סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 7:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 604 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
The 750 attempts are also assumed to be taken under roughly the same conditions, so if a player’s role changes, then the attempts under the two roles shouldn’t be included together. This means that if there is a big change in conditions that could affect a player’s three-point percentage, either positively or negatively, then we might be able to put more stock in a change to a player’s three-point percentage.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:17 pm 
Hall of Famer

לחץ של פלייאוף.למשל זה אחלה שינוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:18 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אתה מבין שאנשים יכולים לקרוא את מה שאתה כותב?

אמרת שלא היית נותן לו לזרוק שלשה חופשית בפלייאוף 2019 אחרי שהוא היה הקלע הכי טוב בליגה.

הייתי.לא זריקת נצחון. חשוב, בפלייאוף הוא הסריח. אז מה מעניין מה עשה בעונה הרגילה? אתה שאלת על פלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:19 pm 
Senior

שוב, לעזרת הקוראים.

על פי ההגדרה של נבא.קום לשלשה חופשית (השומר הכי קרוב במרחק 4-6 פיט):

דאנקן רובינסון, קלע השלשות הכי טוב בליגה העונה, זרק 54 שלשות חופשיות פלייאוף. הוא קלע ב-37%.
דני גרין זרק 48 שלשות חופשיות בפלייאוף. הוא קלע ב-37.5%.

אם באטלר היה מוסר לדאנקן רובינסון והוא היה מחטיא שלשה פנויה, האם זו הייתה מסירה גרועה? זריקה גרועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:21 pm 
Senior

נורטון כתב:

אין בעיה, אבל אז צריך לעבור לטענה שדני גרין סובל מבעיה פסיכולוגית ולא לטעון שהוא דעך ביכולת אחרי ששנה שעברה הוא היה הקלע הכי טוב בליגה ובפלייאוף היה בינוני.

ובגדול הטענה ששחקן שקלע מעולה לשלוש במספר סדרות פלייאוף קריטיות ולא דעך ביכולת הקליעה (כפי שראינו על סמפל של עונה שלמה ב-2019) פתאום סובל מבעיה פסיכולוגית זה אפשרי, אבל קצת קלוש.

satriani כתב:
Yuval כתב:

אמרת שלא היית נותן לו לזרוק שלשה חופשית בפלייאוף 2019 אחרי שהוא היה הקלע הכי טוב בליגה.

הייתי.לא זריקת נצחון. חשוב, בפלייאוף הוא הסריח. אז מה מעניין מה עשה בעונה הרגילה? אתה שאלת על פלייאוף

אז הוא הסריח בפלייאוף לפני שהוא 'דעך' ביכולת. ז"א שכל הטיעונים על 'דעיכה' לא רלוונטים לטיעונים על היכולת בפלייאוף.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך א' אוקטובר 11, 2020 6:22 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:22 pm 
Hall of Famer

כמו שאמרתי. אני מסכים לגמרי שזה היה במהלך הנכון של לברון. שום ספק, גם אם גרין היה קולע את השלשות החופשיות רק ב 34 אחוז נניח, וכל עוד הסיכוי של מהלך של לברון או החד גבה הוא בהתאם נמוך מ 34 אחוז (אבל לא 51 אחוז כי 2 או 3 נקודות הפעם, היה לא רלוונטי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:23 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:

אין בעיה, אבל אז צריך לעבור לטענה שדני גרין סובל מבעיה פסיכולוגית ולא לטעון שהוא דעך ביכולת אחרי ששנה שעברה הוא היה הקלע הכי טוב בליגה ובפלייאוף היה בינוני.

ובגדול הטענה ששחקן שקלע מעולה לשלוש במספר סדרות פלייאוף קריטיות ולא דעך ביכולת הקליעה (כפי שראינו על סמפל של עונה שלמה ב-2019) פתאום סובל מבעיה פסיכולוגית זה אפשרי, אבל קצת קלוש.

לא יודע. ג'וקוביץ' עכשיו למשל בקריסה מנטלית מוחלטת למרות 17 סלאמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:25 pm 
Senior

נורטון כתב:
Yuval כתב:
נורטון כתב:

לא יודע. ג'וקוביץ' עכשיו למשל בקריסה מנטלית מוחלטת למרות 17 סלאמים

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:31 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
נורטון כתב:

satriani כתב:
Yuval כתב:

אז הוא הסריח בפלייאוף לפני שהוא 'דעך' ביכולת. ז"א שכל הטיעונים על 'דעיכה' לא רלוונטים לטיעונים על היכולת בפלייאוף.

הסיבה לירידה ביכולת לא מעניינת אותי.
או שהוא קולע טוב או לא. מה אכפת לי אם בגדול הוא יכול לקלוע טוב אבל ארבע פלייאופים רצופים לא קולע טוב. שורה תחתונה חשובה שאתה מתכנן מהלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:33 pm 
Senior

ולכן שייע פייגנובויימים למיניהם כבר לא מצליחים באימון. כי זה דורש הבנה יותר משמעותית של מספרים מאשר להגיד 'לא מעניין אותי'.

ובכך השלמנו את המעגל הצפוי בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:40 pm 
Hall of Famer

אם להיות באמת הוגנים עד הסוף, אבל בשביל זה צריך מחקר יותר מעמיק. אני חושב שהקשר בין זריקת שלשות בקריירה או אפילו בפלייאוף.לבין הסיכוי לקלוע שלשה באמא של הקלאץ' בגמר פלייאוף הוא קלוש. אני מניח שזה גם נכון סטטיסטית אפילו אם רק נשווה לכל זריקת קלאץ' בפלייאוף (כלומר, אחוז הקליעות הקלאץ' בפלייאוף נמוך באופן מובהק סטטיסטית מאחוז הקליעה הרגיל של אותם שחקנים זורקים במצב רגיל)אבל אלוהים יודע שאין לי איך לבדוק את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 6:43 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ולכן שייע פייגנובויימים למיניהם כבר לא מצליחים באימון. כי זה דורש הבנה יותר משמעותית של מספרים מאשר להגיד 'לא מעניין אותי'.

אהה בגלל שאנשים לא מבינים מספרים דני גרין קולע לא טוב 4 פלייאופים רצופים אבל לדעתך הוא קלעי טוב.
זה נהיה מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 7:04 pm 
Senior

satriani כתב:
Yuval כתב:

אהה בגלל שאנשים לא מבינים מספרים דני גרין קולע לא טוב 4 פלייאופים רצופים אבל לדעתך הוא קלעי טוב.
זה נהיה מביך.

הוא לא קולע 4 פלייאופים רצופים כי הוא דעך השנה אחרי שהוא השתפר שנה שעברה.

תן לי לנחש, אתה לא מתדיין למחייתך ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 7:26 pm 
Junior

ואחרי כל הדיון המעמיק הזה - הלייקרס היו בפיגור נקודה, 10 שניות לסיום. עם יד על הלב - האם תעדיפו בשביל לנצח את המשחק מהלך ללברון, אנתוני דייויס או את דני גרין פנוי ל-3?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 7:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כשלברון שמור על ידי שלושה שחקנים, דייויס עם קו מסירה מפוקפק, וגרין חופשי?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 7:31 pm 
Hall of Famer

קראתי ברפרוף את הדיון שהתפתח כאן וראיתי שוב את המהלך. גרין אכן היה חופשי למדי אבל הוא לא נראה טוב בסדרה הזו ובפלייאוף הנוכחי והלייקרס כלל לא היו צריכים שלשה.
אם הסיכויים של הזריקה הזו להיכנס הם כ-30%, give or take, אלו לא סיכויים טובים.
בייחוד כשמדובר על תרגיל סמי-מתוכנן.
היה ניתן להיעזר ב-AD שיחסום ללברון, למשל.

* הביקורת שלי היא יותר על התרגיל שתוכנן, פחות על ההחלטה של לברון שנראית לי סבירה (וגם מאוד לברונית; לטוב ולרע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:06 pm 
Hall of Famer

דווקא בתור מישהו שחושב שההחלטה של לברון כאן היא החלטה טובה באופן כללי, אני חושב שיש כאן זווית לרעת ההחלטה שלו. ברוב הסיטואציות במשחק, אנחנו מעדיפים לבחור את הזריקה שתיתן מקסימום נקודות לכל פוזשן, לכן, היפותטית, קונטסטד פלואוטר כמו שלברון יכל לזרוק, שהוא קולע, נניח, ב-45%, פחות יעיל משלשה של דני גרין שהוא קלע בפלייאוף האחרון, לפי הנתון שהביא יובל, ב-37.5%. הפלואוטר של לברון (אם ההערכה שלי נכונה) יביא 0.9 נק' לפוזשן והשלשה החופשית של דני גרין תביא 1.125 נק'. לפוזשן.

אבל כאן אנחנו לא היינו במצב רגיל, היינו פחות מ-10 שניות לסיום כשהלייקרס בפיגור נקודה. במצב כזה, אני אישית הייתי מעדיף זריקה של 45% על זריקה של 37.5%, גם אם התוחלת מבחינת נקודות פר פוזשן יותר נמוכה, ההבדל בין 2 ל-3 נקודות לא כל כך קריטי בסיטואציה הזו.

כמובן שאפשר להתפלפל ולטעון שמצד אחד, הסיכוי של לברון לסחוט עבירה גדול יותר מאשר בשלשה של גרין, או שמצד שני הסיכוי לריבאונד התקפה מזריקת שלוש גדול יותר (כפי שאכן קרה), אבל בגדול התמונה לא משתנה, עדיף להשיג איזשהו סקור בפוזשן כזה מאשר להגיע לתוחלת המקסימלית.

וכל זה לא משנה את העובדה שההחלטה של לברון, בעיני, בהחלט הייתה סבירה לגמרי, הביצוע לא היה מושלם, אבל ההחלטה, גם אם לא אופטימלית, בהחלט סבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני מתקשה להאמין שבעמדה שלברון היה בה, זווית קשה עם כמה שחקנים עליו, זו היתה זריקה של 45%. סביר להניח שהרבה פחות.

(אבל אין לי כוחות נפשיים לראות את זה עוד פעם ולבדוק שוב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:32 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני מתקשה להאמין שבעמדה שלברון היה בה, זווית קשה עם כמה שחקנים עליו, זו היתה זריקה של 45%. סביר להניח שהרבה פחות.

(אבל אין לי כוחות נפשיים לראות את זה עוד פעם ולבדוק שוב)

45% הייתה הערכה גסה (מאוד), אבל אני כן חושב שעדיין, הסיכוי לקלוע אותה או לסחוט פאול קצת יותר גבוה מ-37.5%, שזה הנתון שיובל הביא לשלשה פנויה של דני גרין. אני לא אתווכח יותר מדי עם מי שחושב אחרת, כי אני לא חושב שהפער עצום, אבל להערכתי הוא כן קיים ומוחשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:33 pm 
Hall of Famer

אני מסכים עם רוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 8:42 pm 
Junior

rony כתב:
דווקא בתור מישהו שחושב שההחלטה של לברון כאן היא החלטה טובה באופן כללי, אני חושב שיש כאן זווית לרעת ההחלטה שלו. ברוב הסיטואציות במשחק, אנחנו מעדיפים לבחור את הזריקה שתיתן מקסימום נקודות לכל פוזשן, לכן, היפותטית, קונטסטד פלואוטר כמו שלברון יכל לזרוק, שהוא קולע, נניח, ב-45%, פחות יעיל משלשה של דני גרין שהוא קלע בפלייאוף האחרון, לפי הנתון שהביא יובל, ב-37.5%. הפלואוטר של לברון (אם ההערכה שלי נכונה) יביא 0.9 נק' לפוזשן והשלשה החופשית של דני גרין תביא 1.125 נק'. לפוזשן.

אבל כאן אנחנו לא היינו במצב רגיל, היינו פחות מ-10 שניות לסיום כשהלייקרס בפיגור נקודה. במצב כזה, אני אישית הייתי מעדיף זריקה של 45% על זריקה של 37.5%, גם אם התוחלת מבחינת נקודות פר פוזשן יותר נמוכה, ההבדל בין 2 ל-3 נקודות לא כל כך קריטי בסיטואציה הזו.

כמובן שאפשר להתפלפל ולטעון שמצד אחד, הסיכוי של לברון לסחוט עבירה גדול יותר מאשר בשלשה של גרין, או שמצד שני הסיכוי לריבאונד התקפה מזריקת שלוש גדול יותר (כפי שאכן קרה), אבל בגדול התמונה לא משתנה, עדיף להשיג איזשהו סקור בפוזשן כזה מאשר להגיע לתוחלת המקסימלית.

וכל זה לא משנה את העובדה שההחלטה של לברון, בעיני, בהחלט הייתה סבירה לגמרי, הביצוע לא היה מושלם, אבל ההחלטה, גם אם לא אופטימלית, בהחלט סבירה.

שאפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 9:07 pm 
Junior

45% נשמע לי הערכה מאוד מאוד גסה כלפי מעלה כשמדברים על שני שחקנים שנדבקו אליו מטר מעבר ל3 ובאם וקראודר ציפפו לעברו כשהוא התקרב לטבעת.

סתם לצורך השוואה, לוויד במהלך הקריירה יש 47.4% מהשדה. זו מרגישה לך זריקה רק קצת פחות טובה מהזריקה הממוצעת בקריירה של וויד?
אני לא חושב שיש שחקן (אולי חוץ ממייקל?) שהזריקה הזו שווה אצלו יותר מ30%, וגם פה אני חושב שאני נדיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 9:19 pm 
Senior

אני לא מבין. הטענה זה שהוא היה צריך לזרוק את זה? כי אם הוא יכול לקלוע את זה ב-45% אז איך יש בכלל דיון מי השחקן הכי טוב בהיסטוריה.

https://i.imgur.com/HtcLV4N.png

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 9:27 pm 
Junior

Yuval כתב:
אני לא מבין. הטענה זה שהוא היה צריך לזרוק את זה? כי אם הוא יכול לקלוע את זה ב-45% אז איך יש בכלל דיון מי השחקן הכי טוב בהיסטוריה.

https://i.imgur.com/HtcLV4N.png

https://ibb.co/PF5Hvq7

ניחוש איך המהלך הזה נגמר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 11, 2020 9:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמה המהלך הזה באחוזים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 604 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], רלפי ו 119 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: