סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 12:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 286 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

מי ובכמה
בוסטון ב 4 0%  0%  [ 0 ]
בוסטון ב5 6%  6%  [ 2 ]
בוסטון ב 6 55%  55%  [ 17 ]
בוסטון ב7 6%  6%  [ 2 ]
דלאס ב4 0%  0%  [ 0 ]
דלאס ב5 6%  6%  [ 2 ]
דלאס 6 26%  26%  [ 8 ]
דלאס ב7 0%  0%  [ 0 ]
סך הכל הצבעות : 31
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 1:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
rony כתב:
מה שעוד מעניין זה שכמעט כולם חושבים שהסדרה תיגמר ב-6 משחקים לטובת אחד הצדדים, מעל 80%, עוד 16% חושבים שזה יגמר ב-5 משחקים, אבל רק אחד חושב שזה ילך כל הדרך ל-7 משחקים ואף אחד לא מהמר על סוויפ לאיזשהו צד.

להמר על סוויפ נראה הימור מאוד לא סביר
הייתי מאוד מופתע אם מישהו היה מהמר סוויפ שלא לצורך פרוקציה
גם 5 משחקים נראה לי מעט מידי לאור החוזקה של שתי הקבוצות
6 משחקים היא כמות המשחקים השכיחה ביותר בה נגמרת סדרות (הרגשה בלבד)
זאת חייבת להיות סידרה של שש או שבע, אחרת אני תובע את הליגפאס

בדקתי בעשור האחרון (לא כולל השנה) ואתה צודק, אבל בפער די קטן, מתוך 150 סדרות, 47 נגמרו ב-6 משחקים, 42 נגמרו ב-5 משחקים, 34 נגמר ב-7 משחקים ו-27 נגמרו בסוויפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 2:20 pm 
מנהל פורום

צדיק, אתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 2:59 pm 
rony כתב:
uriel17 כתב:
rony כתב:
מה שעוד מעניין זה שכמעט כולם חושבים שהסדרה תיגמר ב-6 משחקים לטובת אחד הצדדים, מעל 80%, עוד 16% חושבים שזה יגמר ב-5 משחקים, אבל רק אחד חושב שזה ילך כל הדרך ל-7 משחקים ואף אחד לא מהמר על סוויפ לאיזשהו צד.

בדקתי בעשור האחרון (לא כולל השנה) ואתה צודק, אבל בפער די קטן, מתוך 150 סדרות, 47 נגמרו ב-6 משחקים, 42 נגמרו ב-5 משחקים, 34 נגמר ב-7 משחקים ו-27 נגמרו בסוויפ.

וזה כולל סדרות מקום ראשון מול שמיני שבטבען הן די חד צדדיות.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 3:30 pm 
Hall of Famer

יוניק כתב:
rony כתב:
uriel17 כתב:
rony כתב:

וזה כולל סדרות מקום ראשון מול שמיני שבטבען הן די חד צדדיות.

מאז 2014 קרה רק 5 פעמים מתוך 22 סדרות שמדורגת ראשונה עשתה סוויפ על מדורגת שמינית, 2015 (ג"ס על ניו-אורלינס) 2016 (קליבלנד על דטרויט) 2017 (ג"ס על פורטלנד) 2019 (מילווקי על דטרויט) והשנה (אוקלהומה על ניו-אורלינס). זה 22.7% מהסדרות לעומת 18% סוויפים בכללי באותה תקופה, לא פערים גדולים מדי.

למעשה, באותה תקופה סוויפ בגמר האיזורי נפוץ בדיוק כמו סוויפ של מדורגת ראשונה על שמינית, 5/22, בוסטון על אינדיאנה השנה, דנבר על הלייקרס ב-2023, ג"ס על פורטלנד ב-2019, ג"ס על ס"א ב-2017 וקליבלנד על אטלנטה ב-2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 3:55 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
uriel17 כתב:
rony כתב:

מהמם שבדקת
עד כה בפלייאוף רק 4 סדרות מתוך 14 הסתיימו ב-6 משחקים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 4:01 pm 
Hall of Famer

הסטטיסטיקה אומרת שהממוצע הוא 4.7 סדרות שנגמרות ב-6 משחקים מתוך 15 סדרות בכל שנה. אם הגמר יגיע ל-6 משחקים כמו שהרוב חוזים אז זה הכי קרוב שאפשר, אבל גם אם הוא לא יגמר ב-6, זה עדיין קרוב לממוצע.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך ג' יוני 04, 2024 4:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 4:11 pm 
Junior

מעניין לבדוק גם את השפעת שינוי פורמט סדרת הגמר, בדיוק לפני עשור, מ 2-3-2 למבנה הסטנדרטי שיש בכל סדרת פלייאוף. כלומר, שמשחק 6 כבר לא הראשון מבין השניים המכריעים שמשוחק אצל הקבוצה עם יתרון הביתיות.

חמש סדרות גמר מאז 2014 הסתיימו בשישה משחקים. מתוכן, רק הקאבס והבאקס לקחו אליפות בגיים 6 ביתי. גם בעשור קודם קודם לכן (כלומר, 2004 עד 2013), דאלאס ומיאמי לקחו אליפויות האחת במגרש הביתי של השנייה.

ועדיין, מי שעקב ועודד נגד שושלת ג'ורדן, לפחות בקדנציה השנייה שלה, לא יכול שלא לזכור את התסכול הרב מפורמט ה 2-3-2 שסייע לבולס לקחת שלוש סדרות גמר רצופות בשישה משחקים מול סיאטל ופעמיים יוטה (במקרה של סיאטל, הבולס כבר הובילו 3-0 אז הרצף המסיים הזה לא באמת שינה את התוצאה הסופית).

מסקנה: The heart of a champion does not require a home advantage (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 5:18 pm 
מנהל פורום

:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 04, 2024 5:21 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:

דאלאס בעצם היו נגד הביתיות בכל הסדרות שלהם עד כה...
העונה הרגילה היא במידה רבה מחנה אימונים ארוך לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 9:27 am 
Senior

לא הבנתי את הטענה, אבל מרגיש לי שהיא מתעלמת ממנה שדאלאס היו קבוצה אחרת לגמרי במשך שני שליש עונה.
זה לא שהם התעלמו מחשיבות העונה הסדירה וסתם השתמשו בה כאימון.
מנגד, אני גם לא חושב שההגעה שלהם לגמר הופכת אותם לקבוצה הכי טובה במערב שחיכתה לפלייאוף להראות את זה.
ממש ממש לא בטוח שהם עוברים את דנבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 12:32 pm 
Junior

הם לא התעלמו מהעונה הסדירה, אבל הם גם לא התייחסו אליה ברצינות יתרה. זו תופעה שהולכת וגוברת בשנים האחרונות, לא רק אצל דאלאס.
ואני כן חושב שהם הקבוצה הטובה במערב. יכול להיות שדנבר היו מצליחים לקחת אותה בסדרה, אבל אני עדיין מהמר על דאלאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 1:01 pm 
מנהל פורום

כל עונה אותה בדיחה על המיותרות של העונה הסדירה
אתה חייב להגיע לטופ 8 בשביל להיות בפלייאוף
רצוי בטופ 6 כדי שהעונה שלך לא תהיה תלויה במשחק אחד
אז הנה למה צריך 82 משחקים בעונה, כדי למצע יכולת של קבוצה ולהגיע לטופ 6 הכי "נכון" שיש
אתה רוצה לסיים ראשון או שישי? זה באמת פחות חשוב והקבוצות נוהגות בהתאם, גם דנבר וגם OKC וגם מיני לא התאבדו על המקום הראשון
אבל לסיים בטופ 6? כן צריך עונה שלמה וכל משחק עלול להתברר כקריטי בדיעבד אם נגיד הכוכב שלך נפצע ב12 משחקים האחרונים של העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 1:41 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:

ועדיין, מי שעקב ועודד נגד שושלת ג'ורדן, לפחות בקדנציה השנייה שלה, לא יכול שלא לזכור את התסכול הרב מפורמט ה 2-3-2 שסייע לבולס לקחת שלוש סדרות גמר רצופות בשישה משחקים מול סיאטל ופעמיים יוטה (במקרה של סיאטל, הבולס כבר הובילו 3-0 אז הרצף המסיים הזה לא באמת שינה את התוצאה הסופית).

בעונת הריקוד האחרון לג'אז היה את יתרון הביתיות, כך שהפורמט לא ממש סייע לבולז. מה שסייע לבולז היה ניצחון חוץ בשני המשחקים הראשונים ביוטה וכמובן ניצחון בחוץ במשחק מספר 6.
ב-97 לבולז היה את יתרון הביתיות, אבל גם פה הפורמט לטעמי לא היה הדבר המשמעותי. כשאתה מתחיל בפיגור 2 משחקים, אז קשה לקחת את הסדרה, לא חשוב הפורמט. את הסידרה של סיאטל כבר כיסית. אם נסתכל על השושלת הראשונה של ג'ורדן, אז מול הלייקרס הייתה עליונות של שיקגו, כשאחרי שדווקא הלייקרס גנבו את הביתיות במשחק הראשון, שיקגו הלכה וניצחה 4 משחקים ברציפות, כולל 3 בחוץ. מול הבלייזרס הבולז סיימו את צמד משחקי הבית עם ספליט, אבל הלכו ולקחו 2 משחקי חוץ בפורטלנד כדי להגיע למשחק 6 מכריע בבית. מול הסאנס הם היו ללא יתרון הביתיות ודווקא פתחו את הסדרה עם 2 ניצחונות חוץ. הסאנס הגיבו עם 2 ניצחונות חוץ בשיקגו, רק כדי לשבור את הלב שלי במשחק 6 בבית שכבר היה להם בידיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 2:13 pm 
Junior

צודק, שכחתי מזה ולא שמתי לב לאיטליקס שמדגישות את הביתיות בערך של ויקיפדיה בעזרתו ערכתי את הסקירה הנ"ל...
כנראה באמת שהבולס לקחו את כל האליפויות האלה כי היה להם את יתרון הג'ורדן /:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 10:07 pm 
Hall of Famer

חרף הנתונים (המעולים) שהיו פה על מיעוט סוויפים גם בסדרות של 1 מול 8 וכו' - אני עדיין חושב שהמיקום הוא חשוב.
למשל השנה, בואו נגיד שאוקלהומה לא היו בשום סכנה (לחילופין, לא נאלצו להתאמץ יתר על המידה בסדרה ארוכה) מול ניו-אורלינס, בעוד שדאלאס (טובה ככל שתהיה) נגד הביתיות מול הקליפרס - זה ממש לא Guarantee לעבור (דמיינו שקוואי פחות פצוע, ומנגד פתאום לייבלי מחסיר שם איזה משחק וכו').
כמובן שכל עונה והדינמיקה שלה, אבל עדיין לא חושב שזה נוח להתחיל ריצת פלייאוף (בטח במערב) ממקומות 5-6 כזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 05, 2024 11:35 pm 
Hall of Famer

זה המון עניין של מזל. ניו אורלינס עם ציון היא משוכה יותר קשה בעיניי מהקליפרס עם חצי קוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 6:16 pm 
מנהל פורום

טוב, ילדים עברו 9 ימים מאז בוסטון שיחקה לאחרונה
7 ימים מאז דלאס שיחקה לאחרונה
לפחות למשחק הראשון כולם באים בריאים ושלמים
כולל KP וליילבלי ולוקה שמשחק תחת סעיף GTD מאז תחילת הפלייאוף
תרגיל שגם מורו ורבו האדמו"ר לברון ג'יימס אוהב לעשות, זה אחלה PR של לוחם פצוע עשוי ללא חת שמעצים את הדמות שלו כשהוא מנצח ומקטין את הבושה בהפסד כשיש הפסדים.
שמעתי כבר 4 פודקסטים שונים שבכולם ניסו לנתח את המאצ' אפ.
שמעתי גם (מריצ'רד ג'פרסון) שלא רק השחקן הכי טוב בסידרה משחק בדאלאס אלא שני השחקנים הכי טובים בסידרה משחקים בדאלאס
אם טייטום ובראון היו צריכים מוטיבציה להרוג את קיירי בסדרה, הנה הם קיבלו אותה
אחד הגורמים בהצלחה של דאלאס מול מיני, זה העייפות (כנראה יותר מנטלית מאשר פיזית) של מיניסוטה. הקרב שלהם מול דנבר היה מתיש בהרבה מזה של שדלאס חוותה.
מיניסוטה הגיעה אחרי שני השיגים שלא חלמה עליהם ערב העונה.
1. סוויפ על דוראנט&בוקר&ביל
2. הדחה של האלופה המכהנת נגד הביתיות במשחק 7 אחרי פיגור 20

את בוסטון היא מקבל אחרי שכל ה"נשמות הטובות" מלחשות ואומרות לבוסטון
1. לא עשיתם כלום, יה פריבילגיים. קבוצות חלשות, פצועות מקונפרנס חלש
2. שנים על גבי שנים אתם בפסגת הקונפרנס, מלא גמרים של המזרח, אפילו ביקור בגמר הליגה ו...0 אליפויות

כלומר אם היריבה הקודמת של דאלאס הייתה קבוצה ש"עשתה את שלה" אז היריבה הנוכחית של דאלאס היא קבוצה "שלא עשתה כלום" עדיין
מה שאומר רעב בבוסטון, מה שאומר יותר אנרגיה במצבי הפיפטי/פיפטי
מה עוד בוסטון תביא?
ריווח שהיא לא התמודדה איתו עד עכשיו
ב OKC גידי בהתחלה וגם כשOKC הורידו את גידי לספסל היה אפשר לשים את לייבלי/גאפורד על צ'ט בלי להכנס לבורות
מול מיני היה את גובר שאפשר להצטופף בצבע בהגנה ולא לפרוש את כל חמשת השחקנים לכנפיים
עכשיו מול בוסטון KP יהיה רחוק מהסל, לייבלי יצטרך להיות קילומטר מהסל אם הוא רוצה לשמור עליו, מה שיעזור מאוד לטייטום ובראון לחדור אחרי הכל לוקה וקיירי לא מגדולי השומרים בהיסטוריה של המנש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 7:05 pm 
מנהל פורום

שנדבר על הימורים?
מה שאני כותב כאן לקוח מכתבה בעמוד הראשון של קדמפ
אם דלאס אלופה זו האלופה עם הסיכוי השני הכי נמוך (הכי נמוך בתחילת העונה) לקחת האליפות מזה 35 שנים
בערך 80% מהמהמרים שהצטרפו השבוע להימורים, הלכו על דלאס (כלומר הליין על דאלאס נראה להם אטרקטיבי) הליין כרגע ב ESPB BET מינוס 225 בוסטון פלוס 180 דלאס
כלומר בערך 53% בוסטון. בסדרה, לא במשחק הזה.
במשחק הזה בוסטון פייבורטית ב 6.5 נק הפרש.
89% מהמהמרים הימרו על דאלאס ב ESPN BET גם דראפטקינג וMGM מדווחים על מגמה דומה
שימו לב, רוב הכסף, עדיין על בוסטון אבל לא רוב המהמרים
בדראפטקינג גם כמות הכסף על דאלאס גדולה יותר מאשר על בוסטון, 55%

דאלאס
דאלאס התחילה את העונה עם סיכוי של 1:25 לזכות בתואר איפה שהוא בינואר היא נפלה ליחס של 1:50 בחלק מאתרי ההימורים
דלאס היו אנדרדוג בהימורים ב42 משחקים (יותר מחצי) לאורך העונה. הכי מעט ב24 שנים האחרונות לקבוצה שהגיעה לגמר בסופו של דבר. הכי מעט יחד עם עוד קבוצה אחת

בוסטון
בוסטון הייתה הקבוצה עם הסיכוי הכי טוב לאליפות בתחילת העונה וזה לא השתנה לאורך העונה כולה.
הם היו אנדרדוג רק ב3 מתוך 82 המשחקים שהם שיחקו העונה
הם היו פייבורטים בשבע נק' ומעלה בכל המשחקים שלהם נגד קבוצות המזרח כולן, בלי יוצאת מן הכלל

גילוי נאות, אין לי מושג בהימורים ומעולם לא הימרתי בשום אתר, אני מהמר בין חברים, בשיטה דומה לזו של האתרים. אבל לא נכנסתי לאתר הימורים אחד בחיים שלי
אני פשוט נורא אוהב לזכור מה שחשבנו שיקרה לעומת מה שקרה ומאיפה הגיע הפער, מביאס או מאקראיות או ממידע חסר בזמן ההימור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 06, 2024 8:03 pm 
Hall of Famer

שאלה ליובל.
האם הגיוני להניח שרוב ההימורים מתבצעים על נתונים עם שונות נמוכה יותר מאשר עם שונות גבוהה.
למשל - האם הגיוני להניח שיש יותר הימורים (סך הכל דולרים) על תוצאת הגמר או זהות האלופה בהימורים שמתבצעים בחמישי ביוני, לעומת הימורים שמתבצעים ב 15 באוקטובר? (בלי קשר ל odds. רק סך הכל כסף שמושקע בהימורים).

כי הסבירות אומרת, שאם רוב הכסף מגיע ממהמרים מקצועיים, הם ירצו להמר על תוצאות שעליהן יש לנו יותר ידע, מאשר על תוצאות שעליהן יש פחות ידע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:01 am 
Hall of Famer

רמה גבוהה בינתיים. בוסטון נראית טוב.
פורזינגיס משמעותי מהספסל, בשני הצדדים, עם אחד מאותם רבעים ראשונים נהדרים שלו (שאחריהם הוא לפעמים נעלם כך שקשה לדעת לאן זה יילך). טייטום בעיקר מחלק את הכדור. הולידיי ו-ווייט נחמדים.

דאלאס עד כה לא מצליחה לעצור את הסלטיקס בהגנה - וזו בעיה משמעותית מבחינתם. דאלאס נתנו תצוגות הגנתיות נהדרות עד כה בפלייאוף, אבל הסלטיקס משחקים 5 אאוט אמיתי. אין ממי לזייף..

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ו' יוני 07, 2024 4:03 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:03 am 
Hall of Famer

הלטבי הוא לגמרי גיים צ׳יינג׳ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:05 am 
Hall of Famer

כן. אפשר לומר שהוא סופר אנדרייטד בליגה.
הוא הימור מבחינת הזמינות שלו, אבל יש מעט מאוד שחקנים שמספקים את מה שהוא מספק בליגה.

האמת היא שכמעט ולא ראיתי את בוסטון משחקים העונה. הם ממש ממש טובים ברבע הזה. וזה כשבראון בקושי מורגש וטייטום בעיקר משמש כדבק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:11 am 
Hall of Famer

טוב, זו הצגה של פורזינגיס.
אני מסיים לראות עכשיו את הרבע הראשון, הוא פגש את ג'וש גרין במתפרצת וחסם אותו. סל רביעי שהוא מונע אאל"ט מתחת לסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:18 am 
Hall of Famer

חמישייה משונה של בוסטון
עם פריצ'ארד ושני גבוהים
ובלי טייטום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 07, 2024 4:24 am 
Hall of Famer

החדשות הטובות לדאלאס, היא שהם באמת לא יכולים לשחק יותר גרוע מזה. הם עוד יתאפסו על עצמם בהמשך הסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 286 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: em28, Google [Bot] ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: