משחקי הערב בפליי-אין -
19:00
פטקימספור (8-5 בטורקיה, מקום 11) - הפועל חולון (5-8, מקום 6) פטקים זה לא שם של מקום אלא של חברת דלקים טורקית מעיר הנמל אליה, הסמוכה לאיזמיר. פטקים שייכת לסוקאר, חברת הנפט הלאומית של אזרבייג'אן. מה יש לאזרים לחפש באיזמיר? מוצא לים התיכון מן הסתם. בכדורסל זו קבוצה חדשה, ללא עבר וכנראה גם ללא עתיד, שנישאה בעונה שעברה על כתפיו של דיוויד אפיאני לפלייאוף בפעם הראשונה, מה שסידר לה הזדמנות ב-BCL. הם בנו סגל מוכשר ומשופע גארדים, עם ברין טיירי שזכור לחולון מהצרות שעשה לה באוסטנד, ווס ואנבק ודוויין ראסל שהגיעו מעונות מצוינות בגרמניה וגבוהים לא משהו (ברייסון וויליאמס שצבר מספרים בהרצליה וכמעט ירד ליגה, חיימה אצ'ניקה הקולומביאני ופייטון אולדריג', שחקן לא מעניין אבל הוא שם שנה רביעית! בקבוצה בינונית בטורקיה!). הפסידו פעמיים למלאגה וניצחו פעמיים את שצ'צ'ין ופעמיים את אוסטנד. בליגה הולך להם לא משהו, מכוונים לפליי-אין. טופ-16 בעונת בכורה באירופה יהיה הישג יפה, ויחד עם הבלאגן בקרשיאקה השכנה יש להם הזדמנות לעשות לעצמם שם בסביבה. המשחק הערב יתקיים בבאקו, בירת אזרבייג'אן, מהסיבות הידועות. בואו נגיד שגיאוגרפית אפשר היה למצוא מקום קרוב יותר... מעניין כמה קהל אזרי יגיע. אני חושב שהטורקים פייבוריטים, אבל מכיוון שמדובר בקבוצות די דומות זה כנראה ייפול על אחוזי קליעה.
19:00
גלאטאסראיי (3-10 בטורקיה, מקום 3) - סן-קנטאן (6-8 בצרפת, מקום 6) גלא פתחה את העונה בגמגום, כמובן שהאוהדים ההזויים שלה מיהרו לדרוש התזת ראשים אבל ההנהלה כנראה למדה משהו, לא עשתה אף שינוי ואיפשרה לסגל המנוסה והכשרוני שלה, מובל בידי יקופ סקיזקוק (העוזר השני של אתאמאן בשנים הגדולות באנדולו), להיכנס לרצף של שמונה ניצחונות ליגה (ללא הגדולות). ב-BCL הם סבלו ממכת פציעות מול נימבורק שגרמה להם בסופו של דבר לאבד את המקום הראשון, אבל התאוששו מאז וכרגע רק קבאג'ה פצוע ואולי אפילו הוא חוזר היום. מה שחסר לה זה עומק, בטח בצבע, הם הוסיפו את מייקל יאנג הבלתי-נסבל לעמדה 4 כי באמת חסרים שם שחקנים שלא מוסרים... סן-קנטאן בסדר, לא רלבנטית במיוחד. ג'רום רובינסון, סווינגמן קליעה, חבר של אבדיה בוויזארדס בתחילת הדרך, עושה עונת בכורה נאה בצרפת. נולאן טראורה מתדרדר לאיטו במוק-דראפטים בגלל אחוזים רעים עד כה. באמת מאוד צעיר. הם התחילו חזק את העונה אבל נראה לי שהספיק להם מה-BCL, השאיפות הן פלייאוף מקומי.
21:00
נאנטר (8-6 בצרפת, מקום 10) - אוסטנד (מאזן 2-14 ב-BNXT, מקום 1)
קודם כל, הערה כללית: הליגה הבלגית-הולנדית, BNXT, מורכבת מ-10 קבוצות בלגיות ו-9 הולנדיות. כרגע ב-11 המקומות הראשונים יש 10 בלגיות... בשביל מי זה טוב? אוסטנד תמיד עולה לפליי-אין ולרוב עפה בשלב הזה. נאנטר קבוצה די עמוקה ברוב העמדות, אבל תקועה בלי מחליף לאמד קייבר מאז שפרנק ג'קסון חתך לסין. התחילו לא משהו ובגדול במגמת שיפור, הרבה שחקנים סולידיים ומוכרים וראינו מול חולון שהם מסוגלים להרים אינטנסיביות ולהרביץ מדי פעם. שלשות הם לא כ"כ זורקים והם גם קבוצת ריבאונד רעה, אבל זה לא שאני רואה את אוסטנד מזיזה את כובד המשחק לצבע, אין להם איך להעניש שם. מצד שני, לנאנטר יהיה משחק בית נגד מונאקו בסופ"ש, בעוד שאוסטנד תיאבק נגד כרונינגן. יהיה פה משחק שלישי.
21:30
דרתונה (6-8 באיטליה, מקום 8) - פריסטרי (8-5 ביוון, מקום 8) פריסטרי היא קבוצה שאני משתדל להשמיץ בכל הזדמנות, סי.ג'יי האריס, ג'רל אדי, ג'סטין פאטון, צ'אד בראון??? מתי הוא הצטרף? איזו קבוצה רכרוכית. גועל נפש וכך גם התוצאות. את דרתונה אני אוהב, כתבתי עליה לא מעט אבל הם לא ממש מבריקים בליגה, כולל הפסד במחזור האחרון לנאפולי האחרונה. הם צריכים לנצח את סקפאטי במחזור הקרוב כדי לא לאבד את המקום בשמיניית הגביע. יש פה הבדלי קשיחות משמעותיים ששווים 0-2 קל בעיניי, אם לפריסטרי היתה היכולת לתקוף את הובלת הכדור המוגבלת של האיטלקים אולי היה להם סיכוי לעשות משהו.
מחר משחקים יותר מעניינים.
_________________ "היינו במלון בפאריז ופתאום שמעתי דפיקה בדלת ב-3 בלילה. פתחתי את הדלת וראיתי את שמעון מזרחי שפקד עלי: 'נשק אותי'. לא הבנתי מה הוא רוצה, אבל הוא התעקש, אז נישקתי אותו".
|