סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 3:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 8:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
תגיד, האפשרות שהפתרון הכי טוב למעמדו של שחקן הכדורסל הישראלי זה שהוא יהיה טוב בכדורסל, עולה על דעתך?

בליגת העל הישראלית יש 12 קבוצות. לא כולן משחקות עם 5 זרים. דהיינו יש כ60 שחקני רוטציה ישראלים בליגה. אני רואה כדורסל ישראלי מהניינטיז, תקופת שני הזרים, ואני מודיע לך חגיגית שמעולם לא באמת היתה פה פריחה של כשרון ישראלי. תמיד היו אולי 2 כשרונות מיוחדים, איזה 4-3 שחקנים טובים, כמה שחקני רוטציה ברמה גבוהה והרבה שחקנים בינוניים ומטה. ישראל לא טובה במיוחד בכדורסל, היא משיגה הישגים בעתודה כי הכוכבים היריבים לא מגיעים, ובאופן טבעי בליגה המקומית השחקנים המקומיים לא טובים במיוחד. שחקנים שדיברו עליהם פה בהתלהבות משיחית כמו בורשטיין והלפרין, הגיעו בקריירה שלהם בדיוק לאן שהם שווים באמת: שחקני יורוליג סבירים. ואלה היהלומים הנוצצים של דורם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 25, 2022 9:15 pm 
Sophomore

N.T.K כתב:

ציטוט:
זה לא ברור? בשביל *הקהל* הישראלי...

זה בכלל לא ברור
כי הקהל הישראלי לא מחזיק ליגה ישראלית
ברוב מוחלט של הליגה חייבת להיות התערבות עירונית בשביל להעמיד קבוצה
וזה שם את הכדורסל כאירוע שהוא כבר לא פרטי לחלוטין שאפשר לעשות בו מה שרוצים
ועולה השאלה , מדוע שעירייה תממן משהו כזה , אם הוא מכיל בתוכו 0 אפשרויות לתושבי המקום
זה כמו שמייקרוסופט תבוא למקום כלשהו לפתוח מפעל , תקבל את ההטבות ותודיע שהיא לא מתכוונת להעסיק אף מקומי במפעל שלה.
בהנחה שמייקורוסופט חייבת משהו רק ללקוחות שלה ולא לעיר בה היא חייה

לא אמרתי שהכדורסל הוא אירוע פרטי, אמרתי שהציבור שהוא מוכוון עבורו הוא ציבור הצופים (עשרות אלפים) ולא ציבור השחקנים (100-200 בלחץ).

גם אם רוב ההכנסות לא מגיעות מהקהל הישראלי ישירות (במנויים וכרטיסים), בהחלט נכון שרוב המכריע של הכסף הנוסף שנכנס קשור הרבה יותר לפופולריות אצל הקהל מאשר לקידום שחקנים ישראליים -
- ספונסר (שזה רוב הכסף הנוסף) לא בא לשים כסף כדי שלישראלי תהיה הזדמנות לעבוד בכדורסל, אלא כדי שלתושבי עיר/יישוב מסויים תהיה קבוצת כדורסל טובה והוא יהיה האליל שלהם (או סתם מישהו שהם מעריכים). אם הספונסר הממוצע היה רוצה לקדם ספורט מקומי היה משקיע בקבוצות נוער זה הרבה יותר זול...
- וגם ראש עיר כשמשקיע בספורט רוצה קודם כל לרצות את קהל האוהדים של אותה קבוצה בעיר שלו (מתוך הנחה שזה מתמפה לקהל הבוחרים שלו) ולא חושב שלייצר לישראלי גנרי שאולי בכלל לא גר בעיר הזדמנות תעסוקה זה איפושהו בסט השיקולים שלו.
- חסויות של מפרסמים אותו כנ"ל. רוצים להיות מזוהים עם קבוצה מוצלחת שהרבה אנשים אוהבים אותה. קבוצה שנתפסת כנכשלת או סתם בינונית מקצועית אבל "מקדמת ישראלים" תקבל פחות חסויות גם.
- זכויות שידור - רוצים לשדר קבוצה שיותר אנשים רוצים לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 12:47 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אבדיה יכול ליצור לעצמו?
זה עוד לגמרי טעון הוכחה
אפילו "רק" ברמת הנבחרת

זה בתגובה למה שאני כתבתי?
כי ניסיתי לומר את ההיפך (כרגע צריך להתמקד בלהיות רול פלייר מצוין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 12:48 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
תגיד, האפשרות שהפתרון הכי טוב למעמדו של שחקן הכדורסל הישראלי זה שהוא יהיה טוב בכדורסל, עולה על דעתך?
.

מסכים עם נדב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 11:07 am 
Hall of Famer

בשביל לדעת מה הקהל רוצה, צריך להסתכל על 2 פרמטרים בעיני.
1. ממוצעי צופים. צריך לנטרל את האפקטים של אולמות חדשים, כי למשל במלחה או באוסישקין/הדר יוסף, הביקוש עלה על ההיצע, אז מעבר לאולם גדול יותר הדביק את ההיצע והעליה בממוצע היא לא עליה במספר האוהדים באמת. יש את הקהל השבוי שאוהד את הקבוצה, והדבר שבאמת מעניין אותו זה שהקבוצה תצליח והרבה פחות חשוב לו שיהיה כתוב על החולצה כהן ולוי ולא סמית' או וויליאמס. אבל השאלה מה ימשוך צופים חדשים? היום אנחנו בעולם שבו החשיפה לליגות ברחבי העולם הרבה יותר גבוהה. הליגה הישראלית כבר לא נלחמת מול ענפי הספורט האחרים, אלא נלחמת מול האן.בי.איי. בן אדם שאוהב כדורסל, אבל לאו דווקא מחובר לקבוצה בארץ, לא בטוח שיילך לראות משחקים בליגה הישראלית, כשיש לו רמה הרבה יותר גבוהה זמינה לצפיה כל יום בטלוויזיה, אם אין איזו זווית שונה. המשפט של "אם כבר לראות חמישה אמריקאים משחקים כדורסל, אני אעדיף לראות את הטובים משחקים באן.בי.איי ולא את הפחות טובים משחקים בארץ" בדיוק מתייחס לכאן.. גם בכדורגל הקבוצות המקומיות כבר לא נאבקות אחת בשניה, אלא בברצלונה, ריאל, מנצ'סטר ופס"ז.

2. מספר צופים בטלוויזיה. הכסף הגדול שרוב הקבוצות בליגה מקבלות הוא לא מהצופים, אלא מחוזה הטלוויזיה. מוצר לא טוב ולא נצפה, יביא לחוזים יותר קטנים (אנחנו רואים את זה היום). וכאן ביתר שאת, הליגה מתחרית מול האן.בי.איי ואפילו מול היורוליג. אם הקהל הפוטנציאלי הוא רק אוהדי הקבוצות האקטיביים, אז לא משנה כמה ישראלים ישחקו, זה הפוטנציאל. אבל אם הפוטנציאל הוא גם של מתעניינים, שמחפשים את הזווית השונה, אז מספר הישראלים בהחלט משנה וזה צריך גם להשתקף במספרי הצופים בטלוויזיה.

אני יכול להגיד שעלי אישית השפיעו כמה דברים.
1. ילדים. מה לעשות מכלה זמן.
2. גם עם הילדים, השתדלתי לראות משחק בשבוע בליגה הישראלית, כי אני אוהב את הכדורסל פה, דפקט. אבל אז הגיעה הקורונה, עם כל הבלאגן שהיא יצרה וזה הצליח לנתק אותי.
3. מספר הזרים הגבוה ובעיקר התחלופה הרבה. אתה כבר לא יכול לעקוב מי דורך על הפארקט. ראית את הפועל חיפה בחודש אוקטובר והשידור הבא שלהם בחודש דצמבר? סביר להניח שלפחות 2 זרים בחמישיה יהיו אחרים ועוד זר חדש מהספסל. חוסר היכולת להבין מי הם באמת הקבוצות גמר אותי.
אז כבר שנתיים אני בעיקר רואה פה ושם משחקים בפלייאוף וזהו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 3:27 pm 
Sophomore

אני ממש כמו עמוס. לקוח שידורים די נאמן עד לפני שנתיים שלוש שהיום כבר כמעט לא צופה. אין לי ממש קבוצה אהודה (סנטימנטים לגליל) כך שעבורי העניין הכמעט יחיד בליגה הישראלית הוא השחקנים הישראלים (ומדי פעם איזה זר נחמד שהרי לא יהיה כאן עוד שנה). נראה לי שביטול החוק הרוסי הייתה נקודת השבירה עבורי, למרות שזה כמובן עניין הדרגתי. לא שלפני זה שמחתי עם המצב, אבל עכשיו אני ממש כבר כמעט לא מתעניין, בקושי צופה, והרבה פעמים גם לא בודק כבר בוקס סקורס. עשרה זרים לקבוצה, תחלופה אינסופית, וישראלים שהם חוטבי מים (הטעות במקור) הוציאו לי את החשק. גם במכבי באירופה הייתי צופה כשיכולתי כשזוס ואבדיה היו שם. בשנה האחרונה לא ראיתי אף משחק. בשידורי הליגה הלאומית אני דווקא צופה מדי פעם ואפילו בליגת הנוער.

ב-נבא שוק הטלוויזיה (שידורים) הוא מקור הכנסה מרכזי ששווה מיליארדים ורק הולך וגדל (דיבורים על כסף מטורף ב-2025). בישראל הליגה נאלצת להתפשר על סכום נמוך יותר מבעבר לשנה הבאה (13 מיליון שקל?). האמת, לא בטוח אם זו הסיבה היחידה. כמה אוהדי כורסה כמוני וכמו עמוס הליגה איבדה עם איבוד הזהות הישראלית והפיכתה לסניף המקומי של הג'י ליג? אני לא באמת יודע. אבל אני כן מכיר לא מעט אנשים בסביבה שלי שנהגו לצפות ואיבדו עניין (אבא שלי, גיסי, אחד החברים הטובים) והסיבה העיקרית ממה שאני מבין מהם מהם היא רכבות הזרים ואיבוד הזהות הישראלית. הם אוהבים לצפות בספורט וגם בכדורסל ישראלי מדי פעם אבל לא משוגעים לעניין כמו רוב מי שכאן בפורום. וגם להם אין קבוצה אחת אהודה. לא תמצאו אותם כותבים כאן, הם לא בקיאים בכל החוקים והשינויים, והם גם לא ייצאו למחות או לדרוש שינוי. ובשנים האחרונות הם פשוט עברו בהדרגה לצפות בדברים אחרים (נבא, כדורגל, טניס). לפחות בסביבה שלי, הם הרוב הדומם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 4:46 pm 
אני רואה את עצמי כאוהב כדורסל אירופי -ישראלי. nba פחות הקטע שלי.
אני אוהד ירושלים, ולכן משחקים שלה או של יריבותיה ההיסטוריות או העונתיות תמיד יעניינו אותי. אבל עד לא מזמן גם סתם משחק של נ''צ מול ראשל''צ עוד היה מעניין אותי. היום אני לא מצליח לראות את זה. כבר אעדיף יורוליג או ליגה ספרדית.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 7:09 pm 
Junior

Hacohen כתב:

בליגת העל הישראלית יש 12 קבוצות. לא כולן משחקות עם 5 זרים. דהיינו יש כ60 שחקני רוטציה ישראלים בליגה. אני רואה כדורסל ישראלי מהניינטיז, תקופת שני הזרים, ואני מודיע לך חגיגית שמעולם לא באמת היתה פה פריחה של כשרון ישראלי. תמיד היו אולי 2 כשרונות מיוחדים, איזה 4-3 שחקנים טובים, כמה שחקני רוטציה ברמה גבוהה והרבה שחקנים בינוניים ומטה. ישראל לא טובה במיוחד בכדורסל, היא משיגה הישגים בעתודה כי הכוכבים היריבים לא מגיעים, ובאופן טבעי בליגה המקומית השחקנים המקומיים לא טובים במיוחד. שחקנים שדיברו עליהם פה בהתלהבות משיחית כמו בורשטיין והלפרין, הגיעו בקריירה שלהם בדיוק לאן שהם שווים באמת: שחקני יורוליג סבירים. ואלה היהלומים הנוצצים של דורם.

ממש רותי ברודו של פורום סלניוז. כל הפאסון ה"שי האוזמני" הוא דמגוגיה בשקל. כאילו מישהו שם אותך או אותו להגדיר לנו תו של איכות. כמה התנשאות.

מעניין אם התפיסות עולם המיוחדות שלך מוגבלות רק לעולם עבודה של הכדורסלן הישראלי. אם הילד שלך ייכשל היום מחר בסטאז' באיזו פירמת רואי חשבון גדולה, מעניין אם גם אז תהיה כל כך נחרץ.

לגדל במדינת מוכת החולי הזה (שמישהו אוהב להגדיר כאגם הדרעק) ספורטאי זה פאקינג נס. אף אחד לא טוען שמפספסים פה כשרונות עומק (אלא זוכים למספיק הזדמנויות) אבל יש שחקנים שיכלו להפוך לשחקנים תורמים מוקדם יותר בקריירה ולא היו צריכים לחכות לתורם בגיל 24-25.

כרגע בליגת העל מסתובבים איזה יד וחצי של שחקנים שלדעתי יכולים יותר, אם לא היו מגדירים אותם אינהרנטית כנושאי כליהם של פליט הג'י ליג התורן.

גם תיאור ציר הזמן שלך לא מחזיק מים. היה את הדור של ליאור אליהו, מקל, בן שימול ושות' אחרי זה היו 4-5 שנים של בצורת מטורפת בכשרונות. הכדורסל הישראלי קיבל רובד חמצן עם הדור של סוף 94 ו95, אבל אלה היו בעיקר רול פליירס וריפדו את רמת הכשרון לרוחב (זיו, שוכמן, גוט וכאלה). רק מנבחרת העתודה של אבדיה ומדר התחילו להופיע "כשרונות עומק" אמיתיים. זוסמן ובלאט הם דור 94-95 על סטרואידים (רול פליירס יורוליג - גם משהו ששללנו על הסף כאפשרי לפני 3 שנים) ככה שיש עוד הרבה זמן עד שנראה שינוי ברמת הנבחרת וזה גם תלוי אם יילכו על הצערה אמיתית וייפטרו כבר מהשטיקים של שלשות הקלאץ של פניני וההתייצבות של גל מקל.

די ברור שיש עלייה עקבית ברמת הכשרון. זוסמן והבן של אבא שלו הם שחקני יורוליג לגיטימיים. ואנחנו ממש קרובים לנקודה שנוכל להרכיב קו קדמי ישראלי, צברי, אסלי, מקורי, אותנטי ואפילו בלאדי..קו קדמי ראוי נטול איתי שגב ומתאזרח חסר חשק תורן. באיזו נקודה בסקירת ציר הזמן שלך יכלת להגיד את זה? אני זוכר שנים שהיה פה רק יניב גרין.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 10:37 pm 
Hall of Famer

אוי, פגעתי בציפור הנפש שלך מותק? כוס מים אולי? חיבוק וירטואלי?

בוא ננקה את כל הקשקשת הפסאודו-אישית שלירלרת פה, וניגש לעניין.

כתבתי עובדות, לא פרשנות. לשחקן הישראלי המוסלל והמדוכא יש כ60 תקנים בעונה בליגה הבכירה. מדובר בכדורסל מקצועני. זכותך לאהוב כדורסל על פי דרכון, מי אני שאתערב בסטיות של אנשים, אבל אובייקטיבית מבחינת רמה אנחנו רואים בעיניים את ההבדלים. בליגת העל תמיד משחקים גם שחקנים לא טובים לרמה מקצוענית, פשוט כי צריך בסגל וזו הרמה. ואם תלך להשוות לתקופות מיעוט הזרים, אז בכלל הסתובבו על הפרקטים כאן שחקנים מוגבלים מאד.

לא הבנתי מאיפה הבאת את ההזיה של "תיאור ציר הזמן שלא מחזיק מים", בעיקר כי לא תיארתי שום ציר זמן. ציינתי את השמות של טל בורשטיין (הרכז 2 מטר שכל אירופה מחכה לו) ויותם הלפרין (הכשרון הטהור מהגדולים שהיו פה) כשחקנים שאחרי ההתלהבות מהופעות העתודה שלהם, עשו קריירה מקצוענית לא קצרה והתגלו כשחקנים שהפיק שלהם זה שחקני רוטציית יורוליג סבירים. זו אחלה קריירה ועלא כיפאק, אבל אלה היו מאורות הדור הגדולים. אם כבר אתה בא לתקן צירי זמן שלא היו, כדאי שתשים לב שגל מקל צעיר ב3 שנים מאליהו ובן שימול, וביניהם היה גם עוד כשרון שזיעזע את אמות הסיפים, aka יוגב אוחיון שהפך בשיאו ל...שחקן רוטציה סביר ביורוליג. אה, זה גם הפיק של ליאור אליהו. ובן שימול היה רכז ליגה ישראלית מן המניין כל הקריירה. ואלה השחקנים שאתה, הפטרון השומר של המכדרר עם דרכון המנורה, בוחר לציין כשחקנים הבולטים. אני מכיר את הסטייה שלך לאבי בן שימול אבל בחיאת, בנאדם שראה קצת כדורסל בחיים אמור להבין באיזשהו שלב שאם אבי בן שימול זה הרפרנס שלך לאחד מכוכבי הדור, אז מה הרמה של השחקן הישראלי ה20 בליגה?

זוסמן ובלאט הם דוגמה לשחקנים שמוציאים מעצמם המון, לא בכדי מדובר בבנים של מאמני כדורסל. האם זה הישג נאה ליובל זוסמן, שחקן עם נתוני בסיס די אפורים, להפוך לשחקן רוטציה באלבה ברלין (ובוא נכניס קצת לפרופורציות את ה"יורוליג", קבוצה מהגרועות במפעל בשנים האחרונות)? כן. האם זה אומר משהו טוב על הכדורסל הישראלי שיובל זוסמן, שחקן עם נתוני בסיס די אפורים שמוציא מעצמו מקסימום ולכן הוא שחקן רוטציה בקבוצת יורוליג גרועה, נחשב ל"כשרון על סטרואידים"? לדעתי לא.

אז שיהיה לך בכיף עם פטיש הדרכון ותעודות הלידה, לא סתרת שום עובדה, סתם שפכת מניפסט רגשני ונטול הקשר ממשי על משהו שאתה אוהב, אין משהו מרשים בלהיות זה שאוהב לאכול מקדונלדס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 11:03 pm 
Junior

מחר על הבוקר, אשב ואלרלר לי על תעודות לידה במקדונלדס. תודה נדב!

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 26, 2022 11:07 pm 
Hall of Famer

בבקשה מותק

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2022 2:24 am 
Hall of Famer

לא שזה לב העניין, אבל ממש לא הייתי מגדיר את בורשטיין והלפרין בשיאם כ-"שחקני רוטציית יורוליג סבירים"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2022 10:14 am 
Hall of Famer

איך היית מגדיר אותם?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2022 11:04 am 
Junior

לפחות לגבי בורשטיין, אני חושב שטייטל יותר מדוייק יהיה ״שחקן חמישייה באחת הקבוצות הכי טובות באירופה בכל הזמנים״. אי אפשר לדייק לגבי זוסמן ובלאט ולהזכיר, בצדק, שאלבא היא בסופו של דבר קבוצת יורוליג די גרועה, אבל למכבי של שאראס/פארקר/וויצ׳יץ׳ לקרא ״קבוצת יורוליג״. זאת אומרת אפשר, אבל אז זה נהיה די ברור שהמטרה היא לא לתאר את המציאות אלא לעקם אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 27, 2022 1:07 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
איך היית מגדיר אותם?

כאמור, טל בורשטיין היה שחקן חמישייה (שזה יותר משחקן רוטציה) בקבוצה מהטובות בהיסטוריה (שזה יותר מסביר).
נכון שהוא היה "כינור חמישי" באותה קבוצה ולכן לא סביר להגדירו ככוכב יורוליג, אבל אם נרצה "שחקן חמישייה משלים טוב לרמות יורוליג גבוהות" (ואולי יותר מכך ברמות יורוליג פחות גבוהות - זאת לא נדע כבר) יכול להתאים.
אפילו ברמת העובדות היבשות, בעונת 2003-4 הוא קיבל בממוצע 26.5 דקות למשחק - זה כמות של "שחקן רוטציה"?

הלפרין היה בין המובילים בקבוצה של מכבי שהגיעה לגמר ב-2008, ונבחר לחמישיית היורוליג השנייה (לצד עוד שחקנים שיהיה קצת קשה לכנותם "שחקני רוטציית יורוליג סבירים" - כתאו פאפאלוקאס, בוטסי תורנתון, קשישטוף לברינוביץ' וניקולה פקוביץ').
גם בשנתיים הבאות במדי אולימפיאקוס הקבוצה בה שיחק הגיעה לחצי הגמר ולגמר היורוליג, כשיותם בעונה הראשונה מקבל 22 דקות למשחק ותורם 7.4 נקודות למשחק (ביעילות פסיכית - 61% לשתיים, שלשה למשחק ב-46%).

אני בספק מתי נזכה לראות שוב ישראלים כה משפיעים ביורוליג (בשילוב של מעמד בקבוצה הישגית - לא חייב להיות במכבי, ונתונים סטטיסטיים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 11:51 am 
Hall of Famer

לטל בורשטיין יש ממוצע של 6.3 נקודות למשחק בקריירת היורוליג הארוכה שלו. הוא אכן היה שחקן חמישייה בקבוצה גדולה של מכבי, בזכייה הראשונה ביורוליג הוא היה שחקן של 8.2 נקודות למשחק ובשנייה 7.3. כמובן שהוא נתן גם ערכים אחרים, חכמת משחק, הגנה, טיפול בכדור, אבל כולנו מבינים שמדובר בשחקן משלים בקבוצה גדולה ולא באיזשהי תצורה של כוכב. בכל אופן לא התכוונתי "לעקם" משהו כפי שהבחור שמבקש להוכיח למי ניתנה הנבואה מייחס לי, התכוונתי במהות לכך שבורשטיין שהיה "כוכב העל" הישראלי של תקופתו בסופו של דבר היה שחקן יורוליג משלים, גם אם בחלק מהזמן בקבוצות טובות, ולא כוכב אירופאי. הנקודה היא שאם השחקן הכי טוב של דורו הוא אפילו לא פוטנציאל מנש או כוכב יורוליג, זה די מעיד מה זה אומר על רמתה של העשירייה השלישית, נגיד, של שחקנים ישראלים.

שמוליק, לגבי הלפרין, סבבה מקבל שבפיק הוא היה שחקן יורוליג טוב. לא משנה את מהות הטענה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 1:18 pm 
Hall of Famer

מהות הטענה (שלי לפחות) היא שהם היו שחקני יורוליג טובים (מאוד), ושאני בספק רב מתי יהיו לנו עוד כאלה.
לחילופין (כי יש קשר בין הדברים) - בספק מתי נראה את נבחרת ישראל שוב ברבע גמר אליפות אירופה לבוגרים.
קל מאוד להתלהב מהדור הנוכחי (ויש ממה), אבל לא צריך להקטין את קודמיהם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 2:04 pm 
Hall of Famer

בורשטיין היה שחקן חמישיה באחת מהקבוצות הטובות באירופה. שחקן משלים לחלוטין. אבל אפשר להתעלם מאפקט האזרחות? האם בורשטיין היה שחקן חמישיה אם הוא היה משחק בקבוצות אחרות ביורוליג? אני בכלל לא בטוח. במכבי היה צריך ישראלי, בורשטיין היה הבכיר ולמען האמת הוא מילא את התפקיד שיועד לו בצורה מצויינת. בעיני בורשטיין לא היה הרבה יותר מאשר שחקן רוטציה ביורוליג. אם ניטה לו חסד, אז נגדיר אותו כשחקן רוטציה פלוס.
הלפרין לעומת זאת ברגע שיצא מהקן של מכבי הפך בדיוק לשחקן רוטציה באולימפיאקוס ופחות מזה בהמשך הקריירה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 2:24 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מהות הטענה (שלי לפחות) היא שהם היו שחקני יורוליג טובים (מאוד), ושאני בספק רב מתי יהיו לנו עוד כאלה.
לחילופין (כי יש קשר בין הדברים) - בספק מתי נראה את נבחרת ישראל שוב ברבע גמר אליפות אירופה לבוגרים.
קל מאוד להתלהב מהדור הנוכחי (ויש ממה), אבל לא צריך להקטין את קודמיהם.

זאת מהות מאד מוזרה של טענה, כי נניח שהם היו בשיאם שחקני יורוליג טובים, זה לא משנה כלום. לא היתה כוונה להקטין אותם, אלא לתאר איך שחקנים שהיו מאד בולטים ברמת העתודה (ובזמנם עוד היה פחות נהוג ששחקנים בולטים לא מגיעים, אז התחרות היתה קשה יותר) ותוארו ככשרונות-על של הכדורסל הישראלי, בסופו של דבר לא בדיוק הפכו לשוברי שוויון אירופאים וזה רק מראה מה הרמה של שחקנים ברמות הנמוכות מהם. כל הדיון הוא על זה שיש בליגה הישראלית עשרות תקנים לשחקנים ישראלים שמשחקים, ואני אומר שהרמה של חלק מהם פשוט בינונית ומטה ואני עדין. לכן בעיניי כל הפרופוגנדה נגד הזרים ונגד "הסללת ישראלים לתפקידים משלימים" היא בעיניי ריקה מתוכן, ככלל הישראלים משלימים כי הם פחות טובים מהזרים, וככלל שחקנים בעשירייה השלישית ומטה של שחקני ליגת על בישראל אלה שחקנים ברמה נמוכה למדי בסקציה "כדורסלן אירופי מקצועני" (ביחס למדינות שאנחנו מחשיבים כטובות).

אני לא מתלהב במיוחד מהדור הנוכחי, כתבתי בדיוק מה אני חושב שיצא ממנו. דברת ולוי בעיניי חומר לשחקנים אירופאים סבירים (יורוליג/יורוקאפ/צ'מפיונס וכזה) ואולי יותר (הלוואי יהיו שחקני יורוליג טובים, לא אתעלף אם לוי בגלל הסייז יגיע למנש), רינסקי, פריצקי ואהרוני שווים רוטציה בליגת העל, כנראה גם אבנר דרור, כל היתר סימן שאלה.

ואם נחזור רגע סתם בשביל העובדות לקריירה של הלפרין, אז היתה לו קריירה אירופית ארוכה מאד של 16 עונות. את ה6 האחרונות הוא שיחק ביורוקאפ, ורק באחת מהן הגיע לדאבל-פיגרז בנקודות (לא להתעלף, פחות מ12 נקודות למשחק ב34 דקות במדי ירושלים ב2014). בשתיים הראשונות הוא היה נער פוסטר שמקבל קצת פירורים. זה כבר חצי מהקריירה שלו. הוא התחיל כשחקן רוטציה במכבי ב2004, קיבל 6.4 דקות למשחק. עונה אח"כ כבר 10 דקות למשחק, וקלע 2.7 נקודות. הופ כבר ב10 מתוך 16 העונות הוא מאד-מאד רחוק מלהיות "שחקן יורוליג טוב", או שחקן יורוליג סביר, או שחקן יורוליג. ב2005/6 הוא עבר לקבוצת היורוליג המאד צנועה מלובליאנה כדי לקבל דקות, קיבל 36 למשחק והחזיר 13.9 נקודות, הכי גבוה בקריירה שלו. למרבה הצער לובליאנה סיימה עשירית באדריאטית וכמובן במאזן שלילי מובהק ואי-העפלה לשלב הבא ביורוליג, אז גם כאן קשה לקשור להלפרין כתרים. בעונה הבאה הוא חזר למכבי, וקלע 6.5 נקודות בקרוב ל25 דקות משחק. סביר ותו לא. שתי העונות הבאות היו הטובות בקריירה האירופית שלו, 10.2 נקודות למשחק במכבי ואז 7.4 כשחקן רוטציה משמעותי באולימפיאקוס. בשתי העונות שלאחר מכן באולימפיאקוס, הוא אמנם קלע באחוזים גבוהים מאד, רק פספסת פרט קטן שמדובר ב5.4 נקודות למשחק ב2010 ו4.5 נקודות למשחק ב2011.

אם כך יותם הלפרין שיחק 16 עונות אירופיות: 6 ביורוקאפ, 2 כנער פוסטר, 3 כשחקן שולי במכבי, אחת כשחקן מוביל באחת מחלשות המפעל, 2 כשחקן רוטציה חשוב בקבוצות טובות, 2 כשחקן רוטציה סביר בקבוצה גדולה. זאת האמת על הקריירה האגדית של יותם הלפרין, בתיאור מדויק וללא שום הקטנה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 5:52 pm 
Hall of Famer

אבל מה המסקנה מכל זה?
אני בעצמי טוען שהסיכוי שנועם דוברת, ים מדר, וכל מי שתרצו "יהיו יותם הלפרין" (מבחינת אותה קריירה אירופית - מספרים, מעמד, שכר, הישגים וכו') הוא נמוך, שלא לומר נמוך מאוד.
הרי הגענו כבר בכדורסל שלנו למצב שכל רצף של כמה התקפות טובות מצד בלאט וזוסמן ביורוליג - זוכה לאזכור חיובי.
במכבי ת"א ספק מתי נראה ישראלי (ואם יורשה לי, אוסיף - צבר) עם ממוצע דאבל-פיגרס (או נניח לחילופין - שחקן של 25 דקות) ביורוליג.

לגבי "רמת העשירייה השלישית של הישראלים" (שזה נניח השחקן הישראלי החציוני בליגת העל) - בסדר גמור.
בכדורגל הרמה של הישראלים יותר טובה?
לטעמי שחקנים ישראלים צריכים לשחק לפחות במינון מסוים - גם אם רמתם תהיה נמוכה מכל זר שיגיע לכאן, אחרת למשל ליגות שלמות באירופה בכלל לא היו מתקיימות...
בסוף הם נמדדים בינם לבין עצמם ברמת הליגה, ולכן אני אשמח אם גלעד לוי יראה דקות משחק בירושלים (סתם כדוגמא) גם אם ברור לכולנו שכל זר שישי-שביעי שיגיע לשם אפילו ב-100 אלף דולר (עם פטור ממס...) יהיה טוב ממנו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 28, 2022 8:38 pm 
Hall of Famer

וואלק שמוליק, אני מאבד אותך.

לי היתה טענה. נימקתי אותה. אתה ניטפקת משהו, עניתי גם לניטפוק. עכשיו אתה שואל "מה המסקנה מכל זה" ושואל אם בכדורגל יותר טוב ואומר שצריך ישראלים בליגה למרות שאתה מסכים שהרמה הממוצעת נמוכה. אבל יש ישראלים בליגה. הרבה. נושא הת'רד הוא "למה אין הישגים בבוגרים" והתשובה המנומקת שלי היא שהרמה הישראלית הממוצעת היא נמוכה, בניגוד לתזות הפאסיב-אגרסיב שזה בגלל הסללת ישראלים לתפקידים משלימים ושהפועל חיפה מחליפה הרבה זרים. גם אחרי המסקנה הזאת יהיו הרבה ישראלים בליגה והרמה הממוצעת שלהם תהיה נמוכה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 29, 2022 2:14 am 
Hall of Famer

אנחנו לא בהכרח מתווכחים במהות
אמרת שהרמה נמוכה (אתה דיברת על ממוצעת, לדעתי כאמור סביר שגם בטופ לא נזכה לראות עוד יותר מדי הלפרינים ובורשטיינים) - אני לא סותר זאת בהכרח (למרות שאפשר להעמיק - לא שזה כה חשוב - נמוכה ביחס למה...)

אז אחת הסוגיות (לצד "הסללה") האם בהינתן הנ"ל ראוי/נכון/יעיל לקבוע רף של 10 זרים לקבוצה?
לדעתי לא
האם רף של 8 למשל יהיה מה שיקדם את הכדורסל הישראלי משמעותית? וודאי שלא
סתם יהיה יותר נחמד, יציב ושפוי בליגה פה לטעמי, וכן - שחקנים מסוימים יקבלו יותר הזדמנויות, במקום שיביאו זר במקום כל זר שנפצע למספר שבועות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 29, 2022 7:22 am 
Hall of Famer

לא יודע אצל מי זה באמת סוגיה. מאז שנפרץ הסכר של שני זרים, כבר כמה שנים טובות, השחקנים הישראלים מפעילים לחץ-גם באמצעות כתבים נלהבים וכל מיני אוהדים שלא חוששים מקלישאות כמו שאנחנו רואים-לתת להם כל מיני סוכריות הבטחת דקות בלי קשר לרמה, והם מקבלים. כמה זרים נרשמים היום למשחק בליגת העל? כמה זרים מחתימה קבוצה ממוצעת בליגה, בלי לספור את מכבי? הישראלים משחקים. שישחקו טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 29, 2022 9:01 am 
מנהל פורום

בגדול, וללא קשר למעמדו של השחקן הישראלי, אין לי בעיה לראות כדורסל בליגה בין קבוצות שמורכבות אך ורק מזרים, אבל ראשית, אני לא בטוח שאני מישהו מייצג במיוחד ושנית, אני לא חושב שהיכולת להחליף כ"כ הרבה זרים תורמת במשהו למוצר הדי קלוקל הזה. ופה באמת יש משהו בטענה של "השחקן הישראלי לא מקב הזדמנויות באמת הגיוניות", הרי לקבוצה משתלם יותר לנסות ולטעות על עמדה אחת או יותר עם כל מיני נסיונות עם זרים, בעוד שלחלקן יש ישראלים על הספסל שלכל הפחות ייתנו תרומה כמו הזר הגרוע שאותו מחליפים, אז יאללה, שישחק הוא שם, וככה גם "השחקן הישראלי יקבל הזדמנויות" וגם אוהד כדורסל ישראלי יוכל לדעת מי משחק בליגה הזו משבוע לשבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 29, 2022 11:11 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא יודע אצל מי זה באמת סוגיה. מאז שנפרץ הסכר של שני זרים, כבר כמה שנים טובות, השחקנים הישראלים מפעילים לחץ-גם באמצעות כתבים נלהבים וכל מיני אוהדים שלא חוששים מקלישאות כמו שאנחנו רואים-לתת להם כל מיני סוכריות הבטחת דקות בלי קשר לרמה, והם מקבלים. כמה זרים נרשמים היום למשחק בליגת העל? כמה זרים מחתימה קבוצה ממוצעת בליגה, בלי לספור את מכבי? הישראלים משחקים. שישחקו טוב.

איזו הבטחת דקות?
אני בגדול נגד החוק הרוסי אגב, מאוד מלאכותי (וממילא - אם תהיה קצת פחות תחלופת זרים, לא הרבה - אין בו צורך כלל לטעמי)

לשאלתך, משהו כמו 7-8 במהלך עונת משחקים אני מניח (לא ספרתי באמת)
ופה האבסורד הגדול

האם כהכללה יקרה אסון באם פציעה של זר תוביל ליותר דקות למחליפו הישראלי במשך כמה שבועות?
כל עולם הספורט, בכל הענפים, בנוי על כך ששחקנים פרצו בעקבות סיטואציה לא מתוכננת של היעדרות שחקן הבכיר להם
בתכלס בתכלס - בליגה פה לא משחקים על הרבה מדי (המיקום בעונה הסדירה לא כה חשוב - מבחינת תגמולים, רישום לאירופה וכו', יש רק יורדת אחת - וגם לא תמיד...), אז מה "הליגה/הכדורסל הישראלי" מרוויח מהזר האחרון (לצורך העניין כרונולוגית) שחותם בכל קבוצה כדי לבטח עצמה כנגד פציעות של זרים אחרים?

הנה למשל רשימה של הזר האחרון שחתם בכל קבוצה בעונה הקודמת - רגלנד (בעיקר כשחקן אימונים, אני יודע), קיירי תומאס, אלכסנדר זצ'ביץ', דלטון (סייע גם במאבקים באירופה, ואף ממשיך בקבוצה - אחלה, מקבל), ינטה מייטן, טיוס באטל (חתם בינואר, הזר החמישי והאחרון בגלבוע-גליל), DJ קנדי, ג'יימס אניס, כריס אוונס, ווין סלדן, אנטוניו בלייקני, ארצ'י גודווין.
דווקא יצא מקבץ לא רע של שחקנים, ואני יודע שחלקם הובאו בקול תרועה רמה ובהשקעה רצינית מצד הקבוצות שלהם (קנדי, אניס), אבל במבחן התוצאה - האם היינו יכולים לשרוד את סיום עונת הליגה בלעדיהם? כמה מהם ממשיכים איתנו לשנה הבאה (המשכיות זה דבר נחמד בספורט, גם לקבוצות, גם ל"מותג", גם לאוהדים)?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, מיכאל, מנחם ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה