סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 10:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 47  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 03, 2016 8:49 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני אניח את זה כאן וראי יפרש: :twisted:

http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... -fiba.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 03, 2016 8:53 pm 
Junior

כלומה ומאומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 12:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בקיצור כלום ושום דבר בנושאים שעליהם מדובר. ההודעות לעיתונות (גם של פיב"א) היו מפוייסות, אז בינתיים לא היה פיצוץ, אבל אפס תוצאות. והפיצוץ בוא יבוא, תיכף אתייחס לזה.
לעומת זאת, ועל זה אף אחד לא מדבר - היורוליג הכניס לפיב"א עז חדשה, נקרא לזה "עז ה-G14". שימו לב לדרישה בסעיפים הכאילו קטנים שבסוף - סכמת ביטוח אחידה לשחקנים שהולכים לנבחרות, ופיצוי למועדונים על שחקנים שהולכים לנבחרות לטורנירים של פיב"א. וויי וויי וויי. זה כאילו מתחבא שם בסוף אבל זה חתיכת סעיף, המון כסף מעורב בזה.
ולמה קראתי לזה "עז ה-G14"? כי כשארגון ה-G14 איים לפרוש מאופ"א ולהקים ליגה משל עצמו - אלה בדיוק היו הדרישות המרכזיות שלו. בהתחלה פיפ"א ואופ"א סירבו אפילו לדון בנושאים האלה. ובסוף הם התקפלו כמו גדולים.
זו רק הדגמה לכמה גדולה העז הזו.

בקיצור, זו אחת הסיבות למה הפיצוץ בוא יבוא.

הסיבה השנייה היא שההשעיות של המועדונים והנבחרות הלאומיות עדיין באוויר. בקרוב מאד פיב"א תסכם את תוצאות ה"דיונים" שלהם עם האיגודים, ויודיעו אילו השעיות הם משאירים על כנן.
והפיצוץ שלא בא היום - יגיע אז.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 3:16 pm 
Hall of Famer

רג'יאנה האיטלקית ביטלה את השתתפותה ביורוקאפ :

http://www.sportando.com/en/cups/eurocup/198643/vicepresident-of-reggio-emilia-paterlini-eurocup-is-prestigious-but-we-withdrew-from-it.html

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 4:06 pm 
Hall of Famer

נראה כמו סדק ראשון בחומה של יולב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 4:40 pm 
Hall of Famer

אם עקבתם אחרי הת'רד הזה, אתם יודעים שאין פה מי יודע מה חדשות. רג'יאנה זו רג'ו אמיליה, אחת משלוש הקבוצות (יחד עם טרנטו וססארי) שחתמו עם היורוקאפ, וכבר ידוע מלפני כשבועיים או משהו כזה שהן כנראה נבהלו מהאיומים נגדן ויעזבו לפיב"א נגד רצונן.
אולי יש פה מיני חדשות בגלל שלמרות שהיה צפוי שהן יפרשו הן כן השתתפו בפגישת היורוליג ביום שישי, אבל זה לא איזו הפתעה מרעישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 6:00 pm 
Hall of Famer

אז מההודעות לעיתונות חשבתי שהפיצוץ אולי נדחה, אבל מסתבר שפיצוץ היה גם היה.
ג'ורדי ברתומאו דיבר היום ואמר דברים מאד נחרצים. הנה הנקודות החשובות שאמר:
- "הנושא ייגמר קרוב לוודאי בבתי משפט. לא רצינו את המאבק הזה, אבל אחרי שישבנו איתם הבנו שכנראה אין דרך להתחמק ממנו."
- "פיב"א דו פרצופית, כששאלתי בפגישה אתמול את מזכ"ל פיב"א (פטריק באומן) אם הם הולכים לנקוט בסנקציות מול קבוצות היורוקאם הוא היתמם ואמר שהוא לא יודע כלום על זה, זה בין פיב"א-אירופה והאיגודים המקומיים."
- "פיב"א פנתה ל-8 קבוצות בכירות והציעה להן שיריון וכסף, והן דחו אותה. אחר כך פנו לעניין הספורטיבי כביכול ופנו למועדוני הדרג השני, וגם הם דחו אותה."
- "הם מדברים על ספורטיביות ובאותה נשימה משעים נבחרות שהשיגו את מקומותיהן בצורה ספורטיבית כי יש להם ריב איתנו."
- "כל הרעיון של חלונות למשחקי נבחרות במהלך העונה הוא שגוי. אין פה את המצב של פיפ"א והכדורגל, כי יש NBA והוא השליט האמיתי של הכדורסל. חלונות במהלך העונה אומר שספרד תשחק בלי פאו גאסול או ריקי רוביו, צרפת בלי 10 שחקני NBA, סרביה בלי 14 שחקנים."
לטענתו היורוליג במתכונתו החדשה צפוי להכניס בין 800 מיליון למיליארד יורו ב-10 שנות ההסכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 04, 2016 8:49 pm 
Hall of Famer

פיב"א מפרסמת ש-66 קבוצות מ-19 מדינות, כולל ישראל, נרשמו בהרשמה מוקדמת לצ'מפיונס ליג שלה.
איטליה מן הסתם בפנים, גם צרפת שנדחתה על ידי היורוליג, שתי הסלוניקאיות ואולי עוד מישהו מיוון, גם טורקיה כצפוי. יש נציגות מכמה מדינות כדורסל מכובדות יחסית כמו צ'כיה, קרואטיה, סלובניה, בלגיה או פולין. השאר ליגות מהדרג השלישי והרביעי.
אין קבוצות מספרד, רוסיה, ליטא, סרביה, ומסקרן במיוחד - אין בינתיים קבוצה גרמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 12:40 am 
Hall of Famer

דיווח מפתיע למדי בספורטנדו.
לפי הדיווח, פיב"א הציגה הצעת פשרה ליורוליג שנראית מרחיקת לכת למדי, בעיקר לאור קבלתם - המפתיעה אותי ביותר, יש לומר - את תנאי הביטוח והפיצוי של הנבחרות למועדונים שמשחררים אליהן שחקנים. לא דבר טריוויאלי בכלל.
אבל לגבי הפיצוי - לא כל כך בטוח... כי פיב"א דורשת מהיורוליג להשתתף במימון המפעלים שלה, כלומר - הוא רוצה שכסף יצא מכיס אחד שלה אבל ייכנס לכיס השני.

בכל אופן, עדיין נשארו שלוש עיזים גדולים ביותר: - האחד הוא שפיב"א דורשת את ביטולו של היורוקאפ והפיכת הצ'מפיונס ליג לתחרות המשנה של היבשת, כולל מקום ביורוליג לאלופת הצ'מפיונס (המקום שהיה שמור לאלופת היורוקאפ). השני הוא שפיב"א מתעקשת על לוח השנה שקבעה שכולל הפסקות באמצע העונה למשחקי נבחרות - דבר שהיורוליג מתנגד לו באופן קטגורי. והשלישי כפי שכבר ציינתי - פיב"א מבקשת מהיורוליג להשתתף במימון הצ'מפיונס ליג והיורופקאפ, שהיא קוראת לו "תשלום סולידריות"... משהו שאני לא רואה את היורוליג מקבל.

הנה תמצית הצעת פיב"א:
- היורוקאפ יבוטל. פיב"א תקיים את הצ'מפיונס ליג כתחרות הדרג השני באירופה, ואת היורופקאפ כדרג השלישי.
- פיב"א תכיר ביורוליג הקיים ובמודל העסקי שלו כולל ההסכם עם IMG, וכולל גם את 11 רשיונות A שלו ואת ארבע הקבוצות הנוספות מהליגות הבכירות. המקום השמור היום לאלופת היורוקאפ יהיה שמור לאלופת הצ'מפיונס ליג. היורוליג יורשה להתרחב בעתיד עד 24 קבוצות, כאשר המקומות השמורים לקבוצות הצ'מפיונס יעלו הדרגתית בהתאם גם הם (עד 4 קבוצות כשהיורוליג יגיע עד 24)
- פיב"א שינתה כבר את תקנותיה, על מנת לקבל את תנאי ביטוח השחקנים המשוחררים לנבחרות כולל הנבחרות הלא-אירופיות.
- פיב"א שינתה כבר את תקנותיה גם בנושא השני שהיורוליג דרשה, ובהתאם לתקנה החדשה תאפשר פיצוי למועדונים שמשחררים שחקנים לנבחרות.
- היורוליג ישלם "תשלום סולידריות" (לשון הודעת פיב"א) לפיתוח הצ'מפיונס והיורופקאפ. הסכומים ייקבעו במו"מ.
- לוח השנה שקבעה פיב:א יישמר, כולל התחשבות מירבית בלוחות הזמנים של הליגות המקומיות ועם ההפסקות בעונה למשחקי נבחרות, והקבוצות ישחררו שחקנים לנבחרות במהלך ההפסקות הייעודיות בעונה בהתאם לתקנות פיב"א. פיב"א תהייה מוכנה לדון בשינויים קלים בלבד בחלונות הבעייתיים של נובמבר ופברואר, עד קיצוץ של שבוע בכל אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 9:02 am 
Hall of Famer

נראה כמו הרע בכל העולמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 9:14 am 
Hall of Famer

במחשבה שנייה, זו ממש לא הצעה מרחיקת לכת כל עוד היא כוללת את אותו סעיף מאפיוזי של "תשלום סולידריות". הוא מרוקן את כל ההצעה הזו מתוכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 11:17 am 
Sophomore

אוי אלוהים. השיריונים האלה עוד יהרסו את הכדורסל האירופאי. כאילו זה מה שהיה חסר לו, סטגנציה וחוסר תחרותיות ואמביציה.
אכן הרע מכל העולמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 12:08 pm 
Sophomore

הגרוע ביותר הוא המחסור בסולידריות מצד המועדונים שהוריד את ערך הספורטיביות למקום אחרון.
למועדון כמו לימוז' אין שום בושה לבוא ולעקוף חצי מהליגה שלה ולבקש שיריון ביורוקאפ.
ועל ה11 המועדונים הנישאים מעל כולם כבר נכתב מספיק, אבל ההתעקשות הזו לעשות את הכל כדי להגן על יוקרם ועל הכסף אל מול חס וחלילה תקלה ספורטיבית זה דוחה במיוחד ככה בלי למצמץ על חשבון הליגות המקומיות והספורט.

מקווה מאוד שקובאן תיתן את שירת הברבור שלה לזכיה בפיינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 2:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
למה נכתב מספיק? גם אם כל יום מישהו כאן בפורום ידאג להזכיר שהנבלות בצהוב שריינו את עצמם ל10 שנים בלי שום קשר להישגים שלהם ובלי שום אפשרות לקבוצה נוספת להתחרות איתם זה לא יהיה מספיק.

אפשר יהיה להגיד שנכתב מספיק כשהשיריונים יבוטלו או כש11 הקבוצות הרלוונטיות יסולקו מהליגות שלהן ויעברו לשחק בינן ובין עצמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 2:37 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
למה נכתב מספיק? גם אם כל יום מישהו כאן בפורום ידאג להזכיר שהנבלות בצהוב שריינו את עצמם ל10 שנים בלי שום קשר להישגים שלהם ובלי שום אפשרות לקבוצה נוספת להתחרות איתם זה לא יהיה מספיק.

אפשר יהיה להגיד שנכתב מספיק כשהשיריונים יבוטלו או כש11 הקבוצות הרלוונטיות יסולקו מהליגות שלהן ויעברו לשחק בינן ובין עצמן.

ג'ורג' ברנרד שו, מכיר?
באמת הזכרת לי שגם אחרי ששאלתי אותך בפעם השנייה, לא ענית לי אם לדעתך רק את 11 המשוריינות הללו יש להעיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 06, 2016 10:23 pm 
Sophomore

http://www.eurobasket.com/Basketball-Ch ... ons-League

טורקיה בוחרת בפיבא?
לא יודע עד כמה זה אמין , אבל נראה שלמעט קבוצות היורוליג, כל שאר הטורקיות בחרו צד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 07, 2016 12:22 am 
Hall of Famer

זה מן הסתם נכון. וגם צפוי למדי. ההפתעה הגדולה היא שזה לא קרה מוקדם יותר... זו הליגה שהייתה אמורה להיות עם פיב"א מהיום הראשון של המלחמה הזו. ליגה ללא מנהלת שנשלטת ישירות על ידי האיגוד, ראש פיב"א אירופה שהוא טורקי - טורגאי דמירל ששם את כל יוקרתו על הטורניר הזה, הארון ארדניי (ראש האיגוד הטורקי, כלומר זה ששולט בליגה) שאמר מוקדם יותר שבעונה הקרובה לא יהיה יורוליג בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2016 11:56 am 
Hall of Famer

לפי אתר החדשות הסרבי Novosti - שנחשב די אמין בכל הקשור לכדורסל ביוגוסלביה-לשעבר - הכרטיסים לטורניר ההזדמנות האחרונה בסרביה יצאו למכירה, ומשלחת של פיב"א תבקר בבלגרד בשבוע הבא לבחון את ההיערכות לטורניר.
וזאת, אני מזכיר, כאשר פרטיזן מתעקשת ללכת ליורוקאפ אם תוזמן אליו, וכאשר הקבוצות הסרביות (והאחרות) שחברות בליגה האדריאטית אישרו לפני מספר ימים שהן תמשכנה לקיים אותה, למרות הסרת ההכרה של פיב"א ודרישתה לפרק את הליגה.
בקיצור, נראה שאחרי כל הדיבורים היפים על האחדות וההליכה ביחד, פיב"א-אירופה קיבלה בוקס בפרצוף מפיב"א העולמית בכל הנוגע לסנקציות על האולימפיאדה. יכול להיות גם שפיב"א העולמית בעצמה קיבלה בוקס בפרצוף מהוועד האולימפי הבינ"ל ומהוועדה המארגנת של ריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2016 12:23 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לפי אתר החדשות הסרבי Novosti - שנחשב די אמין בכל הקשור לכדורסל ביוגוסלביה-לשעבר - הכרטיסים לטורניר ההזדמנות האחרונה בסרביה יצאו למכירה, ומשלחת של פיב"א תבקר בבלגרד בשבוע הבא לבחון את ההיערכות לטורניר.
וזאת, אני מזכיר, כאשר פרטיזן מתעקשת ללכת ליורוקאפ אם תוזמן אליו, וכאשר הקבוצות הסרביות (והאחרות) שחברות בליגה האדריאטית אישרו לפני מספר ימים שהן תמשכנה לקיים אותה, למרות הסרת ההכרה של פיב"א ודרישתה לפרק את הליגה.
בקיצור, נראה שאחרי כל הדיבורים היפים על האחדות וההליכה ביחד, פיב"א-אירופה קיבלה בוקס בפרצוף מפיב"א העולמית בכל הנוגע לסנקציות על האולימפיאדה. יכול להיות גם שפיב"א העולמית בעצמה קיבלה בוקס בפרצוף מהוועד האולימפי הבינ"ל ומהוועדה המארגנת של ריו.

לפיבא העולמית יש וטו על אליפות אירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 13, 2016 12:40 pm 
Hall of Famer

הידיעה הזו לא מדברת על אליפות אירופה.
אבל אם שאלת בלי קשר, אז לפיבא העולמית יש אינטרס גדול באליפות אירופה כי היא מהווה גם מוקדמות למפעלים העולמיים. האם זה אומר שיש להם וטו? או שהם מתכוונים להשתמש בו אם יש להם? לא בטוח.
אם הם עומדים מאחורי פיבא אירופה כמו שאמרו, אז יורובאסקט 17 עדיין בסכנה. הוא אמנם מוקדמות לגביע העולם 19, אבל שם אין וועד אולימפי שילחץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 9:16 am 
Sophomore

ראי, מי זו מועצת הספורט של ספרד ? ומה היכולת שלה לכפות על המינהלת הספרדית לא לקיים את ההסכם עם היורוליג ?

http://www.sportando.com/en/europe/spai ... eague.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 10:08 am 
Hall of Famer

פעם ראשונה שאני שומע על הגוף הזה. מקריאה מהירה עולה שמדובר בגוף הספורט העליון של הממשלה הספרדית.
האם יש לו סמכות לבטל את ההסכם? מאחר ששמעתי עליו פעם ראשונה, לא יודע מה סמכויותיו של הגוף הזה. התחושה שלי שכמדינה שחברה באיחוד האירופי, אין לגוף ממשלתי בה סמכות כזו. זה לא אומר שהוא לא מנסה. אבל באמת, זו רק תחושה שלא מבוססת על ידע.
בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי פעם, היורוליג משתהה בפעולותיו וההשתהות הזו עוד תעלה לו ביוקר. אם ג'ורדי לא רוצה לראות את היורוקאפ מתמוטט תחת הלחץ, ובשנה הבאה גם את היורוליג אולי, הוא יצטרך לפעול מהר במישור המשפטי. בינתיים עושה רושם שבמחוייבות הכי בסיסית שהיורוליג נטל על עצמו והצהיר עליה - לתת הגנה לקבוצות והליגות שהולכות איתו - הוא לא עומד.

היום או מחר גם יש ישיבת המשך בפיב"א לגבי המשך סקירת הפעולות של האיגודים והחלטות מעודכנות על הסנקציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 10:58 am 
Hall of Famer

ה-ACB מוציאה הודעה רשמית, בתרגום חופשי (אולי מתפקשש פה ושם בגלל גוגל):
"ה-ACB מביעה צער על ההחלטה המיותרת של מועצת הספורט העליונה. ב-ACB קיימת כל השנים מדיניות של חופש בחירה לקבוצות בכל הנוגע למפעלים בינלאומיים. ללא קשר להחלטת מועצת הספורט, המציאות היא שפיב"א עד היום לא הצליחה להסביר את הסנקציות שנקטה נגד מספר איגודים לאומיים או לענות על שאלות מפתח שה-ACB ניסתה לברר. ה-ACB עומדת על כך, כפי שהראתה מההתחלה, שהסנקציות הן שרירותיות וחסרות כל הצדקה או ביסוס משפטי. הדיעה הזו אינה נחלתה של ה-ACB בלבד. <כאן הם מזכירים את השאילתא של וועדת הספורט של הפרלמנט האירופי שדיברתי עליה יותר מוקדם בת'רד הזה>. ה-ACB סבורה שלצעדים כאלה אין עוד מקום במאה ה-21."

מה זה אומר? הרבה מילים נחרצות. עכשיו השאלה היא מה יתורגם למעשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 11:24 am 
מנהל פורום

הודעה די חזקה של ACB היא גם רומזת חזק על הכיוון המשפטי
יכול להיות שג'ורדי מתקמצן על הוצאות משפטיות, מאמבק משפטי באיחוד האירופי זה עסק לא זול
הוא יכניס את היד לכיס כשזה יגיע ליורוליג, כנראה
לא יכול לדבר במקומו, אבל כל עוד הוא שולט ביורוליג, היורוקאפ הוא כמעט מובן מאליו, כלומר כל מנהל של קבוצת ספורט מקצוענית ירצה שלקבוצה שלו יהיה צ'אנס להיות בטופ והדרך לשם עוברת ביורוליג, להיות ביורוקאפ אם אתה לא ביורוליג זה מתבקש, כי לכל מי שחי את הכדורסל האירופי יומיים שלושה יודע שפיפא לא יקים מפעל ראוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 14, 2016 12:59 pm 
Hall of Famer

אני מסכים איתך ברמה העקרונית, ברור שכשניתנת לקבוצות הבחירה החופשית ראינו שרוב הקבוצות מעדיפות ללכת ליורוקאפ. אבל כרגע נראה שמנסים, ובחלק מהמקרים מצליחים, להכריח את הקבוצות ללכת לפיב"א נגד רצונן. ג'ורדי נתן מחוייבות בסיסית לקבוצות להגן עליהן גם אם זה אומר להיאבק משפטית (ונראה שאין מנוס מזה), אם לא יעמוד במחוייבות שלו ויעשה את זה הקבוצות לא יישארו איתו.
זאת גם הסיבה שאני חושב שה-ACB לא תעשה שום דבר לבד. אם ג'ורדי לא יגבה אותה וילך איתה הוא יאבד אותה. אני חושב, בהתבסס על התקדימים שהביא בו בוזי ועוד כמה שמצאתי בעצמי (למשל תביעה של אופנוענים יוונים נגד איגוד הספורט המוטורי היווני בנושא כזה בדיוק) שליורוליג יש סיכוי מצוין להביס את פיב"א במשפט אירופי. אבל בשביל זה צריך לפעול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 47  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], אבימאל, נורטון, עופר האדום ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: