Hacohen כתב:
סאבוניס, אני חושב שאתה מציג את הנתונים של שארפ באופטימיות יתירה. אני מאד מפרגן לו על ההתפתחות ועל הופעה משמעותית במשחק חשוב עם תוצאה יפה כמו ההדחה של דיוק. אבל גם במשחק של אתמול, הוא היה 1/6 לשתי נקודות ואחוז השדה הכללי שלו העונה הוא 42%, שזה שיפור משמעותי מ37% בשתי העונות הקודמות אבל עדיין חלש. אחוזי השלוש שלו טובים אבל לא מעולים, וזו קשת מכללות. קשה לי מאד לראות שחקן בסייז שלו שמתקשה לייצר לעצמו ביעילות גם ברמת מכללות (אמנם גבוהה) הופך לשחקן NBA מן השורה.
התחזית הסבירה לשארפ בעיניי היא קריירה מקצוענית, שיכולה אולי להגיע גם ליורוליג (ספק גדול אבל מי יודע כישראלי באחת הישראליות) אבל לא אתעלף מתימהון אם גם לקבוצת תחתית בישראל או בליגה דומה לה. NBA נראה לי הרבה מעל התקרה שלו. אבל מי יודע.
דווקא כתבתי שהסיומת בטבעת לא טובה. אבל הוספתי שב-נבא הוא לא צריך להיות שחקן שמייצר לעצמו, בעיקר אם ההגנה אכן מתרגמת לרמה גבוהה. תחשוב לו דורט כדוגמא לסוג השחקן שהוא יכול להיות. 3-אנד-D שלא באמת מסוגל ליצור ברמה נורמאלית אבל יכול לקלוע את השלשות באחוזים טובים. בהחלט לא סביר שההגנה תגיע לרמה הזו (הוא חזק, אבל לא ברמות של דורט, ודורט גם קצת יותר אתלטי). אבל מבחינת קליעה, הוא טוב משמעותית ממה שדורט היה בגיל הזה. האחוזים מהשלוש בהחלט מצויינים השנה וגם מהעונשין, שנחשבים לניבוי אפילו טוב יותר לקליעה ב-נבא. וכמו שכתבתי, אני לא מתרגש מזה שמדובר על קשת המכללות. לא בדקתי סטטיסטיקות, אבל ממה שראיתי רוב הזריקות שלו הם מטווחי נבא פלוס והשחרור כאמור מהיר וחסר היסוס. אלו שני הפקטורים המרכזיים בעיני במעבר מקלעי מכללות לקלעי ב-נבא.
בקיצור, ברור שהטווח גדול (כמו בערך כל שחקן שהוא לא כוכב בשלב הזה) ויכול להיות שהוא יגמור רק ברמה של ליגה ישראלית (קשה לי לראות פחות מזה). כאמור, אם זה קורה, הנבחרת יכולה להרוויח שחקן לשנים. אבל אני כן מאמין שהתקרה שלו זה נבא. מסכים עם ודים שלא סביר שהוא ייבחר בסיבוב הראשון (גיל ותקרה לא מלהיבה לליגה). אבל הוא בהחלט יכול לקבל צ'אנס מקבוצה או מאמן, אולי אחרי קצת ג'י ליג, ולדעתי יש לו את הכלים למצוא מקום ברוטציה של קבוצה, בדיוק בגלל שהוא גארד שלא צריך את הכדור בידיים כדי להיות משמעותי.