סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 05, 2024 5:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מוסקבה vs.ליובין
הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:42 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
stambody כתב:
זה מזכיר קצת את ההפסד של מכבי מול פנאתינייקוס, משחק שברח לה מהידיים, סוני ווימס נפל במעמדו, הוא לא כוכב, לא מנהיג, לא ברמת יורוליג, לא העונה, הוא צריך לשנות גישה לגבי המשחק, לגבי השחקנים שסביבו ולגבי עצמו, שיקח דוגמא מדי ג'יי סילי. זה משחק שמכבי הייתה צריכה לקחת, והיא בעטה בדלי, הטורקים יצאו מהמשבר שלהם, שחקני מכבי מרוסקים מנטאלית, אני לא רואה איך מכבי יוצאת מדארושפקה עם ניצחון או מתקרבת לנצח אלא אם נקבל את ווימס במשחק עונה, שאר השחקנים די מרוקנים מוראלית ואנרגטית.

אני חושב שאם יש משהו מאוד יציב במכבי העונה, זה חוסר היציבות.
המשחק הערב לא משפיע בכלום על ליל שבת כמו שהמשחק שבוע שעבר בבלגראד לא השפיע על היום וכמו שהמשחק נגד אולימפיאקוס לא השפיע על שבוע שלאחריו או הושפע ממשחק שהיה לפניו.
גם דרואשפקה מגיעה עייפה ממשחק קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:43 am 
Freshman

רשמים מהמשחק: ווימס נראה כמו הכוכבים בסייפ ג'אם שגנבו להם את הכישרון.
מכבי צריכה להשאיר את אייברסון ולמצוא פראייר שיקלוט את צירבס. אחרי שמילר יחזור ויחד עם גבוה שמכבי תביא שיוכל לרוץ ולתת נוכחות הגנתית נוכל לראות את מכבי בהרכבים נמוכים כמו היום אבל עדיין לתת את הטון בריבאונד ולא לאכול נזק מתחת לסלים.
ראד הוא פוטניצאל גולמי מטורף אבל עם קליעה חשודה ואינטלגנציית משחק נוראית יהיה לו קשה להתקדם.
איטודיס מראה ששיטה של קבוצה יכולה לנצח עם שחקנים שמכבי לא הייתה קונה גם לקבוצת הותיקים כמו האחים קולגין ואנטונוב ומראה למה הוא לא רצה את ווימס והביא את היגינס שפעם היה סקורר חסר תקנה והיום הוא שחקן של מאמן. ראינו את איטודיס מתלונן כל המשחק לשופטים ומקבל כבוד בלתי נגמר ומהצד השני ליובין בפעם אחת שהלונן על שריקה מוצדקת קיבל טכנית והשופטים לא ירקו עליו אפילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:48 am 
Freshman

uriel17 כתב:
דווקא מקל היה יכול לעזור בדקות האחרונות, לפחות באחזקת כדור שפויה יותר ומסירות לשחקנים הנכונים.
לא הייתי שם כלום חוץ מהירו בול למעשה כל המשחק

לא מאמין שעוד אוכלים את הבלוף של מקל
גם את גליל גלבוע הוא לא יכול לנצח אז את צסקא?

מעניין שכבר שלושה מאמנים ישראלים לא סופרים את מקל כולל המאמן שלו בנבחרת
יש לי תחושה שגם אצל הלטבי הבלוף ימשיך להכיר את הספסל מקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:57 am 
Freshman

היה שיפוט לא מאוזן לרעת מכבי, אבל אי אפשר להאשים את השיפוט ב- 23 איבודים שהיו למכבי, כמובן שהשחקנים צריכים להמשיך לתת את הכל ביורוליג יהיה מה שיהיה, ויכול להיות שמכבי תצליח לגנוב ניצחון באחד המשחקים הקרובים, אבל מהפך אמיתי במשחק שלה יהיה כשקווינסי מילר יחזור, וזה אומר פוזשנים חשובים שכרגע אין לה, פולו-דאנקס, חסימות, ריבאונד, חטיפות, נקודות רבות מכל הטווחים, אנרגיות ומשחק מהיר, זה היה חסר במיוחד במשחקים בהם סמית בכושר קליעה לא טוב, ווימס באנמיות מוחלטת, אי אפשר לחיות רק על נקודות מאולתרות של גאודלוק והתפרצויות כישרון ארעיות של ראד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:09 am 
Freshman

ההפתעה האמיתית מראד היתה בריבאונד
הוא הצליח להחזיק את הריבאונד הגנה של מכבי מעמדה 5 יפה מאוד
יותר טוב מצירבס הנרפה

השאלה אם זה משהו שבמכבי יכולים לבנות עליו
כנראה שלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:52 am 
Junior

ראובן כתב:
אגב, למה צירבס לא שיחק? פציעה?

פצוע כבר חודש וחצי חודשיים בכף הרגל. מוגבל בתנועה ולא יכול לנתר.
ני חושב שפיק דווח על זה אבל צריכה להיות לך סבלנות להגיעה למקום בכתבה שהוא מדבר על זה בלי לחטוף התקף אפילפסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:58 am 
Sophomore

הטענות על סבוטאז' של ווימס מגוחכות. האיש עלה היום לזרוק בהיכל יותר משעתיים לפני הג'אמפ עם מבט של רצח בעיניים. אני בולע את הרוק ומשתמש בקלישאה הדרוקרית של "רצה יותר מדי". הוא ניסה בכוח להוכיח ולהראות ופשוט לא היה שם. תוסיפו לזה את הבעיות בינו לבין גאודלוק ותקבלו את מה שקרה בסיום.

שנים שלא שיחקה נגד מכבי ת"א קבוצה שמתנהגת כמו קבוצת-על, מקבלת כבוד מהשופטים כמו קבוצת-על ומגרדת משחקים נוראיים לניצחון כמו קבוצת-על. היום הייתה כאן אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יפה לראות שרוב האנשים פה הפסיקו לאכול את הרמאויות של הקבוצה הזו, וראו מה הולך לבוא אחרי הרבע הראשון. למרות זאת יש כאלה שעדיין אוכלים, ועדיין חושבים שיש איזושהי תקומה לקבוצה הזו.
ובנוסף, היום וביום שישי מתווסף לעניין מאמן מסטול. אם קודם חשבתי שהוא רוחני ניו אייג'י, אחרי ששמעתי את הראיון היום (וגם אחרי הגביע) אני מבין שהוא פשוט מסטול. מסטול ניו אייג'י.

ווימס - עוד מישהו רוצה לספר לי על האתלטיות שלו? לא מסוגל לעבור קונוס באחד על אחד, גם לא מסוגל לעצור אחד על אחד. זה לא עניין של בכוונה. אין לו רגליים לעשות את זה.
דווין סמית התאמץ והשתדל, אבל בסופו של דבר הוא כנראה בכל זאת נכה. גם משחק אחד בשבוע זה יותר מדי עומס בשבילו.

זו מכבי האמיתית. היזהרו מחיקויים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:18 am 
Junior

קורובייב כתב:
פצוע כבר חודש וחצי חודשיים בכף הרגל. מוגבל בתנועה ולא יכול לנתר. ני חושב שפיק דווח על זה אבל צריכה להיות לך סבלנות להגיעה למקום בכתבה שהוא מדבר על זה בלי לחטוף התקף אפילפסיה.

אז אולי זו הבעיה שלו עד עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:37 am 
Freshman

לא חושב שהיה שם סבוטאז', אני חושב שווימס מבחינה מנטאלית לא היה מחובר למשחק או לקבוצה או לפעולות של עצמו, טעות אחרי טעות אחרי טעות זה אומר שהבנאדם נמצא בסוג של לחץ או סערת רגשות שהריכוז ושיקול הדעת שלו לא שם, ויחד עם זאת הביטחון העצמי בתחתית, יכול להיות שזו הבעיה שלו באמת, שהוא שחקן שחייב מאמן שיכול לשים אותו בתבנית, שיכול לרסן ולשלוט בו, אחרת הוא נהיה שתלטן, מתפזר ומאבד את הצפון בכל המובנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:52 am 
Hall of Famer

או שיכול להיות שכבר אין לו רגליים לעשות את מה שאתה חושב שהוא יכול לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:53 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
קורובייב כתב:
פצוע כבר חודש וחצי חודשיים בכף הרגל. מוגבל בתנועה ולא יכול לנתר. ני חושב שפיק דווח על זה אבל צריכה להיות לך סבלנות להגיעה למקום בכתבה שהוא מדבר על זה בלי לחטוף התקף אפילפסיה.

היית רוצה.
הבעיה שלו נמשכת יותר מחודש וחצי. לא קשור לפציעה כן או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 9:21 am 
Sophomore

ההפסד אתמול שם את מכבי במצב מאוד קשה מבחינת ההעפלה לרבע הגמר. אמנם נשארו עוד המון משחקים אבל שני המשחקים הקרובים של מכבי נראים כמעט בלתי אפשריים ובינתיים קבוצות אחרות בורחות לה בטבלה, כשבסיבוב השני מחכים לה משחקי חוץ סופר קשים.
מכבי בעצם הפסידה את עונת היורוליג בהחלטה למנות את רמי הדר כמאמן. תשוו את מה שמכבי עשתה לפאו - שפתחה את העונה גם כן בצורה רעה אבל ידעה לתקן בזמן - הביאה את המאמן הפנוי הטוב ביותר (בלי להתקשקש אם הוא יווני או זר ובלי לעשות ניסויים עם מאמנים מהליגה השניה) ובשבועות האחרונים היא נראית נהדר. במכבי נזכרו להביא מאמן ראוי רק בסוף דצמבר, ועד שהוא יצליח להשפיע על הקבוצה כבר יהיה מאוחר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 9:37 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
Dovi כתב:
קורובייב כתב:

היית רוצה.
הבעיה שלו נמשכת יותר מחודש וחצי. לא קשור לפציעה כן או לא.

ראי, אם הוא היה קולע את כל הזריקות הפנויות שלו היום אז הדיון על האיבודים שלו במשחק היה נעלם עד נדחק בדיבורי הניצחון ההירואי של מכבי. אני מסכים שהוא לא האתלט של פעם אבל הוא עדיין כזה ברמה דיי טובה ואני לא חושב שדווקא זו הבעיה הגדולה שלו.
אני חושב שבמידה רבה השימוש בו לא הוגן ורוב הזמן הוא משחק כרכז או פליימייקר (ההבדל הוא רק במי שמעביר את החצי, הוא או סילי). זה גורר אותו לדאגות הובלת כדור ושליטה בקצב במקום סקורינג, ומן הסתם מגביר את ההסתברות שהוא יאבד כדורים.
אני חושב שהבעיה אצלו היא מנטאלית. והוא נמצא בשלב הכי בעייתי בקריירה בשביל סוג השחקן שהוא: כוכב בעיניי עצמו שפשוט לא הולך לו, אז הוא מנסה בכוח לצאת מזה ושתשרף הקבוצה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 9:44 am 
Hall of Famer

קודם כל ההודעה הזו לא דיברה על וימס, אלא על צירבס.
לגבי ווימס, נתחיל מזה שהואלא קלע את הזריקות הפנויות שלו, אז מה מעניין ה"אם" שלך.
נמשיך בזה שהשימוש בו לדעתי הוגן ביותר, ואם הוא נהייה פליימייקר זה בגלל שזה מה שהוא רוצה.
ואני לא יודע מה זה אתלט ברמה די טובה. מי שלא מסוגל לעבור באחד על אחד... עזוב את ג'קסון או היגינס, לא מסוגל לעבור באחד על אחד את עמית שמחון - הוא לא אתלט טוב. אולי היה פעם. אתמול זה גם ניכר בפעם שהוא חטף כדור ורץ למתפרצת - הוא היה כל כך איטי וכבד, שעוד מעט המגרש היה עוקף אותו. בסוף באמת השחקן שרץ לצידו הגיע לסל לפניו והצליח להוציא לו את הכדור מהיד.
הוא גם לא שומר כזה טוב כמו שעושים ממנו, וגם פה האתלטיות האוברייטד שלו באה לידי ביטוי. שחקנים עוברים אותו בצעד ראשון די בקלות. גם סיגרס במהלך האחרון של הגביע עבר אותו כאילו הוא איננו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 10:21 am 
Sophomore

ג'קסון? היגינס? עמית שמחון? האיש קיבל אתמול כמה פעמים את פאקינג ג'יימס אוגוסטין אחרי חילופים בהגנה ולא הצליח לעבור אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 10:36 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
יפה לראות שרוב האנשים פה הפסיקו לאכול את הרמאויות של הקבוצה הזו, וראו מה הולך לבוא אחרי הרבע הראשון. למרות זאת יש כאלה שעדיין אוכלים, ועדיין חושבים שיש איזושהי תקומה לקבוצה הזו.

ווימס - עוד מישהו רוצה לספר לי על האתלטיות שלו? לא מסוגל לעבור קונוס באחד על אחד, גם לא מסוגל לעצור אחד על אחד. זה לא עניין של בכוונה. אין לו רגליים לעשות את זה.

היה צפוי שתחגוג את חיזוקן, כביכול, של שתי התיזות האחרונות שלך שעדיין לא הופרכו סופית על ידי המציאות: 1. ווימס הגיע פצוע 2. ״מכבי האמיתית״ היא זו שלא מצליחה להיות יותר טובה מגלבוע. אבל מה לעשות שזה ממשיך להיות שטויות, גם אחרי שמכבי לא הצליחה לנצח את צסק״א כמו שאני חזיתי וטעיתי (ואוח, כמה שהיה נחמד לטעות אתמול...)?

ווימס נראה בסדר גמור פיזית. ברור שבמשחקים מזעזעים, כשהכל לא הולך, אתה נראה פחות טוב בכל מובן, אבל עדיין אף אחד חוץ ממך לא מדבר על פציעה (אני בטוח שליובין היה שמח אתמול להגיד שהוא סוחב איזשהי פציעה כדי להוציא אותו יותר טוב מהמשחק המזעזע שלו) וכמובן שמאוד קל להדגיש פעמיים שעברו אותו בשני המשחקים האחרונים ולהתעלם מדקות ארוכות של הגנה אישית אדירה על ג׳קסון (למה בעצם לא לתת לסילי או לגאודלוק לשמור עליו ושווימס ישמור על אחד הפורוורדים שמיידים שלשות, אם אין לו רגליים להגנה?).

לגבי ״מכבי האמיתית״ - אין כזה דבר. מכבי הראתה שהיא מסוגלת להפסיד לגלבוע בבית פעמיים רצוף ושהיא יכולה לנצח ביורוליג בחוץ בקלות. אתה טוען שמכבי שמפסידה לגלבוע בבית היא הקבוצה האמיתית וזו שמנצחת את קאזאן בחוץ זה ״שקר״, אבל מה זה בעצם אומר? אתה ברצינות טוען שמכבי קבוצה לא יותר טובה מהחבר׳ה מהגליל? כמובן שלא, ואתה יודע את זה... מה נשמע לך יותר הגיוני - שמכבי תסיים במקום החמישי בליגה בארץ או מקום 8-9 ביורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 10:55 am 
Sophomore

ראי, אתה נופל למלכודת העיוורון של אדם שצודק לרוב, אתה לא יכול להבין ולקלוט מתי אתה טועה.
אתה כל כך נעול על קונספציית ה"ווימס נפצע ואיבד אתלטיות" שאתה פשוט לא רואה את המציאות. גם פארגו, שאין חולק שהוא אתלט על במונחים אירופאיים, התקשה לעבור שחקנים בכדרור לפעמים. מה לעשות שלשחק 5X5 זה משהו אחר מלשחק 1X1 או 3X3 וקבוצות מחוברות ומאומנות מצליחות לעצור שחקנים, אפילו כאלה עם יתרון אתלטי.
ווימס כבר הוכיח השנה במדי מכבי את יכולותיו האתלטיות וכן, הוא שומר טוב מאוד. לא דורון פרקינס, אבל שומר טוב מאוד. ואתמול הוא הרג את ג'קסון ברבע האחרון.

אני מסכים עם מי שטען שהבעיה עם ווימס היא ששמים אותו כפליימקר. אין לו כדרור לזה. הוא צריך להיות פינשר, כדרור-שנים וזריקה או מסירה. אבל בשביל זה צריך מאמן, שיטה ודרך וכן, אם צריך אז גם לכפות על ווימס להיכנס לתבנית או לשלוח ליציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 11:25 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עוד חוויית צפייה מזעזעת. פתחתי את הטלוויזיה 4 דקות בתוך הרבע השני בדיוק כשראד העלה את מכבי ל-40-23.
מהרגע הזה ועד לסיום מכבי קלעו עוד 10 סלי שדה (3 שלשות) ואיבדו 18 כדורים. זה בלתי נתפס!
עוד כמה סטטיסטיקות מעניינות:
- זו הפעם הרביעית העונה שמכבי מסיימת משחק ללא אף חסימה. מדורגים אחרונים במפעל עם 1.23 חס' למשחק - כל הקבוצה חסמה בטוטאל פחות מ-4 השחקנים המובילים בקטגוריה (כל אחד בנפרד)
- באף משחק העונה מכבי לא הובילה על יריבתה בסה"כ של חט' + חס' (היו בשיויון בניצחונות על גלא ואולימפיאקוס)
- ב-4 המשחקים האחרונים מכבי עם 19 איבודים בממוצע. רק במשחק אחד הם איבדו כמות חד ספרתית של כדורים. מיותר לציין שהקבוצה מדורגת אחרונה ביורוליג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 11:36 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אה ושכחתי לכתוב שליובין הוא חתיכת פחדן. נתן לווימס לחרב לו את המשחק בהתקפה ופחד להוריד אותו לספסל. מה הוא יעשה, יפטר גם אותו?
ודרך אגב, האם אי פעם קרה ביורוליג ששני שחקנים מאותה הקבוצה איבדו 6 כדורים או יותר כל אחד?

זה נהיה פשוט סבל לראות את הקבוצה הזאת. מצד אחד הידיעה הזאת שהם עומדים להפסיד את המשחק (וידעתי כבר במחצית שהם לא ינצחו) ומצד שני אי אפשר להפסיק לצפות.
כמה פעמים חבורת האימפוטנטים בצהוב קיבלה הזדמנות להעלות את ההפרש למרחק של שני פוזשנים וכל פעם מחדש בעטה בדלי ובסיום צסקא עלו ל-4 הפרש בכזו קלות והיה ברור שמכבי לא יצליחו לחזור. איזו קבוצה פריכה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 12:37 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

היה צפוי שתחגוג את חיזוקן, כביכול, של שתי התיזות האחרונות שלך שעדיין לא הופרכו סופית על ידי המציאות: 1. ווימס הגיע פצוע 2. ״מכבי האמיתית״ היא זו שלא מצליחה להיות יותר טובה מגלבוע. אבל מה לעשות שזה ממשיך להיות שטויות, גם אחרי שמכבי לא הצליחה לנצח את צסק״א כמו שאני חזיתי וטעיתי (ואוח, כמה שהיה נחמד לטעות אתמול...)?

ווימס נראה בסדר גמור פיזית. ברור שבמשחקים מזעזעים, כשהכל לא הולך, אתה נראה פחות טוב בכל מובן, אבל עדיין אף אחד חוץ ממך לא מדבר על פציעה (אני בטוח שליובין היה שמח אתמול להגיד שהוא סוחב איזשהי פציעה כדי להוציא אותו יותר טוב מהמשחק המזעזע שלו) וכמובן שמאוד קל להדגיש פעמיים שעברו אותו בשני המשחקים האחרונים ולהתעלם מדקות ארוכות של הגנה אישית אדירה על ג׳קסון (למה בעצם לא לתת לסילי או לגאודלוק לשמור עליו ושווימס ישמור על אחד הפורוורדים שמיידים שלשות, אם אין לו רגליים להגנה?).

לגבי ״מכבי האמיתית״ - אין כזה דבר. מכבי הראתה שהיא מסוגלת להפסיד לגלבוע בבית פעמיים רצוף ושהיא יכולה לנצח ביורוליג בחוץ בקלות. אתה טוען שמכבי שמפסידה לגלבוע בבית היא הקבוצה האמיתית וזו שמנצחת את קאזאן בחוץ זה ״שקר״, אבל מה זה בעצם אומר? אתה ברצינות טוען שמכבי קבוצה לא יותר טובה מהחבר׳ה מהגליל? כמובן שלא, ואתה יודע את זה... מה נשמע לך יותר הגיוני - שמכבי תסיים במקום החמישי בליגה בארץ או מקום 8-9 ביורוליג?

לא יודע מה זה "כשכלום לא הולך הכל נראה פחות טוב". אני מדבר על דבר פשוט הרבה יותר. הנה לך אתגר - תמצא לי פעם אחת בחודש האחרון שווימס עבר שחקן באחד על אחד. לא רק ביורוליג, גם בליגה. אני לא זוכר אחת כזו.
עברו אותו יותר מפעמיים, זה שציינתי רק פעמיים לא אומר שהן היחידות.
תסתכל על המקרה אתמול שבו הוא חטף כדור ורץ למתפרצת. אני כבר ראיתי את הדאנק 1 על 0 מגיע. אבל הוא היה כל כך איטי, כל כך כבד, שהשחקן של צסק"א (ג'קסון?) שהתחיל את הריצה אחריו, הגיע לפניו לסל של צסק"א והוציא לו את הכדור מהיד.

מכבי בליגה - אפשר לחשוב מי ישמע שמכבי דורסת את הליגה. היא מובילה את הליגה למרות יכולת מחורבנת ברוב המכריע של המשחקים, וזה מעיד יותר על הליגה מאשר עליה... חלק גדול מהנצחונות שלה היו בשיניים, חלק יגידו גם בעזרת השופטים, ובאמת לא היה חסר הרבה שהיא תהייה עכשיו באזור המקום החמישי בליגה ומחוץ לגביע. המצב שלה בליגה היום הוא כחוט השערה.

האם יכולות להיות הבלחות, או אפילו רצפים מסויימים, של משחקים יותר טובים? כן, יכול להיות פתאום משחק טוב פה או שם או אפילו שניים-שלושה רצופים כאלה. אפילו היה כזה כבר. אבל זו רמאות כי המגמה הכללית ברורה. גם אני נעקצתי בנובמבר וחשבתי שהקבוצה הזו אשכרה מתאפסת על עצמה, גם אני נעקצתי בהכנה וחשבתי שויקטור ראד הוא הפתעה לטובה, כמו שנעקצתי במשחקים של הקבוצה של גודס נגד ברצלונה או ריאל מדריד וכמו שנעקצתי בזמנו במשחק הראשון של יניב גרין ביורוליג. הבלחות מרמות תמיד יש. בסוף מדברת המגמה, היכולת לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:01 pm 
Junior

"כשכלום לא הולך הכל נראה פחות טוב" משמעותו שאתה נהיה חסר בטחון, מתנהל באיטיות ובהססנות. המתפרצת ההיא של אחד מול הטבעת שנגמרה באאוט לטובת מכבי אכן היתה מביכה במיוחד, אבל אם אתה מביא בחשבון שזה אותו שחקן שנתן את הדאנק מול אולימפיאקוס, אז אני לא בטוח שדוקא פציעה היא ההסבר המיידי פה. אתה ממשיך לדבר על ״לעבור שחקן״ ולהתעלם מזה שזה אירוע די נדיר בכדורסל באופן כללי. ההתקפה של מכבי נראית רע וסוני ווימס, שהצעד הראשון שלו מעולם לא היה הכלי ההתקפי הבולט שלו, רע ביחד איתה.

אני מסכים שיש מגמה ויש הבלחות, אבל חושב שאתה נסחף לגמרי כשאתה קובע שהפסד ביתי לגלבוע הוא ה״אמת״ וניצחון על קאזאן הוא ה״שקר״. אם מכבי תשחק 10 משחקים לאורך העונה נגד גלבוע ואולימפיאקוס, סביר להניח שהמאזן שלה מול אולימפיאקוס ייראה הרבה יותר טוב מאשר זה של הגלבוע מולה. במילים אחרות, כמו הנצחון המרשים ביוון, הפסד ביתי לגליל הוא גם סוג של ״הבלחה שלילית״ ומה שמכבי שווה באמת (בלי שינוי בסגל, שיכול לעשות פלאים) הוא משהו באמצע, שאמור להתבטא, ומתבטא, במקום 7-10 ביורוליג ובמקום ראשון בליגה בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:26 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא יודע מה זה "כשכלום לא הולך הכל נראה פחות טוב". אני מדבר על דבר פשוט הרבה יותר. הנה לך אתגר - תמצא לי פעם אחת בחודש האחרון שווימס עבר שחקן באחד על אחד. לא רק ביורוליג, גם בליגה. אני לא זוכר אחת כזו.
עברו אותו יותר מפעמיים, זה שציינתי רק פעמיים לא אומר שהן היחידות.
תסתכל על המקרה אתמול שבו הוא חטף כדור ורץ למתפרצת. אני כבר ראיתי את הדאנק 1 על 0 מגיע. אבל הוא היה כל כך איטי, כל כך כבד, שהשחקן של צסק"א (ג'קסון?) שהתחיל את הריצה אחריו, הגיע לפניו לסל של צסק"א והוציא לו את הכדור מהיד.

מכבי בליגה - אפשר לחשוב מי ישמע שמכבי דורסת את הליגה. היא מובילה את הליגה למרות יכולת מחורבנת ברוב המכריע של המשחקים, וזה מעיד יותר על הליגה מאשר עליה... חלק גדול מהנצחונות שלה היו בשיניים, חלק יגידו גם בעזרת השופטים, ובאמת לא היה חסר הרבה שהיא תהייה עכשיו באזור המקום החמישי בליגה ומחוץ לגביע. המצב שלה בליגה היום הוא כחוט השערה.

האם יכולות להיות הבלחות, או אפילו רצפים מסויימים, של משחקים יותר טובים? כן, יכול להיות פתאום משחק טוב פה או שם או אפילו שניים-שלושה רצופים כאלה. אפילו היה כזה כבר. אבל זו רמאות כי המגמה הכללית ברורה. גם אני נעקצתי בנובמבר וחשבתי שהקבוצה הזו אשכרה מתאפסת על עצמה, גם אני נעקצתי בהכנה וחשבתי שויקטור ראד הוא הפתעה לטובה, כמו שנעקצתי במשחקים של הקבוצה של גודס נגד ברצלונה או ריאל מדריד וכמו שנעקצתי בזמנו במשחק הראשון של יניב גרין ביורוליג. הבלחות מרמות תמיד יש. בסוף מדברת המגמה, היכולת לאורך זמן.

אני עדיין חושב שיש למכבי ישוע, ההבלחות הללו שאנו רואים לפרקים בחלק מהמשחקים זו באמת היכולת שמכבי יכולה להגיע אליה או לפחות להגדיל את משך הזמן שהיא אורכת.
זה נטו אימון, אינמות איכותי, אימון יציב. לא יודע אם בגתצקיס מסוגל לזה, לא יודע לאן זה יכול להביא את הקבוצה. אבל מכבי לא סתם לפרקים מסויימים נראית קבוצה נהדרת. אפשר לפתח את זה, אפשר גם לשקוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 1:54 pm 
Hall of Famer

אז צסק"א עשתה אתמול את מה שהיא רגילה לעשות : לנצח את מכבי ת"א ביד אליהו. כמה רגילה? שימו לב לנתון הבא:
בארבע העונות האחרונות קבוצת הצבא האדום הגיעה ליד אליהו 4 פעמים. היא ניצחה לא פחות ולא יותר בכל המשחקים...!

- 2014: 81-76 (ארון ג'קסון 18 לצסק"א, טייריס רייס 15 נק' ו-7 אס' למכבי).
- 2015: 84-61 , במה שהשווה את הנצחון הגבוה ביותר על מכבי ביד אליהו במסגרת האירופית (ווימס 19, קאון 15 לצסק"א, דווין סמית' 14 למכבי).
- 2016: 88-82 (תיאודוסיץ' 25 נק' עם 5 שלשות ו-5 אס', דה קולו 15 נק' ו-5 אס' לצסק"א . רוצ'סטי 20 , רנדל 19 ואופייבו 15 למכבי).
- 2017: 80-76.

כמה זה נדיר? התשובה: מאוד נדיר.
וירטוס בולוניה הייתה הראשונה לנצח את מכבי 4 פעמים ב-4 משחקים עוקבים בהיכל, אולם היא עשתה זאת ב-8 עונות (92,93,96,99).
ברצלונה עשתה זאת גם (09,11,12,13).
צסק"א היא הראשונה שעושה זאת ב-4 עונות רצופות.
וכמה נצחונות יש לרוסים בהיכל מאז ומעולם? במרץ 89' צסק"א הגיעה ליד אליהו לראשונה, ועד היום קיימה בהיכל 13 משחקים, מתוכם ניצחה לא פחות מאשר 6 (1997- השלשה של קודלין, 2004 - מחיקת הפיגור הגדול בדרך לנצחון 87:84, וארבעת הנצחונות הרצופים שדיברנו עליהם בפוסט הזה). ההפסד האחרון של הרוסים ביד אליהו היה ב-5/11/2009, אז הובסה צסק"א 71-54. רק שני שחקנים ששיחקו באותו משחק היו גם אתמול: ויקטור חרייפה מצסק"א וגיא פניני ממכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 22, 2016 2:05 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
"כשכלום לא הולך הכל נראה פחות טוב" משמעותו שאתה נהיה חסר בטחון, מתנהל באיטיות ובהססנות. המתפרצת ההיא של אחד מול הטבעת שנגמרה באאוט לטובת מכבי אכן היתה מביכה במיוחד, אבל אם אתה מביא בחשבון שזה אותו שחקן שנתן את הדאנק מול אולימפיאקוס, אז אני לא בטוח שדוקא פציעה היא ההסבר המיידי פה. אתה ממשיך לדבר על ״לעבור שחקן״ ולהתעלם מזה שזה אירוע די נדיר בכדורסל באופן כללי. ההתקפה של מכבי נראית רע וסוני ווימס, שהצעד הראשון שלו מעולם לא היה הכלי ההתקפי הבולט שלו, רע ביחד איתה.

אני מסכים שיש מגמה ויש הבלחות, אבל חושב שאתה נסחף לגמרי כשאתה קובע שהפסד ביתי לגלבוע הוא ה״אמת״ וניצחון על קאזאן הוא ה״שקר״. אם מכבי תשחק 10 משחקים לאורך העונה נגד גלבוע ואולימפיאקוס, סביר להניח שהמאזן שלה מול אולימפיאקוס ייראה הרבה יותר טוב מאשר זה של הגלבוע מולה. במילים אחרות, כמו הנצחון המרשים ביוון, הפסד ביתי לגליל הוא גם סוג של ״הבלחה שלילית״ ומה שמכבי שווה באמת (בלי שינוי בסגל, שיכול לעשות פלאים) הוא משהו באמצע, שאמור להתבטא, ומתבטא, במקום 7-10 ביורוליג ובמקום ראשון בליגה בארץ.

לכודרסלן אתלטי בטח ברמות שמיוחסות לווימס, לעבור שחקן זה לא כזה נדיר. בטח לא מול שומרים ברמת הליגה הישראלית שווימס נתקל בהם. ואני לא מתכוון שזה נהייה נדיר אצל ווימס, אני מדבר על זה שזה נהייה לא קיים.
והמתפרצת ההיא של ה-1 על 0 היא סימפטום בולט במיוחד, כי זה לא עניין של בטחון או לעבור שחקן, זה פשוט עניין של איטיות וכבדות, עניין אתלטי פיזי לחלוטין. אתה לא צריך יותר מדי בטחון כדי לרוץ לסל כשאין מגינים.
ההפסד לגליל הוא "הבלחה שלילית"? לא ממש. במקרה הפעם הקליעה האחרונה של הגליל נכנסה, אבל זו לא הבלחה. זו חלק ממגמה שבה מכבי מראה יכולת עקבית די מחורבנת בליגה, ולמזלה הליגה די פח אז זה מספיק כרגע לפחות כדי לנצח ברוב המשחקים ולהוביל אותה. מכבי התקשתה מול נהרייה פעמיים ויש אומרים שגם השופטים עזרו לה מאד, כנ"ל מול חיפה, היא התקשתה מול אשדוד והתקשתה מול חולון ומול ירושלים, וכמובן הפסידה גם להרצליה. זו לא הבלחה שלילית. זו היכולת שלה בליגה לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 139 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: