סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 10:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 11:41 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אז דטרויט שברו את השיא! 27 הפסדים רצופים אנד קאונטינג, זה שיא לעונה בודדת. המשחק הבא מול בוסטון אז גם ל28, שזה השיא אם מחשיבים רצפים על פני שתי עונות, הם יגיעו.

בדיעבד זה נשמע מגוחך כשאמרתי את זה אחרי 15 ברצף, אבל גם עכשיו אני חושב שזו קבוצה טובה יותר מכפי שיחשוב מי שלא ראה דקה שלהם, או לפחות - שהחמישייה שלהם היא של קבוצת כדורסל אמיתית ומתפקדת.
הספסל הוא חתיכת אבן ריחיים על הצוואר של הקבוצה - אלק ברקס עם מינוס 25 במשחק צמוד שבו הוא היה הקלע השלישי בטיבו של הקבוצה. ג׳יימס וויזמן גורם לי לבכות כאוהד כדורסל.

קייד שם את הקבוצה על הגב במחצית השנייה והיה נראה כמו סופרסטאר שלא מוכן להפסיד את המשחק, עם 37 נק' רק במחצית השנייה מול כל הפורוורדים של הנטס שלא הצליחו לעצור אותו. אבל אז מונטי וויליאמס שלח את האיש שלו למשימות מיוחדות, אלק ברקס, שהצליח להשאיר את האיש שלו פנוי על קשת השלוש פעם אחר פעם ובזכות נחישות אין קץ הביא לקבוצה אחת ההפסד ה27. מי אמר שו-טרנס פוגעים בטאנקינג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 3:07 pm 
מנהל פורום

אני מסכים, דטרויט שווה יותר מהמאזן שלה
חלק גדול זה על קייסי ומונטי (ברור לי שקייסי הביא את מונטי) וחלק מזה זה שוטרנים שנבחרו לעזור לצעירים להתפתח ולהיות תחרותיים, או פצועים או לא מתאימים לתפקיד
אני רואה את בורגדון והנדרסון. בורגדון ביחד על הספסל ועל המגרש מדברים בינהם ובמעט דקות שהם על המגרש, בורגדון מפרגן להנדרסון. הניחוש שבורגדון משפיע לטובה על ההתפתחות של סקוט, הוא לא ניחוש פרוע. יש אצל סקוט שיפור משמעותי לאחרונה
הבחירות דראפט שלהם,למעט הייז הן בחירות טובות בסך הכל, אין להם פלופ
גם אם נותנים להם את ההנחה שקייד הפסיד שנה בהתפתחות
ההרגשה שלי שזה יתרומם בסוף בלי שינויים משמעותיים בסגל השחקנים
אולי בספסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 5:03 pm 
Junior

המשחק הבא נגד בוסטון ושם הם כנראה ישוו את השיא ואחריו המשחק הבא נגד הראפטורס - הזדמנות לעצור את הרצף. מצד שני בתור אוהד של הסיקסרס, אשמח שהם יפסידו ויחזיקו לבדם ברצף ההפסדים הארוך ביותר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 7:45 pm 
Senior

הטור הזה של דני צ׳או מסכם די טוב את התחושות שלי לגבי דטרויט:
https://www.theringer.com/nba/2023/12/2 ... ba-history

בגדול אפשר לתת כל מיני הסברים מקצועיים - זו קבוצה עם הגנה בעייתית, ספסל נורא (שישתפר עם החזרה של הייז ומוריס - לספסל גרוע למדי) ועם מעט מדי קליעה, שלא רק שמה את הקבוצה בחסרון מול רוב היריבות, אלא גם מקטינה את השונות בין המשחקים (ולכן יחסית לקבוצה עם 6% נצחונות, הם לא חוטפים גם המון תבוסות), על המחסור בניסיון כתבתי כאן כבר - אבל גם בתוך זה, אם ראיתם את דטרויט כמה פעמים העונה (ולא מול פילי או הלייקרס נגיד), סביר להניח שתגידו לעצמכם שזו אמנם קבוצה גרועה, אבל לא עד כדי כך גרועה.

אני מרגיש שדטרויט היא קצת כמו מישהו בגובה 1.78 שמתחרה במישהו בגובה 1.80 בתחרות גובה - ההפרש ביניהם לא כזה גדול, אבל הוא יפסיד לו בכל פעם. והתחושה היא שבתוך כל זה גם הלו"ז קצת אכזרי אליהם, כשבכל פעם מחדש אחרי משחק סביר של הקבוצה יגיע משחק קשה במיוחד להוציא את המעט אוויר שהתמלא בבלון, ולראיה המשחק הנוכחי מול בוסטון שמגיע בדיוק משחק יחסית מעודד מול ברוקלין.

זה מרגיש כאילו הקבוצה כבר חודש וחצי 'עוד רגע יוצאת מזה' ובו בזמן דוהרת ל2-80. תאונת רכבת שאי אפשר להוריד ממנה את העיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 27, 2023 10:43 pm 
Hall of Famer

ניתוח ממש מעולה
בפרט ה"אנלוגיות"...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 12:41 am 
Sophomore

Att כתב:
אמנם תרם סטט' בדברים אחרים אבל אבדיה עם שתי נק' בלבד :/
0-4 לשלוש

17% לשלוש ב10 משחקים האחרונים, אין זכר לזריקות בתחילת העונה, ובסך הכל אז נראה שאין שיפור בכלל ל3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 1:56 am 
Hall of Famer

אין לו בעצם שום יכולת ליצור משהו עם הכדור באפקטיביות כי כולם מחכים לו מתחת לחסימה והוא לא מרווח את המגרש אוף דה בול. אז בעצם הוא רק שחקן הגנה. מבאס ממש.

לקלוע היטב משלוש שלא לסנטר זה מאסט.
מתחיל לחשוב שיש לו לא מעט מזל שהוא בוושינגטון ולא במקום אחר, על אף שאני מניח שלהפסדים ולצורת המשחק של הקבוצה גם יש חלק בחוסר היציבות שלו.

אני לא מבין אם הוא איבד גם חשק אבל הוא ללא ספק איבד ביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 4:51 am 
Hall of Famer

משום מה NBA TV בחרו בוושינגטון מול הרפטורס.
טוב כצפוי קוזמה ופול זה אשפה חמה.
אבדיה יכול להיות מודאג מקוליבלי. הבחור ייקח לו את המקום בעתיד הלא רחוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 9:28 am 
מנהל פורום

הקאבס בלי מיטצ'ל, מובלי וגרלנד, עולה לניצחון מפיגור 20, בפוזשן האחרון עושה בצפר להגנה מול לוקה
מקס סטרוס, מהלך מעולה שלהם בקיץ
מקלקלים למשפחת אדלסון את המשחק הראשון כבעלים

השמועות על מותו של דוראנט, היו מוקדמות והוא מוסר 16 אסיסטים ומנצח את יוסטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 9:40 am 
Junior

uriel17 כתב:

היה דיבור כזה? דווקא דוראנט העונה הרגיש לי שמבחינת סקורינג הוא לא איבד כלום... שם 30.3 נק' למשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 9:41 am 
Sophomore

satriani כתב:
משום מה NBA TV בחרו בוושינגטון מול הרפטורס.
טוב כצפוי קוזמה ופול זה אשפה חמה.
אבדיה יכול להיות מודאג מקוליבלי. הבחור ייקח לו את המקום בעתיד הלא רחוק

אבדיה מתקדם לאט אבל עדיין יכול לתת קפיצה בקבוצה יותר חיובית.
מקווה בשבילו שעוד כמה שנים ילחם על דקות במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 9:51 am 
מנהל פורום

sheky כתב:
uriel17 כתב:

היה דיבור כזה? דווקא דוראנט העונה הרגיש לי שמבחינת סקורינג הוא לא איבד כלום... שם 30.3 נק' למשחק

אחרי המשחק של הכריסטמס, היו דיבורים שהוא כבוי ומנותק
הוא לקח מעט זריקות, התחבא בפינות
אולי סתם דיכאון מעץ אשוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 12:46 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש באמת חדש עם אבדיה (ולא חשבתי כך גם בתחילת השנה כשהוא היה על איזה 45% לשלוש, וכשהיו בקיץ "תחזיות" בערוץ הספורט וכו' שהוא בדרך לעונה של איזה 15-18 נקודות למשחק, כצלע שלישית דומיננטית בוושינגטון).
צריך לקחת דברים קצת בעירבון מוגבל בגלל שהרבה משחקים שלהם הם בחלקם גארבג', אבל זה עובד לשני הכיוונים:
1. המספרים ההגנתיים האישיים שלו בירידה משנים קודמות (ריבאונד שלם פחות, הכי מעט עבירות וחסימות מכל עונותיו) וזה מראה גם על ירידה פוטנציאלית באינטנסביות ומוטיבציה.
2. מנגד, חלק מהפרמטרים בהתקפה שעלו (אחוז לשתי נקודות, אסיסטים) גם כן יכולים להיות (ולו חלקית) כתוצאה משמירה פחות הדוקה של הקבוצה מנגד שמובילה בדו ספרתי.
את העונשין הוא שיפר קצת עד עכשיו (81% ב-60 זריקות, לעומת 74-76% בשתי עונות קודמות), אבל גם פה המדגם לא גדול מספיק בכדי להיות בטוחים שאכן השתדרג "לתמיד".

אגב, למרבה האירוניה, חרף כל הכותרות המפוצצות על השיפור בקליעה - דווקא השנה הוא לוקח משמעותית פחות שלשות (2.6 למשחק, לעומת 3.1-3.2 בכל אחת מעונותיו הקודמות, כולל עונת הרוקי), וזאת חרף העלייה בדקות (ובמעמד היחסי בקבוצה לכאורה).
אני באמת חושב ש"אין שום בעיה עם אבדיה", אין שום משברים יוצאי דופן וכו'. זה פשוט פחות או יותר המוצר המוגמר (עד כדי שיפורים יחסית מינוריים שאולי יהיו מעת לעת בפרמטרים מסוימים, ונקווה שלא יאוזנו עם נסיגה בעקבות פציעה כזו או אחרת שתבוא) - וזה לגמרי בסדר גמור (הלוואי שיהיו עוד כמה ישראלים "רק" ברמה הזאת ב-NBA).
מי שמצפה ממנו להרבה יותר - הוא "הגורם לפער ולאכזבה".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 12:55 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני לא חושב שיש באמת חדש עם אבדיה (ולא חשבתי כך גם בתחילת השנה כשהוא היה על איזה 45% לשלוש, וכשהיו בקיץ "תחזיות" בערוץ הספורט וכו' שהוא בדרך לעונה של איזה 15-18 נקודות למשחק, כצלע שלישית דומיננטית בוושינגטון).
צריך לקחת דברים קצת בעירבון מוגבל בגלל שהרבה משחקים שלהם הם בחלקם גארבג', אבל זה עובד לשני הכיוונים:
1. המספרים ההגנתיים האישיים שלו בירידה משנים קודמות (ריבאונד שלם פחות, הכי מעט עבירות וחסימות מכל עונותיו) וזה מראה גם על ירידה פוטנציאלית באינטנסביות ומוטיבציה.
2. מנגד, חלק מהפרמטרים בהתקפה שעלו (אחוז לשתי נקודות, אסיסטים) גם כן יכולים להיות (ולו חלקית) כתוצאה משמירה פחות הדוקה של הקבוצה מנגד שמובילה בדו ספרתי.
את העונשין הוא שיפר קצת עד עכשיו (81% ב-60 זריקות, לעומת 74-76% בשתי עונות קודמות), אבל גם פה המדגם לא גדול מספיק בכדי להיות בטוחים שאכן השתדרג "לתמיד".

אגב, למרבה האירוניה, חרף כל הכותרות המפוצצות על השיפור בקליעה - דווקא השנה הוא לוקח משמעותית פחות שלשות (2.6 למשחק, לעומת 3.1-3.2 בכל אחת מעונותיו הקודמות, כולל עונת הרוקי), וזאת חרף העלייה בדקות (ובמעמד היחסי בקבוצה לכאורה).
אני באמת חושב ש"אין שום בעיה עם אבדיה", אין שום משברים יוצאי דופן וכו'. זה פשוט פחות או יותר המוצר המוגמר (עד כדי שיפורים יחסית מינוריים שאולי יהיו מעת לעת בפרמטרים מסוימים, ונקווה שלא יאוזנו עם נסיגה בעקבות פציעה כזו או אחרת שתבוא) - וזה לגמרי בסדר גמור (הלוואי שיהיו עוד כמה ישראלים "רק" ברמה הזאת ב-NBA).
מי שמצפה ממנו להרבה יותר - הוא "הגורם לפער ולאכזבה".

קח את הנתונים שלו בנובמבר ובדצמבר ותשווה ותראה אם יש בעיה או אין בעיה.

לגבי הקליעה, הוא שינה אותה (או לפחות את ההתרוממות של הגוף לקליעה) והאחוזים השתנו בהתאם, כך שאני לא בטוח שזה מקרי.

אני אף פעם לא ציפיתי מאבדיה להיות כוכב או שחקן "מרכזי". אני כן חושב שהוא יכול להיות רול פלייר מצוין בליגה וזה מבאס שהוא לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 1:20 pm 
Junior

sheky כתב:
uriel17 כתב:

הבעייה של דוראנט זה לא המספרים שלו אלא מה הקבוצה שלו תעשה. אחרי שבפעם השלישית בחר לעצמו את הקבוצה שנוחה לו, הוא לא יכול להרשות לעצמו כל דבר שהוא פחות מגמר המערב. אם פיניקס ממשיכה בקצב הזה, מפסידה בפלייאין או בסיבוב הראשון, או (לא פחות צפוי) - הוא מבקש טרייד בקרוב - זה שם סימן שאלה משמעותי על הקריירה שלו, בגיל 35.
חשוב לציין שהוא לא עבר סיבוב שני בפלייאוף מאז שעזב את ג"ס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 3:59 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
קח את הנתונים שלו בנובמבר ובדצמבר ותשווה ותראה אם יש בעיה או אין בעיה.
לגבי הקליעה, הוא שינה אותה (או לפחות את ההתרוממות של הגוף לקליעה) והאחוזים השתנו בהתאם, כך שאני לא בטוח שזה מקרי.
אני אף פעם לא ציפיתי מאבדיה להיות כוכב או שחקן "מרכזי". אני כן חושב שהוא יכול להיות רול פלייר מצוין בליגה וזה מבאס שהוא לא שם.

אבל כנראה שלא השתנה כלום בתוצאה הסופית...
הוא על 33% עונתי לשלוש, שזה בדיוק מה שהיה לו בעונת הרוקי ובעונה השנייה (אפילו עם יותר זריקות).
זה שיש לו "תקופות" (כמה שבועות) עם 40% ותקופות עם 20% - קורה להרבה שחקנים, ואצלו באמת מדובר בכמויות נמוכות של זריקות (עוד לא הגיע ל-100 זריקות לשלוש השנה), אז הרבה מזה זה "רעש סטטיסטי".
אף שחקן אחר בליגה לא מקבל "אצלנו" ככה הנחות כשיש אצלו פערים בתפוקה בתקופות כאלו ואחרות. זה לא "בעיה" אצלנו, אלא מצב נתון - שזו רמתו, לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות.

בהיבט קצת אחר אציין שוושינגטון עדיין לא מושיבה בצד (ולו למשחק בודד) אף שחקן באופן יזום (מה שעוד יותר מראה את עליבותם הכללית). לא יודע על מה זה מצביע...
קוזמה, אבדיה וטיוס ג'ונס - שיחקו בכל 30 המשחקים עד כה.
פול, קוליבלי וקיספרט - שיחקו 29/30.
גאפורד - 27/30.
לא חושב שיש עוד קבוצה בליגה בה "השביעייה המובילה" החמיצה כמות כה אפסית של משחקים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 11:16 am 
מנהל פורום

הפיסטונס, כמעט קוטעים את הרצף, לא סתם קוטעים, מנחילים הפסד ראשון לבוסטון בבית, אבל רק כמעט. זה לא קרה בסוף
בסוף הייתה הארכה שבוסטון נצחה בה
הארכה בבוסטון זה סוג של הישג לקבוצה כמו הפיסטונס
הם צריכים לבנות סביב קייד, אייבי ודורן וכל השאר (כולל אסאר) על המדף למצוא התאמות טובות יותר, לא בטוח שהמאמן הזה מתאים לעשות את השינוי

אינדי מנצחת את שיקאגו 20 אסיסטים ואפס איבודים להאלי (עופר כתב על זה ת'רד אחר)

מיני את דלאס, דלאס בלי דונצ'יץ', אנט 44 נק', גובר המוספד שואל מי זה קסלר ועושה 20 נק' ו11 ריבאונדים מהמקום הראשון במערב

ניו אורלינס מנצחת את יוטה. יוטה אולי הקבוצה המשעממת הNBA אם מאחורי החולשות של דטרויט, סן אנטוניו וושינגטון יש איזה סיפור, יוטה סתם משוטטת ללא מטרה, לא רואה כישרונות מתפתחים שם, למה קבוצה שאמורה לפתח את הכישרונות שבחרה לאחרונה (כי לנצח היא לא מנצחת) פותחת עם קולינס, דאן וסקסטון? למה לא קיאונטה
ואגבג'י? בניו אורלינס הולך ומתברר שציון לא יהיה השחקן שיקח אותם להיות קונטנדרית. אלא שחקן טוב, אולי טוב מאוד. כרגע פחות טוב מברנדון אינגרם. ועדיין זו אחת הקבוצות הכי שוות צפיה העונה

דנבר ממפיס. היו ציפיות, לא אגיד שלא. היו, גם היו. אבל ג'ה לא בא (חולה, כך אומרת הידיעה בעיתון) אז ג'ה נשאר בלתי מנוצח העונה אבל ממפיס מובסת.
והג'וקר רושם תיקון לאחוזי השדה הגרועים שהיו לו לאחרונה 100% מהשדה 11 מ11 מהשדה. הוא גם השתווה לווילט בשיא כלשהו שקשור לטריפל-דאבל
ווטסון שהחליף את גורדון בחמישיה עשה 20 נק' למי שדאג לגבי הספסל של דנבר וההעדרות של גורדון

מיאמי בסן פרנסיסקו והיא מנצחת בקלות (בלי באטלר) הירו ובאם עושים את העבודה חקאז כינור שלישי. מהספסל עולה עוד שחקן שמיאמי מצאה מתחת לרדאר של הדרפט קאין (נראה שככה קוראים את זה) 18 נק' ויוביץ' מקבל סוף סוף הזדמנות. מה בגולדן סטייט, אתם שואלים? עגום! קליי וסטף שניהם עם 13 נק', השחקן עם המדד איכות הכי גבוה הוא טגד (טרייסי ג'קסון דיויס) יש יותר עגום מזה?

סן אנטוניו משדדת את החמישיה והיא נראית עכשיו מלאכי ברנהם, ואסל, ג'וליאן שמפיין, סוהן וומבי. וובי 30 נק' מנצחים את פורטלנד בלי סימונס

עוד קרה הלילה: הלייקרס ניפנפו בקלות את שארלוט שבאה לבקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 4:53 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
הארכה בבוסטון זה סוג של הישג לקבוצה כמו הפיסטונס
הם צריכים לבנות סביב קייד, אייבי ודורן וכל השאר (כולל אסאר) על המדף

למה לשלוח בטרייד את אוסאר? אתה לא מאמין בו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 5:37 pm 
מנהל פורום

תחושת בטן, הערת שוליים, לא לוקח את מה שאני כותב ברצינות, אין סיבה שאחרים יקחו אותם ככאלה

הוא לא תורם בסקורינג, יש כבר שלושה שחקני כדורסל טובים שהגיעו לפניו, שמבחינת העמדות שלהם יכולים להיות שלד של קבוצה טובה.
המחויבויות של הקבוצה לקהל שלה זה להתחיל להיות תחרותיים
לא צריך פלייאוף/אין מספיק שיתחילו לכבד את הקהל שלהם, שאוהד ממוצע יכנס לארנה עם תקווה לראות את הקבוצה שלו מנצחת. מה הוא ביקש?
מג'יק של העונה שעברה היא דוגמא מצוינת לקבוצה לא מנצחת שנתנה כבוד לאוהדים שלה.
אולי הוא יתברר כדניס רודמן הבא או אפילו דריימונד, אבל אין זמן לחכות, צריך לקחת את הסיכון, להחליף אותו בשחקן מוכן יותר.
היעד?
קבוצת התקפה טובה שסובלת מהגנה רעה. אינדי? קינגס? אנעארף
זאת חייבת להיות העונה האחרונה שהם בשר התותחים של הליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 7:00 pm 
Hall of Famer

המג'יק בעונה שעברה כבר בחרו שני שחקנים עם אפסייד ברור להיות כוכבים, בנקארו ו-ווגנר.
אני לא חושב שזה אותו מקרה.

בכנות, אין לי מושג מה נכון לגבי אוסאר, זה יותר תלוי בנתונים שאוספים לגביו לגבי תהליך השיפור בזריקה שלו והנכונות שלו להשקיע,
אבל מרגיש לי מוקדם מאוד לוותר עליו.

הפיסטונס יכולים להעיף את פרויקטי השיקום שלהם
ולשפר את הספסל (אם היה אפשר, גם להחליף מאמן לאחד שמעוניין להיות שם) והם לא יהיו הבדיחה של הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה