עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:
דרק וויליאמס בסדרה - 65 דקות, מדד 7 (סך הכל)
רומן סורקין - 42 דקות, מדד 19
ללא ספק זר שמוכיח את עצמו ואת הקדריט שמקבל על חשבון שחקן ישראלי בעל פוטנציאל התקדמות
לא פלא שמדברים על הארכת חוזה עבורו
למה בדמגוגיה. רוב המדד של סורקין הגיע מהמשחק הראשון, שהיה בערך המשחק הראשון העונה שבו הוא היה אפקטיבי. במשחק השני הוא קיבל קרוב ל-14 דקות, נתן תפוקה נמוכה ובעיקר היה חור רציני בהגנה. במשחק השלישי הוא שיחק קרוב ל-8 דקות ונתן תרומה לא ממשית. גם אם נסתמך על המדד המצחיק של היורוליג, שלא מבין למה בכלל מציינים אותו, אז בשני המשחקים האחרונים הוא צבר מדד של 6 נק' (4 נק' מדד על משחק של 2 נק', ריב' אחד. הוא לקח זריקה אחת בלבד, אז זה הרים אותו למעלה). סורקין בסדרה הזאת נתן משחק אחד מפתיע שבו הוא תרם ושני משחקים בהם הוא לא הראה שום סימן שהוא יכול להיות שחקן רוטציה מועיל ברמה הזאת.
כל זה לא סותר את העובדה שדריק וויליאמס כארבע המוביל והכמעט יחיד בסגל היה כישלון.
לגבי ווילביקין והמשחק אתמול. לא הייתי מגדיר את המשחק כדי בינוני. הייתי מגדיר את המשחק שלו כמשחק טוב. הסיבה היחידה שמכבי נשארה באזור חיוג בחצי הראשון הייתה בגלל ווילביקין.
אני חושב שהעונה שהופסקה בגלל הקורונה הייתה נזכרת כעונה מוצלחת, גם אם הייתה נגמרת בסוויפ שכזה. אין מה להשוות בין העונה הנוכחית, שנראתה כל העונה זוועה, למעט איזה חודש וחצי של התעלות, אחרי ששליש מהקבוצות הורחקו מהליגה. הסוויפ הזה הראה כמה החודש וחצי הזה היה לא קשור לקבוצה שהייתה העונה למכבי.
לא הבנתי איפה הדמגוגיה
שני השחקנים עלו בדיוק לאותם 3 משחקים (אז מה זה חשוב אם סורקין הצטיין במשחק הראשון או השלישי? ווליאמס לא הצטיין באף אחד מהם), ושיחקו בדיוק מול אותם יריבים (כי אצל ריאל גם בדקות הגארבג' - אתה לא בדיוק מתמודד מול נמושות).
אגב, גם במשחקים 2-3 (הפחות טובים של סורקין, וה"יותר סבירים" של וויליאמס) - הם השיגו את אותו המדד כשסורקין מקבל חצי מהדקות של וויליאמס...
לגבי "בערך המשחק הראשון העונה שבו הוא היה אפקטיבי" - אז סורקין קיבל 5 פעמים העונה ביורוליג לפחות 15 דקות במשחק:
מדד 15 מול פאו'
מדד 14 מול אטלימפיאקוס
מדד 1 מול ריאל (בעונה הסדירה)
מדד 12 מול ברצלונה
וכעת מדד 12 מול ריאל
אז אמנם זה קצת "ביצה ותרנגולת": אתה מקבל דקות רבות על סמך התרומה שלך בדקות הראשונות - אבל הבה נגיד לכל הפחות שלא היו משחקים בהם הוא קיבל הזדמנות רבה - וכשל. אפשר אולי להוסיף שחלק מהדקות הנ"ל היו במשחקים עם גארבג' ארוך (ולכן בין היתר הוא קיבל אותן...), אבל שוב יחזור הטיעון שזה מול המחליפים בקבוצות הטובות ביבשת - כך שגם זו רמת תחרות גבוהה.
אז התהייה שלי היא איך עדיין בתנאים הללו יש הבדל גדול מאוד בכמות הדקות של שני השחקנים הנ"ל (כאמור אפילו בליגה הישראלית וויליאמס מקבל יותר קרדיט), ואיך וויליאמס הוא עדיין שחקן שמכבי שוקלת להשאיר אותו, ואני די בטוח שפלייאוף טוב שלו בישראל תוך הבאת אליפות למכבי - והוא יהיה באנקר בסגל בעונה הבאה (כי בין היתר לא יהיו עליו קופצים רבים בחוץ).