עמוס לב כתב:
לא הבנתי את השאלה שלך. מה המטרה של טרייד על קליי? אני חשבתי שהמטרה היא להתחמש מחדש ולכן אני חושב שאפשר לקבל תמורה יותר גבוהה על וויגינס מאשר על קליי ואז לרוץ עוד שנתיים, שלוש. את האמת, אני לא יודע להגיד מה עדיף לווריירס אם אפשר לקבל תמורה זהה על שניהם. אני הייתי מעביר את וויגינס בכל מקרה, אבל יכול לקבל מישהו שחושב אחרת.
גרנט, אתה חושב שבנק' הזמן היום הווריירס היו נותנים את החוזה לפול? כי אם כן, אז ראיית המציאות שלנו שונה ואין צורך להמשיך בדיון. אם התשובה היא לא, אז אני לא מבין למה צריך להצדיק את הסיבות שהם נתנו את החוזה לפול או לנסות למצוא נסיבות מקילות בכך שהוא קיבל את החוזה. עשו טעות, נתנו מכה רצינית לתוכניות העתיד שלהם. באסה.
שיבר, קודם כל, לפי מה שקראתי, קארי מחובר מאד גם לגרין. דבר שני, לא דיברת רק על גרין ותומפסון, דיברת גם על סטיב קר. כלומר לקחת לסטף את כל המערכת שהייתה סביבו ולהגיד לו בוא נצא לדרך חדשה ואנחנו לא שואלים אותך.
ב"מטרה" התכוונתי למהי מטרת הווריורס. אם הם מעוניינים להישאר תחרותיים, טרייד על קליי נשמע לי הגיוני יותר מהסיבות הבאות:
1. קליי מרוויח 43 מיליון, מסיים חוזה בקיץ הבא ומצפה להרוויח סכומים דומים אם לא יותר מכך. וויגינס מרוויח 20 מיליון פחות ממנו לעונה הבאה, ואחריה יישאר חתום לעוד 2-3 שנים (יש לו אופציית שחקן לעונה האחרונה בחוזה), על חוזה שכבר עכשיו נראה כמו עסקה טובה ואמור להיראות טוב יותר ככל שהקאפ יזנק או סתם יעלה משנה לשנה. המשכורת הגבוהה יותר של קליי גם יכולה לאפשר לווריורס להתחזק ב 2-3 שחקני רוטציה משמעותיים בטרייד עליו.
2. מבין השניים, קליי הוא המבוגר יותר ובעל היסטוריית הפציעות שנמצא בדעיכה, לפחות בצד ההגנתי. וויגינס מיצב את עצמו כסטופר הבכיר של הווריורס על עמדות 1-3 והשתלב גם יופי בהתקפה. הווריורס יתקשו מאוד למצוא לו תחליף הולם. אקדים ואומר שהם כמובן יתקשו למצוא תחליף הולם לקליי בשיאו, אבל הוא כבר מעבר לשיא כאמור, ויתכן שניתן יהיה להסתפק בשחקן 3 & D שיודע למסור כמו שצריך ולהשתלב בשיטה. איזה קק"פ, או בתרחיש אופטימי יותר, אנאנובי. כמובן שטרייד על קליי יצטרך לכלול גם אחד מבין קומינגה או מודי, או אפילו שניהם אם התמורה ראויה (2-3 שחקנים).
לגבי גובה החוזה שפול היה מקבל בקיץ, אני מעריך שתפוקת הפלייאוף שלו היתה מורידה את ערכו במשהו כמו 10 מיליון, עדיין היה מקבל חוזה נאה מהווריורס או מקבוצה אחרת (ואז סביר מאוד שהווריורס היו משווים הצעה).