סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 29, 2024 7:16 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 10:22 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
עמוס לב כתב:
רק לציין שבעונת 91-92 הדיעה הרווחת הייתה שבארקלי עשה מעין שביתה איטלקית כדי שהבעלים הזוועתיים הרולד כץ ייתן לו ללכת (מה יש לבעלים זוועתיים עם יהדות בדיוק?). רק לוינס קארטר דופקים את הקריירה בגלל הדברים הללו. ב-88 באמת הייתה לפילי קבוצה מחורבנת.

אני לא חושב שאף אחת מהקבוצות שהיו לבארקלי התקרבו במסריחותן לקבוצות האחרונות שהיו לגארנט במיני, בטח שלא לאחרונה שבה ריקי דיוויס, מארק בלאונט, רנדי פוי (בעונת הרוקי שלו) ומייק ג'יימס היו השחקנים הבכירים לידו. מעבר לזה, לקבוצות של גארנט היה הרבה יותר קשה להגיע לפלייאוף עם 15 קבוצות בקונפרנס לעומת ה-11 שהיו במזרח ב-88.

קודם כל, תעיף מבט על הקבוצה שהיתה לבארקלי ב-91/2: http://www.basketball-reference.com/teams/PHI/1992.html
לגבי 15 קבוצות בקונפרנס מול 11, כאשר הליגה היתה 22-3 קבוצות היה יותר כישרון פר קבוצה כך שכשמשחקים לצדך בקבוצה שחקני ליגה ישראלים כמו רון אנדרסון, מייק אנסלי, ת'רון מייז ובריאן אוליבר, קשה להגיע לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 11:39 am 
Hall of Famer

אני די בטוח שרון אנדרסון מעולם לא שיחק בליגה הישראלית, ועזב את מכבי לפני שהספיק להעביר בה דקה אחת.

אבל יכול להיות שאני מתבלבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 11:45 am 
Junior

היה לדעתי במכבי נתניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 11:57 am 
Hall of Famer

אנדרסון היה שחקן NBA לא רע בכלל, העניין שהוא הגיע לישראל בתור קשיש (אלקטרה רצו להביא אותו בגיל 38 בערך, לנתניה הוא הגיע בגיל 40) כך שהזכרונות ממנו פה הם לא טובים. לקרוא לו "שחקן ליגה ישראלית" זה עיוות חזק של המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 12:39 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
rony כתב:
עמוס לב כתב:
רק לציין שבעונת 91-92 הדיעה הרווחת הייתה שבארקלי עשה מעין שביתה איטלקית כדי שהבעלים הזוועתיים הרולד כץ ייתן לו ללכת (מה יש לבעלים זוועתיים עם יהדות בדיוק?). רק לוינס קארטר דופקים את הקריירה בגלל הדברים הללו. ב-88 באמת הייתה לפילי קבוצה מחורבנת.

אני לא חושב שאף אחת מהקבוצות שהיו לבארקלי התקרבו במסריחותן לקבוצות האחרונות שהיו לגארנט במיני, בטח שלא לאחרונה שבה ריקי דיוויס, מארק בלאונט, רנדי פוי (בעונת הרוקי שלו) ומייק ג'יימס היו השחקנים הבכירים לידו. מעבר לזה, לקבוצות של גארנט היה הרבה יותר קשה להגיע לפלייאוף עם 15 קבוצות בקונפרנס לעומת ה-11 שהיו במזרח ב-88.

קודם כל, תעיף מבט על הקבוצה שהיתה לבארקלי ב-91/2: http://www.basketball-reference.com/teams/PHI/1992.html
לגבי 15 קבוצות בקונפרנס מול 11, כאשר הליגה היתה 22-3 קבוצות היה יותר כישרון פר קבוצה כך שכשמשחקים לצדך בקבוצה שחקני ליגה ישראלים כמו רון אנדרסון, מייק אנסלי, ת'רון מייז ובריאן אוליבר, קשה להגיע לפלייאוף.

תאמין לי שבדקתי טוב מה היה הסגל של בארקלי באותה עונה, הוא עדיין טוב יותר, ולדעתי לא במעט, מהסגלים שהיו ליד גארנט בעונות שבהן הוא לא הגיע לפלייאוף, ארמון גיליאם והרסי הוקינס שחקנים בהחלט טובים כצוות מסייע ליד בארקלי, הרבה יותר טובים מכל מיני ריקי דיוויסים ו-וולי שצ'רביאקים (ובטח ובטח שיותר טובים מכל מיני מארק בלאונטים) שהסתובבו ליד גארנט במיני. נכון שכשהיו 11 קבוצות בקונפרנס אז הקבוצות היו יותר עמוסות בכשרון באופן כללי, אבל גם פילי של אותן שנים הייתה מוכשרת משמעותית יותר מאשר מינסוטה של השנים האחרונות של גארנט, ובכל זאת, פחות 4 יריבות על המקום בפלייאוף זה משמעותי, אם היום אתה צריך להיות בחצי העליון של הקונפרנס שלך כדי להגיע לפלייאוף, אז הספיק לך רק לא להיות בשליש התחתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 2:54 pm 
Hall of Famer

סליחה אבל וולי שצ׳רביאק שלפני הפציעות היה שחקן מצוין לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 3:34 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
סליחה אבל וולי שצ׳רביאק שלפני הפציעות היה שחקן מצוין לגמרי

זה אולי נכון, רק שזה לא ממש רלוונטי לקבוצות של גארנט שלא הגיעו לפלייאוף, ב-2005 הוא היה בדיוק בעונה שאחרי הפציעה ולא היה יותר מבינוני, ב-2006 הוא התחיל מצויין אבל עבר לבוסטון באמצע העונה וב-2007, מן הסתם, הוא כבר היה בבוסטון. מעבר לזה, גם לפני הפציעה הוא הספיק לתת לא יותר מעונה וחצי בריאות ומצוינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 5:24 pm 
Junior

תסלחו לי אבל לשניהם היו סגלים לא רעים בכלל.
פילי לא הייתה עמוקה אבל הייתה לה חמישייה לא רעה בכלל.
וארמן גיליאם הוא אלוהים! אחד השחקנים האהובים עלי אבר! 8)

הת'רד הזה הוא על מגריידי ולו היה סגל מחורבן באורלנדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 9:06 pm 
Hall of Famer

מוק, אתה מודע לכך שבשבע שנותיו של ריצ'מונד הוא הגיע לפלייאוף בדיוק פעם אחת בדיוק. סאקטאון של ריצ'מונד מעולם לא הגיעה ל-40 ניצחונות בעונה, 39 היה השיא, פעמיים. ממוצע הניצחונות של הקינגס בשנים הללו היה משהו כמו 32 ניצחונות והם נחשבו לאחד המועדונים הכי גרועים בליגה. להשוות אותו למקגריידי זה עוול עצום מאד לטי-מאק. לא אותו קליבר בכלל. אם כבר מישהו שהייתי משווה אותו לריצ'מונד מבחינת סטטוס באן.בי.איי זה עוד יוצא גולדן סטייט אחר, מונטה אליס. סקורר ללא הישגים.

פילי ב-92 לא הייתה קבוצה כל כך רעה וכמו שרשמתי, באותו זמן דיברו על עונת שביתה איטלקית של בארקלי. ב-88 לעומת זאת הייתה קבוצה מחורבנת. בארקלי היה שם והיה מדהים. מו צ'יקס כרגיל היה מצויין ואיכותי. חוץ מהם כמעט כלום. אנדרו טוני היה צריך להיות הכוח מהקו האחורי, אבל זאת הייתה העונה האחרונה של אחד השחקנים שהפציעות הרגו להם קריירה מפוארת והוא לא היה רלוונטי. מייק ג'מינסקי הגיע באמצע העונה והיה הצלע השלישית. הסקורר מספר 2 בקבוצה היה קליף רובינסון (אחר, לא אנקל קליפי), שהיה שחקן ספסל מאד נחמד ולא יותר.

רון אנדרסון היה שחקן חביב מאד ברמת אן.בי.איי. סקורר מצויין מהספסל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 02, 2013 10:04 pm 
Hall of Famer

מי שתמיד חשבתי כתאומו של ריצ'מונד מבחינת הישגים (וגם תקופה) הוא גלן רייס, שאמנם מאוחר יותר זכה באליפות עם הלייקרס כשחקן תורם אך לא מרכזי, אבל עדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 1:08 am 
Junior

עמוס לב כתב:
מוק, אתה מודע לכך שבשבע שנותיו של ריצ'מונד הוא הגיע לפלייאוף בדיוק פעם אחת בדיוק. סאקטאון של ריצ'מונד מעולם לא הגיעה ל-40 ניצחונות בעונה, 39 היה השיא, פעמיים. ממוצע הניצחונות של הקינגס בשנים הללו היה משהו כמו 32 ניצחונות והם נחשבו לאחד המועדונים הכי גרועים בליגה. להשוות אותו למקגריידי זה עוול עצום מאד לטי-מאק. לא אותו קליבר בכלל. אם כבר מישהו שהייתי משווה אותו לריצ'מונד מבחינת סטטוס באן.בי.איי זה עוד יוצא גולדן סטייט אחר, מונטה אליס. סקורר ללא הישגים.

מיץ' ריצ'מונד הוא בהחלט שחקן להשוות למגריידי. קודם כל הוא לטעמי החל את הדור של הסקנדים גדולי הגוף. הוא שלט ביריבים שלו בכוח ובמאסה שלא היו להרבה סקנדים בליגה. וזה הגיע עם יד קטלנית.
ההשוואה של מיץ' מגיעה מכיוון שהוא ומגריידי הם שני השחקנים שהובילו קבוצות מסריחות באמת לפלייאוף על הכתפיים שלהם. ללא שני אלו, הקינגס ואורלנדו בהתאמה היו יכולות להיות בקלות הקבוצות הגרועות בליגה. בטח סקרמנטו של מיץ'. באמת שלמסכן הזה לא היה עם מי לשחק והוא למעשה השחקן הראשון בהיסטוריה שהוביל את הקבוצה המסכנה הזו לפלייאוף. זה לא משהו שאפשר להתייחס אליו כלאחר יד.
חייבים לבחון הישגים של שחקן ביחס לסיטואצייה ואני חושב שביחס לסיטואצייה שלו, לקחת את הקינגס העלובים שלו לפלייאוף זה שקול לגמר NBA בקבוצה גדולה.
ריצ'מונד בעיניי היה שחקן אדיר אבל חסר מזל. הוא לא היה בסיטואציה שיכולה הייתה באמת למדוד את גדולתו.

בכל מקרה, בספר שלי הוא אחד הסקנדים הגדולים של דורו ואני לא בטוח עד כמה הוא ידורג רחוק מאחורי מגריידי (שוב, אני לא מדרג שחקנים מלפני האייטיז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:46 am 
Hall of Famer

מוק, אתה שוב מתעלם שריצ'מונד לא לקח את הקבוצות שלו לפלייאוף. הוא לקח את סאקטאון פעם אחת לפלייאוף מהמקום השמיני עם מאזן שלילי. ברוב השנים גם סאקטאון וגם וושינגטון (שתי הקבוצות בהן הוא היה הכוכב הראשי, בניגוד לראן טי.אמ.סי) היו מהקבוצות הגרועות בליגה, למרות ריצ'מונד. בעונות האחרונות שלו בסאקטאון הסגל לא היה כל כך גרוע. שיחקו לצידו בעמדות הפורוורד בריאן גרנט וולט "דה וויזארד" וויליאמס. גם קורליס וויליאמסון בתקופה שהוא היה עוד יעיל היה שם.

גם להגדיר את ריצ'מונד כסקונד גארד גדול גוף זה לא נכון. הוא היה 1.95. נכון שהוא היה מאד מאד פיזי. אם אתה רוצה אז אני מוכן להגיד שריצ'מונד החל שושלת שהניבה בהמשך את אייזיאה ריידר ובונזי וולס. לא יודע כמה זה מחמיא. המשחק שלו היה שונה לחלוטין מזה של טי-מאק. מקגריידי היה לחלוטין שחקן של פנים לסל, שעשה את הנק' שלו בזכות יכולת חדירה, קליעה ואתלטיות. ריצ'מונד היה סקונד גארד שעבד הרבה מאד עם הגב לסל ועשה את הנק' בזכות פיזיות אדירה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:52 am 
Hall of Famer

Mook כתב:
קודם כל הוא לטעמי החל את הדור של הסקנדים גדולי הגוף

סתם לידע כללי -

מי באו אחריו בדור הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 12:52 am 
Junior

מי שעמוס אמר.

לא התכוונתי שהוא החל את הדור של מגריידי ווינס- אלו כבר שחקני דור ההיבריד. גדול גוף זה לא אומר גבוה... זה אומר גדול גוף. למה לאיש היה גוף קטן...?

אני מדבר על הביפיים- בונזי, ריידר, פירס. לא זוכר לפני מיץ' ריצ'מונד סקנד עם כזו מאסה.

עמוס, לא מתעלם, זה מה שהיה לאיש בקריירה ועם זה הוא עבד. ריצ'מונד בעיניי הוא שחקן על שלא קיבל הזדמנות אמיתית.
הוא אמנם לקח את סקרמנטו פעם אחת לפלייאוף מהמקום השמיני אבל זו הייתה הפעם הראשונה שלה ובתולה לא שוכחת.
זה היה ההישג הראשון בהיסטוריה של המועדון הכושל בליגה. זה שקול לכך שביג אל ייקח השנה את הבובקעס לפלייאוף. למישהו באמת יהיה אכפת מאיזה מקום ובאיזה מאזן?
עזוב את הקבוצה שאיתה הוא סיים את הקדנציה בסקרמנטו, הבלאגן שם חגג ושום דבר לא התחבר. בטח שלא וולט וויליאמס שלא רצה להיות שם בכלל.
מעניין שאתה לא מציין את השמות ה"גדולים" ששיחקו עם הרוק בעונת הפלייאוף...

בא נעשה את זה פשוט, כמה סקנדים בניינטיז היית כבר מדרג לפניו? יש חולק על כך שהוא היה שחקן גדול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 6:44 am 
Hall of Famer

ברצינות? בספרי הוא מתחת להורנאסק, סטארקס ויוסטון וגם אדי ג׳ונס וספריוול מעליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 8:07 am 
Junior

אם כך, העמוד הרלוונטי בספרך לא היה שווה את הענף שנכרת בשבילו.
לשים את הורנסק או סטרקס מעל ריצ׳מונד מגוחך לחלוטין לטעמי, לא שאני מסכים עם השמות האחרים.
רמות אחרות לגמרי של יכולות וכישרון.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 8:17 am 
Hall of Famer

כשאמרתי ספרי, התכוונתי למדד נורטון. כולם מעליו שם למרות שסביר להניח שהייתי לוקח אותו גם לפני הורנאסק וסטארקס אבל אחר האחרים שהוזכרו (בשיאם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 8:45 am 
Junior

אה, אוקיי.
אם אני זוכר נכון את הצורה בה בנוי מדד נורטון, יחד עם מה שהצהרת כרגע,
נדמה לי שזו הצרה הגדולה ביותר שלו, שהוא לא יכול להעריך נכונה שחקן קבוצתי במידה מסויימת (במובן של אחד שלא לוקח 40-50 אחוז יוסג׳ רייט) ששיחק בקבוצות מסריחות, בעוד הוא מעריך יתר על המידה אחד כמו הורנסק ששיחק בקבוצות מוצלחות יחסית , אך עם כל הכבוד לו היה, איך נאמר, בינוני משהו.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 8:52 am 
Hall of Famer

אני מסכים. המדד עושה עבודה טובה יותר בלהשוות בין סופרסטארים (או לפחות אולסטארים מאד קונסיסטנטיים), מאשר בלהשוות בין שחקנים בדרג אחד או שניים נמוך יותר (פישר למשל כ#12 בין הפוינטים ובוואן כ #6 בין הסמול פורוורדים. וגם לי ברור שלא זה נכון ולא זה נכון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 1:23 pm 
Junior

נורטון כתב:
ברצינות? בספרי הוא מתחת להורנאסק, סטארקס ויוסטון וגם אדי ג׳ונס וספריוול מעליו

מזל שאתה לא הGM של אף קבוצה בליגה... להעדיף את הורנאסק וסטארקס על פני ריצ'מונד זו פשוט בדיחה עצובה.

יוסטון הוא אחד השחקנים הכי אוברייטד שהיו בליגה אז זה לא מפתיע אותי. אני לא הייתי לוקח את הסיסי הזה לאף קבוצה. בטח לא לפני סטאד כמו מיץ'.

אדי ג'ונס? שחקן כ"כ מוכשר וכ"כ לוזר...

את ספרי אני עוד יכול לקבל בגלל המכלול שהוא מביא איתו כשחקן מאוד מגוון. הוא היחידי שאולי הייתי שוקל למקם מעליו וגם אז הוא לא היה מעליו...

נורטון, את האמת, עד כמה אתה זוכר את מיץ' ריצ'מונד? אני לא חושב שאתה זוכר על איזו רמת כשרון ויכלת ביצוע מדובר בכלל. אחרת אני בספק אם אילו השמות שהיית זורק לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 3:04 pm 
Hall of Famer

מיץ' ריצ'מונד באמת היה מדרגה אחת מינ' מעל השמות שנורטון זרק, למעט ספרי. אני דווקא חיבבתי את אלן יוסטון ולא חושב שהוא סיסי. הוא התעלה מספיק במשחקים חשובים, כולל כמובן הסל ההוא מול ההיט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 4:35 pm 
Hall of Famer

אני זוכר אותו היטב, אבל רק משנת 94 בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]