סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 01, 2012 11:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ודים כתב:
אני לא מבין. אתם חדשים בעסק הזה של ה-NBA?
זה ממש לא דבר חדש שהמשכורות ב-NBA לא משקפות יכולת נוכחית של שחקן. מדובר שם על שיטת שכר שונה ולפעמים קשה לנו להבין.
אפשר לחשוב על זה כעל שכר "רטרואקטיבי". לברון ג'יימס היה פחות או יותר סופרסטאר כבר מהעונה השנייה שלו בליגה, אבל הוא עדיין המשיך לשחק עבור "גרושים" לפי חוזה של רוקיס. זה היה פייר? כשהוא יהיה כבר מעבר לשיא שלו אז הוא ירוויח סכומים שיראו מוגזמים ליכולת שהוא יספק אבל זה יהיה מן פיצוי עבור אותם שנים בתחילת הקריירה. ככה זה גם אצל רוב הכוכבים.

כן ממש. ההיט משלמים כי הוא הרוויח גרושים בקאבס שלוש עונות.
משלמים כי מישהו גאון חושב שמגיע.
קווין גרנט מקבל 12 לעונה זה לא כזה מופרך. אם היברט מקבל כ"כ הרבה, אז לגרנט מגיע גם - והוא הראה שיש לו עוד המון כדורסל רק לפני חודש.

לגבי נאש - אין לי מושג מה חושבים הרפטורס. פנים זה פנים. יופי. לאן הוא יסחוב אותם? אין שם מספיק כשרון ואם כבר פרי אייג'נט. למה לא שחקן צעיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 01, 2012 11:16 pm 
Hall of Famer

כי שחקן צעיר לא יבוא. המיסים בקנדה גבוהים, וזו פאקינג קנדה. תן דוגמא אחת לפרי אייג'נט רציני שבא לחתום בראפס. הסיכוי היחיד שלהם הוא הדראפט, וסטיב נאש הוא לפחות קנדי ויש מסביבו את כל ההייפ של הבן האובד שחוזר הביתה. כמו שכתב מי שכתב, זה שווה להם הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 01, 2012 11:28 pm 
מנהל פורום

נורטון כתב:
ודים כתב:
אני לא מבין. אתם חדשים בעסק הזה של ה-NBA?
זה ממש לא דבר חדש שהמשכורות ב-NBA לא משקפות יכולת נוכחית של שחקן. מדובר שם על שיטת שכר שונה ולפעמים קשה לנו להבין.
אפשר לחשוב על זה כעל שכר "רטרואקטיבי". לברון ג'יימס היה פחות או יותר סופרסטאר כבר מהעונה השנייה שלו בליגה, אבל הוא עדיין המשיך לשחק עבור "גרושים" לפי חוזה של רוקיס. זה היה פייר? כשהוא יהיה כבר מעבר לשיא שלו אז הוא ירוויח סכומים שיראו מוגזמים ליכולת שהוא יספק אבל זה יהיה מן פיצוי עבור אותם שנים בתחילת הקריירה. ככה זה גם אצל רוב הכוכבים.

זה פשוט לא נכון. נותנים חוזים גדולים לשחקנים בני 34 כי חושבים שיש להם עוד ארבע שנים לתת, אבל היפותטית לו היו יודעים שיש רק שנתיים טובות ניו נותנים פחות. זה פשוט סוג של bias אופטימי

אחרי שאתה כותב משפט כמו "זה פשוט לא נכון" ציפיתי שאחרי זה יבוא משהו שאשכרה יראה שמה שכתבתי לא נכון.

אני לא התכוונתי לטעון שכאשר קבוצה מציעה חוזה לשחקן ותיק אז היא עושה את החישובים האלה. ברור שזה לא אמור לעניין אותה.
אני מדבר על מה שקורה בפועל, או לפחות על דרך להסתכל על זה ולכן אני מרגיש שאי-אפשר לטעון שזה סכומים מטורפים ושלא מגיע להם כי עכשיו הם כבר לא ברמה של להרוויח X כסף. אנחנו חושבים בצורה כזו כי זה מה שאנחנו רגילים מליגות הספורט שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 01, 2012 11:39 pm 
Hall of Famer

אבל זה לא פיצוי על כלום. זה ביזנס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 12:19 am 
Sophomore

itai כתב:
ג'ראלד וואלס ממשיך ל-4 שנים בנטס

40 מיליון דולר. בן 30.

לא מאמין בשחקן הזה.

אוברייטד, אוברפייד. מוגבל יחסית. יש לו המון משחקים שבהם הוא דומם לגמרי, יותר מידי משחקים כאלו.
האתלטיות תלך ותפחת במהלך ארבע השנים הקרובות.

אני הולך בראש של "להשקיע את הכסף הגדול בפוינט גארד ובשחקן פנים (אמיתי) איכותיים.
כל מיני פורוורדים וגארדים אפשר גם להשיג רוקיז (קוואי לאונרד) או שחקנים זולים יחסית (טוני אלן) שיתנו תרומה סבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 12:29 am 
Junior

איך אפשר להשיג את לאונרד? הוא על חוזי רוקי בספרס שלא יוותרו עליו בלי תשלום משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 12:45 am 
Freshman

אני די בטוח שהם החתימו את וואלאס כדי להעביר אותו תמורת הווארד. אורלנדו חמים על ג'ראלד וואלאס משום מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 12:56 am 
Junior

רק ששחקן שחותם על חוזה חדש לא יכול להיות כלול בטרייד למשך שלושה חודשים. וג׳ראלד וואלאס לא חותם עכשיו כי מדברים איתו על כך שהוא יעביר את העונות הקרובות באורלנדו.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:03 am 
Freshman

אתה בטוח לגבי החוק הזה?
מה ההבדל בין החתמה כזו וטרייד לסיין אנד טרייד שעושים כל הזמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:08 am 
Hall of Famer

רק אני חושב שהצעת החוזה של טורונטו לנאש היא בדיחה?
אז כן, הוא יכול להיות הפנים של הארגון אבל... מה זה ייתן לכם? אתם לא מנסים לבנות קבוצה מנצחת? נאש יכול להביא את הראפטורס קרוב לפלייאוף או פנימה לסיבוב אחד. בשביל זה לוותר על בנייה מחדש ובחירות גבוהות בדראפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:13 am 
Sophomore

שוויק1 כתב:
איך אפשר להשיג את לאונרד? הוא על חוזי רוקי בספרס שלא יוותרו עליו בלי תשלום משמעותי.

נתתי אותו כדוגמה. לא התכוונתי אליו ספציפית, אלא על רוקיז בעמדה שלו באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:13 am 
Junior

אני בטוח לגבי החוק.
לגבי תת סעיפיו אני לא משוכנע, אבל מניח שיש תת סעיף שמדבר על כך שאפשר לעשות סיין אנד טרייד על החוזה עד x זמן כשלאחריו נכנס התוקף של שלושת החודשים שבהם אסור להעביר חוזה חדש. אולי בכל זאת יש סעיף שאומר ששחקן שחותם חוזה חדש בקבוצה שיש לה עליו זכויות בירד חוק השלושה חודשים לא תקף.

לכן רשמתי בתוספת שוואלאס לא יושב עכשיו עם הנטס ומדבר איתם על 4 שנים שהוא יעביר באורלנדו. מניח שהוא מבקש וגם מקבל הבטחה שאין להם כוונה להחתים אותו כרגע כדי שישמש קלף טרייד בקרוב. זאת צריכה להיות חתיכת ירייה בגב מצד הנטס להחתים אותו לארבע שנים ואז לשלוח אותו להעביר 3.5-4 שנים במקום אחר. לא זוכר שקרה אפילו מקרה אחד כזה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:17 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
סיין אנד טרייד זו עסקה יחודית בין שלושה צדדים (קבוצה, קבוצה, שחקן) ושלושתם צריכים לאשר אותה בו זמנית. זה ממש לא אותה פרוצדורה כמו חתימה וטרייד שבא אחריה, והחוקים שתקפים לגביה שונים מאשר לחתימה רגילה בכמה וכמה סעיפים. למעשה אם מתגלעת בעייה בטרייד (נניח, אחד השחקנים שנשלח חזרה לא עבר בדיקות רפואיות) חוזה השחקן הופך ללא תקף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 1:20 am 
Junior

כן זה ברור. לא ניסחתי טוב מקודם.
מה שלי לא ברור זה מה קורה עם חוק השלושה חודשים הזה על שחקן שיצא מקבוצתו וחותם בה מחדש בפרי אייג׳נסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 7:08 am 
Hall of Famer

זה לא קשור לשאלה באיזו קבוצה השחקן חותם, שחקן שחתם על חוזה חדש בכל קבוצה לא יכול לעבור בטרייד במשך כמה חודשים (נדמה לי שעד ה-15 בדצמבר לשחקנים שהוחתמו באוף-סיזן ו-3 חודשים לשחקן שהוחתם במהלך העונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 7:11 am 
Hall of Famer

יוסטון ואסיק הסכימו על חוזה ל-3 שנים על 25 מיליון, אסיק שחקן חופשי מוגבל אז לבולס תהיה זכות להשוות את ההצעה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 7:49 am 
Freshman

rony כתב:
יוסטון ואסיק הסכימו על חוזה ל-3 שנים על 25 מיליון, אסיק שחקן חופשי מוגבל אז לבולס תהיה זכות להשוות את ההצעה עליו.

הבולס אמנם אמרו שהם ישוו כל הצעה לאשיק (כל עוד היא לא תהיה מופרכת) אבל מצד שני, עפ"י החוזה עם יוסטון אשיק ישתכר 14 מיליון דולר בעונה השלישית. אם הבולס ישוו אז בעוד שנתיים הם יצטרכו לשלם 44 מיליון רק לרוז, נואה ואשיק וזה אם הם עושים Amnesty על בוזר, אם לא אז הארבעה ירוויחו יחד 60 מיליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 8:17 am 
Hall of Famer

IAS כתב:
rony כתב:

הבולס אמנם אמרו שהם ישוו כל הצעה לאשיק (כל עוד היא לא תהיה מופרכת) אבל מצד שני, עפ"י החוזה עם יוסטון אשיק ישתכר 14 מיליון דולר בעונה השלישית. אם הבולס ישוו אז בעוד שנתיים הם יצטרכו לשלם 44 מיליון רק לרוז, נואה ואשיק וזה אם הם עושים Amnesty על בוזר, אם לא אז הארבעה ירוויחו יחד 60 מיליון.

מה שאתה כותב נשמע לי לגמרי לא הגיוני, איפה קראת את זה? לפי מה שאתה כותב, הוא אמור לקבל 5-6 מיליון בכל אחת משתי העונות הראשונות ולקפוץ ל-14 מיליון בשלישית, עד כמה שידוע לי העלייה המקסימלית המותרת משנה לשנה בחוזה עומדת על לא יותר מ-15-20%, כלומר שהחלוקה תצטרך להיות משהו כמו 8-8-9.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 8:22 am 
Senior

מי הדביל שמשלם סכומים כאלה לאשיק???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 8:56 am 
Sophomore

רוני, ב-ESPN רשום אותו הדבר על הצעה אפשרית ללין:

קוד:
The Knicks can offer Lin a four-year deal worth $24.5 million. But an opposing team can offer Lin a poison pill that could go as high as $40 million over four years. Such a contract would pay Lin $5 million in each of the first two years and then go as high as $15 million in each of the last two years.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 9:00 am 
Hall of Famer

המקום האחד שבו לין כנראה שווה יותר לקבוצה מאשר ניו יורק, הוא סן פרנסיסקו. דא עקא, גולדן סטייט משחקים באוקלנד. יכול להיות שהגיע הזמן לעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 9:27 am 
Sophomore

לא ראיתי שזה הוזכר כאן: ג'ייסון קיד יחתום כנראה במקום אשר יבחר דרון וויליאמס, כלומר ברוקלין או דאלאס, שני המקומות עושים שכל מבחינתו ומבחינת הקבוצות, כאשר בברוקלין יהיה לו ערך מוסף מבחינת משיכת קהל מניו ג'רסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 9:46 am 
Hall of Famer

שגיא רפאל כתב:

אלונזו ג'י הוא לא הבעיה של כספי. כספי הוא הבעיה של כספי. ג'י הוא לא לברון שאי אפשר להזיז אותו מהמשבצת שלו, ג'י הוא שחקן בינוני ומטה, בזמן שכספי פשוט גרוע. אם כספי רוצה להתקדם, שיתחיל לעבוד.

אני אוהב את ההצהרות הפופוליסטיות הללו. ואתה יודע ממקור ראשון שכספי לא עובד? שהוא לא משקיע כמו מטורף? לי אישית דווקא נראה שכספי עבד על עצמו ופיתח מאסה שלא הייתה לו. אתה מדבר כאילו כספי הוא כישרון אן.בי.איי שפשוט לא ממצה את הפוטנציאל שלו. ההערכה המוסכמת כשכספי נבחר הייתה שלא ברור אם לאיש יש מקום בליגה, כי הכישרון שלו מאד מאד גבולי ומה שיכול לגרום לו להצליח זה העבודה הקשה והיותו שחקן האסל. ובכן עם סיטואציה מעולה בסאקטאון זה בדיוק מה שקרה. כספי בכל שלושת שנותיו בליגה לא חי על גרם כישרון. הכל האסל. כשאתה רוקי יכולים להתעלם מהגנה לא מספקת ומיכולות התקפה לא מספקות בגלל שאתה מביא משהו טוב ויש ציפיה שתתקדם. אבל כשהעונות עוברות ואתה לא מצליח להשתפר (וכספי לא השחקן הראשון שלא מצליח להשתפר מבחינת כדורסל, זה לא כזה "אופס, גדלתי בשנה ואני שחקן טוב יותר") אז המעמד שלך מדרדר, אתה כבר לא הרוקי הסקסי שרק מתחיל להראות את מה שיש לו.

אני גם ממש לא מסכים לכך שבפורום סלניוז תודעתית נראה שלברון שיחק בפלייאוף האחרון בעמדה מספר 4. בוא ניקח את אינדי והפציעה של בוש כנק' שבה הכול התהפך למיאמי ונראה מה היה לנו. מול אינדי לברון שמר על ווסט בדקות של סמול בול, אבל רוב הזמן הוא שמר על גריינג'ר. מול בוסטון הוא היה רוב הזמן על פירס או על רונדו. מול אוק סיטי במשחק הראשון הוא אכן שמר רוב הזמן על אחד הגבוהים של אוק סיטי ורק חלקו על דוראנט, אבל מהמשחק השני הוא קיבל את דוראנט לדקות רבות, גם כשהת'אנדר לא שיחקו סמול בול. ההיט ערבבו בהגנה בין לברון לבין באטיה.

בהתקפה לברון שיחק את המשחק של לברון. לא פאוור פורוורד, אלא סמול פורוורד עם יכולות של פוסט אפ, בדיוק כפי שבעבר היו את אדריאן דנטלי וג'יימס וורת'י, שניים מהסמולים הטובים בשנות השמונים שחיו בצבע. למי ששם לב, כשבוסטון שמו על לברון את ברנדון באס, אז לברון ברח החוצה וניסה להשתמש במהירות שלו בכדי לעבור את באס.

בקיצר, אפשר לקחת את לברון, שחקן חוץ באופי שלו עם גוף של שחקן חוץ (מאד מאד פיזי, אבל עדיין שחקן חוץ) ולהחליט שהוא יהיה שחקן פנים (למרות שלברון בעצמו סיפר כמה זה מתיש היה לשמור פחות מחצי משחק על דיוויד ווסט, פאוור אמיתי מבחינת פיזיות, אבל יש טובים ממנו ולא מעט) ולשלוח אותו מול שחקנים גבוהים ובעלי מאסה גדולה ממנו. אני קורא לזה אובר חוכם.

אני חושב שהמסקנות פה הם קצרות מועד בצורה מופרכת. מיאמי ואוק סיטי, שתי קבוצות עם קו קדמי התקפי שחי מחוץ לצבע או לא מוכשר הגיעו לגמר? אין שום צורך בסנטר בעתיד. מישהו בכלל זוכר שלפני 2 עונות הלייקרס לקחו אליפות בעזרת קו קדמי עצום מימדים (וכמובן קובי כשחקן המרכזי) ואז היה נראה שאי אפשר להתמודד עם תאומי מגדל שכאלו? מישהו מציין את העובדה שהאליפות של דאלאס הייתה אמנם שייכת בעיקרה לנוביצקי, אבל טייסון צ'נדלר הראה את החשיבות העצומה של סנטר הגנתי, שגם מסוגל להשפיע בהתקפה בזכות ריב' התקפה?

המשחק כל הזמן פלואידי, וההצלחה בעיקר תלויה ברמת כישרון ולא באופנה זו או אחרת. אם נלך לעולם המכללות האהוב עלי, אז ב-2005 היה נדמה שהעתיד זה סטים של 3 גארדים וגבוהים חוטבי עצים ששומרים ומורידים ריב'. בשתי העונות הבאות פלורידה לקחה אליפות עם חמישיה של הכדורסל המסורתי של שנות השבעים והשמונים. רכז שמחפש מסירה, קלע שלא מוריד כדור ורק קולע, סמול פורוורד ורסטילי ושני גבוהים שחיים בצבע. פאסט פורוורד לעונה אחת ולגמר טורניר המכללות הגיעה ממפיס עם משחק הריווח שלה והחדירה הוצאה.

אז העונה נראה שהאתלטיות והורסטיליות הם השולטים בכיפה. אם בעונה הבאה הווארד יגיע ללייקרס שישמרו את גאסול וקובי ויקחו אליפות (השם ישמור) אז שוב ידברו על שלטון הביג מן. מ-90 עד 2002 שיקגו של ג'ורדן לקחו 6 אליפויות ללא שום סנטר התקפי ושיחקו כדורסל שנראה בו שתפקיד הסנטר הדומיננטי אבד עליו הקלח. למי הלכו שאר שש האליפויות באותו פרק זמן שג'ורדן הראה שאין צורך בסנטרים? להאקים, לשאק ולספארס של תאומי המגדל דאנקן ורובינסון.

מכאן נעבור לחוזים הניתנים לביגמנים ובעיקר להיברט. הבעיה היא לא האם הסנטר פאסה או לא, אלא שנותנים לרוי היברט, שחקן שהראה בפלייאוף הזה שבפירוש אין לו את היכולת למשוך קבוצה להתמודדות על תארים כסף מקס'. הבעיה היא לא עם העמדות, אלא עם השחקנים עצמם. ועוד נק', לא ברור לי אם החוזה של היברט יותר מופרך מהחוזה שקיבל ג'רלד וואלאס.

אני חושב שסטיב נאש מעבר להיותו פנים של מועדון, פשוט יתן אופציה להחזיר את ההשקעה הכספית של 12 מיליון בעונה באוהדים שפתאום יתעניינו בראפטורס והדלקה מחדש של עניין סביב הראפטורס בטורונטו. בעיני מעבר לכדורסל זאת החלטה עסקית. בנוסף, נאש יכול להביא למועדון תרבות של מנצח, לעבוד ולתת דוגמא לכשרונות הצעירים של הראפטורס. תחשבו עונה או שתיים של נאש שראינו העונה בפיניקס לצד דרוזן, ברניאני ו-וולנצ'יונס. קודם כל זאת קבוצה לא רעה בכלל, שבעונה טובה מאד של כולם גם יכולה להגיע לפלייאוף. דבר שני זה בסיס צעיר של שחקנים שיכולים לגדול על ברכי אחד המקצוענים הטובים ביותר שהיו באן.בי.איי בשנים האחרונות.

שי, בבקשה על תשתמש בביטוי "עושה שכל" זה כל כך עילג, מגעיל ולא קשור לעברית. מה הבעיה להגיד ששני המקומות מאד הגיוניים מבחינת ג'ייסון קיד ומבחינת הקבוצות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 9:49 am 
Hall of Famer

"עושה שכל" זה עוד ביאליק ליד ה"עושה הגיון" שראיתי פה בשבוע האחרון מאיזה 2 משתמשים שונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 02, 2012 11:08 am 
Junior

לאן קירילינקו הולך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1337 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 54  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 155 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: