נביא בעירו כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
יפה לראות שרוב האנשים פה הפסיקו לאכול את הרמאויות של הקבוצה הזו, וראו מה הולך לבוא אחרי הרבע הראשון. למרות זאת יש כאלה שעדיין אוכלים, ועדיין חושבים שיש איזושהי תקומה לקבוצה הזו.
ווימס - עוד מישהו רוצה לספר לי על האתלטיות שלו? לא מסוגל לעבור קונוס באחד על אחד, גם לא מסוגל לעצור אחד על אחד. זה לא עניין של בכוונה. אין לו רגליים לעשות את זה.
זו מכבי האמיתית. היזהרו מחיקויים.
היה צפוי שתחגוג את חיזוקן, כביכול, של שתי התיזות האחרונות שלך שעדיין לא הופרכו סופית על ידי המציאות: 1. ווימס הגיע פצוע 2. ״מכבי האמיתית״ היא זו שלא מצליחה להיות יותר טובה מגלבוע. אבל מה לעשות שזה ממשיך להיות שטויות, גם אחרי שמכבי לא הצליחה לנצח את צסק״א כמו שאני חזיתי וטעיתי (ואוח, כמה שהיה נחמד לטעות אתמול...)?
ווימס נראה בסדר גמור פיזית. ברור שבמשחקים מזעזעים, כשהכל לא הולך, אתה נראה פחות טוב בכל מובן, אבל עדיין אף אחד חוץ ממך לא מדבר על פציעה (אני בטוח שליובין היה שמח אתמול להגיד שהוא סוחב איזשהי פציעה כדי להוציא אותו יותר טוב מהמשחק המזעזע שלו) וכמובן שמאוד קל להדגיש פעמיים שעברו אותו בשני המשחקים האחרונים ולהתעלם מדקות ארוכות של הגנה אישית אדירה על ג׳קסון (למה בעצם לא לתת לסילי או לגאודלוק לשמור עליו ושווימס ישמור על אחד הפורוורדים שמיידים שלשות, אם אין לו רגליים להגנה?).
לגבי ״מכבי האמיתית״ - אין כזה דבר. מכבי הראתה שהיא מסוגלת להפסיד לגלבוע בבית פעמיים רצוף ושהיא יכולה לנצח ביורוליג בחוץ בקלות. אתה טוען שמכבי שמפסידה לגלבוע בבית היא הקבוצה האמיתית וזו שמנצחת את קאזאן בחוץ זה ״שקר״, אבל מה זה בעצם אומר? אתה ברצינות טוען שמכבי קבוצה לא יותר טובה מהחבר׳ה מהגליל? כמובן שלא, ואתה יודע את זה... מה נשמע לך יותר הגיוני - שמכבי תסיים במקום החמישי בליגה בארץ או מקום 8-9 ביורוליג?
לא יודע מה זה "כשכלום לא הולך הכל נראה פחות טוב". אני מדבר על דבר פשוט הרבה יותר. הנה לך אתגר - תמצא לי פעם אחת בחודש האחרון שווימס עבר שחקן באחד על אחד. לא רק ביורוליג, גם בליגה. אני לא זוכר אחת כזו.
עברו אותו יותר מפעמיים, זה שציינתי רק פעמיים לא אומר שהן היחידות.
תסתכל על המקרה אתמול שבו הוא חטף כדור ורץ למתפרצת. אני כבר ראיתי את הדאנק 1 על 0 מגיע. אבל הוא היה כל כך איטי, כל כך כבד, שהשחקן של צסק"א (ג'קסון?) שהתחיל את הריצה אחריו, הגיע לפניו לסל של צסק"א והוציא לו את הכדור מהיד.
מכבי בליגה - אפשר לחשוב מי ישמע שמכבי דורסת את הליגה. היא מובילה את הליגה למרות יכולת מחורבנת ברוב המכריע של המשחקים, וזה מעיד יותר על הליגה מאשר עליה... חלק גדול מהנצחונות שלה היו בשיניים, חלק יגידו גם בעזרת השופטים, ובאמת לא היה חסר הרבה שהיא תהייה עכשיו באזור המקום החמישי בליגה ומחוץ לגביע. המצב שלה בליגה היום הוא כחוט השערה.
האם יכולות להיות הבלחות, או אפילו רצפים מסויימים, של משחקים יותר טובים? כן, יכול להיות פתאום משחק טוב פה או שם או אפילו שניים-שלושה רצופים כאלה. אפילו היה כזה כבר. אבל זו רמאות כי המגמה הכללית ברורה. גם אני נעקצתי בנובמבר וחשבתי שהקבוצה הזו אשכרה מתאפסת על עצמה, גם אני נעקצתי בהכנה וחשבתי שויקטור ראד הוא הפתעה לטובה, כמו שנעקצתי במשחקים של הקבוצה של גודס נגד ברצלונה או ריאל מדריד וכמו שנעקצתי בזמנו במשחק הראשון של יניב גרין ביורוליג. הבלחות מרמות תמיד יש. בסוף מדברת המגמה, היכולת לאורך זמן.