סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' פברואר 19, 2025 11:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחזור 2025
הודעהפורסם: א' ינואר 05, 2025 6:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
התחכמתי יותר מדי? התכוונתי שפחדים בעברית היא עם פ"ה דגושה, לעומת פ"ה שמקבילה לצליל של F.
או בקצרה, פול פּירס לעומת ג'רמיה פירס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 10, 2025 12:23 am 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
Bluey כתב:
בבליצ׳ר שחקן צעיר מאוד בשם ג׳רמיה פירס מאוקלהומה, קופץ למקום הרביעי משום מקום בערך.
רשום כ193 גארד סופר אתלטי, שמשווה לווסטברוק.

גם כתב הדראפט של SB Nation מחזיק ממנו, שמעתי אותו באיזה פודקאסט מדבר עליו כפוטנציאל לטופ 3. לא יודע אם הוא ברמת האתלטיות של ווסטברוק, אבל היו לווסטברוק 10 פאונד עליו כשנמדד בקומביין לאחר עונת הפרשמן שלו. שמעתי גם השוואות למרבורי, לילארד ואחרים.
הבנתי שעד כה התמודד מול רמת תחרות נמוכה יחסית, אז אמתין עם הכנת הפרופיל שלו, בינתיים יאקוצ'יוניס, טרה ג'ונסון וליאם מקנילי על הכוונת, כשגם אסא ניואל ודריק קווין מסקרנים מאוד.

שווה לציין שה-פ"ה בשם המשפחה שלו אינה דגושה, כלומר לא מבטאים אותו כמו במילה פחדים, אלא כמו שאותה מילה מבוטאת באנגלית (בקיצור, Jeremiah Fears). יהיה מעניין אם אוקלהומה תשחק מול וושינגטון סטייט מתישהו במרץ, כי לאחרונה יש סניור בשם Cedric Coward...

ווסטברוק אחד האתלטים הגדולים בטח בין הגארדים, קשה להשוות יכולות כאלה.
במוק החדש של אי אס פי אן הוא נכנס לעשיריה.
שרף 12 ובמקום ה21 דני וולף.
לפני שרף שלושה גארדים:
טראורה, דמין ופירס הנל שקולעים:
24% ,30% ו-30% לשלוש בהתאמה.
בשקלול של כל המסגרות שרף על 30% בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 12, 2025 9:53 pm 
Sophomore

יש מןק חדש של אי אס פי אן,
עם הפתעה בגזרה הישראלית,
וולף עוקף את שרף.
בפיסגה נראה שיש הסכמה בין כותבי המוקים.
1. פלאג
2. הארפר
3. ביילי
4. אדגקומפ
5. קאספרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 12, 2025 10:17 pm 
מנהל פורום

דני וולף 16
בן שרף 17
מהפך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 1:38 pm 
Junior

יש לאמריקאים הטיה ברורה לטובת שחקני מכללות, שהם מן הסתם צופים בהם יותר וכנראה שגם רואים בהם פחות חתול בשק.
בביג בורד הזה מלפני שבוע, שרף עדיין 12, וולף 26:
https://www.noceilingsnba.com/p/2025-nb ... g-board-v4

גם זה מלפני שבוע, שרף 18, וולף 27:
https://nbadraftroom.com/2025-nba-draft ... -of-march/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 5:28 pm 
Hall of Famer

לא מאד משנה, עצם העובדה שוולף נחשב לבחירת סיבוב ראשון היא התקדמות עצומה עבורו והוכחת תועלת לבחירה שלו לעבור מכללה.

אגב, נורטון, אתה רוצה להסביר שוב למה הופעות טובות במכללה גדולה לא משפרות מעמד דראפט?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 8:37 pm 
Hall of Famer

אין לי כוח להתווכח או כל לקרוא אחורה מה כתבתי. בכל מקרה, זה לא תנאי 'מספק' ותעשה עם זה מה שאתה רוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 10:22 pm 
Hall of Famer

אף אחד לא טען שזה תנאי מספק, ואין לי מה לעשות עם זה חוץ מלגחך. כי נכנסת לויכוח בעזוז רב כשחשבת שיש לך נקודה, ועכשיו כשברור עוד יותר שאין לך, אז פשוט "אין לך כח". טייב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 10:28 pm 
Hall of Famer

סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 10:36 pm 
Hall of Famer

אגב, המילים ״זה לא חזות הכל״ נאמרו אצלי בדיון אז לפחות שלוש פעמים, כולל גם הציטוט הבא

נורטון כתב:
לא נלחם, רק מוכיח עובדתית שוב ושוב (כאמור טימי ודיקינסון כשתי דוגמאות, אבל אני בטוח שיש עוד) שזה לא אינדיקציה מספיקה בכלל.

כלומר, לא חזות הכל, לא תנאי מספק וכו׳ וכו׳.

אבל בגלל שאתה אוהב לריב, תמשיך לפרש את דבריי משל הייתי תנא, ולהתווכח. אני סיימתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 10:38 pm 
Hall of Famer

אתה רק "שוכח" דבר אחד, אף אחד לא טען בשום שלב של הדיון שום דבר על "תנאי מספק". באת כמו תמהוני עם דחליל קש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 11:20 pm 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
יש לאמריקאים הטיה ברורה לטובת שחקני מכללות, שהם מן הסתם צופים בהם יותר וכנראה שגם רואים בהם פחות חתול בשק.

זה מאוד תלוי בסיטואציה. אז קשה להגיד.
שנה שעברה היה נדמה לי שדוקא לשחק באירופה עוזר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 13, 2025 11:40 pm 
Hall of Famer

שאלה מעניינת, שאפשר למצוא לה תשובה מובהקת, אם מחליטים להשקיע את הזמן (אחוז באסטים מתוך בחירות לא מהקולג׳ לעומת אחוז באסטים מתוך בחירות שכן באו מהקולג׳.
למשל בדראפט של אבדיה, 12 השחקנים עם הווין שייר הכי גבוה ,שיחקו בקולג׳. אחריהם יש את למלו בול במקום ה 13 (בחירה 3 - כלומר, סוג של באסט, למרות שכאן זה בא בגלל הפציעות והעובדה שהוא משחק בפאקינג שארלוט, וכן יש לו קייס לאחד משלושת השחקנים הטובים מהדראפט). קייג׳יי מרטין מהמקום ה 52 (16 בווין שייר), דני מהמקום התשיעי (17 בווין שייר, אבל שוב, יש קייס וכו׳) וכמה באסטים יותר מובהקים הם קיליאן הייז ופוקשבסקי, שניהם נבחרו גבוה יחסית (7 ו 17 בהתאמה) ושניהם לא עשו כלום.
אז לפחות מ 2020 (שזה מדגם לא מייצג ולא מספק), יש אינדיקציה מסוימת לכך שאחוז הבאסטים מתוך בחירות לא מהקולג׳ הוא גבוה יותר, כלומר שיש הערכת יתר לשחקנים שלא שיחקו בקולג׳.
אבל כאמור, זה מדגם לא מייצג. אבל זה כן משהו שאפשר להרחיב ולמדוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 2:45 pm 
Junior

Bluey כתב:
B.Grant44 כתב:

שנה שעברה היה מחזור חלש, אז הגיוני שמעריכי כישרונות הפנו יותר את המבט שלהם כלפי חוץ.
מעריך שריזאשה היה מדורג השנה כבחירה 10-14 בערך, סאלון כבחירה 20-30.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 2:49 pm 
Junior

נורטון כתב:
שאלה מעניינת, שאפשר למצוא לה תשובה מובהקת, אם מחליטים להשקיע את הזמן (אחוז באסטים מתוך בחירות לא מהקולג׳ לעומת אחוז באסטים מתוך בחירות שכן באו מהקולג׳.
למשל בדראפט של אבדיה, 12 השחקנים עם הווין שייר הכי גבוה ,שיחקו בקולג׳. אחריהם יש את למלו בול במקום ה 13 (בחירה 3 - כלומר, סוג של באסט, למרות שכאן זה בא בגלל הפציעות והעובדה שהוא משחק בפאקינג שארלוט, וכן יש לו קייס לאחד משלושת השחקנים הטובים מהדראפט). קייג׳יי מרטין מהמקום ה 52 (16 בווין שייר), דני מהמקום התשיעי (17 בווין שייר, אבל שוב, יש קייס וכו׳) וכמה באסטים יותר מובהקים הם קיליאן הייז ופוקשבסקי, שניהם נבחרו גבוה יחסית (7 ו 17 בהתאמה) ושניהם לא עשו כלום.
אז לפחות מ 2020 (שזה מדגם לא מייצג ולא מספק), יש אינדיקציה מסוימת לכך שאחוז הבאסטים מתוך בחירות לא מהקולג׳ הוא גבוה יותר, כלומר שיש הערכת יתר לשחקנים שלא שיחקו בקולג׳.
אבל כאמור, זה מדגם לא מייצג. אבל זה כן משהו שאפשר להרחיב ולמדוד.

וגם כאן, החלוקה גסה מדי.
שחקן כמו לאמלו אומנם לא עבר במכללות, אבל הוא לפחות שיחק בתיכונים בארה"ב כך שהוא היה הרבה יותר מוכר למעריכי הכישרונות בליגה.
יש גם מן הסתם הבדל בין לא מהקולג' של קבוצת איגנייט הזמנית (לא זכור לי שחקן שהגיע משם בדראפט 2020, אם בכלל התקיימה אז), לבין לא מהקולג' במסגרות השונות באירופה, או אם נלך לדוגמאות אזוטריות יותר, עמנואל מודיאיי בליגה הסינית ודאריוס בייזלי עם שנת ההכנה שהוא עשה כעובד של נייקי(?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 6:33 pm 
Sophomore

B.Grant44 כתב:
Bluey כתב:
B.Grant44 כתב:

שנה שעברה היה מחזור חלש, אז הגיוני שמעריכי כישרונות הפנו יותר את המבט שלהם כלפי חוץ.
מעריך שריזאשה היה מדורג השנה כבחירה 10-14 בערך, סאלון כבחירה 20-30.

יכול להיות אבל היו כמה שחקנים אירופאים בקולג׳ים שאיכזבו.
מעריך ששני הצרפתים היו נכנסים גם השנה לעשריה אבל לא לחמישיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 6:57 pm 
Sophomore

לא חושב שקשה מדי להסכים שהבחירות מחוץ לקולג' הן בד"כ לא שוס גדול. גם בלי השוואה קפדנית, אם מסתכלים על הלוטרי ב-20 השנים האחרונות ומתמקדים רק בבחירות שהגיעו מחוץ לקולג'/גי ליג:

2003: מיליצ'יץ' מסרביה (בחירה שנייה לפני כרמלו, בוש, ווייד) הוא אחת מבחירות הדראפט הגרועות בכל הזמנים. פייטרוס מצרפת ב-11 (לא באסט אבל גם לא טוב).
2004: ביינדריס מלטביה ב-11. גם לא באסט מוחלט ביחס למיקום, אבל לא טוב.
2005: פראן ואסקז ב-11 (לא שיחק בכלל ב-נבא) וירוסלב קורולב ב-12 (באסט)
2006: בארניאני ראשון. לא באסט מוחלט, אבל כן ביחד למיקום (נבחר לפני אולדריג' ובראנדון רוי). גם מוחמד סנה (10) וספולושה (13) לא היו הצלחות גדולות.
2007: יי ג'יינליין ב-6 זה חתיכת באסט.
2008: גאלינרי ב-6. לא רע אבל גם לא מבריק. ב-4 ו-5 נבחרו ווסטברוק ולאב.
2009: ריקי רוביו ב-5. לא רע, אבל אחריו קרי ב-7 ודרוזן ב-9. בראנדון ג'נינגס אחרי שנה ברומא הוא אמריקאי עם יכולת מוכרת יחסית, אז זה לא לכאן ולא לשם (גם מבחינת היכולת בליגה).
2010: אף אחד
2011: ולנצ'ונאס, יאן וסלי, וביסמק ביומבו במקומות 5-7 רחוקים מלהצית את הדימיון. אחריהם נבחרו קמבה ווקר וקליי תומפסון (וגם קוואי ב-15).
2012: אף אחד
2013: אף אחד (אבל יאניס ב-15, שרודר ב-18 וגובר ב-27, מה שמראה שמחוץ ללוטרי לפעמים יש חתיכת מציאות, כמו שגם יוקיץ' הראה שנה אחר כך).
2014: אקסום ב-5. די באסט. סאריץ' ב-12 לא מלהיב.
2015: פורזינגיס ב-4. הצלחה משמעותית ראשונה. לעומת זה, חזוניה ב-5 ומודיי ב-7 באסטים.
2016: בנדר היישר ממכבי תל אביב במקום ה-4. באסט רציני. פולטל ב-9 סביר ופאפאג'יאניס ב-13 באסט.
2017: ניליקינה ב-8 באסט.
2018: דונצ'יץ' ב-3 (אחרי אייטון ובאגלי) ההצלחה הכי גדולה.
2019: אף אחד
2020: לאמלו אולי באמת לא נחשב. הייז ב-7 באסט. דני ב-9 לא רע.
2021: אף אחד (אבל שנגון ב-16).
2022: דיינג ב-11 כנראה באסט. אוקייסי בחרו את ג''י דאב מקום אחד אחרי.

לגבי 2023 ו-2024 מוקדם עדיין לקבוע (חוץ מוומבי כמובן).

סה"כ ב-20 שנה של בחירות לוטרי (n=30): כמות גבוהה של באסטים ברורים (בין חצי לשני שליש), כשהיתר הם ברובם שחקנים בינוניים. רק דונצ'יץ' ופורזינגיס (קצת פחות מובהק) הצלחות ברורות. מצד שני, לא מעט פגיעות מחוץ ללוטרי, כולל שניים משלושת השחקנים הטובים בעולם כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 7:57 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
לא חושב שקשה מדי להסכים שהבחירות מחוץ לקולג' הן בד"כ לא שוס גדול. גם בלי השוואה קפדנית, אם מסתכלים על הלוטרי ב-20 השנים האחרונות ומתמקדים רק בבחירות שהגיעו מחוץ לקולג'/גי ליג:

2003: מיליצ'יץ' מסרביה (בחירה שנייה לפני כרמלו, בוש, ווייד) הוא אחת מבחירות הדראפט הגרועות בכל הזמנים. פייטרוס מצרפת ב-11 (לא באסט אבל גם לא טוב).
2004: ביינדריס מלטביה ב-11. גם לא באסט מוחלט ביחס למיקום, אבל לא טוב.
2005: פראן ואסקז ב-11 (לא שיחק בכלל ב-נבא) וירוסלב קורולב ב-12 (באסט)
2006: בארניאני ראשון. לא באסט מוחלט, אבל כן ביחד למיקום (נבחר לפני אולדריג' ובראנדון רוי). גם מוחמד סנה (10) וספולושה (13) לא היו הצלחות גדולות.
2007: יי ג'יינליין ב-6 זה חתיכת באסט.
2008: גאלינרי ב-6. לא רע אבל גם לא מבריק. ב-4 ו-5 נבחרו ווסטברוק ולאב.
2009: ריקי רוביו ב-5. לא רע, אבל אחריו קרי ב-7 ודרוזן ב-9. בראנדון ג'נינגס אחרי שנה ברומא הוא אמריקאי עם יכולת מוכרת יחסית, אז זה לא לכאן ולא לשם (גם מבחינת היכולת בליגה).
2010: אף אחד
2011: ולנצ'ונאס, יאן וסלי, וביסמק ביומבו במקומות 5-7 רחוקים מלהצית את הדימיון. אחריהם נבחרו קמבה ווקר וקליי תומפסון (וגם קוואי ב-15).
2012: אף אחד
2013: אף אחד (אבל יאניס ב-15, שרודר ב-18 וגובר ב-27, מה שמראה שמחוץ ללוטרי לפעמים יש חתיכת מציאות, כמו שגם יוקיץ' הראה שנה אחר כך).
2014: אקסום ב-5. די באסט. סאריץ' ב-12 לא מלהיב.
2015: פורזינגיס ב-4. הצלחה משמעותית ראשונה. לעומת זה, חזוניה ב-5 ומודיי ב-7 באסטים.
2016: בנדר היישר ממכבי תל אביב במקום ה-4. באסט רציני. פולטל ב-9 סביר ופאפאג'יאניס ב-13 באסט.
2017: ניליקינה ב-8 באסט.
2018: דונצ'יץ' ב-3 (אחרי אייטון ובאגלי) ההצלחה הכי גדולה.
2019: אף אחד
2020: לאמלו אולי באמת לא נחשב. הייז ב-7 באסט. דני ב-9 לא רע.
2021: אף אחד (אבל שנגון ב-16).
2022: דיינג ב-11 כנראה באסט. אוקייסי בחרו את ג''י דאב מקום אחד אחרי.

לגבי 2023 ו-2024 מוקדם עדיין לקבוע (חוץ מוומבי כמובן).

סה"כ ב-20 שנה של בחירות לוטרי (n=30): כמות גבוהה של באסטים ברורים (בין חצי לשני שליש), כשהיתר הם ברובם שחקנים בינוניים. רק דונצ'יץ' ופורזינגיס (קצת פחות מובהק) הצלחות ברורות. מצד שני, לא מעט פגיעות מחוץ ללוטרי, כולל שניים משלושת השחקנים הטובים בעולם כרגע.

כמה דיוקים:

ביידרינש לא היה באסט, וגם להגיד שהוא לא היה טוב ביחס למיקום זה לא ממש נכון. הוא היה אולד-פאשן סנטר עם אוריינטציה הגנתית, והחל מהעונה השלישית שלו בליגה מילא את התפקיד הזה היטב במשך כמה עונות. ריבאונדר מצוין, חוסם טוב ושחקן שעושה את הנקודות שלו באחוזים מצוינים בלי לנסות דברים שהוא לא יודע. העניין זה שהוא היה מאד פציע, ושיחק רק 63% מהמשחקים האפשריים ב10 העונות שלו בליגה. המעבר של גולדן להיות הקבוצה של סטף כולל שינוי הסגנון המחייב, גם הפך אותו משחקן של אזור הדאבל-פיגרז בנקודות במשך 3 עונות לשחקן של 5 נקודות במשך שתי עונות ואז לשחקן שלא זורק בכלל במשך עוד שתי עונות. אבל גם כשהוא קלע 5 למשחק הוא עדיין לקח 8-7 ריבאונדים ב23 דקות וחסם פעם במשחק, או בקיצור: עשה את העבודה שלו. אם הוא לא היה נפצע כלכך הרבה הוא היה אחלה בחירה 11.

ספולושה היה הצלחה גדולה מאד לבחירה 13 בדראפט חלש, הוא פשוט היה רול פלייר הגנתי אז המספרים היבשים לא מראים את זה. אבל שחקן שהיה שחקן ברזל בחמישייה של הת'אנדר במשך חמישה פלייאופס רצופים כולל גמר הליגה ועוד שני גמרי מערב, זה אחלה.

לגלינארי היתה אחלה של קריירה, ומה זה רלוונטי מי נבחר לפניו? שני מקומות אחריו, בעמדה דומה, נבחר ג'ו אלכסנדר. קצת יותר רלוונטי להשוואה.

לא יודע מה "מצית את הדמיון" אבל יונאס ולנצ'יונאס זה שחקן עם מעל 900 משחקי ליגה בממוצע דאבל-פיגרז בנקודות ולא רחוק מממוצע דאבל-דאבל, ועוד 58 משחקי פלייאוף בממוצע דאבל-דאבל. בחירה 5 ראויה. ברור שנבחרו אחריו שחקנים טובים ממנו אבל זה לא רלוונטי לטיעון.

ואתה יודע, זה ששחקנים כמו יוקיץ', יאניס, גובר ושרודר שציינת נבחרו מחוץ ללוטרי, גם לא משרת את הטיעון. כל אחד היה שמח לבחור אותם בלוטרי למרות שלא היו בקולג' או בלוטרי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 8:57 pm 
Hall of Famer

בגדול, מסכים כאן עם הכהן.

מה גם, שלמרות הניימדרופינג המרשים, סטטיסטיקה זה לא. בשביל להוכיח שאירופאים הם באסטים יותר גדולים מאשר שחקני מכללות - צריך לקחת מדגמים שווים של שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 9:08 pm 
Hall of Famer

לא רק זה, בוא נאמר שההשפעה של יוקיץ', יאניס, לוקה ו-וומבי קצת יותר משמעותית לגבי מידת הנכונות לבחור שחקנים מאירופה שלא היו בקולג' מאשר התפוקה של יאקוב פולטל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 9:21 pm 
Sophomore

אין לי ויכוח איתך לגבי אף אחד מהשחקנים שציינת. לא החשבתי אף אחד מהם כבאסט. מצד שני, אף אחד מהם הוא גם לא הצלחה גדולה ביחס למיקום (אולי ספלושה, אבל זה די מינורי). אף אחד מהם לא הפך לכוכב או שחקן מוביל בקבוצה מצליחה, לעומת שורה של שחקני מכללות בשנים הללו שנבחרו בלוטרי מחוץ לטופ 5, וכן הפכו לכוכבים או שחקני מפתח בקונטנדריות (שיי, סטף, דיים, מיצ'ל, מרי, באם, בוקר, הירו, פורטר, לאבין, ג'יי דאב, קליי, פול ג'ורג', ביינום, ברידג'ס, קמבה ועוד).

וברור שכל אחד היה שמח לבחור את יאניס, יוקיץ', או גובר בלוטרי, כמו שהם היו שמחים לבחור שם את קוואי, באטלר, בראנסון, ביין או מקסי מהמכללות. אבל הדיון כאן הוא בעיני בעיקר על הבחירות הגבוהות ועל מי שווה להמר שם, לא על הימורים מאוחרים, שבהם מדי פעם זוכים בפייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 9:48 pm 
Hall of Famer

סליחה, הטיעון שלך גרוע.

אין שום ויכוח שיוקיץ' ויאניס היו נבחרים במקום הראשון אילו הדראפטים שלהם היו נערכים היום, והמשמעות היחידה של הנתון הזה לעניין "הימור בדראפט על שחקנים ישר מאירופה" זה שממש כדאי לקחת בחשבון לעניין בחירות גבוהות גם שחקנים מאירופה שמגיעים מקבוצות לא גדולות (אגב, גם נוביצקי הראה את זה). אין שום דרך שהמשמעות של הנתון הזה זה הורדה בדרגה של בחירות שחקנים מאירופה. ואחד בשם וומבי שהוא הפוטנציאל הכי מלהיב בתולדות הליגה גם לא בדיוק מוריד את מעמדם של שחקנים שבאים ישירות מאירופה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 10:27 pm 
Senior

לדעתי הטיעון של סאבוניס דווקא ואלידי מאוד.
אם באירופה משחקים השחקנים הכי טובים, אבל יותר קשה לזהות את זה - לרמה שהם לפעמים נבחרים 15 ולפעמים 44 , אז זה דווקא כן עדות לכך שלקבוצות קל יותר עם השחקנים מהמכללות והן מפספסות יותר עם השחקנים האירופאים.

זה כן מעיד על זה ששווה להשקיע יותר בסקאוטינג הבינלאומי, אבל אם הדיון הוא על האם באירופה יש יותר חתולים בשק ויותר פספוסים - זה שיאניס ויוקיץ׳ התפספסו זו ממש לא בהכרח נקודה נגד זה.

זה כמו שמישהו ישער שאבא שלו מעדיף לקנות תפוחים מאשר אבטיחים כי עם אבטיחים יותר קל ליפול - כמות האבטיחים הלא טובים שהוא קנה זה נתון רלוונטי לדיון, כמות האבטיחים המדהימים שנשארו בסופר לא כל כך מעידה שהתאוריה שגויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 10:46 pm 
Sophomore

בעיני יוקיץ' לא ממש רלוונטי לדיון בגלל שהוא כל כך יוצא דופן. יוקיץ' הוא המציאה הכי גדולה אי פעם בדראפט, לא רק בגלל שהוא אחד השחקנים הטובים בהיסטוריה, אלא בגלל שאף אחד לא זיהה אפילו קמצוץ מזה מראש (הוא אפילו לא נבחר בסיבוב הראשון).

יאניס הרבה יותר רלוונטי כאן ובהחלט אפשר לטעון שהקאט פוינט של הלוטרי (בחירה 14) הוא שרירותי ואפשר להוסיף גם את הבחירה ה-15 כשחקנים שהסקאוטים זיהו אצלם משהו מעניין. אז נוסיף את יאניס למשוואה (וגם את קוואי ואת הנפילה שהיא סקו דמבויה). ונוסיף גם את הבחירה החמישית לרשימה, שבה נבחרו חזוניה ולנצ'ונס, אקסום, רוביו, וצקישווילי מחוץ לקולג'ים, וגארלנד, יאנג, פוקס, קאזינס, לאב, ווייד מהקולג'ים.

מה קיבלנו? מתוך בערך 25 שחקנים שנבחרו ב-20 השנים הללו במקומות 5-15 מחוץ לקולג', קיבלנו אחד שהוא כוכב/שחקן משמעותי בקונטנדרית. 4% פגיעה. מתוך קצת פחות מ-200 שחקנים שנבחרו מהקולג'ים, בערך 25 הפכו לכוכבים/שחקנים משמעותיים בקונטנדרית, או 13%. סביר להניח שזה לא מובהק סטטיסטית בגלל המדגם הקטן יחסית. אבל זה בהחלט לא תמונה יפה לאירופאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 14, 2025 10:59 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
לדעתי הטיעון של סאבוניס דווקא ואלידי מאוד.
אם באירופה משחקים השחקנים הכי טובים, אבל יותר קשה לזהות את זה - לרמה שהם לפעמים נבחרים 15 ולפעמים 44 , אז זה דווקא כן עדות לכך שלקבוצות קל יותר עם השחקנים מהמכללות והן מפספסות יותר עם השחקנים האירופאים.

זה כן מעיד על זה ששווה להשקיע יותר בסקאוטינג הבינלאומי, אבל אם הדיון הוא על האם באירופה יש יותר חתולים בשק ויותר פספוסים - זה שיאניס ויוקיץ׳ התפספסו זו ממש לא בהכרח נקודה נגד זה.

זה כמו שמישהו ישער שאבא שלו מעדיף לקנות תפוחים מאשר אבטיחים כי עם אבטיחים יותר קל ליפול - כמות האבטיחים הלא טובים שהוא קנה זה נתון רלוונטי לדיון, כמות האבטיחים המדהימים שנשארו בסופר לא כל כך מעידה שהתאוריה שגויה.

הטיעון גרוע.

קודם כל במתודה, הוא משום מה החליט להתחיל ב2003, בוא נראה מה היה קורה אם היינו מתחילים 5 שנים קודם.

ב1998 היינו מגלים את האירופאי היחיד שנבחר בלוטרי, אחד בשם דירק נוביצקי שהגיע מהליגה הגרמנית השנייה ונבחר תשיעי. ב1999 לא היו שחקנים שהגיעו ישירות מאירופה ללוטרי, וגם ב2000 לא-אבל ב2000 היה דבר אחר מעניין. השחקן הבכיר ביותר שהגיע ישירות מאירופה היה הידו טורקגולו, שאמנם נבחר שני מקומות מחוץ ללוטרי אבל ברטרופרספקטיבה שווה כנראה טופ 5 של הדראפט הגרוע הזה. כשמסתכלים על 2001 כבר מבינים שזה לא רציני, יש לנו במקום השלישי בחור בשם פאו גאסול ובהמשך הדראפט גניבות אירופאיות מטורפות כמו טוני פארקר במקום ה28 וממו אוקור במקום ה38. גם בלוטרי היתה עוד נציגות לאירופאי שהגיע ישר מאירופה, ולדימיר רדמנוביץ' מהמקום ה12 שנתן קריירה לא רעה בכלל כולל היותו שחקן חמישייה כל הפלייאוף עד וכולל גמר הליגה במדי הלייקרס. וכשבנאדם מתחיל שרירותית ב2023, אתה חייב לשאול את עצמך מה קרה ב2002. הו. ב2002 נבחר סיני אחד במקום הראשון, יאו מינג. זוכר? לא בדיוק עבר קולג'. במקום החמישי ניקולוז צקיטישוילי הידוע לשימצה היה באסט, אבל במקום השביעי עוד רכש אקזוטי נתן קריירה מפתיעה-ננה הברזילאי.

אז בוא נבדוק ונגלה שמתוך 70 שחקני לוטרי בין 1998 ל2002, נבחרו שישה שחקנים שלא באו מהקולג' או מהתיכונים באמריקה: נוביצקי, גאסול, רדמנוביץ', יאו, צקיטישוילי וננה. כוכב-על אחד, שני כוכבים נוספים, שני שחקני ליגה טובים ובאסט אחד. הצגה קצת שונה של הדברים, לא?

סאבוניס אומר עכשיו שיוקיץ' כלכך חריג כי אף אחד לא זיהה והוא נבחר כלכך נמוך. ברור שזה חריג כי הוא אחד הטובים בתולדות המשחק, אבל גם נוביצקי לא היה קוטל קנים ובעוד יוקיץ' לכל הפחות היה שחקן בולט בבמה די מרכזית באירופה (היה הMVP והTOP PROSPECT של הליגה האדריאטית לפני שנכנס לליגה), אחד בשם מאנו ג'ינובילי נבחר מאלמוניות מוחלטת בליגה האיטלקית השנייה במקום ה57 (אז לפני אחרון) ב99' והפך לשחקן מעולה ו-ווינר נדיר.

בקיצור אף אחד בשנת 2025 לא חושש מלבחור שחקנים שלא היו בקולג' בלוטרי. זה טיעון כלכך מוזר כשרק בדראפט האחרון המקום הראשון והשני הם צרפתים שאחד מהם בכלל הגיע מאוסטרליה, ובדראפט שלפניו חוץ מוומבי במקום הראשון גם קוליבאלי נבחר שביעי. עובדתית, אף אחד לא חושש וזה לא מוריד מעמד דראפט של אף אחד. בכל דראפט יבחרו במקומות הגבוהים את מי שמעריכים שיצליח יותר, מטבע הדברים. הסקאוטינג כבר מזמן מספיק מתוחכם ומכסה את כל העולם, אנחנו לא באייטיז.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Hacohen, uriel17 ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה