סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 2:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 183 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 9:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נו, מה לעשות. קשה להתמודד באופן מנומק עם מישהו שאוכל כל מה שאומרים לו כאילו הוא לא ראה בעצמו את מכבי וסופו.
אבל בכל זאת ננסה, צעד צעד. ניקח למשל את אפשרות ג'. כבר שאלתי ולא ענית, הנה אשאל שוב: לאור מה שראית מסופו העונה - נראה לך שבאמת סיפסולו לא היה מקצועי, ויותר דקות משחק שלו היו משנות את מצבה של מכבי לטובה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 10:26 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זה בכלל לא הדיון. לפחות לא זה שאני נכנסתי אליו עם שחף.
הדיון שאני המשכתי הוא כזה-
אם נצא מנקודת הנחה שמה שכתוב בוואלה הוא נכון- האם זה שווה ידיעה או לא.
אני טוען שכן- יכולות להיות לזה השלכות, גם אם קטנות ותיאורטיות בלבד ו'בקבוצה של המדינה', גם דברים כאלה שווים דיווח.
שחף, ואולי גם אתה חושבים משום מה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 10:31 am 
Hall of Famer

אבל איתי כן נכנסת לדיון הזה. אני בכלל לא התייחסתי לעניין ה"סקופ בדיעבד" או שלא בדיעבד. איתי דיברת רק על נכונות והגיוניות הידיעה, הרי שאלת אותי מה מבין האפשרויות שהעלית נראית לי לא ריאלית.
אז אמרתי לך שכולן. ואם אתה לא אוכל את כל מה שאומרים לך ומתעלם ממה שרואות עיניך, גם לך זה אמור להיראות כך, אלא אם כן - שוב, נתחיל ב-ג' ונמשיך אחרי זה הלאה - אתה משוכנע, אחרי מה שראית, שסופו היה מצוין ושעוד דקות שלו על המגרש היו משפרות את מכבי מבחינה מקצועית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 10:52 am 
Sophomore

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=19764

אם אלה העובדות אז חד-משמעית לאוחיון אין שום קייס. הרי אם צריך להתייחס לחוזה ככתבו וכלשונו ולהתעלם מטענות לטעויות דפוס, אז אוחיון צריך להציג עד יולי השנה חוזה בשביל להשתחרר בסוף העונה הקרובה. אם בכל זאת לא מקבלים את ההסכם כמו שהוא ומנסים לראות איפה היתה טעות סופר, אז בהתייחס למילים "אחרי עונת 2012/13" נאמר "ואחרי עונה זו בלבד" ואילו התאריך שבו הוא צריך להציג חוזה הוא תאריך טכני בעיקרו. מעבר לכך, לטענת אנשי מכבי קיימות תכתובות מיילים אשר בכולן דובר במפורש על אפשרות יציאה בתום עונת 2012/13 בלבד.
אם הדברים אכן כך, ממש לא ברור לי מה גרם לאוחיון ולאנשיו לקפוץ ולנסות לצאת מההסכם, שהרי הטענות המשפטיות שלהם די קלושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:04 am 
Junior

כאמור מטרת יוגב ואנשיו הם לעשות שריר , לקבל 50 אלף נוספים ולהמשיך במכבי.
הכל בסדר.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:05 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא הבנתי, הרי יולי 2012 עוד לא התרחש. למה שאוחיון לא יציג חוזה חתום עד אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:06 am 
Junior

מה אכפת לו אם הוא ראה את גרמי פארגו מגיע לבורר ותמורת סכום זעום משתחרר (כי הרי מכבי לא תרצה אותו אחרי שהוא ככה רב איתה).

כבר אחרי הפסק על פארגו כתבתי פה שזה שרק קנסו אותו בלי הרחקה לתקופה או איסור לחתום בקבוצה אחרת (לפחות באירופה, כי לא נראה לי שיש כח לאסור על nba), ייתן פתח לשחקנים שחתמו חוזה ורוצים לצאת מכל מיני סיבות, לעשות טרור ואז ללכת לבורר ולצאת תמורת סכום כספי, שהוא זעום בדרך כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:06 am 
Junior

beatla כתב:
הכל בסדר.

אתה גם זה שאמרת שאם אתה מכבי אתה רגוע מאוד לגבי בלו כי הוא נשאר בטוח, לא?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:10 am 
Sophomore

www.dovi כתב:
מה אכפת לו אם הוא ראה את גרמי פארגו מגיע לבורר ותמורת סכום זעום משתחרר (כי הרי מכבי לא תרצה אותו אחרי שהוא ככה רב איתה).

כבר אחרי הפסק על פארגו כתבתי פה שזה שרק קנסו אותו בלי הרחקה לתקופה או איסור לחתום בקבוצה אחרת (לפחות באירופה, כי לא נראה לי שיש כח לאסור על nba), ייתן פתח לשחקנים שחתמו חוזה ורוצים לצאת מכל מיני סיבות, לעשות טרור ואז ללכת לבורר ולצאת תמורת סכום כספי, שהוא זעום בדרך כלל.

1+

רק לתקן, זה לא סכום "זעום" אלא השכר השנתי שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:11 am 
Sophomore

beatla כתב:
הכל בסדר.

נראה לי שבמקרה הזה הם עשו קצת יותר משריר וכנראה שגם עברו את נקודת האל חזור מבחינת מכבי. אם פדרמן אומר על שחקן ש"אף אחד לא שמע עליו לפני שהגיע למכבי ואף אחד לא היה שומע עליו אם היה נשאר בירושלים" וש"לא מעניין אותי איך זה ייגמר" אז די ברור שהוא כבר מחוץ לקבוצה.
אם זה היה רק סיפור של 50-100 אלף דולר זה היה נסגר כבר מזמן, מאחר שפדרמן דיבר על כך שמכבי הציעה לו מרצונה שדרוג משמעותי בשכר (דיבר על משהו כמו פי 5 מה-30 אלף דולר שפורסמו בתקשורת) והוא סירב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:13 am 
Sophomore

ואני שוב פעם מעלה את השאלה: מי לעזאזל עושה חוזים במכבי? איך עושים טעות סופר כזו, במיוחד לאור מקרה פארגו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:26 am 
Sophomore

ראובן כתב:

כל הענין הוא שמכבי טוענים שהוא לא יכול להציג חוזה ביולי 2012, אלא ביולי 2013, אם ברצונו להשתחרר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:27 am 
Sophomore

קובי כתב:
ראובן כתב:

כל הענין הוא שמכבי טוענים שהוא לא יכול להציג חוזה ביולי 2012, אלא ביולי 2013, אם ברצונו להשתחרר.

אז שיציג חוזה ביולי 2012 וישתחרר ביולי 2013...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:28 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:

אני לא חושב שזו הייתה כוונתו. מה שהוא מתכוון, לפחות כמו שאני הבנתי את זה, מניסוח החוזה נראה שיש רגליים לטענה שהכיתוב "יולי 2012" הוא טעות סופר וזה הכל, לאור מה שנאמר בצורה כל כך חד משמעית בסעיפים אחרים. אני לא עורך דין, אבל נדמה לי שזה גם טיעון משפטי תקף ורלוונטי.
אבל בוא נניח שלא, ואתה מתעקש שהחוזה צריך להיות מיושם ככתבו וכלשונו, מה שנקרא to the letter. לא בטוח שאוחיון רוצה שזה יהיה כך, כי אם to the letter - אז to the letter עד הסוף. זה אומר שהוא חייב להציג חוזה כבר ביולי 2012 כדי להשתחרר ב-2013...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:42 am 
Sophomore

ראי צודק לחלוטין. ממה נפשך: גם אם נלך לשיטת אוחיון, ויש לקרוא את החוזה כתובו כלשונו, הוא עדיין יכול להשתחרר רק ב- 2013 (ורק אם יציג חוזה חתום עד יולי השנה). ברור כי אין בכך כל היגיון - הן מקצועי והן מסחרי. אם נלך לשיטת מכבי, ודאי שאוחיון לא יכול להשתחרר. כך או כך, נראה שבכל דרך, לאוחיון אין אפשרות משפטית להשתחרר.

מה שכן, אם הסכומים שמציעים לו הם כל כך גבוהים כפי שנטען, אז הוא יילך לבורר, יפר חוזה, ומכבי תקבל סכום זעום כפיצוי. מה שנקרא, הפרה יעילה. בדיוק כמו שפרגו ביצע, בסופו של יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 11:51 am 
Sophomore

בהנחה שמכבי היתה מוכנה ללכת לכיוון ה-350 כפי שטוען פדרמן גם הרווח הכלכלי הוא לא כ"כ דרמטי בהנחה שאוחיון ישלם בסדרי הגודל של פארגו, קרי, 270K (ומכבי תוכל לנסות לטעון להשבחה משמעותית של שחקן שהתחיל מקצה הספסל וסיים בחמישייה). צריך לזכור גם שוודאי מקצועית וגם כלכלית לא בטוח שהניסיון של פארגו כ"כ מוצלח אם הוא הסתיים בהתפיידות מהתודעה בקצה הספסל של ממפיס, ואוחיון, בכל הכבוד, הוא לא פארגו, שלא לדבר על כך שלפארגו היה טיעון חוזי חזק יותר שנגע לאופי החוזה שהיה עליו להציג. פה, אם ברור שרק התאריך הוא טעות וכל שאר הסימנים מצביעים במפורש על אופציה ליציאה רק בשנה הבאה, אוחיון עשוי למצוא את עצמו במצב לא נעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 12:04 pm 
Sophomore

הניסיון של פארגו הוא הצלחה פנומנאלית (ממש כך). פארגו היה כוכב של ממש ברמה אירופאית. ואגב, גם אותו מכבי קידמה ושדרגה באופן ממשי. הבורר קבע כי פארגו הפר את החוזה שלו עם מכבי תל אביב (ולא משנה כרגע מה היה חוזק הטיעון המשפטי שלו). כפיצוי, כביכול, הוא נאלץ לשלם 250,000 דולר בלבד. בראייה הכוללת, זה כמו דו"ח מהירות - מעצבן אבל נספג. זה סכום בלתי נתפס ושערורייתי, מבחינת המועדונים. ובמיוחד בהשוואה לשחקני כדורגל. אם שחקן mid-level ששיחק בשחטיור דונייצק - כמו מטוזאלם - נאלץ לשלם 11 מיליון יורו ואחד מהכוכבים הגדולים בכדורסל האירופאי נאלץ לשלם 250,000 דולר בלבד, איפה ההרתעה מהפרת חוזים? כלום. נאדה.

יש כאן פרצה מסוכנת, ומן הראוי שהפעם - במקרה של אוחיון - ינסו גם לסגור אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 12:49 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אבל איתי כן נכנסת לדיון הזה. אני בכלל לא התייחסתי לעניין ה"סקופ בדיעבד" או שלא בדיעבד. איתי דיברת רק על נכונות והגיוניות הידיעה, הרי שאלת אותי מה מבין האפשרויות שהעלית נראית לי לא ריאלית.
אז אמרתי לך שכולן. ואם אתה לא אוכל את כל מה שאומרים לך ומתעלם ממה שרואות עיניך, גם לך זה אמור להיראות כך, אלא אם כן - שוב, נתחיל ב-ג' ונמשיך אחרי זה הלאה - אתה משוכנע, אחרי מה שראית, שסופו היה מצוין ושעוד דקות שלו על המגרש היו משפרות את מכבי מבחינה מקצועית.

אוקיי, אז אנחנו קרובים יותר משחשבתי. לא, אני לא חושב שמה שכתבתי בג' הוא נכון, כתבתי זאת כהשלכה תיאורטית של חוסר בביטוח לשחקן, כשבמקרה של סופו אני לא חושב שזה נכון. מצד שני, יכול להיות שסיטואציה כזו יכולה הייתה לקרות- מכבי קצת צריכה את סופו משיקול כלשהוא, גם אם הוא לא בכושר (התמודדות עם עב בשר כלשהוא למשל), ולא מעלה אותו כי הוא לא מבוטח וכי המחיר של לא להעלות אותו הוא לא נורא (יצא לי מבולגן- עמך הסליחה).

כנראה שעדיף היה לכתוב- 'איזה אופציה לא יכולה הייתה להתקיים במציאות הנתונה' או ניסוח עדין אחר במקום 'ריאלי'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 12:53 pm 
Hall of Famer

ואני חושב שאם ראית את סופו העונה, בטח בחלק האחרון שלה, תוכל להגיע בעצמך למסקנה שהוא לא ממש הועיל באף סיטואציה, למעשה הוא יותר הזיק בדקות ששיחק. לא הייתה שום סיבה מקצועית לתת לו יותר דקות, והתכחשות לזה היא ציור המטרה אחרי שירית את החץ. אין פה מה לדון ב"זה היה יכול תיאורטית לקרות", תיאורטית סופו יכול גם לקלוע 10 מ-10 לשלוש. הכתבה מדברת על מצב אמיתי ומעשי.
בכל אופן, כבר פסלנו את ג' וכפועל יוצא כבר פסלנו את ד'. אם תרצה נמשיך עם א' וב' אחרי ארוחת צהריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 1:28 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי איך העובדה (נניח) שמכבי קידמה ושיפרה את פארגו מוסיפה או גורעת מהעניין. אני גם לא בטוח שבנושאים כאלה יש בכלל עניין להרתיע מהפרת חוזים, בנושא הזה דוקטרינת ההפרה היעילה רלבנטית בצורה הכי מזוקקת שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 1:42 pm 
Sophomore

רק חבל שהדוקטרינה הזו לא הוכרה בישראל. למה למכבי לפנות למוסדות פיב"א? היא יכולה לפנות למוסדות השיפוט בארץ, פה וודאי שטענה כזו לא תתקבל.

אלא אם כן יש איזה משהו שאני לא מודע אליו בתקנון פיב"א/ האיגוד/ השד יודע מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 1:51 pm 
Hall of Famer

אתה שוכח שאנחנו לא עוסקים כאן בדיני החוזים הכלליים אלא בדיני עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 3:13 pm 
Sophomore

אורן, לשאלה האם מכבי קידמה ושיפרה את פארגו יש חשיבות, מבחינת הפיצוי שייפסק לה. המוסד של פיב"א (BAT) דן על פי עקרונות "הצדק וההגינות", ולא על פי דין ספציפי כזה או אחר. עם זאת, כיוון שמושבו של המוסד הזה בשוויץ, הבוררים לומדים עקרונות מתוך הדין השוויצרי. כשמכבי קיבלה פיצוי של 250,000$ עבור ההפרה של פארגו, היא עשתה זאת על סמך ראש נזק בשם "specificity of sport", שהם נזקים ייחודיים לתחום הספורט. אלו הם בדרך כלל נזקים שבלתי אפשרי לכמת מבחינה כלכלית, אך ברור שנגרם נזק כלשהו. אחת מהטענות של מכבי הייתה כי היא השביחה את השחקן ושיפרה אותו, ולכן נגרם לה נזק כלשהו כתוצאה מעזיבתו, גם אם אי אפשר לכמתו בדולרים. למעשה, זה היה הטיעון היחיד של מכבי תל אביב שהתקבל ועל סמך זה בלבד פסקו למכבי תל אביב פיצוי בסך 3 משכורות של פארגו (המקסימום לפי החוק השוויצרי לראש הנזק הזה הוא 6 משכורות). הטיעון הזה של מכבי הצטרף לכך שבעקבות העזיבה של פארגו נפגעה ההכנה שלה לעונה, אך הבורר הביע אמפתיה כלפיי הטיעון של מכבי שהיא השביחה וקידמה את השחקן ואם היה מדובר בשחקן ישראלי שעובר למועדון ישראלי אחר, היא הייתה מקבלת דמי השבחה עבורו.

מעבר לזה, בכדורגל אחת מהתכליות העיקריות של התקנון היא להרתיע שחקנים מהפרת חוזה. למה זה אמור להיות שונה בכדורסל? גם בספורט "חוזים יש לקיים", וזה לא משנה אם המטריה היא דיני עבודה או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 3:25 pm 
Hall of Famer

מעניין. אני יכול לחלוק עם הרציונל (בשני המקרים, של פארגו ושל אוחיון, אפשר לטעון את זה לכיוון ההפוך ואפילו ביתר חוזקה). אבל מעניין ללמוד שזה הדין הפוזיטיבי הנוהג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 12, 2012 3:51 pm 
Sophomore

למעוניינים להתעמק ברקע המשפטי של פרשת פארגו ובכלל הרקע ליישוב סכסוכים בעולם הכדורסל, מוזמן לקרוא:

http://www.sportandeu.com/wp-content/up ... y-2012.pdf

עמ' 18.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 183 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: