xalmon כתב:
לא בדיוק מה שאמרתי. נתת סט תכונות שחשובות לך בזר הנוסף לקו האחורי (גבוה, לוחץ, אחראי, לא סקורר) שאת כולן זוסמן מקיים. אתה רוצה כזה שגם יהיה פליימייקר (מה שזוסמן איננו כמובן) אבל לא עולה לך אחד בראש שיסכים לבוא, האמת שגם לי לא ממש, אוזדימרולו מדרושפאקה? אבי בן שימול? יוגב? עזוב נו, תביא לי את אובה, לא גבוה, שומר עם הידיים מאבד כמו אהבל ולא יודע להפעיל אף אחד - אבל הוא ירוץ! יחדור! יטביע! ממש קיוויתי שהארבע המחליף שלנו יהיה כזה. טוב, נמשיך להתחרמן מרוטציות טובות בהגנה.
מה עם קורי וולדן הקיץ הזה אגב?
התכונות קצת הזכירו לי (ברור שלא אחת לאחת, אבל עובדה שהזכירו...)
הוקיץ' כתב:
עם כל הכבוד לזוסמן, הוא לא קרוב ללשפר את הקבוצה שלו כמו שג'יילן אדמס משפר, בוודאי שלא כמו ג'ייקובן.
זה שהוא שיחק ביורוליג זה כי יש לו מספיק סייז והוא שומר מספיק טוב כדי לעמוד בצד ולא להפריע בקבוצה הכי חלשה ביורוליג. זה לא אומר שהערך שלו לירושלים הוא עד כדי כך גבוה.
אגב, אני חושב שזה בדיוק מה שראינו ביורובאסקט האחרון. היו כאלה ציפיות מהנבחרת שלכאורה התפארה בשחקן NBA לגיטימי ועוד כמה שחקני יורוליג, אלא ששכחו שצריכים גם שחקנים שמסוגלים להוביל.
בסוף התברר שבסיטואציה הספציפית הזו, איזה פוניטקה כזה שווה יותר מדני אבדיה.
אני לחלוטין מסכים עם הפסקה השנייה (פחות עם הראשונה).
אבל זה דווקא טיעון שיכול לשמש לטובת יובל, כשהוא מגיע לקבוצה עם איזה 6-7 אמריקאים, שמרביתם אמורים להיות עם אוריינטציה התקפית כזו או אחרת. הרי אף שחקן ישראלי שהיה מגיע להפועל ירושלים (בפרט שבלאט ומדר כנראה לא אופציונליים) לא היה הופך לאופציה משמעותית התקפית. דווקא זוסמן עם הסולידיות שלו יכול להגיע גם בליגת האלופות לאיזה 10 נקודות בממוצע מבלי לעשות שום מיוחד (אלא 2 שלשות מהפינה, איזה חיתוך פה, פאסט-ברייק שם וכו').
אני אולי אהיה במיעוט פה, אבל לדעתי החתמת דרק וויליאמס (שאני מניח שהיא בכסף ענק במונחי ירושלים אם וכאשר, אולי קרוב לאיזה מיליון דולר אפילו) תהיה נוראית.
כן, הוא יקלע את הנקודות שלו, אבל לא יקדם את הקבוצה לשום מקום - מהפער שיווצר בהגנה, חוכמה, סולידיות, האסל - אל מול האחרים (ובפרט תחת המאמן והשיטה הללו).
אני בכלל לא יודע אם הוא גם גו-טו-גאי באמת שאתה נותן לו את הכדור ויכול להיות שקט (סטייל נניח, לי ניילון ברמת הליגה הישראלית בעמדה 4...), כי הוא שיחק בקבוצות טובות ששם זה לא היה המצב.
בסוף לפאו' כעת יש מלא כסף, והם עובדתית לא משאירים אותו אחרי עונה טובה מאוד מספרית, והוא כל שנה מחליף קבוצה באירופה, ואם כבר אז רמת הקבוצות אפילו בירידה כלשהי (קל וחומר אם הוא כעת באיזור החיוג של ירושלים...).