 לברון היה עם 28.2 נק', 7.8 ריב' ו4 אס' עם EFG של 64.8%
אז נכון שהוא ירד ב3 ריב' ו3 אס' שזה באמת לא מעט אבל עלה ב3 נק' ובעיקר העלה בצורה מאוד דרסטית את היעילות שלו.

אם רוצים להוסיף להשוואה גם את האליפות הראשונה של לברון כדי שנבין איך הוא שיחק במיאמי אז שם הוא היה עם 28.6 נק', 10.6 ריב' ו7.2 אס' בEFG של 48.6% , גם כאן בערך 3 ריב' ו3 אס' יותר מעונת ה"עבודה הנהדרת של קאווי" אבל גם פה, ההבדל ביעילות הוא ענק ככה שגם פה קשה לי לראות איך דווקא קאווי מקבל את הקרדיט על העצירה של לברון.

זה נרטיב שחוזר על עצמו שקאווי שמר את לברון מדהים אבל אני באמת לא רואה על מה הוא מתבסס, לא סטטיסטית ולא ממראה עיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 9:18 am 
Sophomore

משחק מס' 5, עם הגב לקיר, בבית, מול יריבה שחסרה את הכוכב שלה + שחקן חמישייה נוסף.
ה"כוכב" טריי יאנג עם משחק לפנתיאון - 2/12 מהשדה, 6:6 אסיסטים -איבודים, והחטאות קריטיות בקלאץ', גם מהעונשין. הסייד-קיק המיועד קולינס הפליא עם 7 נק' ו-2 ריב'. יחד עם הוארטר הם קלעו 5 נק' פחות מדיאנדרה האנטר. יחד הם תופסים מעל 60% מתקרת השכר של אטלנטה עד 2026 (*קולינס עם אופציית שחקן בעונה האחרונה). באטלנטה הסתנוורו מדי מהריצה הממוזלת (ותודה לבן סימונס) בפלייאוף הקודם, ועכשיו ישלמו על זה בכמה שנים מעפנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 9:33 am 
Hall of Famer

המניות שטריי יאנג מפסיד בפלייאוף הזה, הן מדהימות. אם לפני חודש הוא היה טסלה, היום הוא בקושי גרופון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:09 am 
Sophomore

להגנתי אני עקבי בדעתי עליו, ועל המצב של אטלנטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 10:13 am 
Junior

אולדיפו עם 23 ב50% יכול לבשר טובות למיאמי להמשך הפלייאוף... אם הוא איכשהו חוזר קרוב לרמה של לפני 3 שנים (לא נשמע סביר, אבל אולי?) אז זו חתיכת תוספת מגניבה למיאמי שגם ככה נראית טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:08 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אולדיפו זה יופי, אבל טיילר הירו שוב בנפילה. מ20 נק' למשחק בעונה הרגילה הוא יורד בסדרה מול ההוקס ל12.8 נק' ב39% מהשדה.

אני לא החזקתי מיאנג מהרגע שהגיע לליגה ואני קצת שמח שיוצא האוויר מהבלון. יש גבול כמה אפשר להצליח עם פלופינג, זריקות מפגרות מהלוגו ובלי הגנה. והחוצפן עוד התלונן במהלך הסדרה שהשופטים נותנים למיאמי להרביץ... הלו סנואופלייק, זה הפלייאוף! לך תעבוד בפגרה בחדר כושר אם קשה לך להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:49 am 
Junior

sheky כתב:
B.Grant44 כתב:
לא מבין איך אפשר לומר שהקאבס הפכו להיות גדולים על הספרס, כשהם מעולם לא נפגשו בסדרת גמר ולאור העבודה הנהדרת שקוואי עשה על לברון בפעם היחידה שהם כן נפגשו בגמר.

סליחה על הניטפוק (שמתווסף לנטפוק הנוכחי) אבל קאווי פגש את לברון ב2 גמרים, 2013 שמיאמי לקחו ו2014 כשהספרס לקחו.
ב2013 לברון היה עם 25.3 נק', 10.9 ו7 אב' עם EFG של 48.7%
ב2014 לברון היה עם 28.2 נק', 7.8 ריב' ו4 אס' עם EFG של 64.8%
אז נכון שהוא ירד ב3 ריב' ו3 אס' שזה באמת לא מעט אבל עלה ב3 נק' ובעיקר העלה בצורה מאוד דרסטית את היעילות שלו.

אם רוצים להוסיף להשוואה גם את האליפות הראשונה של לברון כדי שנבין איך הוא שיחק במיאמי אז שם הוא היה עם 28.6 נק', 10.6 ריב' ו7.2 אס' בEFG של 48.6% , גם כאן בערך 3 ריב' ו3 אס' יותר מעונת ה"עבודה הנהדרת של קאווי" אבל גם פה, ההבדל ביעילות הוא ענק ככה שגם פה קשה לי לראות איך דווקא קאווי מקבל את הקרדיט על העצירה של לברון.

זה נרטיב שחוזר על עצמו שקאווי שמר את לברון מדהים אבל אני באמת לא רואה על מה הוא מתבסס, לא סטטיסטית ולא ממראה עיניים.

צודק, שכחתי מגמר 2013, שבו קוואי היה סופמור בסה"כ...אני נגד recency effect בכל הנוגע לשיפוט המתמשך של כוכבים בליגה (נניח מה שעלה בת'רד סלטיקס-נטס, שפתאום "דוראנט איבד צעד"), אבל ברור שבכל הנוגע לשחקנים צעירים עם עקומת שיפור שבנקודה מסוימת בתחילת הקריירה שלהם יכולה פתאום להפוך לחדה, עדיף להתייחס לתצוגת התכלית הטרייה יותר.

לגבי הסטטס של לברון בגמר 2014: קודם כל, לא אמרתי שקוואי עצר, נטרל או חיסל את לברון. אמרתי שהוא עשה עבודה נהדרת. כשמדובר בכישרונות על כמו לברון (ועוד בשיאו), הכי טוב שאפשר לקוות לו זה להאט אותם.
דבר שני, רוב המשחקים בסדרת הגמר הזאת היו חד צדדיים. לברון היה פנומנלי, ללא ספק, אפילו דובר על האופציה שייקח MVP פיינאלס כמפסיד, אבל חלק מזה גם היה קשור בחולשה היחסית של ווייד, בוש והצוות המסייע במיאמי. רוצה להוכיח שאני (וה"נרטיב") טועים באמצעות סטטס? אז תביא סטטס מתקדמים שמראים מה היו אחוזי השדה ויחס האסיסטים-איבודים של לברון בפוזשנס שבהם קוואי שמר עליו וההפרש היה נמוך מעשר, נניח, לעומת אותם נתונים בשאר הדקות.

לגבי מבחן מראה העיניים - זה מה שזכור לי, צפיתי במשחקים האלה מתאילנד, החל משמונה בבוקר והלאה, כך שיכול להעיד על רמת ריכוז גבוהה...לפחות כמו זו של לברון בהתקפה ושל קוואי בהגנה עליו (;
אולי יש איזה לקט מהלכי הגנה של קוואי עליו מהסדרה, אבל זה לא משהו שדחוף לי לבדוק כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 11:56 am 
Junior

ido כתב:
משחק מס' 5, עם הגב לקיר, בבית, מול יריבה שחסרה את הכוכב שלה + שחקן חמישייה נוסף.
ה"כוכב" טריי יאנג עם משחק לפנתיאון - 2/12 מהשדה, 6:6 אסיסטים -איבודים, והחטאות קריטיות בקלאץ', גם מהעונשין. הסייד-קיק המיועד קולינס הפליא עם 7 נק' ו-2 ריב'. יחד עם הוארטר הם קלעו 5 נק' פחות מדיאנדרה האנטר. יחד הם תופסים מעל 60% מתקרת השכר של אטלנטה עד 2026 (*קולינס עם אופציית שחקן בעונה האחרונה). באטלנטה הסתנוורו מדי מהריצה הממוזלת (ותודה לבן סימונס) בפלייאוף הקודם, ועכשיו ישלמו על זה בכמה שנים מעפנות.

לא חושב שאטלנטה באמת בונה על קולינס בתור סייד קיק, לדעתי השאירו אותו כחלק מאסטרטגיה (pardon my french) של שימור וניהול נכסים. הם הוזכרו בעבר כקבוצה שעשויה ללכת חזק על טרייד עבור בראדלי ביל, עזבו רגע את היתכנות המהלך או האם הוא כדאי עבורם בכלל, בעיניי זה מעיד על כך שטראוויס שלנק מבין שכדאי לצרף סקורר נוסף לצד טריי במקום לבנות "התקפה הליוצנטרית" סביבו. לוקה מסוגל לשאת על כתפיו הרחבות התקפה שכזו, הסדרה מול מיאמי המחישה עד כמה הסייז של טריי בעייתי מול הגנות פלייאוף רציניות.

אטלנטה בדרך לקיץ מעניין עם קולינס, קאפלה, גאלו והחוזה שלו, ואחרים שכנראה יהיו אקספנדבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 27, 2022 12:01 pm 
Junior

sheky כתב:
אולדיפו עם 23 ב50% יכול לבשר טובות למיאמי להמשך הפלייאוף... אם הוא איכשהו חוזר קרוב לרמה של לפני 3 שנים (לא נשמע סביר, אבל אולי?) אז זו חתיכת תוספת מגניבה למיאמי שגם ככה נראית טוב.

הוא גם סיים את העונה עם משחק של 40 נקודות...אומנם מול המג'יק, אומנם סוף עונה, אבל עדיין תצוגת תכלית ששחקן גמור לא אמור לספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 28, 2022 3:35 pm 
מנהל פורום

יש דיבור שהוא ובאטלר לא משהו ביחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר