shmueliki כתב:
https://www.israelhayom.co.il/sport/world-basketball/article/15573878
כותרת:
ציטוט:
"המספרים של דני אבדיה מראים - הוא בדרך להיות אולסטאר"
זה אמיתי? מה בדיוק במספרים (אפילו אם חותכים את החודש הכי טוב נניח) רומז שהוא הולך להיות אולסטאר? (וזה מבלי שאנחנו "מקשים" עם העובדה שזה בקבוצה כה גרועה, ושנדיר ששחקנים מקבוצות שכאלו מגיעים לאולסטאר כל עוד הם לא מגה-כוכבים)
נקשה עוד יותר - האם אנחנו מסכימים שלוושינגטון לא יהיו שני נציגים באולסטאר? אז מה בדיוק גורם למחשבה שאבדיה ייבחר לשם על פני קוזמה (או שהוא יהיה ה-כוכב לאחר שינויים בסגל)?
שנזכיר שהעונה למשל סאבוניס (אמנם במערב, אני מודע לעניין) לא הגיע לאולסטאר עם עונה ממש פסיכית בקבוצה מנצחת?
ציטוט:
ב-41 המשחקים האחרונים, חצי עונת NBA, אבדיה מעמיד מספרים שרק לברון ג'יימס, אל הורפורד וקארל אנתוני טאונס העמידו בעונה שלמה מבין השחקנים הפעילים. גם כאן מדובר בשחקנים שרשמו יותר מהופעה אחת באולסטאר: "חצי עונה טובה מאוד של מספרים זה לא משהו שאפשר לקחת בביטול, במיוחד אצלו. הוא צעיר מספיק כדי אפילו לשפר את המספרים האלו".
מה? לא הבנתי
מה כה מיוחד במספרים שלו ששחקנים אחרים לא עושים?
מניח שעשו משהו בסגנון הבא:
הסתכלו מה הסטטיסטיקה של אבדיה ב41 משחקים האחרונים - 17 נק׳, 8 ריב׳, 3.7 אסיסטים ב51% מהשדה ו40% משלוש - שזה, האמת, ממש ממש לא רע.
ואז הריצו חיפוש כמה שחקנים סיימו עונה שלמה עם
לפחות כל אחד מבין הנתונים האלו.
אני הרצתי את החיפוש הזה בstatmuse וקיבלתי משהו קצת דומה, אבל לפי אותו עיקרון - רק לארי בירד, בראד דוהרטי, לברון וקא״ט העמידו נתונים כאלו על פני עונה שלמה:
https://www.statmuse.com/nba/ask?q=play ... n+a+seasonאלא ש - א. מתוקף ההגדרה של החיפוש, אלו שחקנים שמנצחים את אבדיה בכל נתון ונתון
ב. אצל אבדיה זו לא עונה שלמה, אלא חצי עונה שהיא הטובה בקריירה שלו. לצורך העניין - גם למלאכיי פלין יש רצף של 2 משחקים העונה עם 29.5 נק׳ למשחק ב75% מהשדה - נתונים שאף גארד בהיסטוריה לא העמיד על-פני עונה שלמה.
יחד עם זאת, אלו כאמור, ממש ממש אחלה נתונים. אבדיה עשה קפיצה מרשימה העונה שהשתלבה בול עם ההזדמנות שהוא קיבל בתוך הגרגבייג׳ טיים הארוך שהוא העונה של וושינגטון. אני חושב שיש לו קייס להיות השחקן הטוב ביותר בקבוצה ואם לוויזארדס יש שכל, הם יתייחסו אליו ככה בעונה הבאה.
* ורק נציין שאלו בערך הנתונים שעידו גור ניחש שיהיו לו על-פני עונה שלמה העונה. רק כדי להזכיר כמה מופרכת הייתה ההערכה הזאת.