סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 494 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 6:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
בדיוק אטט, תלמד מנדב איך צריך להתנהל בדיון אינטרנטי

לא שהייתי צריך עוד הוכחה אבל ההודעה שלו היא פשוט מ.ש.ל.
אין סיבה מבחינתי להגיב לשום דבר שהוא כותב. רעל טהור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 6:59 pm 
Hall of Famer

על איזה מודל אתה מדבר?
כמו שכבר כתבתי בהזדמנויות רבות, אני לא מציע לכל הקבוצות לעשות טאנקינג.

בכל מקרה, נראה לי שכדאי שנדבוק בסן אנטוניו בת'רד הזה. הסיטואציה עם וומבי היא מספיק מעניינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 7:00 pm 
Hall of Famer

כתבתי גם בהתחלה שהספרס צריכים לבנות חכם ומלמטה הפעם אבל לא בכל מחיר
למשל בפריז אייג'נסי הקרוב, יכולות להיות להם שלוש מטרות הגיוניות. מקסי בראש ובראשונה, וגם סיאקם ואולי טוביאס האריס למרות שהוא מתחיל להיות מבוגר אז לא בטוח
בעונה אחר כך זה הרבה יותר מעניין כבר. יאניס, טייטום, מובלי, קייד, מיצ'ל, ג'מאל מורי, אינגרם. אני מניח שרובם יאריך חוזה עוד קודם אבל כל אחד מהם יהיה רכש נאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 7:04 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שאתה תפגוש את השחקנים האלו בשוק החופשי. אולי בטריידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 7:16 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
נורטון כתב:
בדיוק אטט, תלמד מנדב איך צריך להתנהל בדיון אינטרנטי

לא שהייתי צריך עוד הוכחה אבל ההודעה שלו היא פשוט מ.ש.ל.
אין סיבה מבחינתי להגיב לשום דבר שהוא כותב. רעל טהור.

רעל, שמעל.

אתה כתבת לא לעשות מה שהקאבס עשו, לנסות לנצח עם וטרנים בינוניים. יובל ואני הראנו מה קרה באמת. אתה מסוגל להתמודד עם זה ברמת המציאות?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 7:40 pm 
Sophomore

Att כתב:
על איזה מודל אתה מדבר?
כמו שכבר כתבתי בהזדמנויות רבות, אני לא מציע לכל הקבוצות לעשות טאנקינג.

בכל מקרה, נראה לי שכדאי שנדבוק בסן אנטוניו בת'רד הזה. הסיטואציה עם וומבי היא מספיק מעניינת.

אז לפי דראפט רום,
השנה יבחרו את טופיץ ובוזליס - אחלה בחירות אגב
שנה שאחרי יבחרו עוד בחירה שתתאים לוומבי ,בחירת אמצע לוטורי או סוף לוטורי עם פלייאין.
להביא מי שצריך מהשוק החופשי ולהתחיל לשחק כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 7:44 pm 
Freshman

Att כתב:
מסכים בגדול.

אני חושב שהשיפור הפנימי של וומבי הוא משמעותי אבל הוא יתרחש בכל מקרה
...

למה??

האם טענתך היא בעצם שאין משמעות לצוות המקצועי, לחברים לקבוצה, ולגורמים אחרים (למשל תרבות ארגונית), בהתפתחות של שחקני כדורסל צעירים?

אם כן, אני (ולדעתי רוב העולם) חולק עליך באופן די נחרץ

אם לא, תוכל להסביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 13, 2024 8:24 pm 
Hall of Famer

המערכת של הספרס היא טובה.
ברור שיש משמעות לכל אלו
אבל המדד המשמעותי יותר בעיניי הוא איכות העובד והפוטנציאל שלו ולא איכות המערכת. אם תבחר באסט לקבוצה עם יכולות פיתוח מצוינות, הוא יישאר באסט (או ייהפך לשחקן ספסל זניח). מצד שני, גם בקבוצות הגרועות ביותר צומחים כוכבים.
אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין הקבוצות.
צריך לזכור שאת רוב ההתפתחות של הסקילס הם עושים בכלל בקיץ הארוך, מחוץ למסגרת הקבוצתית.

בכל מקרה, לא דואג לגבי וומבי.
יותר דואג לאיכות הפרסונל שסביבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 2:33 pm 
Junior

נורטון כתב:
בהקשר אחר רק אציין שפולטל היה לא רע בספרס אבל ההתקפה לא ממש נעה סביבו ושגם פולטל וגם הרטנשטיין הם לא בדיוק דאנקן או גאסול

בקיצור, בתלות בגודל החוזה (13-14 מיליון זה הגבול) , הרטנשטיין חסר משמעות אמיתית

לא אמרתי שההתקפה נעה סביבו, אלא שאפשר להניע דרכו התקפה. לפרקים, בסטים מסוימים, זה עדיין יותר טוב ממה שהרים ראנר הסטנדרטי נותן לך.
וכמובן שלא זו המטרה העיקרית בהחתמה של הרטנשטיין, אלא קודם כל בשביל שיפתח בסנטר כדי להגן על ויקטור, שכמובן ימשיך לקבל נתח זמן משמעותי בעמדה.
אגב, עוד יתרון חשוב לצירוף של סנטר מסיבי לצד ויקטור (או צ'ט, אפרופו הדיון הנפרד על אוקלהומה) זה בשביל הסקרינים בהתקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 2:35 pm 
Junior

stavs כתב:
מיטצ׳ל הוא רעיון מעניין, והאמת שאני מופתע שלא נתקלתי בו עד עכשיו.
בהנחה שהספרס יצטרכו יוצר ברמה גבוהה מהקו האחורי ושוומבי יכול לתת את החיפוי בהגנה שכובר היה נותן למיטצ׳ל בזמנו, יש פה על הנייר פיט די טוב. אני לא בטוח איך מיטצ׳ל ו-ואסל עובדים ביחד ומניח שכמה הספרס מחזיקים מואסל זה חלק מהשיקולים פה, אבל כרגע אצלי התוחלת של מה ואסל יהיה בשיא נמוכה יותר.
טיעון אפשרי נגד הוא שמיטצ׳ל יהיה שחקן חופשי בקיץ 25', ואם לא כזה בא לו על סאן אנטוניו ועל לחכות שוומבי יהיה מספיק טוב כדי להתחרות על האליפות (ואז להיות בעצם הסייד-קיק שלו), זה קצת סיכון בשבילם לעשות מהלך כזה.

אבל זה שילוב מעניין ויש לספרס את הנכסים כדי לעשות דבר כזה.

אני לא מתלהב מהרעיון הזה. מיטשל כבר בן 27 ודי פציע, כך שאפילו אם יישאר עם הספרס, זה יהיה בעלות גבוהה עם סיכון די גבוה. אני גם לא חושב שהוא לבדו יפתור מספיק מהבעיות של הספרס. לדעתי גם קליבלנד תרצה תמורתו את ואסל, שיכול להרכיב אחלה צמד עם גארלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 2:38 pm 
מנהל פורום

ההרטנשטיינים למינהם חשובים בעיקר כדי לקחת ריבאונדים, אם אפשר בהתקפה
הסקנד צ'אנס לקבוצות עם קליעה לא טובה (ממפיס עם אדמס למשל) קריטי
גם בהגנה כשהוא ממש צמוד לטבעות קשה לשים עליו סל
הניקס צריכים לסגוד לאולהי ההרטנשטיין שדווקא הוא היה שם כשרובינסון גמר את העונה ולא איזה יריחו סימס

וזה מתחבר לאלפי דיונים שהיו כאן
שחקן לא טוב במיוחד, אבל כשהוא חתיכה חסרה של פזאל ספציפי שווה את משקלו בזהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 2:59 pm 
Junior

אני מסכים עם מה שנאמר כאן מקודם, שהספרס צריכים לכוון לרכז העתיד שלהם בדראפט הקרוב. נהיה חכמים יותר ממאי והלאה, כשתוצאות הלוטרי יגיעו ולצדן הערכות נרחבות יותר על שלל הפרוספקטים במחזור הקרוב.
עם זאת, חשוב לציין שלוקח זמן לרכזים צעירים להתפתח, אפילו לטובים ביותר. לכן אני תוהה אם הספרס יכולים לכוון לרכז מתוך המבחר הקיים בליגה, צעיר יותר או פחות, מוכח פחות או יותר. נוטה להסכים עם אטט שהשוק החופשי הוא הימור פחות בטוח עבור פרנצ'ייז כמו הספרס, אבל אי אפשר לשלול גם אותו כמובן. אז הנה כמה אופציות שעולות בדעתי:

- דז'ונטה: בן 27, צמח במועדון, חתום עד סוף עונת 2027/28 על חוזה שמוערך כסביר ע"י מנג'רים בליגה (כך לפי דיווח מהימים האחרונים). לא בטוח אם קלדון ג'ונסון פלוס בחירות זה בדיוק מה שאטלנטה מחפשת, אולי אפשר לערב קבוצה שלישית.

- יהלום חבוי: אולי פופ חושב שהוא יצליח להוציא את המיטב מקיליאן הייז, אולי מבן המחזור שלו סקיילר מייז שהראה ניצוצות בפורטלנד אך לא הצליח לשריין משבצת רוסטר בין כל הגארדים הצעירים שיש אצלנו כבר, וכרגע חתום בלייקרס על חוזה דו-כיווני. אולי ג'יידן ספרינגר מפילדלפיה.

ו...זהו, האמת. כל השאר נראים מבוגרים מדי או שאינם ברי השגה, גם לא בטרייד. כך שהמסלול הכי סביר, אם לא מצליחים להחזיר את דז'ונטה בשבועות הקרובים, זה להישאר עם טרה ג'ונס (שכיכב אתמול) ולנסות לפתח רוקיז במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 4:21 pm 
Freshman

מסכים עם חלק גדול מהדברים שנאמרו כאן, בקשר לסגל, השוק החופשי וכו'. בתור מי שצופה לא מעט במשחקי הספרס, רציתי לתת נקודת מבט (גם אם חובבנית) לגבי ה - Running mates המדוברים, ואולי להציע שיש כבר כמה כאלה בתוך הסגל, או לפחות עם פוטנציאל to be.

כמובן שאי אפשר לדבר על הספרס והפרויקט הזה מבלי לדבר על ויקטור תחילה, כי הוא הפרויקט. אז מישהו הזכיר כאן שויקטור בא לנצח, הוא לא יקבל 3-4 שנים בתחתית, ואני לגמרי מסכים. לא חושב שהוא ידרוש טרייד או משהו כזה, אלא שהוא ידחף את המועדון לכיוון של להתחרות, וזה בכלל לא יגיע לזה או למשהו דומה.
כמובן שהספרס התכוננו טוב מאד לאפשרות שיבחרו בויקטור, וביתר שאת בשנתיים שלפני הדראפט. הטריידים על וויט, דז'ונטה ופולטל היו כדי להגיע כמה שיותר מוכנים, וכמובן להיות מספיק גרועים, כדי להתמודד על הבחירה. ברגע שויקטור נבחר והגיע למועדון, התחיל מסע למידה מטורף שנמשך עד היום ויימשך עוד הרבה זמן, של להכיר אותו כאדם וכשחקן, ללמוד איך אפשר לשחק איתו ואיך להוציא ממנו את המיטב, איזה עמדה מתאימה לו ועם מי מתאים לו לשחק וכו'. כמובן שנאסף עליו המון מידע בשנים שלפני הדראפט, אבל זה מידע שנותן לך מושג כללי, לא היכרות אינטימית כמו כשאתם עובדים ביחד ביום יום. בעצם כל מה שהיה לפני זה בספרס, מבחינת הכדורסל, פורק והחל בבנייה מחדש. כל התפקידים, הרוטציות וכו'. הכל פורק והתחיל מ - 0 כמעט, כאשר כל האופציות על השולחן. כמובן שהעקרונות לא השתנו, ויישארו זהים כמו שהיו בזמנו של דאנקן, עקרונות כמו: Not skipping steps, ball movement, body movement וכו'. זה ב- DNA של המועדון ויישאר כך כל עוד פופ שם.

לפי התרשמותי לעת עתה, וזה משהו שיובל הזכיר באחד הת'רדים של המשחקים, לקבוצה יש 2 מטרות עיקריות כרגע:
1. לאסוף כמה שיותר דאטה על ויקטור, ועל ההתאמה של השחקנים שלידו אליו, כדי לבנות בסיס לקבלת החלטות בהמשך.
2. להנחיל את הבסיס לשחקנים הצעירים, לנסות ללמד אותם לאט לאט איך לנצח בליגה הזו. מי מהם שיראה התקדמות, כנראה בעל סיכוי גבוה יותר להילקח בחשבון לעתיד.

זה התחיל בניסוי של זאק קולינס בסנטר וויקטור ב - 4, ובניסוי עוד יותר יומרני, עם סוהאן כרכז. המשיך עם העברה של וומבי ל - 5, העברה של סוהאן ל - 4 וקידום של מלאקיי ברנהאם (שוטינג גארד בן 20, עליו בהמשך) לעמדת הרכז. אח"כ הבינו שקלדון ג'ונסון תופס יותר מדי פוקוס התקפי (כלומר, שהם מעדיפים שיתפוס את הפוקוס הזה מהספסל) והם מעדיפים לתת את עיקר הבמה לוומבי, עם וואסל כאופציה שנייה. ברנהאם נפצע לכמה משחקים וג'ונס עלה כרכז ראשון, ובינתיים זה עובד מעולה.
סט היכולות של ויקטור כל-כך מגוון שאני יכול לראות אותו כמעט בתפקיד יוקיץ בעוד כמה שנים, משחק את תפקיד הרכז מעמדת הסנטר. כמובן שהוא לא יהיה מוסר גדול כמו יוקיץ, אבל יש לו המון מה למכור מהעמדה הזו גם כן.
עוד רושם על ויקטור, הוא לא ריבאונדר. נכון, הוא לוקח 10 למשחק, אבל זה בעיקר בזכות הנתונים שלו. הוא לא נועל שחקנים בצורה עקבית, יותר ננעל ע"י אחרים, וזו חולשה במשחק שלו שאולי תשתפר בעתיד, אבל בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון כשבונים סביבו קבוצה, בטח אם הוא משחק ללא סנטר לידו.

לפי איך שאני רואה את הדברים, יש ציר של 3 שחקנים שהמועדון בונה עליהם קדימה: ויקטור כמובן, דווין וואסל וג'רמי סוהאן. יובל הזכיר כאן שלדעתו אין כימיה בין וואסל לוומבי, ואני בהחלט חושב שיש לקחת את זה בחשבון. יותר מזה, גם כשמסתכלים על סט היכולות של דווין, לפחות על הנייר, רואים שחקן שהוא בעקיר קלעי, ושחקן הגנה טוב, אבל לא אחד שאתה רוצה לצוות עם שחקן כמו וומבי, שצריך שחקנים מוסרים ויוצרים קודם כל. למרות זאת, אני חושב שבעיקר מאז המעבר של וומבי ל - 5 וההזזה של קלדון לספסל, שניהם מבינים שהם ה 1-2 פאנץ', וזה עובד לא רע. כמובן שהרבה תלוי ביכולת של וואסל להמשיך ולשפר את משחק הפיק נ' רול, החדירה לסל, אחד על אחד וכו'. לגבי סוהאן, הוא מביא מיקס מיוחד של תחרותיות, סוואג, הגנה ואורך, מסירה ותזוזה ללא כדור. חושב שהוא התאמה מצוינת ליד וומבי וליד וואסל. ביחד השלישייה הזאת יכולה להתפתח ל Core של הקבוצה. כמובן לא לבד, אולי עם עוד כוכב לידם, אבל בהחלט החלק העיקרי.

מעבר לזה, עוד שחקן מעניין עם פוטנציאל כלשהו הוא ברנהאם. שחקן עונה שנייה, שקיבל את תפקיד הרכז (ובגלל הפציעה איבד אותו לג'ונס) בצעד שמראה על האמון של פופוביץ' בו. מתחילת העונה הוא מראה שיפור עקבי בהגנה (היה עקב אכילס שלו בעונה שעברה), בגרות משופרת ופשוט רואים שזה שחקן כדורסל. הוא קלעי טוב מכל הטווחים ומראה פוטנציאל לפתח יכולת למסור ולשחק פיק נ' רול, אז עוד מוקדם להגיד אבל יש סימנים חיוביים.

נקודת התורפה העיקרית, מעבר לרכז, זה בעמדה מס' 3. כרגע פופ עולה עם שמפגני, שחקן בינוני עם קליעה טובה, אבל לא הרבה מעבר. חושב שזו עמדה שהקבוצה תטרגט בדראפט הקרוב, כאשר יש כמה מועמדים כמו 2 הצרפתים כמובן, הליטאי מאיגנייט וכו'. כמובן רכז זו עדיפות גבוהה, אולי סאבוניס יוכל לשפוך אור על היבול (למעט טופיץ, שוהא יחסית מוכר). בעמדה 3 השחקן הזה לא חייב להיות יוצר מדהים, כי גם ככה ההתקפה תעבור הרבה דרך וומבי, וואסל והרכז שיבוא מתישהו, אבל כן חשוב שיהיה לו סייז, קליעה ומסירה טובה, ונכונות לנוע ללא הכדור.

לגבי הגישה בשוק החופשי, אני מאד מסכים עם מה שנאמר פה ע"י לא מעט אנשים, בהובלת אטט. אין סיבה להתנפל על השוק אלא לחפש הזדמנויות. אם אפשר להחתים שחקן אחד שאחרי כל הניתוחים נראה שמתאים לסגל הזה, והוא מספיק צעיר להישאר ולתרום כמה שנים, גו פור איט. כן הייתי מנסה גם להביא, כמו שהוזכר כאן גם כן, 2 ווטרנים בתפקיד של Leadership. צריך ללמוד איך לנצח בליגה הזו, איך להיות מקצוען. אם אפשר, שחקן אחד בעמדות הגארד (פטי מילס אולי? או רכז מבוגר כמו קונלי/לאורי/אולי אפילו כריס פול אם יהיה פנוי) ושחקן אחד בעמדות בפנים, אולי באטום הצרפתי. שחקנים שלא ישחקו הרבה דקות, לא יתרמו הרבה על הלוח, אבל יתרמו המון מאחורי הקלעים.

מסכים גם עם עמוס שאמר, שבקצב הזה, קשה לראות אותם מגרדים 25 ניצחונות בעונה הבאה, יותר קרוב ל - 35 (אם לא יותר).

נערך לאחרונה על ידי Gilsh בתאריך א' ינואר 14, 2024 4:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 4:24 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
sir charles כתב:
Att כתב:
B.Grant44 כתב:
הרטנשטיין יהיה בן 26 במאי הקרוב. החתמה שלו לשלוש-ארבע שנים פירושה שהספרס יקבלו אותו בשנות השיא שלו (לסנטרים בדר"כ לוקח זמן להבשיל וזה לא שהוא מתבסס על אתלטיות).
לדעתי פופ יידע להשתמש בו טוב בהרבה מכפי שתיבודו משתמש בו כשחקן ציר. אפשר להריץ סטים התקפיים דרכו.

תיוס ג'ונס מבוגר בשנה ובמקרה שלו, אני מניח שכדאיות החתמתו תהיה קשורה באורך החוזה + שכר.

איך מורידים סיכויים להפוך לקונטנדרית פוטנציאלית במספר צעדים פשוטים

יש לך את וומבי וההישג הגדול שאתה מעוניין בו זה להגיע אולי (סביר שלא) לפלייאוף?

מה ייתן לך ת'יוס פריקינג ג'ונס?
הוא רכז פותח חלש או רכז מחליף טוב

או הרטנשטיין שיש לו מעמד דומה בליגה (אולי מעט יותר טוב)
ובכלל משחק בעמדה העתידית של וומבי...

ברור שעדיף לנסות להגיע לפלייאוף מאשר להתרגל להפסיד בסיטונות. השיפור יגיע מהתקדמות נורמלית של וומבי ושאר הצעירים + צירוף וטרנים מתאימים. להפסיד עכשיו בכוונה כמה שנים ברצף רק בשביל להשיג עוד בחירות גבוהות אחרי שכבר זכית בלוטרי עם הצרפתי ובינתיים להרגיל אותו להפסדים לא ישיג כלום.
מספיק שהם יבחרו שחקן טוב כאופציה 2 בדראפט הקרוב (רצוי רכז) והם יהיו מסודרים.

טיוס ג'ונס הוא רכז פותח בינוני ולכן הוא כנראה לא ישיג לך יותר מדי נצחונות אבל הוא רכז אמיתי שיכול לקדם את וומבי.

הרטנשטיין מתאים לצד וומבי כסנטר שיוריד ממנו את עול המאבקים בצבע. לדעתי העמדה העתידית שלו היא יותר 4 מ5.

לא כתבתי שהם צריכים להפסיד בכוונה כמה שנים ברצף.
אני חושב שהם צריכים לנצח עם הגרעין הצעיר של הקבוצה
ולא עם השכרה של כישרון בינוני.

בסוף, בעוד 3-4 שנים, וומבי יתחרה על הפלייאוף או יתחרה על האליפות.
אני מעדיף שהוא יתחרה על האליפות.

וומבי יצטרך לפחות כוכב אחד נוסף לצידו כדי לקחת אליפות.
אני מציע להתמקד בלהשיג אותו, לא בריצה חסרת טעם לפלייאוף (שתסתיים מחוץ לפלייאוף).

לא שזה משנה משהו אבל אני נוטה לחשוב שהוא סנטר.

חוץ מטים דאנקן (שהגיע לליגה סופר-מבושל, וגם לקבוצה שהייתה טובה מאוד גם בלעדיו) ולברון ג'יימס (בערך, כי אמנם הגיע לגמר בעונה הרביעית שלו, אבל לא ממש נתן שם פייט, ותכלס לקח לו 8 שנים עד שלקח אליפות ראשונה), כמה שחקנים מאז בירד ומג'יק הובילו קבוצה להתמודדות על אליפות ב-3-4 שנים הראשונות שלהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 5:31 pm 
Junior

Gilsh כתב:
סט היכולות של ויקטור כל-כך מגוון שאני יכול לראות אותו כמעט בתפקיד יוקיץ בעוד כמה שנים, משחק את תפקיד הרכז מעמדת הסנטר. כמובן שהוא לא יהיה מוסר גדול כמו יוקיץ, אבל יש לו המון מה למכור מהעמדה הזו גם כן.
עוד רושם על ויקטור, הוא לא ריבאונדר. נכון, הוא לוקח 10 למשחק, אבל זה בעיקר בזכות הנתונים שלו. הוא לא נועל שחקנים בצורה עקבית, יותר ננעל ע"י אחרים, וזו חולשה במשחק שלו שאולי תשתפר בעתיד, אבל בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון כשבונים סביבו קבוצה, בטח אם הוא משחק ללא סנטר לידו.

קודם כל, סחתיין על הניתוח המעמיק, נהניתי לקרוא.
חוץ מזה, מה שכתבת לעיל מביא בעיניי שתי נקודות שמאירות את הצורך בסנטר פותח כמו הרטנשטיין:

1. ויקטור כפליימייקר - מסכים לגמרי, הוא מראה יכולות כדרור ומסירה, שלצד היכולת שלו לעלות לקליעה בלתי-שמירה מכדרור, פשוט מתבקש לשים את הכדור בידיו מדי פעם ולתת לו ליצור בעצמו. לשם כך הוא יכול להיעזר בסקרינים, כלומר בפרקינסים, אדאמסים והנורקיצ'ים של עולם הכדורסל.

2. סנטר מסיבי יותר, כלומר לא מישהו כמו זאק קולינס, יכול למלא את הלקונה הזאת של בוקס-אאוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 5:34 pm 
Junior

אגב, מה דעתך על בלייק ווסלי הרוקי? פוטנציאל לרכז פותח או שרק פיטבול הגנתי מהספסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 5:42 pm 
Senior

לוומבי יש פוטנציאל אינסופי אבל כרגע המודל הכי קרוב שיש לנו זה יאניס. צריך לזכור שוומבי רע מאוד בקליעה מבחוץ עדיין. אולי זה ישתפר וברוך ה׳ הוא לא מתבייש לזרוק, אבל לא יודע אם סנטר כבד בלי קליעה מבחוץ זה רעיון טוב.

יש גם חשיבות לסכימה ההגנתית שסן אנטוניו ירצו ללכת איתה. וומבי בפוטנציה הוא משנה הזריקות המשמעותי בליגה. אתה רוצה לכוון את ההתקפה היריבה אליו ולא בהכרח לתת לו להתרוצץ. זה עוד מינוס בלהביא סנטר כבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 6:33 pm 
Senior

מצד שני זה לא איך שמילווקי משתמשים ביאניס הגנתית, יאניס בדיוק משחק ליד סנטר כבר ומשמש כמין סייפטי בהגנה.
מבחינה הגנתית הספרס השתמשו בוומבי כמו ביאניס כל עוד הוא שיחק ליד קולינס, אבל לפי הנתונים זה עבד באמת משמעותית פחות טוב מכפי שהסכימה עם וומבי בסנטר עבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 7:30 pm 
Junior

אני מסכים שהגנתית יהיה עדיף לספרס עם זוהאן-וומבי מקדימה.
גם התקפית, סביר להניח שלא משנה כמה זוהאן יצליח לשפר את הקליעה שלו, עדיין יצטרכו להקיף אותו בכמה שיותר קלעים לרבות וומבי כסנטר.

אבל אני כן רואה ערך בהבאת סנטר פותח לשלוש-ארבע השנים הקרובות, בטח אם זה יהיה בעלות שתאפשר להעלות אותו מהספסל בהמשך הדרך.
אולי צירוף של ווץ' בטרייד יכול להתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 7:45 pm 
Junior

אגב, התמקדתי רק ברכזים וסנטרים כשהסתכלתי על פרי אייג'נטס פוטנציאליים עבור הספרס בקיץ הקרוב. עכשיו רואה שיש את גארי טרנט, חגג 24 לאחרונה, כאופציה מעניינת. להחתים אותו שישלים חמישייה לצד טרה ג'ונס, ואסל בסמול פורוורד, ומקדימה או זוהאן-וומבניאמה או וומבניאמה-סנטר וזוהאן מהספסל. ברנהאם וקלדון מהספסל, לצד רוקיז שיתבשלו על אש קטנה.

מזכיר אגב שיש טעם להחתמת פרי אייג'נטס, כל עוד החוזים סבירים וסחירים, בשביל שיהיו משכורות לאיזון בטרייד גדול, אם תצוץ אופציה שכזו בהמשך הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 7:49 pm 
Freshman

B.Grant44 כתב:
קודם כל, סחתיין על הניתוח המעמיק, נהניתי לקרוא.
חוץ מזה, מה שכתבת לעיל מביא בעיניי שתי נקודות שמאירות את הצורך בסנטר פותח כמו הרטנשטיין:

1. ויקטור כפליימייקר - מסכים לגמרי, הוא מראה יכולות כדרור ומסירה, שלצד היכולת שלו לעלות לקליעה בלתי-שמירה מכדרור, פשוט מתבקש לשים את הכדור בידיו מדי פעם ולתת לו ליצור בעצמו. לשם כך הוא יכול להיעזר בסקרינים, כלומר בפרקינסים, אדאמסים והנורקיצ'ים של עולם הכדורסל.

2. סנטר מסיבי יותר, כלומר לא מישהו כמו זאק קולינס, יכול למלא את הלקונה הזאת של בוקס-אאוט.

כלומר אתה רואה את ויקטור יותר כ - 4 עתידי עם סנטר שכזה לידו מאשר 5? אני מודה שאני לא סגור איפה אני בדיון הזה, יש טיעונים שנשמעים הגיוניים לכאן ולכאן. מסכים שסנטר בסגנון שאתה מציע יכול להוסיף, בטח אם זה הרטנשטיין שהוא שחקן הגנה מעולה ואני לגמרי איתך שאפשר להריץ התקפה דרכו (אישית יש לי פטיש לשחקן הזה והייתי מחליף בינו לבין קולינס בשנייה). פשוט קשה לי לראות את זה קורה כל עוד קולינס שם, שלו מובטח 35 מיליון בשנתיים הקרובות (מעבר להשנה). אולי טרייד כלשהו?
לגבי הסקרינים אני גם רואה בסוהאן פונטציאל להביא את זה, די בדומה למה שדריימונד נותן בג"ס.

לגבי בלייק ווסלי (כבר שחקן שנה שנייה) זה פרויקט לטווח ארוך ואני נוטה לחשוב שלא אחד שיסתיים טוב. יש שם אפסייד אבל הוא קודם כל צריך להאט את המשחק בראש שלו. הוא משחק מהר מדי במיוחד בהתקפה, אבל לפעמים גם בהגנה, שכמו שאמרת זו התכונה הכי טובה שלו. אישית הייתי שמח לראות אותו ממשיך להתפתח באוסטין בג'י ליג. אבל שחקן שכיף לראות, המון קשיחות והמון לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 14, 2024 9:12 pm 
Hall of Famer

ווסלי לא רק שהוא לא רוקי, הם מקבל פחות דקות מעונת הרוקח שלו שזה סימן רע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 1:43 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לוומבי יש פוטנציאל אינסופי אבל כרגע המודל הכי קרוב שיש לנו זה יאניס. צריך לזכור שוומבי רע מאוד בקליעה מבחוץ עדיין. אולי זה ישתפר וברוך ה׳ הוא לא מתבייש לזרוק, אבל לא יודע אם סנטר כבד בלי קליעה מבחוץ זה רעיון טוב.

יש גם חשיבות לסכימה ההגנתית שסן אנטוניו ירצו ללכת איתה. וומבי בפוטנציה הוא משנה הזריקות המשמעותי בליגה. אתה רוצה לכוון את ההתקפה היריבה אליו ולא בהכרח לתת לו להתרוצץ. זה עוד מינוס בלהביא סנטר כבד.

1+
אני לא מבין למה שוומבי לא יהיה סנטר ,
אבל תכל'ס הספרס כנראה יילכו בבוא העת גם וגם
וישמרו על גמישות בסגל עבור המאמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 2:10 am 
Hall of Famer

לסוגיית הסנטר (ואפרופו ההשוואה ליאניס, וגם לצ'ט):
אם לא מביאים סנטר נורמלי לצד ויקטור (אלא רק מחליף שולי של ממש לדקות שלו עצמו - נניח כ-12-15 במשחק) - אז יש לקבוצה צורת משחק אחת ללכת איתה.
אם מביאים סנטר אחד רציני, אז אפשר לשחק עם "2 גבוהים", או כמו שמילווקי עושה הרבה פעמים (כי אין באמת סנטר מחליף לברוק לופז) -שיאניס הוא בעצם "הסנטר המחליף". זה נכון שברוק לופז הוא שלישי בדקות בקבוצה, אבל אם במצ'-אפ נתון בסדרת פלייאוף הם צריכים "לרדת נמוך" מול יריבה עם פרסונל ושיטה מסוימת - יש להם את האמצעים לכך (פורטיס, קראודר וכו'). הפוך ("לעלות גבוה מול קבוצה פיזית") זה משהו שיש קבוצות (כמו אוקלהומה הנוכחית למשל) שפשוט לא יכולות לעשות.
לכן אני חושב שהחלופה של הבאת סנטר (ופחות חשוב האם טכנית הוא פותח בחמישייה או שלא, אלא נניח מישהו סולידי של 20-25 דקות במשחק, במקום ולצד ויקטור) משאירה לקבוצה (קל וחומר שנבנית - מי יודע ייצא עוד כמה שנים) הרבה יותר גמישות, הכוכב יכול להיעדר פה ושם ממשחקים ולא יהיה בור בצבע וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 7:00 am 
Freshman

B.Grant44 כתב:
אני מסכים שהגנתית יהיה עדיף לספרס עם זוהאן-וומבי מקדימה.
גם התקפית, סביר להניח שלא משנה כמה זוהאן יצליח לשפר את הקליעה שלו, עדיין יצטרכו להקיף אותו בכמה שיותר קלעים לרבות וומבי כסנטר.

אבל אני כן רואה ערך בהבאת סנטר פותח לשלוש-ארבע השנים הקרובות, בטח אם זה יהיה בעלות שתאפשר להעלות אותו מהספסל בהמשך הדרך.
אולי צירוף של ווץ' בטרייד יכול להתאים.

מה אתה חושב על טילמאן של הגריזליס? מביא איתו גיל צעיר יחסית, יכולת לשחק ב - 5 וגם ב - 4, משחק כדורסל מנצח. מאמין שהחוזה שידרוש יהיה affordable.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 494 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: idpwf1, uriel17 ו 47 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: