uriel17 כתב:
אני לא מוצא הגיון למה קבוצות צריכות להיות משוריינות למפעל אירופי, למה הן לא צריכות להגיע למפעל כתוצאה מהישג בליגה המקומית
ההגיון הלך לאיבוד עוד בהתחלה, שום סיכוי שתמצא אותו גם בהמשך
כל פעם שאני כותב על היורוקאפ והיורוליג אני סותם את האף
כי בכל זאת משחקים שם את המשחק שאני הכי אוהב בעולם
זה בעיקר בגלל שגם המודל של עלייה בגלל אליפות מקומית קצת מעוות בכמה מימדים -
1. אליפות מקומית במדינה לא תמיד מעידה על התאמה ליורוליג. הרבה פעמים מושפעת מחוקים מקומיים כמו חוקי זרים או פיינל-4 שפחות רלוונטיים ופחות מעידים. הרבה פעמים אפשר להשיגה ברוטצית שחקנים (ותקציב) קצרה מאד בצורה שלעולם לא תצליח ביורוליג (קרשיאקה כזה).
2. קשה להשוות איכות ליגות באופן קבוע כדי לקבוע באופן מדוייק למי לתת הנציגה הבאה (הרביעית בספרד מול השלישית ביוון?). זה לא תמיד מתפלג נקי. למשל לפי החוקים האלו השלישית ביוון הכי מתאימה (כי הראשונה והשנייה בטופ-טופ של היורוליג בעוד הספרדית השלישית מקרטעת). קשה מאד לקבוע א-פריורית כלל *ברמת ליגות* שיהיה הגיוני ולכן באופן כללי הדרך ליצור יורוליג עם איכות מקסימלית היא לתת כרטיס לקבוצות ולא לליגות (אולי עם הגבלה על מקסימום מאותה ליגה שלא נקבל 6 ספרדיות).
אבל, גם עם המגבלות שנתתי אפשר היה ליצור מודל שממקסם איכות. הבעייה היחידה היא שהוא היה פוגע בפריבילגיה של המשוריינות...
המודל הוא פשוט - בכל שנה שתי הפינאליסטיות של היורוקאפ עולות ליורוליג ושתי האחרונות ביורוליג יורדות ליורוקאפ. זה מאפשר "מוביליות" של קבוצות שמשקיעות בטווח זמן של שנים בודדות, מסנן קבוצות משוריינות שמחליטות לדגור על הרישיון ולא להשקיע (אלבא, וילרבאן ואולי קצת מכבי) ומצד שני לא באמת פוגע ביכולת התכנון לטווח ארוך כמו שפרנסי היורוליג טוענים כי מעט מאד קבוצות ירדו וגם מי שתרד תוכל לחזור מאד מהר אם באמת הם משקיעים וזאת הייתה החלקה חד פעמית.