סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' אפריל 08, 2025 8:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרץ מאדנס 25
הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 8:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ראיתי אותו יותר מדי במכללות וזה נשמע הגיוני מה שאתה כותב, אבל גם לפי התיאור הזה, מדובר בשחקן שיצטרך להוכיח את עצמו דרך הג'י-ליג לפני שיקבל הזדמנות בליגה. בטח לא בחירת סיבוב ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 9:01 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
סאבוניס, אני חושב שאתה מציג את הנתונים של שארפ באופטימיות יתירה. אני מאד מפרגן לו על ההתפתחות ועל הופעה משמעותית במשחק חשוב עם תוצאה יפה כמו ההדחה של דיוק. אבל גם במשחק של אתמול, הוא היה 1/6 לשתי נקודות ואחוז השדה הכללי שלו העונה הוא 42%, שזה שיפור משמעותי מ37% בשתי העונות הקודמות אבל עדיין חלש. אחוזי השלוש שלו טובים אבל לא מעולים, וזו קשת מכללות. קשה לי מאד לראות שחקן בסייז שלו שמתקשה לייצר לעצמו ביעילות גם ברמת מכללות (אמנם גבוהה) הופך לשחקן NBA מן השורה.

התחזית הסבירה לשארפ בעיניי היא קריירה מקצוענית, שיכולה אולי להגיע גם ליורוליג (ספק גדול אבל מי יודע כישראלי באחת הישראליות) אבל לא אתעלף מתימהון אם גם לקבוצת תחתית בישראל או בליגה דומה לה. NBA נראה לי הרבה מעל התקרה שלו. אבל מי יודע.

דווקא כתבתי שהסיומת בטבעת לא טובה. אבל הוספתי שב-נבא הוא לא צריך להיות שחקן שמייצר לעצמו, בעיקר אם ההגנה אכן מתרגמת לרמה גבוהה. תחשוב לו דורט כדוגמא לסוג השחקן שהוא יכול להיות. 3-אנד-D שלא באמת מסוגל ליצור ברמה נורמאלית אבל יכול לקלוע את השלשות באחוזים טובים. בהחלט לא סביר שההגנה תגיע לרמה הזו (הוא חזק, אבל לא ברמות של דורט, ודורט גם קצת יותר אתלטי). אבל מבחינת קליעה, הוא טוב משמעותית ממה שדורט היה בגיל הזה. האחוזים מהשלוש בהחלט מצויינים השנה וגם מהעונשין, שנחשבים לניבוי אפילו טוב יותר לקליעה ב-נבא. וכמו שכתבתי, אני לא מתרגש מזה שמדובר על קשת המכללות. לא בדקתי סטטיסטיקות, אבל ממה שראיתי רוב הזריקות שלו הם מטווחי נבא פלוס והשחרור כאמור מהיר וחסר היסוס. אלו שני הפקטורים המרכזיים בעיני במעבר מקלעי מכללות לקלעי ב-נבא.

בקיצור, ברור שהטווח גדול (כמו בערך כל שחקן שהוא לא כוכב בשלב הזה) ויכול להיות שהוא יגמור רק ברמה של ליגה ישראלית (קשה לי לראות פחות מזה). כאמור, אם זה קורה, הנבחרת יכולה להרוויח שחקן לשנים. אבל אני כן מאמין שהתקרה שלו זה נבא. מסכים עם ודים שלא סביר שהוא ייבחר בסיבוב הראשון (גיל ותקרה לא מלהיבה לליגה). אבל הוא בהחלט יכול לקבל צ'אנס מקבוצה או מאמן, אולי אחרי קצת ג'י ליג, ולדעתי יש לו את הכלים למצוא מקום ברוטציה של קבוצה, בדיוק בגלל שהוא גארד שלא צריך את הכדור בידיים כדי להיות משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 06, 2025 11:48 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
בקיצור, בקולג' הוא משחק בעיקר סמול פורוורד אופ-בול. ב-נבא הוא יצטרך להיות שוטינג גארד, אבל גם בעיקר אופ-בול ומבחינה זו, הוא כבר עשה את ההסתגלות, אחרי שבתיכון הכדור היה אצלו ביד רוב הזמן.

סתם בשביל הקטנוניות, אבל סטים של 3 גארדים זה דבר מאד נפוץ במכללות, כשהשלישיה הכי זכורה לי, שאולי גם הקפיצה את הטרנד הייתה של אילינוי ב-2005 - די בראון, דרון וויליאמס ולות'ר האד. גם יוסטון שיחקה עם סט של 3 גארדים. כבר דיברנו על היטשטשות העמדות, אז במכללות זה כבר קרה די מזמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 3:18 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
סאבוניס כתב:
בקיצור, בקולג' הוא משחק בעיקר סמול פורוורד אופ-בול. ב-נבא הוא יצטרך להיות שוטינג גארד, אבל גם בעיקר אופ-בול ומבחינה זו, הוא כבר עשה את ההסתגלות, אחרי שבתיכון הכדור היה אצלו ביד רוב הזמן.

סתם בשביל הקטנוניות, אבל סטים של 3 גארדים זה דבר מאד נפוץ במכללות, כשהשלישיה הכי זכורה לי, שאולי גם הקפיצה את הטרנד הייתה של אילינוי ב-2005 - די בראון, דרון וויליאמס ולות'ר האד. גם יוסטון שיחקה עם סט של 3 גארדים. כבר דיברנו על היטשטשות העמדות, אז במכללות זה כבר קרה די מזמן.

אוקיי, אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 07, 2025 9:42 am 
Hall of Famer

אז אין הנחה שהוא משחק סמול פורוורד במכללות וצריך לשחק שוטינג גארד באן.בי.איי.
סתם עוד הערה על נושא העמדות, שהפך מאד מאד פלואידי בשנים האחרונות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 6:12 am 
Senior

וול ראיתי בדיוק 19 שניות של כדורסל מכללות השנה וזה היה הבן של דריק שארפ מפסיד ליוסטון את המשחק (לא שהוא אשם שההתקפה נתקעה אבל הכדור האחרון היה אצלו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 08, 2025 6:20 am 
Hall of Famer

האמת היא שהיו לו שתי טעויות בדקה, או דקה וחצי האחרונות.
מה שכן, משחק ברמה אפס פחות או יותר. המון מלחמה, אפס רמה. (ראיתי רק את המחצית השניה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], דניאל ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה