סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 2:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ולנסיה בירושלים
הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 11:23 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ראיתי את המשחק לצערי, אבל לטעמי מדובר בחוק מאוד מאוד נדיר שהוא עומד למבחן המציאות.
כמה פעמים יש כזה מצב שקבוצה רוצה להחליף שחקן שהיא כרגע הכניסה? הרי זה קורה רק בסוף משחקים, רק במשחקים צמודים (כי אחרת כנראה שהמאמן לא יעשה מאמץ לנצח את המהלך), ומעבר לזה רק בסיטואציות מאוד מאוד מיוחדות שהמאמן מאיזושהיא סיבה מתחרט על החילוף או מגיב למהלך חדש שנוצר על המגרש. מהזיכרון שלי של מאות משחקים אני לא זוכר אפילו פעם אחת סיטואציה כזו, בטח שלא אכיפה שלה ע"י השופטים, ובטח שלא כזאת שגרמה כאוס מקומי לקבוצה.
זה חוק מאוד שולי ומאוד הגיוני שלא מודעים אליו, וגם אם הוא יושב איפשהו באחורי התודעה, זה סביר בהחלט שגם מאמן מנוסה בלהט המשחק ותכנון המהלך לא "שלף" אותו באותו הרגע.

יש מספיק ביקורת אחרת שאפשר להטיח, זאת ככל הנראה באמת טעות בתום לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 11:30 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
אז לא בעשרים הפרש ב11 הפרש
כל כך נורא
אני עם אורי
יש הרבה סיבות לאופטימיות ממה שראינו בשני המשחקים האחרונים
רציני לגמרי
אין לי כוח להגיב לכל אחד בנפרד אבל קראתי הכל ואני לא שותף לרוח אפוקלפטית ששורה פה ביחס לעתיד העונה של הפועל עם הסגל הנוכחי
שינויים לעשות רק אם יש הזדמנות מיוחדת. שחקן טוב במיוחד שמתפנה או משהו כזה. לא מעבר

יש סיבות שתרגיש מעודד, עם כל הדאחקות.
קודם כל, ירושלים שומרים נהדר בקו האחורי, כשהם רוצים. הגארדים שלהם מאוד נמרצים, ונראה שיכולים לשמור לוחצת לאורך חלקים גדולים של המשחק, מה שראינו כבר פעמים רבות שמוביל ללחץ של היריבה וטעויות בלתי מחויבות רבות. כך נוצר הקאמבק מול ולנסיה, כך נשמר משחק צמוד מול מכבי.
הבעיה היא אחרת, הפועל ירושלים תלויה ביום ההתקפי שבראדלי ודייסון תופסים. במשחק מול ולנסיה ראינו יום התקפי נהדר של אליהו, פיטרסון, אפילו סטודמייר היה לא רע בכלל. בראדלי ודייסון נתנו יום פושר, ושום דבר מזה לא עזר.
לקבוצה בהחלט יש פוטנציאל לתת ימים גדולים ולנצח קבוצות גדולות, כמו גם לקחת תארים. אבל אני לא הייתי ממהר להמר עליהם כמעט באף משחק. היא בנויה על כרעי תרנגולת, ומספיק שהגארדים באים בלי חשק או סתם תופסים יום זוועתי, כדי להפסיד לקבוצות כמו אשדוד, למשל.
עונה שעברה לדעתי הייתה סיבה הרבה יותר גדולה לאופטימיות, גם ברצף ההפסדים אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 12:14 pm 
מנהל פורום

מי זה בראדלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 12:21 pm 
Sophomore

אייברי בראדלי. הוא גם משחק בקבוצה שאתה אוהד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 12:33 pm 
מנהל פורום

הוא חזר להפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 1:11 pm 
Junior

הוא אף פעם לא באמת עזב :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 2:01 pm 
מנהל פורום

ערן כתב:
uriel17 כתב:
אז לא בעשרים הפרש ב11 הפרש
כל כך נורא
אני עם אורי
יש הרבה סיבות לאופטימיות ממה שראינו בשני המשחקים האחרונים
רציני לגמרי
אין לי כוח להגיב לכל אחד בנפרד אבל קראתי הכל ואני לא שותף לרוח אפוקלפטית ששורה פה ביחס לעתיד העונה של הפועל עם הסגל הנוכחי
שינויים לעשות רק אם יש הזדמנות מיוחדת. שחקן טוב במיוחד שמתפנה או משהו כזה. לא מעבר

יש סיבות שתרגיש מעודד, עם כל הדאחקות.
קודם כל, ירושלים שומרים נהדר בקו האחורי, כשהם רוצים. הגארדים שלהם מאוד נמרצים, ונראה שיכולים לשמור לוחצת לאורך חלקים גדולים של המשחק, מה שראינו כבר פעמים רבות שמוביל ללחץ של היריבה וטעויות בלתי מחויבות רבות. כך נוצר הקאמבק מול ולנסיה, כך נשמר משחק צמוד מול מכבי.
הבעיה היא אחרת, הפועל ירושלים תלויה ביום ההתקפי שבראדלי ודייסון תופסים. במשחק מול ולנסיה ראינו יום התקפי נהדר של אליהו, פיטרסון, אפילו סטודמייר היה לא רע בכלל. בראדלי ודייסון נתנו יום פושר, ושום דבר מזה לא עזר.
לקבוצה בהחלט יש פוטנציאל לתת ימים גדולים ולנצח קבוצות גדולות, כמו גם לקחת תארים. אבל אני לא הייתי ממהר להמר עליהם כמעט באף משחק. היא בנויה על כרעי תרנגולת, ומספיק שהגארדים באים בלי חשק או סתם תופסים יום זוועתי, כדי להפסיד לקבוצות כמו אשדוד, למשל.
עונה שעברה לדעתי הייתה סיבה הרבה יותר גדולה לאופטימיות, גם ברצף ההפסדים אז.

אחרי שתיקנו את עניין בראדלי וג'רלס
אני אומר אתה צודק
אבל ולנסיה זו קבוצה של ~20 מיליון יורו
מכבי 30 מיליון דולר
אנחנו 11 מיליון דולר
אין מגשרים על זה? איך מצליחים להתמודד איתם?
אין ברירה צריך לקחת סיכונים, להיות עירניים לגבי הסיכונים (למשל לא לקרוע את ג'רלס במשחקי ליגה קלים) לאזן את הסיכון עם מאמן טוב וכו
זה פחות או יותר מה שעשינו

מול שתי הקבוצות: אנחנו 1:1 בנתיים. מול ולנסיה יותר טובים ביחס הסלים ומול מכבי הפסד בבית שלהם צמוד ובמגרש ניטרלי על מיני תואר לקחנו אותם.
כנרא שהסיכון חושב לא רע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 2:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Shiver כתב:
לא ראיתי את המשחק לצערי, אבל לטעמי מדובר בחוק מאוד מאוד נדיר שהוא עומד למבחן המציאות.
כמה פעמים יש כזה מצב שקבוצה רוצה להחליף שחקן שהיא כרגע הכניסה? הרי זה קורה רק בסוף משחקים, רק במשחקים צמודים (כי אחרת כנראה שהמאמן לא יעשה מאמץ לנצח את המהלך), ומעבר לזה רק בסיטואציות מאוד מאוד מיוחדות שהמאמן מאיזושהיא סיבה מתחרט על החילוף או מגיב למהלך חדש שנוצר על המגרש. מהזיכרון שלי של מאות משחקים אני לא זוכר אפילו פעם אחת סיטואציה כזו, בטח שלא אכיפה שלה ע"י השופטים, ובטח שלא כזאת שגרמה כאוס מקומי לקבוצה.
זה חוק מאוד שולי ומאוד הגיוני שלא מודעים אליו, וגם אם הוא יושב איפשהו באחורי התודעה, זה סביר בהחלט שגם מאמן מנוסה בלהט המשחק ותכנון המהלך לא "שלף" אותו באותו הרגע.

זה באמת לא קורה הרבה, אבל לא נדיר ברמות שאתה מתאר. ראיתי את זה קורה כבר כמה וכמה פעמים. למשל - שחקן שאמור לקלוע עונשין ונפצע, המאמן מכניס שחקן אחר במקומו (אבל שחקן בתפקיד אחר, נגיד גארד במקום גבוה) שהוא קלעי עונשין טוב כדי לקלוע את העונשין. אחרי העונשין המאמן רוצה להוציא אותו חזרה ולהכניס מחליף אחר, יותר מתאים לתפקיד של השחקן שיצא. אופס, הוא לא יכול. זו למשל סיטואציה שראיתי כמה פעמים.
עוד סיטואציה שראיתי זה למשל חילוף התקפה הגנה, הקבוצה השניה מכניסה כדור אבל הכדור לא מגיע לאף אחד, יוצא החוצה. עכשיו המאמן שקיבל בחזרה את הכדור רוצה להוציא חזרה את המגינים ולהכניס בחזרה את המתקיפים הטובים - והוא לא יכול.
ותמיד כשהיה מצב כזה, אלא אם כן גם אני פספסתי משהו, השופטים לא פספסו. כשזה קרה, אם המאמן לא שם לב בעצמו וניסה לבצע את החילוף הלא חוקי, השופטים בהחלט אכפו את זה.

בקיצור, לא שכיח אבל בהחלט קורה - וממאמנים מנוסים שכבר עברו לא מעט בכדורסל אני מצפה לדעת את זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 2:39 pm 
Hall of Famer

אוריאל, מאיפה הנתון על התקציב של ולנסיה? נשמע לי הרבה יותר מדי, על פניו אני בספק אם ולנסיה של 2016/17 זו קבוצה של 20 מיליון יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 3:30 pm 
Sophomore

אין מצב שהתקציב שלהם 20 מליון יורו.אולי בכיוון של 10-12

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 3:59 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:

זה באמת לא קורה הרבה, אבל לא נדיר ברמות שאתה מתאר. ראיתי את זה קורה כבר כמה וכמה פעמים. למשל - שחקן שאמור לקלוע עונשין ונפצע, המאמן מכניס שחקן אחר במקומו (אבל שחקן בתפקיד אחר, נגיד גארד במקום גבוה) שהוא קלעי עונשין טוב כדי לקלוע את העונשין. אחרי העונשין המאמן רוצה להוציא אותו חזרה ולהכניס מחליף אחר, יותר מתאים לתפקיד של השחקן שיצא. אופס, הוא לא יכול. זו למשל סיטואציה שראיתי כמה פעמים.
עוד סיטואציה שראיתי זה למשל חילוף התקפה הגנה, הקבוצה השניה מכניסה כדור אבל הכדור לא מגיע לאף אחד, יוצא החוצה. עכשיו המאמן שקיבל בחזרה את הכדור רוצה להוציא חזרה את המגינים ולהכניס בחזרה את המתקיפים הטובים - והוא לא יכול.
ותמיד כשהיה מצב כזה, אלא אם כן גם אני פספסתי משהו, השופטים לא פספסו. כשזה קרה, אם המאמן לא שם לב בעצמו וניסה לבצע את החילוף הלא חוקי, השופטים בהחלט אכפו את זה.

בקיצור, לא שכיח אבל בהחלט קורה - וממאמנים מנוסים שכבר עברו לא מעט בכדורסל אני מצפה לדעת את זה.

אם נקביל לעולם שאתה מכיר - גם מתכנת מנוסה יכול לעשות טעות סינטקס טיפשית (או לא טיפשית). ההבדל הוא שבעוד שהמתכנת שעשה טעות יכול לקמפל מחדש ולתקן לשביעות רצונות של הקומפיילר, אצל מאמן הכדורסל זה יכול להוביל להפסד במשחק. עדיין 2 הטעויות הן קטנות, מטופשות, שאולי נגרמו מחוסר תשומת לב ואין טעם לקטול אנשים על כזה דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 4:16 pm 
Junior

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:

אם נקביל לעולם שאתה מכיר - גם מתכנת מנוסה יכול לעשות טעות סינטקס טיפשית (או לא טיפשית). ההבדל הוא שבעוד שהמתכנת שעשה טעות יכול לקמפל מחדש ולתקן לשביעות רצונות של הקומפיילר, אצל מאמן הכדורסל זה יכול להוביל להפסד במשחק. עדיין 2 הטעויות הן קטנות, מטופשות, שאולי נגרמו מחוסר תשומת לב ואין טעם לקטול אנשים על כזה דבר.

אבל בדיוק בגלל זה מאמן הוא כמו טייס קרב ולא כמו מתכנת :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 7:29 pm 
מנהל פורום

jack the ripper כתב:
אין מצב שהתקציב שלהם 20 מליון יורו.אולי בכיוון של 10-12

לוקח את השחקנים הבכירים שלהם ושם אותם מול אלה של הפועל ברובם בכירים יותר ויקרים יותר מאלה של הפועל ופחות מאלה של מכבי, אז בהערכה גסה הם משהו באמצע
דובלייביץ' אחד ה 4 הטובים באירופה והיה מחוזר מאוד בקיץ, ולנסיה שמרה עליו
גם דיוט שנחשב אחד הרכזים הצעירים באירופה והרבה קבוצות חיכו להבשלה (מאוחרת יש לציין) גם את וויווס חשקו קבוצות צמרת בספרד
אין סרט שלולנסיה באותו סדר גודל של הפועל
אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 7:36 pm 
Hall of Famer

בשנה שעברה, לפי עיתונאי ספרדי שמסקר את ה-ACB, התקציב שלהם היה פחות מ-11 מיליון יורו. נראה לך הם קפצו פי 2 השנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 7:46 pm 
מנהל פורום

לא נראה לי פי 2, עליה קלה לכל היותר, קרבצ'וב, דיוט ותומס הם שחקנים יקרים יותר מאלה שעזבו דובלייביץ' בטח לא עולה אותו דבר כמו בעונה שעברה
אבל זה לא יכול להיות מוכפל
מצד שני זה בטח לא אותו תקציב כמו של הפועל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 8:12 pm 
Sophomore

בדקתי את העניין עם עתונאי ספרדי.טוען שהשנה התקציב 13 מיליון יורו בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 8:17 pm 
מנהל פורום

כן, נראה שהגזמתי עם ה20 מיליון
המספר הזה מסתדר עם ההערכה שלי שהם יקרים יותר מהפועל וזולים יותר ממכבי אם כי יותר בסקלה שלנו מאשר של מכבי
אבל התיקון הזה של ההערכה שלי לא משמיט את הקרקע מההסבר שנתתי לערן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 24, 2016 8:27 pm 
Sophomore

תקציב זה חשוב, אבל יותר חשוב מה אתה עושה עם התקציב הזה, ואם אתה מתנהל נכון. לא חסרות קבוצות עבר, גם של ירושלים אגב, שלקחו תקציבי עתק וזרקו אותם לפח. הפרשים משמעותיים שבאים לידי ביטוי באיכות הסגל הכולל, הם הפרשים של 50% ומעלה לדעתי (הערכה גסה ושרירותית). בהפרשים של 10-30% לפה או לשם, לדעתי עדיין הגורם המכריע הוא הניהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2016 1:16 am 
מנהל פורום

אוריאל 11 מיליון דולר תקציב של ירושלים זאת הערכה שלך או מבוסס על מידע שההנהלה הוציאה לתקשורת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2016 3:37 am 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
להיפרד עוד היום יפה מקינזי ומג'ונס , ולמצוא עוד סנטר עם נוכחות וקצת גב לסל וריבאונד.

ומה בדיוק אתה מציע לעשות בליגה הישראלית ? לרשום את תומפסון והסנטר החדש ולמלא לחלוטין את מכסת הזרים ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2016 12:16 pm 
מנהל פורום

blue כתב:
אוריאל 11 מיליון דולר תקציב של ירושלים זאת הערכה שלך או מבוסס על מידע שההנהלה הוציאה לתקשורת?

היו אזכורים בכתבות שדיברו פעם 10 מיליון דולר ופעם על 10 מיליון יורו
אני די מפקפק במספרים שכתבת מיוחצנות מציינות, אצל הגדולות יש נטייה לנפח אצל הקטנות ההפך.
ל11 מיליון הגעתי לפי גובה החוזים המוערכים של השחקנים + הנחה ששכר השחקנים הוא כ 65% מהתקציב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 25, 2016 12:27 pm 
מנהל פורום

ערן כתב:
תקציב זה חשוב, אבל יותר חשוב מה אתה עושה עם התקציב הזה, ואם אתה מתנהל נכון. לא חסרות קבוצות עבר, גם של ירושלים אגב, שלקחו תקציבי עתק וזרקו אותם לפח. הפרשים משמעותיים שבאים לידי ביטוי באיכות הסגל הכולל, הם הפרשים של 50% ומעלה לדעתי (הערכה גסה ושרירותית). בהפרשים של 10-30% לפה או לשם, לדעתי עדיין הגורם המכריע הוא הניהול.

כלומר כדי לנצח קבוצה עם תקציב גבוה משמעותית משלך אתה צריך לקחת סיכונים ולהמיר על פציעות ועל התקדמות ששחקנים יעשו. וזה מה שהפועל עשתה ובאמת הסיכון מידי פעם מתפוצץ לה בפנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2016 1:44 pm 
מנהל פורום

דייסון כתב:
אלון עודד את המאמן, גיבה אותו ואמר לו בין היתר: "אנחנו מנצחים את חיפה ביום ראשון ב-20 הפרש, ואז מגיעים למשחק מול לובליאנה ומנצחים גם אותם. אל תדאג".

:lol: :lol: :lol: :lol:
מקווה שאורי אלון מאמין לעצמו.

בוקר טוב עולם
היו בירבורים באגם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2016 2:14 pm 
Junior

uriel17 כתב:
דייסון כתב:
אלון עודד את המאמן, גיבה אותו ואמר לו בין היתר: "אנחנו מנצחים את חיפה ביום ראשון ב-20 הפרש, ואז מגיעים למשחק מול לובליאנה ומנצחים גם אותם. אל תדאג".

:lol: :lol: :lol: :lol:
מקווה שאורי אלון מאמין לעצמו.

בוקר טוב עולם
היו בירבורים באגם?

אם הייתי לפטופ, הייתי עונה:

"לא בירבורים באגם, כן הפלצות באמבטיה".

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 28, 2016 2:43 pm 
Freshman

עכשיו הוא לא רק ד"ר אלא גם נביא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 146 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3, Majestic-12 [Bot], יואי ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: