סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 03, 2024 6:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:00 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
satriani כתב:
בחירה במקום 12 לא היתה דוחפת אותם קדימה היום. אולי וזה אולי גדול בעתיד.מלא קבוצות מעבירות בחירות דראפט לא גבוהות עבור שחקן תורם היום. וושינגטון והרוקטס העבירו בחירות בדראפט חזק מאד העונה עבור שחקני ספסל (בוגדן ולו). אז יוטה העבירו בדרפט עלוב עבור שחקן חמישייה. זה מהלך טוב.

יוסטון לא נוהגת להעביר את בחירות הדראפט שלה. הם מצליחים בד״כ לבחור שחקנים טובים שעוזרים להם לא מעט (קאפלה לדוגמא). הם החליטו להעביר את הבחירה בעיקר בגלל שהם בסופו של דבר, כמו גם וושינגטון, אחת הקבוצות הטובות בליגה, עם סיכוי ריאלי להגיע לגמר המערב/מזרח, מה גם שלא מדובר בבחירה 12 אלא אחת הבחירות האחרונות בסיבוב הראשון.

שוב, אני לא אומר שזה טרייד רע. בהתחשב בדראפט של השנה שעברה ובצורך הגדול של יוטה בפוינט ברמה טובה, זו החלטה סבירה להעביר את הבחירה אבל צריך לשפוט את הטרייד אחרי שאנחנו יודעים על איזה חוזה חתם היל, אם בכלל.

באופן כללי, אני לא אוהב את הטריידים האלו, בייחוד לא כשהקבוצה לא בדרגת קונטנדרית.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' אפריל 30, 2017 3:31 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:20 am 
Hall of Famer

סיכוי ראלי... אוקיי... ווושיגנטון. רוקטס. מול גולדן סטייט. מאד ראלי.
נוהגת או לא, היא העבירה. כך גם הרפטורס וושינגטון ועוד מלא קבוצות כל עונה. פה לפחות מדובר על שחקן חמישייה והבחירה היא בדרפט מזעזע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:36 am 
Hall of Famer

תקרא. כתבתי סיכוי ריאלי להגיע לגמר האזור.

הראפטורס גם לקחו סיכון עם איבאקה שאני לא בטוח ישתלם להם בטווח הארוך. אם הוא לא יישאר במדי הראפטורס וזו הייתה עונת השאלה, זה היה טרייד גרוע. אם הוא יישאר במדי הראפטורס אבל על חוזה גדול מדי ולא מוצדק, גם לא בדיוק החתמה טובה ובכל מקרה, הטרייד הזה יישפט במידה רבה על ידי הבחירות שניתן היה לבחור באמצעות אותה בחירה. כמעט בכל דראפט, באופן אולי קצת מפתיע, יש לך אפשרות לבחור שחקן מעולה במקום ה-25.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:51 am 
Hall of Famer

אנ לא מסכים. אני חושב שצריך לשפוט לפי הבחירה x הממוצעת. למשל הבחירה ה12 הממוצעת או חציונית בעשור האחרון למשל. או אם תרצה אז שקלול חציוני של כל בחירות הלוטרי המאוחרות, 10-14 בעשור האחרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 6:30 am 
Hall of Famer

Att כתב:
תקרא. כתבתי סיכוי ריאלי להגיע לגמר האזור.

הראפטורס גם לקחו סיכון עם איבאקה שאני לא בטוח ישתלם להם בטווח הארוך. אם הוא לא יישאר במדי הראפטורס וזו הייתה עונת השאלה, זה היה טרייד גרוע. אם הוא יישאר במדי הראפטורס אבל על חוזה גדול מדי ולא מוצדק, גם לא בדיוק החתמה טובה ובכל מקרה, הטרייד הזה יישפט במידה רבה על ידי הבחירות שניתן היה לבחור באמצעות אותה בחירה. כמעט בכל דראפט, באופן אולי קצת מפתיע, יש לך אפשרות לבחור שחקן מעולה במקום ה-25.

הגיוני. אם יהיה אולסטאר משום מקום הטרייד כישלון. כי ללא הטרייד הם היו בטוח בוחרים בשחקן הזה.
אז כל מי שהעביר בחירה ב2011 בטוח היה בוחר בבטלר.נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 12:02 pm 
Hall of Famer

קודם כל, לא מדובר על ״משום מקום״. גובר, דריימונד גרין, באטלר. זה נראה שכמעט בכל דראפט לאחרונה יש סליפר מהסוג הזה.

ולא, זה לא אומר שהיו בוחרים בו אבל בהחלט היה להם סיכוי לפגוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 12:50 pm 
Sophomore

סיכוי לפגוע יש כמעט תמיד, אבל הסיכוי לפספס כנראה גדול יותר. כמו שנורטון אמר אל תיקח את הבחירה הכי טובה שהיה אפשר לעשות אלא מה שנבחר באותה בחירה או בסביבתה וזה מה שסביר להניח שהיית מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 1:53 pm 
Hall of Famer

אלון כתב:
סיכוי לפגוע יש כמעט תמיד, אבל הסיכוי לפספס כנראה גדול יותר. כמו שנורטון אמר אל תיקח את הבחירה הכי טובה שהיה אפשר לעשות אלא מה שנבחר באותה בחירה או בסביבתה וזה מה שסביר להניח שהיית מקבל.

לא תמיד יש סיכוי לפגוע. הבחירה האחרונה בדראפט היא לרוב שחקן שכלל לא משחק בליגה. אנחנו מדברים על סיכוי לפגוע באולסטאר בבחירה הזו ואני חושב שאלא אם כן אתה נמצא במרחק של שחקן בינוני מהשגת המטרות שלך, עדיף שתיקח את הצ׳אנס להוסיף שחקן מפתח בעתיד.

* מה שכן, ההיגיון במה שאתם אומרים ברור לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:13 pm 
Hall of Famer

בכל דראפט תמצא שחקן שכולם פספסו בענק. למה? כי זה קשה לחזות את העתיד. אז לבדוק בדיעבד טריידים שגרמו לויתור על בחירה שכמובן היא פיספסה את הבטלר הבא זה מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:19 pm 
Senior

ואני חושב שאתה מעריך הערכת יתר בחירות דראפט באופן כללי. att.
נכון שזו אולי הדרך הכי סבירה להשגת סופרסטאר, לבערך 25 מקבוצות הליגה, ונכון שיש בזה משהו מושך, סקסי ומסתורי כי הבחירה יכולה להיות כל דבר, אבל בסופו של דבר זה לא נכון להסתכל על כל בחירה לפי את מי היית יכול לבחור, כי כמו שאתה יכול לומר שהבחירה ה25 היא הסליפר הזה שמגיע בכל דראפט ויכולת לבחור אותו, היא גם יכולה להיות השחקן הטיפוסי הזה שנבחר בסוף הסיבוב הראשון ולא הותיר שום חותם על הליגה.
כמו שנורטון כתב, להסתכל על זה בכל צורה שאינה 'את מי סטטיסטית כנראה היית מקבל מהבחירה הזו' זה פשוט לא נכון וזה קצת להטות את הנתונים לטובתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:19 pm 
Hall of Famer

אם כבר באמת רוצים להיות מדוייקים, אז צריך לבדוק מי הג'י.אם המבצע את הבחירה.
הרי ברור שאני אעדיף בחירה של גרג פופוביץ'/אר.סי. ביופורד במקום ה-23 על פני בחירה של דיוויד קאהן במקום ה-3.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:31 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אם כבר באמת רוצים להיות מדוייקים, אז צריך לבדוק מי הג'י.אם המבצע את הבחירה.
הרי ברור שאני אעדיף בחירה של גרג פופוביץ'/אר.סי. ביופורד במקום ה-23 על פני בחירה של דיוויד קאהן במקום ה-3.

זה נכון ונק׳ ההנחה שלי היא שאני מעדיף לטרגט את השחקן החופשי שנה מאוחר יותר ולתת לעצמי - בהנחה שאני יודע מה אני עושה בדראפט ויש לי היכולות לזהות שחקנים בצורה טובה, עד כמה שאפשר - הזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 3:39 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
נכון שזו אולי הדרך הכי סבירה להשגת סופרסטאר, לבערך 25 מקבוצות הליגה, ונכון שיש בזה משהו מושך, סקסי ומסתורי כי הבחירה יכולה להיות כל דבר, אבל בסופו של דבר זה לא נכון להסתכל על כל בחירה לפי את מי היית יכול לבחור, כי כמו שאתה יכול לומר שהבחירה ה25 היא הסליפר הזה שמגיע בכל דראפט ויכולת לבחור אותו, היא גם יכולה להיות השחקן הטיפוסי הזה שנבחר בסוף הסיבוב הראשון ולא הותיר שום חותם על הליגה.
כמו שנורטון כתב, להסתכל על זה בכל צורה שאינה 'את מי סטטיסטית כנראה היית מקבל מהבחירה הזו' זה פשוט לא נכון וזה קצת להטות את הנתונים לטובתך.

אז אתה בעצם מסכים איתי. הדרך הכי טובה להשיג סופרסטאר עבור רוב קבוצות הליגה היא דרך הדראפט. מה שיפה זה שגם חלק מאותן 5 קבוצות נבנו בבסיסן דרך הדראפט (ואז משכו אליהן כוכב גדול). דוראנט הצטרף לגרעין החזק מאוד של קארי, תומפסון וגרין, לברון (שממילא נבחר בעצמו בבחירה ה-1 על ידי קליבלנד) הצטרף לגרעין של קיירי, טריסטן ובחירה מס׳ 1 בדראפט שהפכה ללאב ואולדרידג׳ הצטרף לבסיס של קוואי ופארקר.
היחידה שאולי לא השיגה את הכוכב הגדול שלה דרך הדראפט היא יוסטון שקיבלה אותו דרך אחד הטריידים הגרועים ביותר שאי פעם נעשו. לא יודע אם הייתי בונה אסטרגיה על זה שמישהו ייתן לי סופרסטאר במתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 4:05 pm 
Hall of Famer

אז אם אתה שווה מקום שמיני, עדיף לבחור במקום ה15 ולא להביא שחקן חמישייה מוכח, להמשיך לדשדש במקום ה8? זה ההגיון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 4:53 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

אז אתה בעצם מסכים איתי. הדרך הכי טובה להשיג סופרסטאר עבור רוב קבוצות הליגה היא דרך הדראפט. מה שיפה זה שגם חלק מאותן 5 קבוצות נבנו בבסיסן דרך הדראפט (ואז משכו אליהן כוכב גדול). דוראנט הצטרף לגרעין החזק מאוד של קארי, תומפסון וגרין, לברון (שממילא נבחר בעצמו בבחירה ה-1 על ידי קליבלנד) הצטרף לגרעין של קיירי, טריסטן ובחירה מס׳ 1 בדראפט שהפכה ללאב ואולדרידג׳ הצטרף לבסיס של קוואי ופארקר.
היחידה שאולי לא השיגה את הכוכב הגדול שלה דרך הדראפט היא יוסטון שקיבלה אותו דרך אחד הטריידים הגרועים ביותר שאי פעם נעשו. לא יודע אם הייתי בונה אסטרגיה על זה שמישהו ייתן לי סופרסטאר במתנה.

איך אני בדיוק מסכים איתך?
להשיג סופרסטאר זה חזות הכל? כל עסקה שנמצאת על השולחן שלך כGM אתה צריך לשפוט אותה רק לפי הסיכויים שהיא תביא לך סופרסטאר?
ובאופן כללי, נכון שבחירה 12, יש יותר סיכוי שתביא לך סופרסטאר מאשר שהבאה של ג'ורג' היל תביא, אבל זה עדיין סיכוי קטן מאוד וכמו שהסיכוי לקבל סופרסטאר הוא קצת יותר גדול ככה, גם הסיכוי שתקבל שחקן שלא יתרום שום דבר במשך 3-4 שנים אצלך הוא גדול יותר ככה; את העסקה אתה יכול לבחון בדיעבד, אבל מכיוון שאתה לא יודע איזה שחקן יוטה הייתה בוחרת לו הייתה לה הבחירה, אז הדרך הנכונה להסתכל על זה היא בתוחלת של בחירה ה12 לאורך השנים ולא 'איזה סליפר יוטה פספסה כשהעבירה את הבחירה'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 5:40 pm 
Sophomore

למען האמת לדעתי כבר עכשיו אפשר לומר שהטרייד היה מוצלח.
בשביל קבוצה כמו יוטה שווה לבזבז בחירת דראפט מקום 12 בדראפט חלש (בטוח שהם העריכו את מי הם יכולים לבחור במקום 12 לפני שהחליטו על הטרייד) בשביל סיכוי לעבור סיבוב בפלייאוף לראשונה מאז 2009-2010.
חלק מלבנות קבוצה מנצחת זה לקחת קבוצה עם הרבה צעירים, לנצח 50 משחקים בעונה ולעבור סיבוב בפלייאוף, ובשביל זה שווה לתת בחירה 12 בדראפט חלש.
מלבד זה בהחלט יש ערך לווטראן בקבוצה כזו של צעירים, עם גישה טובה ומנצחת. ליוטה יש כמה גארדים צעירים שהם לא רצו להתבסס עליהם השנה (רודני הוד, אקסום, נטו, גם שלווין מק ואלק ברקס במידה מסויימת)
וג'ורג' היל נתן להם אופציה ראשונה מצויינת ושנה שבה הצעירים מתפתחים. אפילו אם הוא לא ימשיך לשנה הבאה הגארדים אמורים להיות יותר מנוסים ולהסתדר בלעדיו.
בספר שלי זו הצלחה כבר עכשיו, ואם ימשיך אז כמובן עוד יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 5:49 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

איך אני בדיוק מסכים איתך?
להשיג סופרסטאר זה חזות הכל? כל עסקה שנמצאת על השולחן שלך כGM אתה צריך לשפוט אותה רק לפי הסיכויים שהיא תביא לך סופרסטאר?
ובאופן כללי, נכון שבחירה 12, יש יותר סיכוי שתביא לך סופרסטאר מאשר שהבאה של ג'ורג' היל תביא, אבל זה עדיין סיכוי קטן מאוד וכמו שהסיכוי לקבל סופרסטאר הוא קצת יותר גדול ככה, גם הסיכוי שתקבל שחקן שלא יתרום שום דבר במשך 3-4 שנים אצלך הוא גדול יותר ככה; את העסקה אתה יכול לבחון בדיעבד, אבל מכיוון שאתה לא יודע איזה שחקן יוטה הייתה בוחרת לו הייתה לה הבחירה, אז הדרך הנכונה להסתכל על זה היא בתוחלת של בחירה ה12 לאורך השנים ולא 'איזה סליפר יוטה פספסה כשהעבירה את הבחירה'.

אני מנחש שהתוחלת הזו - שאני מניח שאף אחד מאיתנו לא יטרח לחשב - היא ג׳ורג׳ היל.
זה אומר שאנחנו בעצם משווים לג׳ורג׳ היל בחוזה רוקי לעונת השאלה של ג׳ורג׳ היל (כי ממילא היית יכול לשלם ולהשיג אותו בשוק החופשי).
ושוב, זה בהנחה שאנחנו מתעלמים מהאפסייד האפשרי שקיים בבחירה הזו.

ואם נדבר באופן קצת יותר כללי, זה תלוי מה יוטה רוצה. אם יוטה מכוונת לאליפות אז כן, היא צריכה לחשוב על סופרסטארים. כמו שהיא בנויה - שני שחקנים על גבול האולסטאר + מאמן טוב - זו קבוצה נחמדה לסיבוב ראשון או שני.
המקרה הטוב מבחינתם הוא אם הייוורד חותם לכמה שנים והם מחתימים גם את היל ואולי גם את אינגלס מחדש. בכך הם סותמים את הקאפ. לא יודע כמה יהיה להם מקום לשיפור לאחר מכן.
המקרה הרע מבחינתם הוא אם היוורד עוזב ואז אני בכלל לא בטוח שיש להם למה להחתים את היל.
כך או כך, האפסייד לא מרהיב בעיניי.

בכל מקרה, ליוטה יש fo סולידי. מסתמן מהפעולות שלהם שהם בעיקר רוצים להשאיר את הייוורד וזה אומר מבחינתם שהם היו צריכים לבצע קפיצת מדרגה משמעותית השנה ולכן הם הביאו נוכחות יציבה בפוינט ו-ווטרנים לספסל. בהתחשב בנסיבות ובדראפט שהיה, זה מהלך סביר אבל הוא בשום אופן לא מהלך מעולה. שחקנים כמו היל (לא בטופ15 של העמדה שלו) אתה יכול להשיג בשוק החופשי ואין סיבה לבזבז בחירה בלוטרי עבור עונת השאלה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 6:15 pm 
Hall of Famer

התוחלת היא היל? למה? כמה שחקנים בדרפט הזה כעת טובים כמו היל?
החתמה של אינגלס תסתום את הקאפ? נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 6:41 pm 
Senior

קודם כל, מה שסטריאני אמר - לעונה אחת אין מצב שהתוחלת של בחירה 12 היא ג'ורג' היל, בטווח הארוך אפשר להתווכח על זה, על אף שבדראפט הנוכחי הכיוון כרגע הוא שגם אז לא, אבל זה לא 'ג'ורג' היל בחוזה מול רוקי מול השאלה לעונה של ג'ורג' היל'.
שנית, אני גם לא חושב שזה טרייד מבריק אם זה רק ג'ורג' היל לעונה אחת, אבל גם חושב שההפסד של בחירה 12 בדראפט הזה הוא לא כל-כך גדול ואם אכן ג'ורג' היל שיפר את הסיכויים שלהם להשאיר את היוורד ולהשאיר בצמרת המערב לעוד כמה שנים, אז זה משהו שצריך לספור גם כשמדברים על הטרייד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 6:45 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
קודם כל, מה שסטריאני אמר - לעונה אחת אין מצב שהתוחלת של בחירה 12 היא ג'ורג' היל, בטווח הארוך אפשר להתווכח על זה, על אף שבדראפט הנוכחי הכיוון כרגע הוא שגם אז לא, אבל זה לא 'ג'ורג' היל בחוזה מול רוקי מול השאלה לעונה של ג'ורג' היל'.
שנית, אני גם לא חושב שזה טרייד מבריק אם זה רק ג'ורג' היל לעונה אחת, אבל גם חושב שההפסד של בחירה 12 בדראפט הזה הוא לא כל-כך גדול ואם אכן ג'ורג' היל שיפר את הסיכויים שלהם להשאיר את היוורד ולהשאיר בצמרת המערב לעוד כמה שנים, אז זה משהו שצריך לספור גם כשמדברים על הטרייד הזה.

אתם דיברתם על תוחלת של הבחירה ה-12 בדראפטים שונים. בעיניי זה שחקן כמו ג׳ורג׳ היל.
זה פחות או יותר הממוצע. חלק מהשחקנים התנדפו מהליגה וחלק טובים יותר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 6:56 pm 
Senior

כן, אבל אתה דיברת על ג׳ורג׳ היל בחוזה רוקי מול השאלה שלו לעונה, כלומר אם הבנתי אותך נכון אתה אומר שכבר בעונה הזו אפשר היה לצפות לתרומה זהה מרוקי שנבחר בבחירה ה12. לדעתי זה קצת מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 7:50 pm 
Hall of Famer

היל הושאל לפייסרס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 30, 2017 8:57 pm 
Hall of Famer

אגב att אני מציע שתעשה גוגל על הטיית ההימור gambling bias. אני חושב שאתה חוטא בה קצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 02, 2017 7:22 am 
Sophomore

לא עמדתי בפיתוי ובדקתי את בחירות מספר 12 לאורך ההיסטוריה.
Year Player
2015 Trey Lyles
2014 Dario Saric
2013 Steven Adams
2012 Jeremy Lamb
2011 Alec Burks
2010 Xavier Henry
2009 Gerald Henderson
2008 Jason Thompson
2007 Thaddeus Young
2006 Hilton Armstrong
2005 Yaroslav Korolev
2004 Robert Swift
2003 Nick Collison
2002 Melvin Ely
2001 Vladimir Radmanovic
2000 Etan Thomas
1999 Alek Radojevic
1998 Michael Doleac
1997 Austin Croshere
1996 Vitaly Potapenko
1995 Cherokee Parks
1994 Khalid Reeves
1993 George Lynch
1992 Harold Miner
1991 Greg Anthony
1990 Alec Kessler
1989 Mookie Blaylock
1988 Harvey Grant
1987 Tyrone Bogues
1986 John Williams
1985 Kenny Green
1984 Tim McCormick
1983 Darrell Walker
1982 John Bagley
1981 Kelly Tripucka
1980 Mike Woodson

נכון שזה לא אומר הרבה אבל בעיני אין ספק שהיל (בטח אם הוא חותם) זו בחירה יותר טובה. או במילים אחרות הסיכוי לבחור בבחירה 12 שחקן יותר טוב מהיל כנראה די קטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 02, 2017 7:26 am 
Hall of Famer

כתה תסנן את הדרפטים המזעזעים שדומים לזה של 2016.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 122 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה