סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 4:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
1998

2000

פרשת 30 השניות:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 4:19 pm 
Sophomore

ועוד משחקים שאני חייב להזכיר בקטנה. קשה לשכוח אותם :

1. נס ז'לגיריס (שיוווו אני כזה מקורי!!!)

2. המשחק שמכבי דפקו שלושים הפרש בטאו ויטוריה אצלם בבית, בקרב ישיר על העלייה לפיינל פור.
שבועיים לפני המשחק הזה, נשאל שחקן מכבי (הנפלד, אם איני טועה), "מה הסיכויים שמכבי תגיע לפיינל פור?"
והוא ענה "רק עם המטוס של הרוסים (צסקא) יתנגש במטוס של הספרדים (טאו) מעל האולם של הטורקים (אולקר).
פשוט נס שמכבי הגיע לפיינל פור באותה עונה.

3. 50+ הפרש של מכבי על הפועל תל אביב של אפי בירנבוים שהורחק + התבכיינות קטנונית אחרי המשחק.

4. מכבי דופקת לטאו ויטוריה 40 הפרש ביד אליהו. עם דיוויד בנואה, עודד קטש ודורון שפר.
קשט חובט במהלך המשחק בשחקן טאו, דבר שנעלם מעיניי השופטים, מכבי עוד מקבלת על זה טכני לזכותה.
הייתה הצגה מדהימה של מכבי באותו המשחק.

5. קינדר עושה צחוק ממכבי באותה עונה, בסדרה של שני משחקים (עם יתרון ביתיות של קינדר). כולל השפלה כואבת ביד אליהו.
בקינדר שיחקו באותה עונה : דנילוביץ', נסטרוביץ', סקונוקיני, ריגודו ועוד.
כאשר קטש (שחזר למכבי בגלל השביתה ב NBA) מבטיח בכותרות עיתוני הספורט לפני המשחק הראשון :
"אם נפסיד את המשחק הראשון (בבולוניה), המשחק השלישי -עלי".

6. ירושלים עם אחד הקאמבקים הכי גדולים על מכבי בגמר הגביע.
נכנסת לרבע האחרון בפיגוע 18, ויוצאת ממנו מנצחת.
אבל הקאמבק התחיל מאמצע הרבע השלישי, כבר שם ראו בקיעים במשחק של מכבי, כאשר ההפרש היה כבר למעלה מ 20.
האשם בהפסד היה כמובן צביקה שרף, שלא השכיל לנהל נכון את הרוטציה ברגעים שבהם העסק התפרק.
מי שנתן את ההצגה הכי גדולה במשחק הזה היה כמובן, אלי סהר, ששמח כנראה על ההפסד של שרף.
מעולם לא ראיתי פרשנות כ"כ חד צדדית וברורה של פרשן מכל סוג (פוליטיקיה, ספורט, ביטחון).
נזכיר רק שבעבר (ואולי אף היום), אלי סהר הואשם ע"י אוהדי הפועל ירושלים כמכביסט מובהק.

7. הגמר של מכבי מול פנא בעונת 99-00. התרגשות עצומה.
מכבי טוחנים את פנא' בסדרת שלשות בחצי הראשון, קטש ורברצ'ה מחזיקים את פנא במשחק (רברצ'ה עם 19 נק' בחצי!!! במשחק גמר!!!!), ולמחצית
יורדים בשיוויון.
במחצית השנייה קטש (עם מיליון זריקות עונשין) ופוציס משתלטים על המשחק ומביאים לפנא' את הגביע.

8. הסל של מאליק דיקסון שמביא להפועל חולון את האליפות.

9. וגם משהו שלא קשור למכבי:
לפני כשלוש עונות בליגת העל : משחק 6 ההארכות באשקלון בין אשקלון לירושלים.
יש האומרים שעד היום משחקים שם את המשחק, ושהוא עדיין לא הסתיים.

הלוזר הגדול של אותו המשחק היה כמובן מרכוס האטן, שלאחר כ"כ הרבה דקות כדורסל,
עדיין היה חסר אסיסט אחד (אם אני לא טועה) כדי להגיע לטריפל דאבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 5:11 pm 
Sophomore

בהמשך להודעה הקודמת, על מנת להשלים מניין הנה עוד משחק בלתי נשכח :

10. גמר נבחרות העתודה לעונת 99-00. ישראל מול סלובניה.
ישראל של אז, הנבחרת שהוכיחה את הקלישאה "השלם גדול מסך חלקיו".

אוסף של שחקנים מוגבלים מאד שרובם בינוניים ומטה אפילו לרמה של הליגה הישראלית, נהנים מאלמוניותם באירופה ומזה שכנראה אף אחד לא ספר אותם לפני המשחקים, ומצליחים להשתחל לגמר האירופאי.
2 דקות לסיום המשחק, אם אני לא טועה, הנבחרת מובילה ב 6 או 8, אבל נאכבר ובצ'ירוביץ' מצליחים לגנוב להם את האליפות.

היה חיבור די נפלא של עולם הכדורסל של ישראל דווקא לנבחרת הצעירה הזו. היה בא משהו מיוחד.

אז יניב גרין, שחר גורדון, איציק אוחנון, אבי קזרנובסקי, איתי לב, משה מזרחי, טל בורשטיין, ארז כץ, אפיק ניסים, אורי יצחקי, צפריר וולפר ואיילון זגורי -
תודה רבה על קיץ נפלא של כדורסל שסיפתקם לנו.

חבל רק שהקיץ הספציפי הזה נגמר בכאב לב שני ברציפות, אחרי שההפסד הזה הצטרף להפסד של מכבי בגמר מול פנא'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 5:22 pm 
Hall of Famer

סליחה אהוד, אבל להגיד "אוסף של שחקנים מוגבלים מאד" על העתודה ההיא זו פשוט טעות ואי הבנה של הרמה המקובלת בנבחרות עתודה. בורשטיין, גרין, יצחקי, מזרחי ונסים באמת נחשבו לשחקנים גדולים מבחינת יכולת, כשאיציק אוחנון אפילו הצליח להוציא כמה השוואות הזויות לטוני קוקוץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 5:32 pm 
מנהל פורום

ehud כתב:
בהמשך להודעה הקודמת, על מנת להשלים מניין הנה עוד משחק בלתי נשכח :

10. גמר נבחרות העתודה לעונת 99-00. ישראל מול סלובניה.
ישראל של אז, הנבחרת שהוכיחה את הקלישאה "השלם גדול מסך חלקיו".

אוסף של שחקנים מוגבלים מאד שרובם בינוניים ומטה אפילו לרמה של הליגה הישראלית, נהנים מאלמוניותם באירופה ומזה שכנראה אף אחד לא ספר אותם לפני המשחקים, ומצליחים להשתחל לגמר האירופאי.
2 דקות לסיום המשחק, אם אני לא טועה, הנבחרת מובילה ב 6 או 8, אבל נאכבר ובצ'ירוביץ' מצליחים לגנוב להם את האליפות.

ובהמשך לנדב, גם בהשוואה לנבחרות שנתונים אחרות שלנו היה מדובר בסגל דיי נוצץ. קודם כל כולם למעט וולפר היו שחקני ליגת-על לגיטימיים, חלקם אפילו כבר בעונה שקדמה לאליפות. תעבור רגע על סגלי שנתונים אחרים ותגיד לי איפה עוד אתה יכול להגיד דבר כזה?

אני בטח לא בא להמעיט מגודל ההישג, אך בהשוואה לנבחרת גילאים של ישראל היה מדובר בנבחרת שיש לה הכל: גובה, אתלטיות וכישרון.

אגב, איילון זגורי היה בזמנו בן 16, אז קצת התבלבת (כנראה כי הוא היה בסגל הנבחרת של 2004).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 6:06 pm 
Sophomore

ehud כתב:
2. המשחק שמכבי דפקו שלושים הפרש בטאו ויטוריה אצלם בבית, בקרב ישיר על העלייה לפיינל פור.
שבועיים לפני המשחק הזה, נשאל שחקן מכבי (הנפלד, אם איני טועה), "מה הסיכויים שמכבי תגיע לפיינל פור?"
והוא ענה "רק עם המטוס של הרוסים (צסקא) יתנגש במטוס של הספרדים (טאו) מעל האולם של הטורקים (אולקר).
פשוט נס שמכבי הגיע לפיינל פור באותה עונה.

זה המשחק הכי גדול שלא ראיתי, ואני לעולם לא אשכח. הייתי במילואים אז (זה היה בחומת מגן נדמה לי), בלי טלויזיה, והתעדכנתי מרדיו מקרטע, שהתקשה לקלוט. אני זוכר שאף אחד, כולל במכבי (אולי רק שמעון, אבל גם זה לא בטוח), לא האמין שזה לא המשחק האחרון של העונה ההיא.

אגב- לטעמי, זה אחד הת'רדים הכי כיפיים שעלו בסלניוז לגלגוליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 6:49 pm 
Sophomore

המשחק של ה 40 הפרש מול טאו ביד אליהו נגמר בדאנק אדיר של שארפ, אחד מהיחידים (אם לא היחיד) שאני זוכר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 7:30 pm 
Sophomore

המשחק שקודלין מנצח את מכבי משלשה בהיכל.רק בגלל שכמה רגעים אחרי זה קיבלתי קלוזאפ עם פרצוף תשעה באב וחולצה על הראש סטייל סטפון מארבורי.

אהה יש את זה.אבל אני הגעתי עוד כמה שניות אחרי שזה נגמר.לא נורא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 7:35 pm 
Hall of Famer

בהמשך להודעה של אהוד:

נס ז'לגיריס

מכבי ויטוריה ב-1999

מכבי בולוניה 1999

מכבי הפועל 50 הפרש

פאו מכבי 2000

חולון מכבי 2008

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 7:42 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
סליחה אהוד, אבל להגיד "אוסף של שחקנים מוגבלים מאד" על העתודה ההיא זו פשוט טעות ואי הבנה של הרמה המקובלת בנבחרות עתודה. בורשטיין, גרין, יצחקי, מזרחי ונסים באמת נחשבו לשחקנים גדולים מבחינת יכולת, כשאיציק אוחנון אפילו הצליח להוציא כמה השוואות הזויות לטוני קוקוץ'.

אני לא יכול להשוות אותם לנבחרות אחרות שלנו, כי אני מודה (בעוונותי) שלא יוצא לי לעקוב אחרי נבחרות צעירות.
לדעתי הנבחרת של לימונד, הלפרין ואליהו (נבחרת שדווקא כן ראיתי), הייתה הרבה יותר טובה.

באופן כללי אפשר לומר עליהם שהם מוגבלים מאד. והיום אנחנו רואים כמה.

לדוגמה, גם אני תפסתי אז באותה תקופה מאיציק אחונון, ורבים מעולם הכדורסל הריצו עליו בדיחה של "פוטנציאל NBA".
אבל הייתי אז ילד שלא ממש מבין.
והיום שאני חושב קצת על האליפות, אני נזכר שבאמת המון סלים של אוחנון היו אסל.
כל מיני דאנקים במתפרצות/מעבר, זריקות פנויות מחצי מרחק (בגלל שלא הכירו אותו), או סתם כדורים קלים שהוא שם מתחת לסל שהוא פנוי.
שום דבר שבאמת מעיד על כישרון.
עונה לאחר מכן, הוא היה בירושלים (אם אני לא טועה), ואז כל החרא צף על המים. לא פוטנציאל ולא NBA.

כל השאר, גם הם, לא השאירו שום חותם אמיתי בליגה שלנו.
מזרחי הוא שנתיים-שלוש יסיים את הקריירה, ואף אחד לא יזכור ממנו יותר מידי (ובצדק).
ברושטיין ייזכר כעוד שחקן ישראלי במכבי. יצחקי גם הוא לא הראה שום דבר מיוחד בליגה שלנו. על גרין חבל להוסיף.

אף אחד מהם לא משתווה בכדורסל הישראלי לשחקנים שהם/היו "כוכבי ליגה" אמיתיים :
טפירו, קטש, שפר, שלף, שטינהאור ועוד.

אגב, עכשיו נזכרתי גם בהחלטה של שחר גורדון באיזה משחק מכריע נגד ספרד . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 7:53 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הנבחרת של לימונד והלפרין לא עשתה כלום חוץ מלזרוק שלשות, ופה ושם אליהו הטביע. אין מה להשוות בכלל. אגב, אם אתה מדבר על שחר גורדון אז כדאי להיזכר ב14 נקודות שהוא קלע על סקולה באליפות העולם בניצחון הגדול על ארגנטינה.

בדיעבד קל להגיד שזו היתה חבורה של שחקנים בינוניים, הרבה יותר נכון יהיה להגיד שזו היתה ערימה עצומה של כישרון ששום דבר ממנו לא נוצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:08 pm 
Junior

טוב:

גמר גביע 2008:

באותה תקופה הייתי תקוע בפרוייקט קשה מאוד מבוקר עד ערב,אבל זה לא מנע ממני ללכת לחצי הגמר שהיה משחק נגד חולון והיה משחק מצוין(וגם לראות את עפולה שבדיוק איבדה את שחקן המפתח שלה שברח בגלל סכסוך עם בני מיעוטים נגד מכבי שבהדרכתו של צביקה שרף נראתה שחוזרת לעצמה ודרסה כל מה שעמד מולה)

שלושה ימים אחר כך התייצבתי לגמר מול מכבי,ירושלים היתה בעניינים בדקות הראשונות אבל לא יותר מזה,מכבי החלה לצלוף בראשותו של ונטיגו קאמינגס שסוף סוף נראה כמו השחקן שמכבי ציפתה שיהיה כאשר הביאה אותו בקיץ...אנחנו לעומת זאת היינו במצב של חוסר אונים כאשר דרור חג'ג' עשה עבירה שלישית וחטף גם טכנית.
מצבנו המשיך להראות בכי רע גם במהלך המחצית השניה ואני חושב לי שעל הטעויות בבניית הקבוצה בקיץ אנחנו משלמים עכשיו בענק",מכבי המשיכה לפרק אותנו ועלתה ל22 הפרש ואני רק רוצה שהערב יסתיים בכמה שפחות(או מצד שני,האם זה יהיה יותר גבוה מה26 של 2002)...הרבע השלישי הסתיים ב18,הקהל שמתחתיי המשיך בתצוגת עידוד בזמן שאני ספון במקומי מיואש...

אבל אז...ירושלים התחילה בקולות של חזרה וההפרש התחיל להצטמצם,אני מתחיל לקום וחושב "אם זה ירד מתחת ל10 אולי יש סיכוי" ירושלים הורידה ל10 כאשר(אם אני זוכר נכון) צביקה לקח פסק זמן,ירושלים המשיכה בתנופה והורידה עד 6 69:75 כאשר מכבי סוף סוף הצליחה לקלוע סל,בשלב הזה אמרתי שבטח הם יתעוררו וינצחו את זה כי הרי אנחנו קבוצה שנראית די רע(ואני לא ממש חשבתי שנגיע למעמד אחרי שהוגרלנו ברבע מול בני השרון ובחצי מול חולון) והם דרסו את כל מה שזז מולם בתקופה האחרונה...אבל לא כך הדבר,הפועל המשיכה בשמירת לחץ ומכבי איבדה את הראש,באוארס בסל ועבירה העלה אותנו ליתרון ראשון מאז דקות הפתיחה ופתאום זה נראה כמו חלום שיכול להתגשם,עד הסיום הפועל הצליחה לעלות לחמש 84:89,מכבי הייתה בטווח שיוויון כאשר ויל ביינום עשה עבירת תוקף על גיא פניני... ירושלים עלתה ל89:92 כאשר (בלו)ת'נטאל החטיא שלשה שנתנה את האות לחגיגה שרק לפני עשר דקות אחד אף אחד לא האמין שיכולה לקרות...

בדרך חזרה נסעתי עם חבר אוהד מכבי שלא הפסיק לקלל ולא הצליח להבין איך הגביע חמק לו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:10 pm 
Junior

שעון 30. וב99% שני השחקנים היו היו מאיידס ופוצ׳קה. פוצ׳קה עלה לזריקה וברגע האחרון מסר שמאלה למאיירס
היה שם גם פאול תוקף על בריסקר שנשרקה לחובתו. (אאל״ט עבירה של ריזשה).
וירובניק היה שם עם חליפה חומה.
כאילו זה היה אתמול.

עריכה: תהיתי מתי יגיע הגמר של ה22.
מכבי לא נשארה להנפה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:13 pm 
מנהל פורום

אני לעומת זאת בטוח ב-98% שאחד מהשחקנים היה קרנישובאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 05, 2012 1:24 am 
Sophomore

הידעת? בגמר של 2008 ג'יימי ארנולד בילה על הקו ברבע האחרון זמן שמספיק לחיים שלמים של זבוב פירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 3:03 pm 
Hall of Famer

אפרופו משחק חצי גמר גביע 2008 של מכבי ת"א נגד עפולה : עקב חיסרון הזר ( מי זה היה אגב ? ) המחליף הראשון הגבוהים אצל עפולה היה שיר לביא ( אם אני לא מעוות את השם ) שעלה למספר לא מבוטל של דקות , וקלע משהו כמו 4 נקודות , כאשר אני מעודד אותו ללא הרף . עפולה הייתה חזק במשחק ודקה וקצת לסוף יצאה למתפרצת יש אחד על אפס שיכלה להוריד לפיגור 3 , אבל אז הגיעה הלפרין עם בלוק מאחור ( א-לה טיישון פרינס ) ודי סגר מעשית את המשחק .
עוד זכור לי נער שישב שורה לפני עם חולצת "מועדון כדורסל עפולה" , אבל עד מהרה , כשמכבי עלתה לדו ספרתי , החל לעודד דווקא את מכבי ! התלבטתי כל המחצית האם לגעור בו , אבל אז אמרתי לעצמי שלאנשים כאלה אין תקנה , וחבל על המאמצים שלי ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 3:13 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

רסקין מכריז "ווינר-שוט !!!" אחרי שלשה של ארז כץ באמצע הרבע השני ...
דקה וחצי מפתיחת הקטע .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 3:22 pm 
Hall of Famer

יותר מצחיק שאיזה 10 שניות לסיום הוא זורק איזה ״זה עוד לא גמור״ , כשמכבי באיזה מינוס 10.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 3:30 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אפרופו משחק חצי גמר גביע 2008 של מכבי ת"א נגד עפולה : עקב חיסרון הזר ( מי זה היה אגב ? ) המחליף הראשון הגבוהים אצל עפולה היה שיר לביא ( אם אני לא מעוות את השם ) שעלה למספר לא מבוטל של דקות , וקלע משהו כמו 4 נקודות , כאשר אני מעודד אותו ללא הרף . עפולה הייתה חזק במשחק ודקה וקצת לסוף יצאה למתפרצת יש אחד על אפס שיכלה להוריד לפיגור 3 , אבל אז הגיעה הלפרין עם בלוק מאחור ( א-לה טיישון פרינס ) ודי סגר מעשית את המשחק .
עוד זכור לי נער שישב שורה לפני עם חולצת "מועדון כדורסל עפולה" , אבל עד מהרה , כשמכבי עלתה לדו ספרתי , החל לעודד דווקא את מכבי ! התלבטתי כל המחצית האם לגעור בו , אבל אז אמרתי לעצמי שלאנשים כאלה אין תקנה , וחבל על המאמצים שלי ...

איבקווה שעבר באשקלון לפני עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 4:29 pm 
Sophomore

עוד משחק ששכחתי קודם הוא משחק ה 0-14 של צ'יימברס נגד ברצלונה. בגלל תצוגת האימים של צ'יימברס נשכחה העובדה שזה היה משחק אדיר של נדב הנפלד, אולי הכי טוב שלו במכבי כולל דאנק מהדהד בפרצוף של דן גודפריד.
קבעתי עם חבר בחוץ והוא הגיע מאוחר מהצבא, נכנסנו לכסאות בדיוק על הטיפ אוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 5:54 pm 
מנהל פורום

צריך להגיד שצ'יימברס היה גרוע, דן גוטפריד הצליח להיות אפילו יותר גרוע במשחק הזה. בכלל, קשה לי לחשוב על שחקן אירופי שפחות סבלתי ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 06, 2012 6:20 pm 
Hall of Famer

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 23 אורחים