עודד וולפסון כתב:
ואשר לויכוח בתחילת הת'רד לגבי הנבחרת הישראלית, 4 השחקנים המובילים, הן מבחינת דקות והן סטטיסטית הם שחקנים מחוץ לאקדמיה, כשגם השחקן השישי בדקות מגיע מחוץ לאקדמיה!
נוק-אאוט די מוחלט נגד הגיוסים של האקדמיה, שכזאת כבר שנה שנייה ברציפות שרוב השחקנים המובילים הם מחוץ לאקדמיה...
מצויין, אני רואה שכבר מילאת את מכסת הדמגוגיה השנתית שלך.
לא היה שום ויכוח. אני כתבתי שפשוט החשבתי גם את בלאט והובר (ואולי גם ארצי) ואתה אמרת שמבחינתך הם לא נחשבים, אז אמרתי סבבה, אתה צודק.
גם מה בדיוק פה הנוק-אאוט, אני באמת מנסה להבין. כאילו מה הפואנטה שלך. ה"גיוסים של האקדמיה" זה הרי גם לא בהכרח אלה שהיו בעדיפות ראשונה וגם כאלה שמראש הוגדר לבוחרים אותם לפי פוטנציאל עתידי.
ומה שכמובן הכי דמגוגי מבחינתך זה שמתוך 4 השחקנים האלה שסיימו כמובילים סטטיסטית יש 3 ש... הם הגיוסים של האקדמיה לשנה הקרובה! אה, והשחקן השישי הזה (ליעד בראון) היה אמור להיות אחד המובילים ובסופו של דבר היה דיי גרוע לאורך הטורניר (נתן רק משחק אחד טוב).
אז מה יש לנו פה בסופו של דבר:
מתוך ילידי 96, השחקנים מחוץ לאקדמיה - חולודוב שהוא המוביל סטט', אבל לא בהרבה, וסך הכל קצת איכזב בטורניר. ליעד בראון (ה"מוביל" ה-6) שתרם קצת יותר מהבאים אחריו ושיחק יותר דק' אבל לא הבריק. אברמוביץ' (הלפני אחרון), כל משחק משחק יורד עוד קצת ברוטציה וניכר כי מלכתחילה קיבל דק' רק כי לא היו עוד גבוהים.
מתוך ילידי 96, השחקנים מהאקדמיה - ערן טיסונה שיחק הכי הרבה (מתוך שחקני האקדמיה), אבל בגלל הרוטציה המוזרה של ג'ינו זה לא אומר הרבה כי זה סה"כ 23 למשחק כשדווקא אביחי בן-דוד עם 16 דק' למשחק מוביל מבחינת נק' למשחק. אחריהם יש את סורקין ולמטה למטה יש את פז, זיו-אב ודוד בן-ישי שבאו מלכתחילה כרול-פליירים.
ילידי 97 - שלושתם סיימו במקומות 2-4 מבחינת ממוצע דק' ונק' למשחק. שניים מהם בטוח הולכים לאקדמיה ולשלישי יש כרגע בעיה עם המועדון.
האם שחקני האקדמיה הובילו את הנבחרות הזו? בוודאי שלא. האם יש פה "נוק-אאוט" לטובת שחקנים שכביכול האקדמיה לא גייסה (לא רצה או לא יכלה)? גם ברור שלא.
אם כבר הנוק-אאוט הוא לטובת שחקנים שעולים לכיתה י' שהאקדמיה פשוט גייסה רק השנה.