Yuval כתב:
אני לא מבין מה הפואנטה של הפוסטים שלך.
הטרייד הזה גרוע מהמון סיבות, את כולם כבר פרטנו פה. ברור שאם הקינגס חושבים שהליברטון ממש גרוע וגם הוא מסריח מהפה והוא לא מוריד את הקרש בשירותים ובנוסף סבוניס הבטיח שהוא יחתום עוד שנתיים בחינם ו-ויויק הלך למגדת עתידות שאמרה לו שהם ינצחו 94 משחקים שנה הבאה זה הגיוני.
כן, הוא גרוע כי 'להשתפר' כשאתה במאזן 20-36 בטרייד שאולי יעזור לך בטווח הקצר ואולי לא (סבוניס עדיף על הליברטון ובאדי כרגע? אולי, בטח לא בהרבה) זה מטומטם בקנה מידה שלא רואים יותר בליגה.
כן הוא גרוע כי 'להשתפר' על חשבון רוקי סופר נחשב באמצע השנה השניה שלו זה משהו שאתה לא עושה מסיבות שאמורות להיות ברורות לכולם.
כן הוא גרוע כי אם אתה כבר סוחר ברוקי סופר נחשב באמצע השנה השניה שלו שכל הליגה מאוד מעריכה הדבר העיקרי שאתה צריך לעשות זה -לספר את זה לשאר הג'יאמים בליגה-.
כן הוא גרוע אסטרטגית. הוא גרוע מקצועית. הוא גרוע כי סקרמנטו מנוהלת בפועל על ידי הבעלים המופרע שלה. הכל גרוע.
נתקלתי בתיאור הזה לטרייד באחת מכתבות 'ציוני הטריידים' , לא זוכר איזה כרגע. דיי ממצה -
Kings: G for Good Lord. H for Huh?
There are no letters to describe the Kings, or a plane on which to grade them that would make sense for the current reality we occupy
רציתי להגיב בת'רד קבלת ההחלטות ולהספים אותו בדיבורי כדורסל, אבל הוא כבר נעול...
אז נסתפק בכמה תגובות בזמן אמת לטרייד הווין-ווין הזה, שאהבתי כבר בזמן אמת לשתי הקבוצות (במאמר מוסגר, כמו אטט גם אני נגד גישת "איזו קבוצה ניצחה את הטרייד?").
קודם כל, שיהיה ברור שזה לא אישי, המשפט המודגש בתחילת התגובה של יובל כוון לעמוס לב, שבחוצפתו העז להתייחס להיבט המקצועי של העסקה מבחינת הקינגס...
לגבי שאר הסיבות שיובל מנה, הנה חלפה לה קצת יותר משנה מאז הטרייד, הקינגס דפקו וואחד שיפור וסופסוף עושים פלייאוף, אז מטומטם זה בטח שלא היה.
הנקודה לגבי התרומה המיידית + פוטנציאל שיפור + חוזה זול ו- cost-controlled של הליברטון אינה מעניינת כשהיא נבחנת במבודד משאר הפרמטרים להחלטה, קרי: הרצון של הקינגס להתחזק בביגמן מגוון ודומיננטי כמו סבוניס, לפרק את הציוות פוקס-הליברטון ולבנות סביב אחד מהם.
הקינגס יכלו לבחור בהליברטון ולסחור בפוקס, אבל התרומה בוודאות היתה פחות מוצלחת, בדיוק מהסיבות ההפוכות לאלו הנ"ל שהופכות את הליברטון לנכס כה אטרקטיבי. יתכן שהאופציה הסבירה היחידה היתה החלפת פוקס ברנדל. אני מאוד מעריך את הליברטון, וראינו העונה בניקס שלצד רכז ראוי רנדל משחק טוב יותר, ועדיין נוטה להעדיף את הציוות פוקס-סבוניס.
ולגבי הנקודה המודגשת, אני חושב שזה קצת נאיבי לחשוב שאם הקינגס טרגטו ספציפית את סבוניס, ושנקודת הפתיחה של הצעתם לאינדיאנה היתה דומה למה שדווח שוושינגטון הציעה (שתי בחירות סיבוב ראשון), אז מרגע שהקאונטר של הפייסרס זה לדרוש את הליברטון, הקינגס אמורים לעצור רגע ולומר לעצמם "וואלה, זו הצעה שכדאי לנו לשקול, אבל בואו נוודא קודם שאין הצעות טובות יותר על השולחן, למרות שנותרו X שעות עד לסיום הטרייד דד ליין".
קודם כל, יתכן שבזמן שהם יתמזמזו עם ההצעה, הפייסרס יעברו הלאה להצעה אחרת. דבר שני, בואו נניח שהמטרה העיקרית של הקינגס היתה להתחזק בביגמן דומיננטי לצד פוקס (את בארנס כבר היה להם ביד; שוטינג גארד דומיננטי הם מן הסתם לא היו רוצים, זה היה נוגד את מטרת הטרייד על הליברטון שהיא להעצים מחדש את פוקס; פורוורד נוסף לצד בארנס? יותר הגיוני להסתפק באיזה שחקן 3 & D לעמדה זו ולרכז את מירב המשאבים בביגמן).
האם לפני 14 חודשים היו ביגמנים עדיפים על פני סבוניס, שהיו עשויים להיות זמינים תמורת הליברטון?
באם ממיאמי - קשה לי להאמין; אייטון - דווקא דווח על שיחות אייטון-סבוניס, אבל בכל אופן, לא רואה את אייטון כעדיף על פני סבוניס; סיאקם - וואלה, יש מצב. רק חשוב לציין במקרה שלו שהוא בן מחזור הדראפט של סבוניס, עם חוזה שגם מסתיים בקיץ 2024, והיסטוריית פציעות בעייתית יותר.
כל הצעה אחרת, לרבות כאלה שהיו מרפדות את התמורה המקצועית בבחירות דראפט מעניינות, אינה רלוונטית כשמטרתה הברורה והמוצדקת של סקרמנטו היתה לבנות קבוצה שתעשה פלייאוף סופסוף.