סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סלטיקס-נטס, הסדרה
הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 3:22 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שאי אפשר לקחת אליפות בלי שחקני כדורסל ממש טובים. למזלם של פיניקס, בוסטון, מיאמי, יוטה וגולדן סטייט יש להם כאלה.

"מאוד קשה לקחת אליפות בלי סופרסטאר!!!11"
"מה זה סופרסטאר?"
"אה, זה סובייקטיבי".

שיחה שהתנהלה באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 6:10 am 
Hall of Famer

אגב, הנה מה שכתבתי על קוואי , לפני עונת 17-18 ברשימת ה-15 שלי. עאלק, חוכמה בדיעבד.

ציטוט:
3. קאווי לאונרד (סן אנטוניו, 26, 2 מ', שלישי בשנתיים האחרונות)
וכאן אנחנו כבר נכנסים למחוזות של הסופרסטארים הגדולים ביותר בנ.ב.א. קאווי מפסיד לדוראנט ולברון בנקודות כאן, ממש לא בנוק-אאוט. ההגנה שלו טובה יותר משל שניהם (משל דוראנט במעט) וההתקפה כמעט באותה רמה. כל שנה הוא רק משפר עוד ועוד אספקטים, ומה שהוא עשה השנה היה פשוט מפעים. הוא לקח קבוצה בלי פוינט גארד נורמלי, בלי סקנד גארד שיודע ליצור, ועם צמד גבוהים מזדקן. קבוצה שאם לא היה בה את קאווי ואת פופ, היתה שווה לדעתי 35 נצחונות במערב במקרה הטוב, והוא עשה איתה 61 נצחונות ופלייאוף קליל עד אותה פציעה. קאווי לאונרד שווה 20 נצחונות לפחות לבדו, זה עד כדי כך פשוט (שאר ההפרש מכוסה על ידי פופ). ידי התמנון והאינטליגנציה המדהימה בהגנה היו אצלו מההתחלה, ועדיין שם במלוא הכוח, אבל הוא כמעט באנקר כשהכדור בידיים שלו. הכדרור והעלייה שלו מהטופ אוף דה קי, הוא אולי המהלך הכי בלתי עציר בליגה, והוא עשה אותו השנה אלף פעם (בעצם בדקתי, 184 פעם, אותם הוא קלע ביותר מ 50%) ובשנתיים האחרונות הוא גם אחד מקלעי השלשות הטובים בעולם. במה הוא יכול להשתפר עוד? רק ביכולת המסירה, במיוחד בשביל מישהו עם USAGE כל כך גבוה (31%, שמיני בליגה) אבל גם כך הוא מראה ניצוצות גם כמנהל משחק, במיוחד בשיטה של פופ.
אבל אפרופו השיטה של פופ, אין ספק שהיא השתנתה עם מעמד הכוכבות של קאווי. עדיין יש שם המון חסימות וחסימות מדורגות, אבל אני בספק אם בעשרים השנים האחרונות היה שחקן עם USAGE כל כך גבוה בסן אנטוניו. הקבוצה משחקת כדורסל יעיל, אבל בהחלט פחות יפה מאשר באליפות האחרונה שלהם למשל. קאווי עצמו הוא בעיניי שחקן אטרקטיבי מאד, אבל יש גבול לאטרקטיביות כשהכדור תמיד מתחיל והרבה פעמים גם מסיים אצלך. מצד שני, אי אפשר להתווכח עם תוצאות, אני מניח. והשנה? האם הקסם ייגמר? פארקר, ג'ינובילי, גאסול ואלדרידג' הזדקנו בעוד שנה. ההחתמה של גיי אמנם מרשימה, ותאפשר ללאונרד לנוח קצת יותר בהתקפה, אבל על הנייר בלעדיו, זאת עדיין קבוצה של 35 נצחונות. המזל של הספרס? יש לה את קאווי, וזה ייגמר לא לפני הסיבוב השני לפחות, שוב.
25.5 נק', 5.8 ריב', 3.5 אס', 1.8 חטיפות, 49% כמעט מהשדה, ו-38% מהשלוש (2 שלשות למשחק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 10:14 am 
Sophomore

אבל נורטון, אף אחד לא מתווכח על זה. כתבתי שהוא לא היה סופרסטאר בתחילת העונה עם טורונטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 6:05 pm 
Hall of Famer

אבל הוא היה סופרסטאר גם לפני וגם ברגע שנחת בטורונטו.
סימן השאלה היחיד היה הפציעה שלו.

טורונטו לקחו את ההימור הזה בהנחה שהוא יהיה בריא (ס"א טענו שהוא כשיר, הוא טען שהוא לא...)
והם צדקו.

אין מה לעשות, אתה לא יכול לקבל סופרסטאר ככה סתם.
אתה צריך לרכוש אותו כשהמנייה שלו צוללת ועולה הזדמנות נדירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:14 pm 
Hall of Famer

עמוס, yoya לא אמר שאין דבר כזה "אין סופרסטארים", להיפך. בזה שהוא טען לחשיבות המשלימים באופן דומה לסופרסטארים, הוא הראה שהוא מכיר בהבחנה (שנותרה סובייקטיבית לגמרי, אבל עדיין ברור לכולם שג'ורדן והורי נבדלים). לגבי "חשובים לא פחות", אני מפרש את האמירה באופן שאני מסכים איתה, שגם אם יש לך סופרסטאר, אתה תלוי ברמת השחקנים שמתחתיך. דנבר דוגמה מצוינת, יוקיץ' הוא סופרסטאר כנראה לכל הדעות, והקבוצה שלו תעוף בקלילות בסיבוב הראשון. מעבר לזה, סתם ככה לשם הקללת הדיון, אפילו אם yoya היה מביע דעה כפי שפירשת אותה, דעה של משתמש אחד זה לא "הבונטון של הפורום" שאם כבר אז להיפך, נוטה להתאבססות על דירוגים והגדרות מיהו סופרסטאר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:31 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יובל, אשמח לשמוע את דעתך. אני מאמין שכדורסל הוא המשחק שבו לשחקן בודד יש את ההשפעה הכי גדולה. זה מעלה את החשיבות של הכוכבים הגדולים ביותר. הטענה שלי היא שאם תיקח 2 קבוצות עם סך כישרון דומה (אם תוכל איכשהו למדוד את זה), אבל באחת מהן הכישרון מחולק באופן יחסי דומה. אין פער גודול בין השחקנים, ואילו בשניה יש שחקן אחד שהוא מרכז הקבוצה והשחקן החמישי הוא רול פלייר מזדמן, אז העדיפות תהיה של הקבוצה עם הכוכב הגדול ולא של זאת המאוזנת ובעיני גם בצורה ברורה. אתה מאמין שליוטה יש סיכוי טוב לקחת אליפות? מי הקבוצה שהיית מהמר עליה?

כשאתה רושם זאת כך - סביר מאוד שתהיה הסכמה עם דבריך, וזה גם מאוד "נכון אנליטית" לנתח שעדיף ששחקן עם usage של 30% יהיה טוב יותר "על חשבון" שחקן משני עם 10%.

אבל המציאות מראה שהיא הרבה יותר מורכבת (וטוב מאוד שכך), ולפעמים המרכוס סמארטים, בברלים, ודריימונדים של העולם - הם אלו שעושים את ההבדל הגדול, ודווקא כשהם לצד שחקנים מאוד מוכשרים (ע"ע גולדן סטייט העונה ללא גרין - האם לא נגדיר שהוא by far השחקן הכי חשוב שם?).
הלייקרס עם "סך כישרון" מאוד גבוה, שחקן ראשון מדהים (ולהבדיל - שחקן חמישי, יהא אשר יהא - פחות מדהים), ועדיין הייתה קבוצה מחורבנת הרבה יותר מהקליפרס (שהשחקנים הכישרוניים יותר שלהם מתחרים על כניסה לחמישייה של הלייקרס כמשלימים).
מינסוטה לא קבוצה "מוכשרת" יותר מממפיס? (ואני לא אומר שממפיס בוודאות תעבור, אבל היא בכל זאת הפייבוריטית כאן).
למרבה האירוניה אפשר אפילו אולי להתווכח האם פיניקס קבוצה יותר "מוכשרת" מהפליקנס (קל וחומר אילו זאיון היה עולה על מגרש הכדורסל).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:31 pm 
Hall of Famer

יויה דיבר על חשיבות זהה של השחקנים הנוספים לא פחות מסופרסטארים ומשם התפתח דיון בהובלתך על הגדרות סופרסטארים שלא קיימות וטיעונים מעגליים.
בוודאי ששחקן אחד לא מספיק, גם בכדורסל. יוקיץ' לא ייקח את דנבר לאליפות בסגל הנוכחי, אבל יוקיץ' הוביל אסופת שחקנים שלמעט גורדון ואולי בארטון אין לאף אחד מהם קייס לחמישיה בקבוצת פלייאוף למקום השישי במערב. זה לא מאנו א מאנו עדיין וגם לשאר הקבוצה יש חשיבות (וגם לאיש שעומד על הקווים, או במקרה של סטיב נאש, כנראה מדובר באיש המתהלך על הקווים כצופה ללא השפעה שניתן לראות על המשחק). אבל הבסיס, ההתחלה היא בכוכב של הקבוצה. אין לך אחד כזה מאותה חבורה מובחרת, הסיכויים שלך לקחת אליפות מועטים ואתה צריך משהו באמת מיוחד (סטייל דטרויט או ספארס 2014) כדי להתגבר על החיסרון הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 19, 2022 11:46 pm 
Hall of Famer

שמואלקי, אני עדיין חושב שהשחקן הכי חשוב אצל גולדן סטייט זה סטפ קארי ולא דריימונד גרין, עם כל המשמעות של גרין לקבוצה.
הלייקרס זה סיפור מורכב הרבה יותר ועדיין סך הכישרון שלהם מטעה. הלייקרס עם כישרון מאד גבוה, אם אתה תופס מווסטברוק שחקן תורם ועוד יותר מכך, שחקן מתאים ללייקרס. תוסיף לכך חצי עונה בלבד של אנתוני דיוויס וכמעט שליש עונה בחוץ של לברון, 22 משחקים סה"כ ביחד של הצמד וסגל שנבנה מ-3 חתיכות בפאזל מאד מרכזיות (ודיברנו על ווסטברוק) וכל היתר שחקנים מחליפים, חלקם קצה רוטציה. ועם כל זה, המאזן של הלייקרס עם לברון היה 31-25 ובלעדיו הוא היה 18-8. זה לא מוריד מעצמת הכישלון של הלייקרס העונה, אבל זה קצת ממסגר את התוצאות של הלייקרס העונה. ולגבי פיניקס מול פליקנס כנראה שרק אתה יכול להתווכח מי הקבוצה המוכשרת יותר, ומאחר שזאיון לא ראה דקת כדורסל העונה, אז קל וחומר לא ניתן להזכיר אותו בדיון הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:06 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יויה דיבר על חשיבות זהה של השחקנים הנוספים לא פחות מסופרסטארים ומשם התפתח דיון בהובלתך על הגדרות סופרסטארים שלא קיימות וטיעונים מעגליים.
בוודאי ששחקן אחד לא מספיק, גם בכדורסל. יוקיץ' לא ייקח את דנבר לאליפות בסגל הנוכחי, אבל יוקיץ' הוביל אסופת שחקנים שלמעט גורדון ואולי בארטון אין לאף אחד מהם קייס לחמישיה בקבוצת פלייאוף למקום השישי במערב. זה לא מאנו א מאנו עדיין וגם לשאר הקבוצה יש חשיבות (וגם לאיש שעומד על הקווים, או במקרה של סטיב נאש, כנראה מדובר באיש המתהלך על הקווים כצופה ללא השפעה שניתן לראות על המשחק). אבל הבסיס, ההתחלה היא בכוכב של הקבוצה. אין לך אחד כזה מאותה חבורה מובחרת, הסיכויים שלך לקחת אליפות מועטים ואתה צריך משהו באמת מיוחד (סטייל דטרויט או ספארס 2014) כדי להתגבר על החיסרון הזה.

עוד פעם, אף אחד לא מתווכח עם הטענה האוונגרדית שככל שיש לך יותר שחקנים טובים בכדורסל, סיכוייך להצליח גבוהים יותר. כמו כן נראה כי מי שקולעת יותר נקודות מיריבתה במשחק, מנצחת.

אמרתי מה הפרשנות שלי לדבריו של יויה, אבל הוא כמובן יכול לבוא ולהסביר. נשמע לי מאד מוזר לקחת את זה לאן שאתה לקחת, שלסופרסטאר ולמשלים יש אותה חשיבות. הפירוש הסביר וההגיוני הוא שהכוכב צריך משלימים טובים, והכוכב הוא בדרך כלל אחד ובמקרה הטוב שניים, והמשלימים הם רבים כך שלאיכות שלהם אכן יש משמעות חשובה.

וזה לא שהגדרות סופרסטאר לא קיימות, הן פשוט סובייקטיביות לגמרי ולכן חסרות ערך לדיון אובייקטיבי. הדיון "האם x הוא סופרסטאר" הוא אחד הדיונים המטומטמים שניתן להעלות על הדעת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:19 am 
Hall of Famer

אני יכול לחשוב על הרבה דיונים הרבה יותר מטופשים, אבל מילא.
אני לא נכנס לדיוני טופ ווטאבר, אני אפילו לא נכנס לדיונים של הסופרסטאר קווים לדמותו, אני כן מכיר במשמעות של השחקן המוביל, תגדיר אותו איך שתגדיר, בהצלחה של הקבוצה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:31 am 
מנהל פורום

האמת, אף אחד לא היה מדבר על העונה של הלייקרס ככשלון לולא לברון היה כ ז ה סופרסטאר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 12:50 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:

עוד פעם, אף אחד לא מתווכח עם הטענה האוונגרדית שככל שיש לך יותר שחקנים טובים בכדורסל, סיכוייך להצליח גבוהים יותר. כמו כן נראה כי מי שקולעת יותר נקודות מיריבתה במשחק, מנצחת.

מה שעמוס לב טען ומה שאתה לכאורה הדהדת הם שני דברים שונים מאוד.
פשוט ניסחת מחדש את הטענה שלו באופן שלא משאיר ממנה שום דבר ואף סותר אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:03 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:
יובל, אשמח לשמוע את דעתך. אני מאמין שכדורסל הוא המשחק שבו לשחקן בודד יש את ההשפעה הכי גדולה. זה מעלה את החשיבות של הכוכבים הגדולים ביותר. הטענה שלי היא שאם תיקח 2 קבוצות עם סך כישרון דומה (אם תוכל איכשהו למדוד את זה), אבל באחת מהן הכישרון מחולק באופן יחסי דומה. אין פער גודול בין השחקנים, ואילו בשניה יש שחקן אחד שהוא מרכז הקבוצה והשחקן החמישי הוא רול פלייר מזדמן, אז העדיפות תהיה של הקבוצה עם הכוכב הגדול ולא של זאת המאוזנת ובעיני גם בצורה ברורה. אתה מאמין שליוטה יש סיכוי טוב לקחת אליפות? מי הקבוצה שהיית מהמר עליה?

אבל המציאות מראה שהיא הרבה יותר מורכבת (וטוב מאוד שכך), ולפעמים המרכוס סמארטים, בברלים, ודריימונדים של העולם - הם אלו שעושים את ההבדל הגדול, ודווקא כשהם לצד שחקנים מאוד מוכשרים (ע"ע גולדן סטייט העונה ללא גרין - האם לא נגדיר שהוא by far השחקן הכי חשוב שם?).

כדאי להבדיל בין הדריימונדים לבין הבברלים של העולם (לא שיש הרבה כאלו, טיפוס ייחודי למדי).
דריימונד גרין הוא כוכב לכל דבר.

אני מחבב את בברלי במיניסוטה וחושב שיש לו ערך וחשיבות כווטרן ומנהיג
וגם שחקן הגנה טוב אבל אם הייתי צריך להוציא שחקן אחד מהרוטציה הרגילה של מיניסוטה הלילה, נגיד מהטופ8 שחקנים של הקבוצה,
כנראה שהייתי בוחר אותו (פרינס היה אופציה2, ונדרבליט אופציה3). הוא השחקן שאפשר להחליף הכי בקלות.

מרכוס סמארט הוא אחלה שחקן. אני לגמרי בעדו.
אין לי ספק שיש לו חשיבות גדולה להצלחה של הסלטיקס
אבל בלי טייטום, אני מעריך שברוקלין הייתה רומסת אותם והניצחון שלה בסדרה לא ממש היה מוטל בספק.
הסדרה הזו היא סדרה והאפסייד של בוסטון הוא גבוה בגלל טייטום.

לרגע לא טענתי ששחקני המשנה לא חשובים.
שחקני המשנה חשובים וגם המאמן חשוב.
הם פשוט לא אלו שקובעים את האפסייד של קבוצה,
בבחינת 'תגידו לי מה ה-CORE של הקבוצה (כמה כוכבים, כמה סופרסטארים) ואגיד לכם ברמת סבירות גבוהה למה היא מסוגלת להגיע'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:12 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
שמואלקי, אני עדיין חושב שהשחקן הכי חשוב אצל גולדן סטייט זה סטפ קארי ולא דריימונד גרין, עם כל המשמעות של גרין לקבוצה.

לגבי פיניקס מול פליקנס כנראה שרק אתה יכול להתווכח מי הקבוצה המוכשרת יותר, ומאחר שזאיון לא ראה דקת כדורסל העונה, אז קל וחומר לא ניתן להזכיר אותו בדיון הזה.

אתה מסכים איתי אבל שאם דריימונד כעת נפצע וגומר את העונה - אין להם סיכוי סביר להגיע לגמר הליגה?
וזה גם אם סטף יחזור לכשירות של 40 דקות נהדרות מחר בבוקר (ולא יהיו פציעות נוספות)

המונח "כישרון" הוא מוטה הרי ליכולות אישיות, בעיקר להתקפה וכו'
כריס פול שחקן מהעילית של הליגה ב"רמת כישרון"?
הטריו של פיניקס יותר "מוכשר" מאשר מקולום-אינגרם-ולנצ'ונואס (שהוא סנטר התקפי סופר מוכשר, לכל הדעות אני מניח)?
דבונטה גראהם (18 נקודות למשחק בעונתו השנייה בליגה!) וג'וש הארט פחות "מוכשרים" מאשר מיילס ברידג'ס וקמרון פיין (שכבר שנים בליגה, ועד לפיניקס לא עשה שום דבר מעניין)?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:23 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
עמוס לב כתב:

לגבי פיניקס מול פליקנס כנראה שרק אתה יכול להתווכח מי הקבוצה המוכשרת יותר, ומאחר שזאיון לא ראה דקת כדורסל העונה, אז קל וחומר לא ניתן להזכיר אותו בדיון הזה.

אתה מסכים איתי אבל שאם דריימונד כעת נפצע וגומר את העונה - אין להם סיכוי סביר להגיע לגמר הליגה?
וזה גם אם סטף יחזור לכשירות של 40 דקות נהדרות מחר בבוקר (ולא יהיו פציעות נוספות)

המונח "כישרון" הוא מוטה הרי ליכולות אישיות, בעיקר להתקפה וכו'
כריס פול שחקן מהעילית של הליגה ב"רמת כישרון"?
הטריו של פיניקס יותר "מוכשר" מאשר מקולום-אינגרם-ולנצ'ונואס (שהוא סנטר התקפי סופר מוכשר, לכל הדעות אני מניח)?
דבונטה גראהם (18 נקודות למשחק בעונתו השנייה בליגה!) וג'וש הארט פחות "מוכשרים" מאשר מיילס ברידג'ס וקמרון פיין (שכבר שנים בליגה, ועד לפיניקס לא עשה שום דבר מעניין)?

אבל דריימונד גרין הוא לא שחקן משני. הוא כוכב לכל דבר ועניין.
ברור שהם לא יזכו באליפות אם הוא לא יוכל לשחק.

ובנוגע לפסקה השנייה - אמ, כן. הטריו של פיניקס יותר מוכשר :)
ובכל הקשור לכוכבים-לא כוכבים, בשלישייה של פיניקס, יש 3 כוכבים ואילו בזו של הפליקנס יש 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:28 am 
Hall of Famer

אני אשאל את אותה שאלה לגבי שני הדברים שהתייחסת אליהם:
האם דריימונד גרין נחשב ככוכב לפני ההצלחות הקבוצתיות, או שבעיקר (שלא לומר אך ורק) בגללן?
כלומר האם היינו מחשיבים אותו ככוכב אילו היה מעביר קריירה שלמה (עד כמה שקשה לדמיין זאת) בקבוצות ממוצעות בליגה? אני בטוח שלא

כנ"ל לגבי השחקנים של פיניקס (שחלקם צעירים, אז הסוגיה פה לוקה בחסר), שכבר שנה שנייה הם חלק ממכונה משומנת בעילית של הליגה.

כי אחרת זה קצת אותה "מעגליות" (וברור שזה שטבעי שזה יהיה המצב בחיים, ובפרט בספורט עם תוצאות מדידות, אין בכך פסול או משהו...)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 1:48 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
האם דריימונד גרין נחשב ככוכב לפני ההצלחות הקבוצתיות, או שבעיקר (שלא לומר אך ורק) בגללן?
כלומר האם היינו מחשיבים אותו ככוכב אילו היה מעביר קריירה שלמה (עד כמה שקשה לדמיין זאת) בקבוצות ממוצעות בליגה? אני בטוח שלא

כנ"ל לגבי השחקנים של פיניקס (שחלקם צעירים, אז הסוגיה פה לוקה בחסר), שכבר שנה שנייה הם חלק ממכונה משומנת בעילית של הליגה.

כי אחרת זה קצת אותה "מעגליות" (וברור שזה שטבעי שזה יהיה המצב בחיים, ובפרט בספורט עם תוצאות מדידות, אין בכך פסול או משהו...)

מז"א לפני ההצלחות?
לדריימונד גרין היה חלק גדול בהצלחות האלו.
אי אפשר לנתק אותן ממנו (אתה בעצמך טענת את זה לפני שנייה)

לא מבין את הטענה גם לגבי פיניקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:08 am 
Senior

לא הבנתי את השאלה שלך עמוס. מישהו כתב בת'רד משהו על שחקני משנה. אין לי מושג מי ומה בדיוק נכתב ואני לא בעניין של לענות על דעות של אחרים.

הדבר היחיד שאני לא יודע זה מהו סופרסטאר. זו שאלה דיי פשוטה. אם הטיעון הוא שקבוצה צריכה סופרסטאר כדי לנצח, מישהו צריך להגדיר מה המילה הזו אומרת. זו הדרך שבה שפה עובדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:13 am 
Hall of Famer

מישהו גם צריך להגדיר את המלה כוכב באותה הזדמנות.
משתמשים בה הרבה אבל גם היא חסרת משמעות ללא הגדרה מדויקת (סמארט הוא כוכב? מה לגבי ווסטברוק?)

כוכב = טופ25 בליגה
סופרסטאר = טופ5 בליגה

* אפשר, אם רוצים, להגמיש את זה מעט, בייחוד עם שחקנים צעירים שנמצאים בקו עלייה
ויכולים לעשות את הקפיצה ולהוכיח את עצמם בפלייאוף
(טייטום, כאמור, כסופרסטאר אפשרי. אנתוני אדוארדס ככוכב)
אבל לרוב ההגדרות האלו מספיקות.

** מוזמנים להמשיך להגיד שאף אחד לא הגדיר את המלים האלו (למרות שהשתמשתי בהגדרות האלו בעשרות/מאות ת'רדים כאן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:24 am 
Senior

אוקי, אבל זו אובב הגדרה לא נכונה. קוואי באותה עונה היה רק עשירי בהצבעות לאמויפי.
גם העונה, אני חושב שברור שיוקיץ, יאניס, אמביד, לוקה ודוראנט נחשבים לסופרסטארים. אם הלייקרס היו בפלייאוף היית מגדיר את לברון כלא סופרסטאר? מה לגבי סטף? מה לגבי קוואי? ואם בטעות ממפיס היו עושים ריצה לגמר אז היינו מגדירים פתאום את ג'ה כסופרסטאר.

בסופו של דבר בשביל לקחת אליפות בנבא צריך קבוצה מאוד טובה ושחקן שיכול לייצר לעצמו נקודות במצבים שבהם ההתקפה מתפרקת. בוקר בהחלט יכול לעשות את זה גם אם הוא לא סופרסטאר. גם טייטום. גם ג'ימי באטלר.

כל השימוש הזה ב'טופ' לא מדבר אלי. זה מעולם הדירוגים לכיף, זה לא משהו מקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:26 am 
Hall of Famer

Att כתב:
shmueliki כתב:

מז"א לפני ההצלחות?

הטענה היא שדריימונד גרין "כוכב" (אני לחלוטין מסכים)
אני שואל האם מה שעושה אותו כוכב זה הסקילס המאוד מסוים שלו, או העובדה שאנחנו נותנים לו קרדיט עצום כחלק חשוב בגולדן סטייט של העשור האחרון?

הטענה לגבי פיניקס היא שאם פורטים שחקן מול שחקן - הם לכאורה "סתם קבוצה טובה"
אפילו מול הפלקינס זה ממש לא נוק-אאוט פרסונלי גרידא
הרי הכוכבים של פיניקס הם לא הכי גדולים בליגה (דווין בוקר כ"כינור ראשון" הוא בסדר, אבל נופל מאחרים בסופו של יום)
היום כולנו נגיד למשל שקמרון פיין הוא אחלה רכז מחליף, אבל זה שחקן שהסתובב בין אוקלהומה-שיקאגו-קליבלנד ולא עשה שום דבר מיוחד עד שהגיע תחת חסותו של כריס פול.
סתם לסבר את האוזן - את עונתו האחרונה לפני פיניקס הוא סיים ממוצע של 2.6 אסיסטים ב-20 דקות משחק, ו-30% לשלוש.
להלן קבוצה שהיא "הרבה יותר מסך חלקיה", כוכביה, סופרסטאריה (הלא קיימים).

ואם נחבר שוב ביחד את שתי הסוגיות - רואים פה (מבחינתי, לא חייבים להסכים כמובן) את הכוח של שיטתיות, קבוצתיות, השפעה של וטרנים על צעירים וכו'.
לא יצא לי באופן יחסי לראות הרבה את ג'ורדן פול, אבל כשחקן שנה שלישית מבחירה 28 - אני לגמרי מאמין ש"המועדון בנה אותו", הרבה יותר מאשר שזו הברקת דראפט גולמית מטורפת בפני עצמה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:32 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
בסופו של דבר בשביל לקחת אליפות בנבא צריך קבוצה מאוד טובה ושחקן שיכול לייצר לעצמו נקודות במצבים שבהם ההתקפה מתפרקת.

מוזר, אם כך, שמיטצ'ל היוטאי לא מצליח לקחת אליפות בנ.ב.א. או להתקרב לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:35 am 
Senior

מוזר אם כך שלוקה ויוקיץ ואמביד לא הצליחו קחת אליפות בנבא או להתקרב לכך.

ראית, ניצחתי. תן כיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:37 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Att כתב:
shmueliki כתב:

מז"א לפני ההצלחות?

הטענה היא שדריימונד גרין "כוכב" (אני לחלוטין מסכים)
אני שואל האם מה שעושה אותו כוכב זה הסקילס המאוד מסוים שלו, או העובדה שאנחנו נותנים לו קרדיט עצום כחלק חשוב בגולדן סטייט של העשור האחרון?

הטענה לגבי פיניקס היא שאם פורטים שחקן מול שחקן - הם לכאורה "סתם קבוצה טובה"
אפילו מול הפלקינס זה ממש לא נוק-אאוט פרסונלי גרידא
הרי הכוכבים של פיניקס הם לא הכי גדולים בליגה (דווין בוקר כ"כינור ראשון" הוא בסדר, אבל נופל מאחרים בסופו של יום)
היום כולנו נגיד למשל שקמרון פיין הוא אחלה רכז מחליף, אבל זה שחקן שהסתובב בין אוקלהומה-שיקאגו-קליבלנד ולא עשה שום דבר מיוחד עד שהגיע תחת חסותו של כריס פול.
סתם לסבר את האוזן - את עונתו האחרונה לפני פיניקס הוא סיים ממוצע של 2.6 אסיסטים ב-20 דקות משחק, ו-30% לשלוש.
להלן קבוצה שהיא "הרבה יותר מסך חלקיה", כוכביה, סופרסטאריה (הלא קיימים).

ואם נחבר שוב ביחד את שתי הסוגיות - רואים פה (מבחינתי, לא חייבים להסכים כמובן) את הכוח של שיטתיות, קבוצתיות, השפעה של וטרנים על צעירים וכו'.
לא יצא לי באופן יחסי לראות הרבה את ג'ורדן פול, אבל כשחקן שנה שלישית מבחירה 28 - אני לגמרי מאמין ש"המועדון בנה אותו", הרבה יותר מאשר שזו הברקת דראפט גולמית מטורפת בפני עצמה.

אני לגמרי לא מסכים איתך.

כבר כתבתי שיש נוק אאוט פרסונלי מובהק בין הפליקנס לבין פיניקס.

מה שעשה את גרין לכוכב הוא בפשטות, היותו אחד מחמשת הפאואר-פורוורדים הטובים בליגה.
אתה חושב שההישגים של הווריורס הביאו אותו לשם ואני חושב שהוא היה חלק אינטגרלי וחשוב מההישגים האלו, שלא היו מתקיימים בלעדיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:38 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
מוזר אם כך שלוקה ויוקיץ ואמביד לא הצליחו קחת אליפות בנבא או להתקרב לכך.

ראית, ניצחתי. תן כיף.

יוקיץ' ואמביד לא עונים להגדרה שאתה נתת
וללוקה לא הייתה קבוצה שמתאימה לכך, עד כה.
אני לא חושב שהקבוצה סביבו היא "טובה מאוד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה