https://www.bulletsforever.com/2022/3/2 ... predictionחיפשתי קצת, וראיתי שהבחור הזה עשה בסוף העונה הקודמת, חתיכת עבודה אנליטית על אבדיה, וכן - זה לא נראה טוב.
כמה היילייטים מתורגמים:
1. מדורג 23 בלבד, בין החבר׳ה שנבחרו באותו דראפט, במדד שאותו בחור מדבר עליו (ppa ) . רק קיליאן הייז נבחר מעליו ובכל זאת מדורגת מתחתיו. לעומת 17 חבר׳ה שנבחרו מתחתיו ודורגו מעליו
2. אבדיה נמוך הן ב usage והן ב efficiency . בעונה הקודמת היוסג׳ שלו היה 15% ואילו ה efficiency שלו נמוך בחמש נקודות (פר מאה פוזשנים) מהממוצע. הכותב מסיים בהמלצה שעל אבדיה לא להעלות את היוסג׳ שלו, לאור ה efficiency הנמוך. ועל כך במשפט המופלא הבא:
The usage, efficiency and shooting data do not suggest ramping up his usage is advisable at this point. If his efficiency followed Oliver’s rule of thumb, we could expect his efficiency to drop as he takes on a bigger challenge.
3. הוא אחרון בקבוצה, בנקודות פר החזקות בכדור.
4. הוא טוב מעט (מעט) מהממוצע כעושה משחק עם ממוצע אסיסטים קצת יותר גבוה מהממוצע, ויחס אסיסטיםֿ/איבודים מעט טוב מהממוצע. אבל ההפרש כאן לא גדול, והוא לא אאוטלייר בשום דרך שהיא.
5. לאבדיה יש השפעה חיובית כלשהי הן על הנט רייטינג ההתקפי של הקבוצה והן על אחוזי השדה של הקבוצה בדקות שלו (למרות שהאחוזים שלו עצמו רעים), כך שיש סבירות מסוימת לכך שהוא עוזר ב״חיבור״ הקבוצתי.
6. וושינגטון אשתקד היתה במקום השמיני בליגה מבחינת חיתוכים לכיוון הסל. כך שכל טענה שאומרת שבגלל שההתקפה סטגנטית, אבדיה נכשל - לא עומדת במבחן סטטיסטי.
7. יש הוכחות סטטיסטיות מובהקות במאמר לכך שהוא שחקן הגנה טוב ומעלה. (אבל לא מה שנקרא elite )
באמת יופי של עבודה, ואיכשהו אני לא מעודד מהמסקנה. הוא גרוע התקפית, טוב הגנתית, בסדר כמוסר ומנהל משחק (אבל לא דגול בשום דרך שהיא). האם יש לו מקום בליגה? אולי, האם יש לו מקום בליגה שבה יש תחלופה גבוהה יותר ויותר מדי שנה? אני בספק.
אגב, פעם כתבתי מאמר סטטיסטי להופס, בו גיליתי שכספי שנבחר 23 בדראפט, אכן היה השחקן ה 23 בדראפט ההוא, בבחינה רטרוספקטיבית. ולכן, אם נניח שאבדיה הוא אכן השחקן מס׳ 23 בדראפט (כפי שנכתב בתחילת המאמר), יש מצב שיש לו מקום בליגה. אבל כאמור, זו ליגה שונה מזו שהיתה לפני עשור ומעלה עם כספי, עם תחלופה גבוהה הרבה יותר, וסבלנות נמוכה יותר.
ומכל זה המסקנה שלי היא כאמור, שהוא ישחק שנה הבאה באיזו פילזן, אבל אם יהיה לו מזל והוא כן יהיה בנ.ב.א, זה כנראה יהיה בעבור חוזה מינימום.