chaiel49 כתב:
אגב אני חייב לציין שחלק מהקרדיט על השיפור העצום בהגנת הניקס מגיע לדעתי גם לאימן שאמפרט (לפי מה שקראתי על ההגנה שלו, לא ראיתי בעיניים)
אני לא מצליח להבין הודעות כאלו. אם לא ראית "בעיניים שלך" למה אתה
חייב לציין?
יותר מדי אנשים נתפסים לתפיסות שהם קראו או שמעו. תראה בעיניים שלך משהו אם אתה רוצה לציין אותו.
שאמפרט הוא און בול דיפנדר מצוין ויש לו פוטנציאל להיות שומר אישי מעולה. כיום הוא שומר אישי טוב, אבל יש טובים ממנו.
מעבר לכך, השמירה שלו עוזרת בלחץ על הבאק קורט והופכת את הפרימיטר דיפנס של הניקס לטובה יותר (בייחוד לצד פילדס)
אבל שאמפרט בוודאי לא אחראי על ההגנה הקבוצתית של הניקס שהפכה להיות באמת טובה, זה צ'אנדלר. ההשפעה של לאמפרט על כלל ההגנה הקבוצתית אינה כה משמעותית.
צ'אנדלר מעבר לכך שהוא שומר אישי נהדר, הוא שומר קבוצתי פנטסטי. הוא העוגן של ההגנה. אם ג'פריז לא על המגרש, הוא גם ההלפ דיפנדר הכי טוב שלהם. הוא אחד הסנטרים הכי טובים בליגה ביציאה בסוויץ' על שחקן נמוך, הוא דופק סקרינים מפרקי עצמות ועבודת הרגליים שלו היא ככל הנראה הטובה ביותר בין הסנטרים שיש היום בליגה.
כדאי לשים לב שככל שהוא התבגר, גרף החסימות שלו ירד. אנשים נוטים לבלבל בין חסימות להגנה. דאלמבר הוא דוגמא טובה לחוסם מצוין שלא מסוגל לשמור על אוויר. לחסום (כמו גם לחטוף) זה לאו דווקא המהלך ההגנתי הטוב ביותר, בהרבה מאוד מקרים (כמו אצל דאלמבר, מגי או בירדמן) זה המהלך היחידי וזה אומר שאם אתה מפספס אותו, הותרת את הסל חשוף לחלוטין.
צ'אנדלר עם השנים, שיפר את המיקום שלו והתפתה הרבה פחות לעזוב את העמדה שלו.
צ'אנדלר ראוי גם ראוי לתואר הזה ולא מהיום. בטח כשדאלאס לקחה אליפות הוא היה ראוי אף יותר, רק שמה לעשות, זה לא השוק של הניקס וממש לא אותה רמת החשיפה.
אם כבר יש מישהו נוסף שראוי לציון בניקס מבחינת הגנה הרי שהוא ג'ארד ג'פריס. אחד השומרים הכי נדירים בליגה. שומר קבוצתי אדיר. אם הוא רק היה בריא, לניקס הייתה באמת אחת ההגנות המפחידות בליגה.
וגם פינוקיו השנוא עלי כ"כ ראוי לציון. הוא מאמן התקפה מחורבן אבל תמיד היה מאמן הגנה טוב מאוד.
פלאש, אתה חייב קצת להתבגר בקטע של הערצת קובי ושנאת לברון... בשורה התחתונה, אתה יכול להגיד שלברון לא ראוי?
זה די קונצנזוס שמדובר בשואו דאון בין דוראנט ללברון.
אם כבר קיימת הגזמה ביחס ללברון זה דווקא בנושא ההגנה. אני מצטער אבל זה שהוא עושה אחלה לחץ לפרקים וזה מצטלם טוב, עדיין לא הופך אותו למועמד מוביל לשחקן ההגנה של השנה בספר שלי.
ההגנה של מיאמי ככלל היא הגנה טובה והיא דווקא מתבטאת קודם כל בפרימיטר דיפנס וביכלת ללחוץ את הקו האחורי ולהוציא פאסט ברייקס לפועל. מאז שספולסטרה בקבוצה ההיט נמצאת בטופ 3 בליגה בהורדת האחוזים של קוים אחוריים המשחקים מולה. ווייד וצ'אלמרס הרבה יותר אינסטרומנטאליים בשיטת הלחץ של ההיט מלברון.