התותח המפוברק כתב:
רק כשירות למי שפספס ולא הבין איך הדיון הזה הגיע לאן שהגיע:
הגנה בחירוף נפש על אסטרטגיית הטנקינג של הינקי => העלאת טענה שגם הלייקרס עשו טנקינג בעונת הפרישה של קובי => טנקינג ע"י מתן דקות משחק לקובי במקום לצעירים פחות מנוסים (ושחלקם גם תורמים פחות מקובי) => קובי לא מנהיג ולא היה מוכן לצאת מאור הזרקורים לעומת דאנקן שכן היה מוכן.
אם נחזור שנייה לנושא, כמה הערות על הרשימה:
1. לא סביר בעליל שאחרי קיץ שבו אוקלהומה מנחיתים אצלם את פול ג'ורג' וכרמלו הם נמצאים במקום 15.
2. בוסטון הנחיתו את גורדון הייוורד וקיירי אבל עשו ויתורים מאוד כבדים בשביל זה. אני לא בטוח אם היו משיגים תמורה טובה יותר על אייזיאה, אבל עדיין ויתור על הבחירה של ברוקלין זה המון. בדרך הם גם איבדו את אייברי בראדלי, וגם את ג'רלד גרין, אוליניק, ירבקו ואמיר ג'ונסון. נשארה קבוצה עם רוטציה קצרה מאוד שתצטרך להישמר מאוד מפציעות.
3. קליבלנד נראית כמו שהיא נראית בגלל בנאדם אחד וזה לברון ג'יימס. וייד ורוז לא מגיעים לקבוצה כזו בלעדיו. הטרייד על לאב לא היה קורה בלעדיו, וגם טריסטן תומפסון כנראה כבר היה מוצא קבוצה אחרת. ברגע שג'יימס יעזוב הם חוזרים לתהומות הנשייה.
4. דאלאס בנויה רע לדעתי. האמת שזה די מדהים כמה הם חלשים במישור של הדראפט. בחירות הדראפט ב-10 שנים האחרונות: שאן פוסטר, בי ג'יי מאלנס, אחמד ניווינס, סולומון אלאבי, ג'ורדן המילטון, טנגוי נגומבו, טיילר זלר, דריוס ג'ונסון-אודום, קלי אוליניק, מייק מוסקאלה, ג'סטין אנדרסון, סנטאם סינג באמהרה, איי ג'יי האמונס, דניס סמית. סמית הוא הראשון ב-10 השנים האחרונות שאולי יש לו סיכוי להפוך לשחקן משמעותי בליגה. למעשה הם כבר כמה שנים מושכים את הפרישה של דירק, בדיוק כמו שהיה בלייקרס עם קובי. לא ברור לי מה זה תורם, אבל כנראה שלשני הצדדים נוח, ואולי זה גם עדיף מבחינת ההכנסות. בארנס הוא בטח לא החתמה שהוכיחה את עצמה. מקווה בשביל דאלאס שהם לא בונים עליו כאבן מרכזית לשנים הבאות. אם היינו מדרגים את השחקנים הכי טובים במערב, הוא לא נמצא בטופ20.
5. הייתי מוריד את הקליפרס. את ברוקלין אין אפילו מה לדרג, קבוצה פח שויתרה על כל בחירות הדראפט שלה למאה שנה הקרובות.
6. פילי מקום אחרון? על מה בדיוק? לקולאנג'לו השאירו בחירות גבוהות שנפצעות כל יומיים. תן לסגל שנה אחת לרוץ 50-60 משחקים ביחד ואח"כ תסיק מסקנות מי טוב ומי רע.
7. שיקגו זו ההנהלה הגרועה בליגה וזה כבר לפחות 10 שנים. בהחלט נהנו משני פוקסים אדירים (הזכייה ברוז בלוטרי + נואה בבחירה 9) ושיחוק יפה עם ג'ימי באטלר. חוץ מזה לא עשו הרבה, וזה בגדול מה שהם יודעים. לבחור די טוב בדראפט. ראינו מה יצא מההחתמות הגדולות שהם עשו (וייד ורונדו). ועל טריידים בכלל אין מה לדבר (גיבסון ומקדרמוט תמורת כלום).
תודה על ההתייחסות. אשמח לקרוא את הרשימה החלופית שלך.
1. פרסטי ואוקלוהומה סיטי - פול גו׳רג׳ הגיע לעונה אחת. זה הימור מעולה שעשוי להצליח בגדול ועשוי גם שלא.
כרגע אני די אופטימי עבורם אבל ההנהלה באוקלוהומה עשתה טעויות גדולות. זו אותה הנהלה שאיבדה את הארדן ודוראנט (!!) תמורת כלום, שהעסיקה מאמן לא מספיק טוב במשך הריצה שלהם בקבוצה ושהלכה על התפיסה המיושנת של קו קדמי גדול בזמן שכל הליגה עוברת להרכבים נמוכים (ולא זכתה להצלחה גדולה עם האסטרטגיה הזו). יכול להיות שהייתי נוקשה מדי איתם אבל קשה לי מאוד לפרגן לפרסטי אחרי הטרייד האומלל שביצע. הוא נכנס לרשימה בגלל הקיץ המאוד מוצלח שהיה לו.
2. איינג׳ ובוסטון - אתה מתייחס רק להחלטות בקיץ האחרון. בעיניי רובן היו החלטות חכמות אבל גם אם אתה צודק ויתברר שלא, זה לא מאוד משנה. איינג׳ כבר בנה קבוצה אלופה בעבר, הטרייד עם ברוקלין היה מבריק והסך הכל שלו מעולה. הוא אחד המנג׳רים המעניינים והטובים ביותר בליגה.
3. יכול להיות שקליבלנד יחזרו לתהומות הנשייה בלי ג׳יימס. בפועל, היה שם עד לא מזמן מנג׳ר מוצלח והטרייד של הבחור החדש גם כן היה מוצלח. הם הצליחו לקבל את קראודר, תומאס והבחירה הגבוהה של ברוקלין תמורת קיירי הלא מרוצה. זה הישג נאה. גם הרכבת הספסל נעשתה בסך הכל בצורה טובה. בקיצור, גם לבנות סביב לברון צריך לדעת ואין סיבה לא לתת קרדיט בעניין הזה לקליבלנד (ובייחוד לג׳י אם הקודם שלה; זה היה המקרה היחיד שבו התייחסתי להמשכיות מהג׳י אם הקודם, בגלל שהעזיבה הייתה ממש לאחרונה).
4. דאלאס העכשווית אולי בנויה לא משהו אבל כיוון שלא מדובר בהנהלה חדשה, ניתן להעריך אותם באופן כללי. הקבוצה בחרה בדירק נוביצקי, הצליחה לייצר איתו מע׳ יחסים יפה ומחוייבת, שינתה שוב ושוב (ושוב) את הסגל עד שהצליחה לבנות סביבו אלופה. עד כאן - הישגים מרשימים בפועל. מעבר לכך, יש משהו יציב וסן אנטוניואי במערכת של דאלאס - ההנהלה ותיקה, המאמן שהוא אחד הטובים בליגה נמצא שם שנים רבות.. זה אולי לא חכם שהם משכו את השנים של נוביצקי אבל גם כאן יש משהו סן אנטויואי. אני מניח שיהיו שחקנים שיתחברו לזה... הם לא פגעו בדראפט כמו ס״א, זה נכון, אבל הם כן הצליחו לאתר כשרונות פה ושם, גם בשנתיים-שלוש האחרונות. לגבי בארנס, הוא לא צריך להיות השחקן המרכזי שלהם אבל הוא הצלחה נאה עד כה (בטופ10 של עמדה מס׳ 4), בייחוד בהתחשב בכך שהם השיגו אותו די בחינם. בעיניי זו קבוצה עם הנהלה טובה. אני מהמר שהיא תצליח להתאושש מדעיכתו של נוביצקי ועזיבתו לבסוף, גם אם הם בונים בדרך שאני פחות מעריך.
5. את ברוקלין אני שופט רק החל מהרגע שבו הג׳י אם החדש שלהם נכנס לתמונה. זה שהם קבוצה פח ושהם חייבים מיליון בחירות לא קשור אליו. המהלכים שהוא ביצע עד כה היו מהלכים טובים. לגבי הקליפרס, מדובר על ג׳רי ווסט. יש לו מספיק מניות. המהלכים שלהם בקיץ היו יצירתיים ויפים כך שאני מרגיש שיש שם, הלכה למעשה, הנהלה חדשה בהנהגתו.
6. פילי ממש לא מקום אחרון. לא דירגתי את המקומות האחרונים אלא רק את הטופ15... המקומות האחרונים הם בסדר אקראי. לעצם העניין, הדירוג הוא לא של פילי אלא של קולאנג׳לו. אני מכיר את העבודה שלו בעשור האחרון והוא מספיק זמן בפילי כדי להתרשם גם מהביצועים האחרונים שלו. דעתי עליו ברורה ונדמה לי שגם מנומקת.
אין ספק שהוא עושה בינתיים עבודה טובה יותר בפילי ממה שעשה בטורונטו (די קל בהתחשב באסון שהייתה הכהונה בת 7 השנים שלו; בשנה הראשונה הוא ניצח יותר משחקים מבכל שנה אחרת) אבל אני סומך עליו שיחרב את העסק בקרוב. סביר שהוא כבר התחיל עם הטרייד של פולץ.
7. אני מסכים שההנהלה של שיקאגו היא בין הגרועות בליגה.
לגבי הדיון על הלייקרס ואיך הגענו אליו, ההתחלה הייתה בכך שהזכרתי - בטיעון דומה למה שהחתול יובב טען בת׳רד אחר - שרבים מהמנהלים כאן לא מרשימים במיוחד וקצת נמוגים לרקע. אנחנו שומעים לרוב על כמה מנהלים מוצלחים במיוחד. בהתחשב ביכולות הבינוניות באופן יחסי, להינקי, להערכתי האישית והאולי משוחדת, היה יכול להיות מקום גבוה ברשימה הזו.
לגבי הלייקרס, אני לא טענתי שהלייקרס עשו טאנקינג רק בעונת הפרישה של קובי אלא בכלל בשנים האחרונות. הם פשוט עשו את זה עם חזות תקשורתית חכמה יותר. נדמה לי שמאנו כתב על שנת הפרישה של קובי כמביכה ואני בהחלט מסכים איתו.