עמוס לב כתב:
כתבתי את זה ברצינות, כמובן מתוך ההבנה שכולם יודעים שזה לא היה סטרייט אפ והבחירה דראפט זה מה שהיה הדובדבן האמיתי בדראפט. ועדיין הפליקאנס הוסיפו לטרייד בחירה כושלת במקום מספר 8, כך שלדניאלס היה ערך לטרייד הזה ודוגמא טובה מה אפשר לעשות עם עכשיו עם בחירת דראפט לא מרשימה. ודרך אגב, הבחירה הבלתי מוגנת של הלייקרס בשנה הבאה לא כזאת "חמידה". עם לברון וחדגבה, הלייקרס בוורסט קייס סצנריו יהיו בקצה הלוטרי.
האם הספארס לא בדקו אופציות אחרות חוץ מההצעה של מינסוטה? ברור שכן. אבל הם החליטו ללכת על הטרייד בעוד 7 שנים. ההנחה שלי שהיו הצעות אחרות, כנראה בחירות בלתי מוגנות, אבל הרבה פחות ספקולטיביות ולכן בעיני מוצלחות הרבה יותר.
לגבי סאלון, הבנתי שאתה מדבר על כך שבגיל 18 יש יותר סיכוי לצמוח מאשר בגיל 19. אני חושב שמעטים המקרים שבגיל 18 יש שינוי מהותי בצמיחה ולכן לבנות על כך זה סטרצ'י מאד. ביחוד שיש גם מקרים נדירים שיש צמיחה בגיל 19. לגבי הוספת מאסה, אני לא רואה הבדל מהותי בין גיל 18 לבין גיל 19.
לגבי הקליעה משלוש, אסור לשכוח את ההבדלים בין התקופה שג'פרסון הגיע לליגה לתקופה היום. אתה לא יכול להשוות מספרים יבשים של היום לעומת פעם. אתה צריך לנרמל את המספרים לעומת הממוצע בכל תקופה. ג'פרסון נחשב כקלע שלשות מסוכן בזמנו. לא חושב שריזאשה היום מגיע עם פרופיל שלשות עדיף על זה של ג'פרסון. בטח לא משמעותית.
קבל תיקון: עם לברון וחדגבה הפציעים, עם מאמן רוקי, עם הקרקס הפוטנציאלי סביב נוכחות ברוני בקבוצה, ובעיקר עם התחרות הגבוהה במערב, אני חושב שקשה מאוד לנבא וורסט קייס סנריו מהסוג שנתת. דבר אחד בטוח: יש כרגע שלוש בחירות בלתי מוגנות שילכו לקבוצה אחרת בדראפט הבא: זו של אטלנטה (לספרס), אלו של קליבלנד ומינסוטה (ליוטה), של הסאנס (ליוסטון) ושל הלייקרס (להוקס מאז אתמול). בהינתן העובדה שיוטה ויוסטון ככל הנראה לא היו מוכנות לוותר על אחת הבחירות הנ"ל בתמורה לדז'ונטה, ובהינתן העובדה שזו של אטלנטה הולכת לספרס כאמור, אפשר לומר שהבחירה הבלתי מוגנת של הלייקרס היא הנכס הכי מבטיח שניתן היה לקבל בטרייד על דז'ונטה. הם בטוח יקבלו אותה, כלומר שלכל הפחות יבחרו איפשהו באזור 15-20, והאפסייד שלה מסקרן. מאז הרפורמה בלוטרי, הלייקרס בעצמם הצליחו לזנק מבחירה 11 לבחירה הרביעית (דראפט 2019, הבחירה נכללה בחבילה עבור החדגבה), ואטלנטה בעצמה בדיוק עשתה זינוק דומה מבחירה 10 לראשונה. הסיכויים נמוכים, אבל קיימים.
ההנחה שלך לגבי הצעות שהספרס אולי קיבלו לא נראית מבוססת על כלום. בטח שלא אם היא מדברת על בחירות לא מוגנות, לא רואה סיבה שקבוצות יציעו נכס שכזה בתמורה לבחירת אמצע לוטרי בדראפט שנחשב לחלש. אתה כל הזמן מתעלם מהנקודה הזאת. אני לא זוכר תקדים לטרייד כזה, וגם אם תמצא אחד כזה, הרפורמה בלוטרי מקטינה מאוד את הסיכויים שנראה אחד כזה - לפחות לא במחזור שנחשב לחלש, כאמור.
ידעתי שהנקודה לגבי ההבדל בין העידנים תעלה. אז קודם, לגבי פרופיל השלשות של ריזאשה כיום, כלומר אחרי עונה שבה שיחק בגיל 18 מול שחקנים בוגרים ממנו בהרבה: 1.9 שלשות (56.1%) ב 17 משחקי יורו קאפ (24 דקות למשחק), 1.2 שלשות (36.2%) ב 32 משחקים בליגה הצרפתית (22 דקות למשחק). אם נחבר הכל ביחד ונוסיף משחקי פלייאוף, נקבל אחלה סאמפל סייז (יחסית לגיל) של 65 משחקים, 23.3 דקות, 1.42 שלשות, 38.7% - ואם אתה אומר שצריך לנרמל אצל RJ, למה שלא נרמל לריזאשה בהתאם לדקות שג'פרסון שיחק בעונת השיא שלו משלוש (30.4)? זה יוצא 1.8 שלשות למשחק.
עם כל הכבוד להבדלים התקופתיים, RJ היה שחקן שקלע 0.8-0.9 כסופמור וג'וניור במכללות, ורק בעונתו השמינית בליגה, בגיל 28, קלע לראשונה מעל שלשה למשחק. סורי, אבל זה לא "קלעי שלשות מסוכן". בגיל 18, כמו ריזאשה השנה, הוא קלע 0.4 שלשות (36.4%) בזמן משחק ממושך יותר (27 דקות למשחק).
שוב, אני לא משווה ביניהם כשחקנים שלמים (זה אתה עשית), אני רק אומר שמבחינת היבט הקליעה, ובהינתן העובדה שריזאשה יצליח לעשות את המעבר הכללי לליגה ובפרט לקשת השלוש, או במילים אחרות, בהינתן שלא יהיה באסט, שמדובר בקלעי שלשות מיומן עם סייז ולפיכך קשה יותר לעצירה (רק מבחינת ההיבט הספציפי של מניעת מבטים נוחים מחוץ לקשת). לא סתם הוא הושווה למייקל פורטר ג'וניור, למרות שהוא קצת פחות גבוה, ארוך ואתלטי ממנו.