סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' דצמבר 28, 2024 4:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 105 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 2:37 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Mako Regever כתב:

אבל טום ציי'מברס שיחק שתי עונות ביוטה, בראשונה קלע 11 נק' ובשנייה 6.2 (ואחריהן פחות או יותר סיים את הקריירה שלו). אחלה צלע שנייה.

(כי ראובן לא אמר כלום עדיין).

אני חושב שעמוס התכוון לצ'יימברס בתור צלע שנייה לקיי ג'יי בפיניקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 2:51 pm 
Sophomore

אתה כנראה צודק, אבל צ'יימברס בפינקס היה אדיר (כולל שנתיים של מעל 25 נק', 7 רב' ו 2 אס למשחק, וגם השנים שאחרי לא היו רעות).
גם היו לו שם את אדי ג'ונסון, גיליאן ודן מרלי..
(אבל בשלב זה אני אפסיק לדבר על דברים שאני לא מבין בהם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 4:10 pm 
Hall of Famer

צ'יימברס בפיניקס היה מצויין, גם רשמתי את זה, אבל הוא לא היה קארל מאלון. וכן היה לו שם גם את אדי ג'ונסון, ארמון גיליאם ודן מארלי בצעירותו, שחקנים לא ממש שונים מת'רל ביילי או דרל גריפית'. צ'ארלס, מאלון היה הרבה יותר מקלע חביב. הוא היה מבין הקלעים המובילים בשנות השמונים. פעמיים אולסטאר בוושינגטון החלשה. ת'רל ביילי היה הסמול פורוורד ביוטה והוא היה יותר מאשר נורמלי ומארק איטון היה סנטר התקפי רע, אבל סנטר הגנתי מהטובים בליגה. יוטה הייתה הרבה יותר מאשר רק סטוקטון ומאלון. זה ממש לא היה מקגריידי ויאו ביוסטון לדוגמא וערימה של כלום.

נורטון, אתה צודק, ואן הורן, קיטלס ומרטין זה לא סגל מפואר, אבל בהשוואה לדוגמא לארון מקי, ג'ורג' לינץ', אריק סנואו, טיירון היל, ומוטומבו/ראטליף שעזרו לאייברסון להגיע לגמר המזרח, זה סגל אולסטארים נוצץ. היריבה של פילי בגמר המזרח שהלך ל-7 משחקים הייתה מילווקי ונכון שריי אלן, ביג דוג וסם קאסל זה נשמע נוצץ, אבל צריך לזכור שאותה שלישיה פחות או יותר בכל השנים ביחד לרוב נאבקה על כניסה לפלייאוף ולמעט אותה עונה בכלל לא עברה סיבוב ראשון אם הגיעה לפלייאוף. היריבה של הנטס בגמר המזרח 2002 הייתה בוסטון של פירס ו-ווקר וחבורה של ערימת הזבל. קבוצה שעם סגלים דומים לא עשתה דבר לפני ואחרי. ב-2003 הם התמודדו מול דטרויט, שאמנם הציגה את צ'ונסי, ריפ ובן וואלאס, אבל גם את קליפורד רובינסון בן ה-324 ואת מייקל קארי בחמישיה.

בקיצר, הסגל של הנטס לא מפיל מהרגליים אף אחד, אבל מצד שני הסגלים של היריבות היו במקרה הטוב קרובים, במקרה הרע הרבה פחות טובים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 4:22 pm 
Hall of Famer

כן, נו. המזרח של אז באמת לא היה משהו. אם כי בדטרויט שכחת את פרינס ובעיקר את שיד. זאת היתה קבוצה לא רעה בכלל בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 4:38 pm 
Hall of Famer

הוא לא שכח. ב2003 שיד עוד לא היה בפיסטונס ופרינס היה רוקי ששיחק 10 דקות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 4:39 pm 
Hall of Famer

אה, נכון. התבלבלתי עם 2004.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 5:33 pm 
Sophomore

http://sports.walla.co.il/?w=/175/2675698

פייטון: "היה קשה לשמור על סטוקטון מאשר על ג'ורדן"

QED

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 6:04 pm 
Junior

זה בגלל שעל סטוקטון הוא עוד היה יכול לשמור. על ג'ורדן לעומת זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 6:29 pm 
Junior

זה כאילו ציטוט? למה זה בגרשיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 8:27 pm 
Hall of Famer

כי זה ציטוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 8:29 pm 
Hall of Famer

לזכותו של פייטון, הגמר היותר חלש של מייקל, בסטנדרטים שלו כמובן, אכן היה מול סיאטל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 8:56 pm 
Hall of Famer

אז מה, טי-מאק וסטוקטון היו השחקנים הכי טובים בהיסטוריה? (חוץ מקובי כמובן, לא רוצה לפתוח ויכוח חס ושלום)

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 8:58 pm 
Junior

זה הציטוט.
"מול ג'ורדן זה היה קל יותר. הייתי גורם לו להתעצבן עליי ומבלבל אותו. הוא ידע שהוא מאוד מוכשר ושהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. אבל סטוקטון היה מאתגר יותר, כי הוא לא היה עונה לי בטראש טוק" וגם את זה הייתי בערבון מוגבל, אין סיבה לסמוך על התרגום מאנגלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 9:06 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, עשיריית הרכזים שלי?
1. מג'יק - אחרי ג'ורדן ובצוותא עם בירד, השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה
2. אוסקר רוברטסון - לא ראיתי, אבל אני אאמין לסיפורים.
3. אייזיאה תומאס - ידע לשלב בין יכולות הסקורינג לניהול הקבוצה בצורה המושלמת.
4. ג'ון סטוקטון - לא סובל את האיש, אבל הוא מלך האס' של כל הזמנים
5. סטיב נאש - 2 MVP לא הולך ברגל. בשיאו הוא היה עדיף על סטוקטון.
6. בוב קוזי - הרכז הראשון האמיתי כנראה ששיחק את המשחק.
7. וולט פרייזר - לא מכיר, אבל אני אלך בכל זאת איתו. אם מישהו שראה אותו יסביר לי שאני מקשקש, אני אאמין לו.
8. ג'ייסון קיד - כאן הייתה לי את ההתלבטות הגדולה ביותר, אבל אורך הקריירה והמספרים סה"כ מקפיצים אותו.
9. גארי פייטון - הבעיה של פייטון שהוא לא תמיד היה בשליטה וזה גרם לקבוצות שלו להיות חשודות להפתעות (דנבר מוסרת ד"ש)
10. קווין ג'ונסון - בשיאו הוא היה יותר גבוה, אבל בעיני הוא קצת חיפש יותר את הקליעה מהמסירה.

ראויים לאזכור - טייני ארצ'יבולד, לני ווילקינס (ברשימת 50 הגדולים בהיסטוריה), טימי הארדוואיי, דניס ג'ונסון, מארק פרייס, כריס פול

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 9:36 pm 
Junior

יפה. אהבתי את המיקום של סטוקטון ונאש, והכי מעניין איפה ערימת הפוינט סקוררים של היום יהיו ברשימה הזו עוד 10 שנה. רוז ו-ווסטברוק, אירווינג, קארי, פארקר (שכבר צריך לקבל מקום של כבוד באזכורים), וגם פול ויליאמס ורונדו הרכזים האמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 9:40 pm 
Senior

אומנם פול רק בראויים לאיזכור, אבל מישהו שניצח שתי סדרות פלייאוף בקריירה שלו אמור להיות במיקום כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 9:41 pm 
Sophomore

בקיצור, אחרי שירקתי דם בשביל להוכיח לך שסטוקטון הוא לא אובר-רייטד, כל הוויכוח פה הוא אם הוא מקום שני או רביעי? שמע, אני מוכן לקבל את שלך בענווה מלאה (במיוחד מכיוון שלא באמת ראיתי תומס בגדולתו, מעבר לשידורים חוזרים ואת רוברטסון לא ראיתי מעולם).

וFLASH, אני לא יודע אם יש צורך אמיתי להגיד את זה - אבל אני מקווה שברור לך שצחקתי? (כלומר, הציטוט הוא אמיתי - אבל אני לא באמת חושב שגארי פייטון הוא הפיסה החסרה בשביל להוכיח את התיאורה שלי).

בקשר לפול - בדרך כלל יש יתרון לנוסטלגיה, במקרה הזה יש יתרון להווה - את פול אתה רואה בעיניים והוא מרגיש לך כמו משהו מיוחד. מישהו כמו לני ווילקינס כזה שעמוס ציין, יכול להיות שהיה אדיר פי כמה מפול - אבל לך תדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 9:47 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
דרך אגב, עשיריית הרכזים שלי?
1. מג'יק - אחרי ג'ורדן ובצוותא עם בירד, השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה
2. אוסקר רוברטסון - לא ראיתי, אבל אני אאמין לסיפורים.
3. אייזיאה תומאס - ידע לשלב בין יכולות הסקורינג לניהול הקבוצה בצורה המושלמת.
4. ג'ון סטוקטון - לא סובל את האיש, אבל הוא מלך האס' של כל הזמנים
5. סטיב נאש - 2 MVP לא הולך ברגל. בשיאו הוא היה עדיף על סטוקטון.
6. בוב קוזי - הרכז הראשון האמיתי כנראה ששיחק את המשחק.
7. וולט פרייזר - לא מכיר, אבל אני אלך בכל זאת איתו. אם מישהו שראה אותו יסביר לי שאני מקשקש, אני אאמין לו.
8. ג'ייסון קיד - כאן הייתה לי את ההתלבטות הגדולה ביותר, אבל אורך הקריירה והמספרים סה"כ מקפיצים אותו.
9. גארי פייטון - הבעיה של פייטון שהוא לא תמיד היה בשליטה וזה גרם לקבוצות שלו להיות חשודות להפתעות (דנבר מוסרת ד"ש)
10. קווין ג'ונסון - בשיאו הוא היה יותר גבוה, אבל בעיני הוא קצת חיפש יותר את הקליעה מהמסירה.

ראויים לאזכור - טייני ארצ'יבולד, לני ווילקינס (ברשימת 50 הגדולים בהיסטוריה), טימי הארדוואיי, דניס ג'ונסון, מארק פרייס, כריס פול

אז בירד לא אוברייטד?

אני כאמור, רק יודע לדבר על אנשים שראיתי. מג'יק ואייזיאה איכשהו נכנסים בקושי לכאן. ולכן:
1. מג'יק
2. אייזיאה
3. קיד
4. סטוקטון
5. נאש
6. פייטון
8. קיי.ג'יי

מפה והאלה, זה שחקנים שעדיין משחקים את המשחק: פארקר, פול ורונדו בעיקר. מי מהם יסיים מעל מי? שנים יגידו כמובן. וכמובן יש גם מצב שמי מהם (אני מקווה שרונדו בעתיד) יסיים גם בחמישייה או יותר מכך הראשונה.
ישלימו את העשירייה, אם אני מכניס רק שחקנים שכבר סיימו או כמעט סיימו את הקריירה, פני במקום התשיעי, ובילאפס בעשירי. אבל לדעתי שלושת השחקנים שהזכרתי בפסקה הקודמת, כבר עקפו את שני אלה, גם היסטורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:02 pm 
Freshman

למה ג'רי ווסט לא נחשב רכז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:19 pm 
Junior

בעקבות כמה משחקים שנתקלתי בהם.
ראובן כתב:
לגבי קארים, לפי התיאור שלו הוא התגלמות המקרה (שבדיוני פיפן רובינסון למשל הועלה במפורש) של מישהו שקשה לו להצליח לבד. לא יודע מה היתה ההיררכיה במילווקי אבל מן הסתם רוברטסטון היה שחקן לא פחות חשוב, ובלייקרס כמובן היה מג'יק. לא קצת מוזר שבכל שנות האמצע לקארים לא היה שום תואר?

אפשר לראות שהבאקס בנויים על שניהם במשחקים הבאים, וגם הזדמנות לראות את רוברטסון.
הראשון הוא הדקות האחרונות המדהימות של משחק 6 בגמר 74, באקס-סלטיקס. מאוד מומלץ!
http://www.youtube.com/watch?v=rOjkFKIwLYQ
השני הוא משחק האליפות של מילווקי בגמר 71, אליפות ראשונה לרובטרסון וקארים, איזה צמד אדיר.
http://www.youtube.com/watch?v=OTs918TZ-qo

רוברטסון כמובן מכונה. סוג של ג'ייסון קיד סופר משופר, יותר אתלטי וחזק, הרבה יותר סקורר, יותר מהיר מחשבה.
אין חסרונות. יש אצלו כל מה שאפשר לרצות מגארד ויותר, וזה עוד ביג או הזקן.
אבל קארים עם ה2.18 של כשרון טהור וזריזות? זה כוח שלא נופל משאקיל בשיאו, להרבה יותר זמן.
באמת הבאקס נראית כמו אחת הקבוצות המגניבות, עם צמד מאוד מאוד מגניב (לא יודע למה הם הזכירו לי את שאקובי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:30 pm 
Senior

ההשוואה הרלוונטית לקארים זה נראה לי האקים בכלל. מבחינת שילוב פיזיות ואתלטיות שאק היה תפלץ. קארים היה ארוך מאוד אבל היה בנוי יותר על finess.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 03, 2013 11:42 pm 
Sophomore

פלאש, אתה מביא את המשחק הזה ולא אומר אף מילה על הונדו? הבחור היה חתיכת מכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 12:15 am 
Junior

ג'באר מזכיר לי את שאק בכך שכל פעם שהכדור הלך אליו לפוסט המגן נראה חסר אונים לחלוטין בסוף המהלך, יותר מדי גודל וטאץ' בצבע. קאוונס ואנסלד נראים לי חסרי אונים לחלוטין בשני צידי המגרש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 12:40 am 
Junior

עמוס, לא מוזר לך לדרג שחקנים שמעולם לא ראית מעל כאלו שכן?
אני פשוט מוותר מראש, זה לא רציני בעיניי. אין לי כלים לשפוט אותם בכלל.
לגבי אוסקר רוברטסון, הוא האניגמה הכי גדולה. מאז שאני ילד קראתי דיווחים עליו כעל רכז, סקנד וסמול. אז באמת לך תדע...
מה שכן, קטעי הוידאו שלו ושל קוני הוקינס הם מהמלהיבים שאפשר לראות.
לא יודע מה הביג או היה, אבל יש לו את המספרים הכי מדהימים שאיזשהו שחקן יכול להעמיד. קטונתי מלדרג אותו.

העשירייה שלי:
1. מג'יק
2. ג'ייסון קיד
3. ג'ון סטוקטון
4. אייזאה תומאס
5. סטיב נאש
6. גארי פייטון
7. קווין ג'ונסון
8. טימי הארדוויי
9. צ'ונסי בילאפס
10. רוד סטריקלנד- גאון כדורסל עם יותר מדי ברגים רופפים. יכול היה להופיע בצמרת הרשימה- מבחינת כשרון נטו לא נפל מאף אחד מהגדולים.

HM:
דניס ג'ונסון ז"ל- הרכז הכי פחות מוכשר כאן אבל מנהיג אמיתי, רכז אחראי, קשוח וקבלן אליפויות.
מרק פרייס- רכז נפלא שהיה תקוע בפאקינג קליבלנד
פאט ליבר- אחחח כמה אהבתי
סליפי פלויד- בשיאו היה אחד הרכזים הטובים שראיתי
בארון דיוויס- שילוב של עצמה, ביצים וווינריות
מוקי בליילוק- שומר אדיר, מנהיג. שחקן שבסיטואציה אחרת יכול היה להיזכר כגדול הרבה יותר.
מו צ'יקס- שחקן שקול ושקט שיכול היה לקלוע הרבה יותר בקבוצה אחרת.
כריס פול- בוודאות ייכנס לרשימה (על מה אני עובד? ללא שריטת סטריקלנד שלי, הוא כבר שם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 04, 2013 12:46 am 
Hall of Famer

קודם כל אני מתנצל ומבוייש. שכחתי אזכור כבוד לשחקן שלמען האמת היה הפליטה הכי קשה מהעשיריה הראשונה. השחקן שצ'ארלס בארקלי מחשיב כרכז הכי גדול בכל הזמנים, הרכז שהיה הפרוטוטייפ האמיתי לאיך רכז של סוף שנות השבעים עד אמצע שנות השמונים היה צריך להיראות - מו צ'יקס (את החמישיה משלימים למי שרוצה לדעת - אנדרו טוני, מוזס מאלון, וקווין מקהייל. אני כבר לא זוכר אם הוא הכליל את עצמו או את הדוקטור. מאד אובייקטיבי כמובן).

עוד שווה אזכור הוא פול ווסטפול, הרכז של פיניקס שהיה נפלא בשנות השבעים.

מוק, רק אתה יכול להכניס לעשרת הגדולים שחקן שבכל מקום שהוא הלך הקבוצה לא מיצתה את הפוטנציאל שלה (ובמקרים רבים הייתה גרועה) רק כי הוא היה באמת מוכשר. גם סליפי פלויד ברשימה הזאת מצחיק, כי כמו שהשם שלו מרמז, בשיאו הוא היה נפלא, אבל בין שיא לשיא הייתה לא מעט מנוחה. קצת מוזר לי לדרג שחקנים שלא ראיתי, אבל אני כן שופט אותם יחסית למה שהם עשו בתקופתם ולפי מה שקראתי עליהם. דרך אגב, עם מדברים על שחקנים שראיתי, אז מרק ג'קסון בוודאי שווה אזכור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 105 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה