סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 4:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
לזקנים שבפורום, אתם יכולים להעיד שבוודאות ההגנות של היום טובות משמעותית מההגנות של אותה תקופה (נניח עד אמצע-סוף שנות התשעים)?

אעשה קצת סדר בענייני הגנות. ההגנות באירופה היו חלשות מאוד בשנות ה-70 וה-80. יש לי דוגמאות למשחקים של מכבי בגביע אירופה מהשנים ההן שמכבי זרקה 70/85 זריקות שדה במשחק, בלי אופנסיב ריבאונד מטורף. כלומר- היו המון התקפות, אבל הן היו בקצב שכל עוד זה לא מתפרצת זה לא היה אינטסיבי אלא איטי משהו. בנוסף, תחשוב שזה עם חוקים שבהם יש שעון 30 שניות וששעון ה-30 מתאפס בכל עצירה, כלומר- אם תחיל את החוקים של אז על היום? אתה מקבל תוצאות של 60 נק' למשחק.
בתחילת שנות ה-90' ההגנות החלו להתחזק באירופה, והמגמה הזו גם באה לידי ביטוי ב-NBA. לקראת אמצע העשור כבר היינו לגמריי בעידן של הגנות ברזל ביחס למה שהיה קודם, מה שגרם להתקפות ארוכות מאוד. אם ב-1980 היית צריך 10 שניות בבמוצע בשביל להגיע לזריקה (אני סתם זורק פרק זמן לשם ההדגמה), אז ב-1995 היית צריך כפול אם לא יותר מזה. מצפיה שלי במשחקים משנות ה-80' , בתקופה ההיא כמעט ולא היה מצב של שעון 30 שנגמר. בשנות ה-90' זה נהיה נפוץ מאוד. התקדמות ההגנות בשנות ה-90' הייתה מהירה בהרבה מקצב התפתחות ההתקפות ולכן התוצאות ירדו מאוד במספרים שלהן.
מה שכן, היום המשחק אינטנסיבי הרבה יותר ממה שהוא יהה למשל ב-1995. כתוצאה מכך, גם שחקן היום יתקשה הרבה יותר לשחק את כל 40 הדקות מאשר אז, כי הקצב חזק יותר ופיזי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:26 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זו הייתה בעיקר תקופה של התקפות מאד שבלוניות. הרבה מאמנים שיחקו על הגבוהים שהיו מקבלים את הכדור וחופרים וחופרים וחופרים. כל מיני התגוששיות בצבע והתקפות עד השנייה ה-30.
המשחק הכי עלוב מהבחינה הזו היה המשחק שבו צביקה שרף לקח את גביע המחזיקות עם אריס סלוניקי. ניצחו בגמר את אפס פילזן נדמה לי, משהו כמו 50:40. לא במחצית, כן? במשחק שלם. ולא היו שם כאלה הגנות גדולות.

50-48.
היה גם את הגמר הנוראי של 1998 בין קינדר לאאק שנגמר 58-44 או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:30 pm 
Hall of Famer

ולגביי הגדולה של שחקנים מהעבר הרחוק ההוא: ברור שאם מסתכלים על המשחק כיום זה נראה אחרת. יש לי משחקים של מכבי הגדולה של תחילת שנות ה-80'. המשחק נראה מוזר לעיתים. במובנים מסוימים הוא קצת מזכיר את כדורסל הנשים של היום בצורה שלו. לא אינטנסיבי, לא אתלטי, לא לוחץ. ראי פעם כתב כאן שהוא ראה במלואו את המשחק של מכבי מוירטון לפני איזה עשר שנים וזה היה נראה לו מוזר ממש.
אבל כשבוחנים בעיניי גדולה של שחקן עבר צריך לבחון אותה ביחס למה שהיה בתקופתו. ברור שאם ניקח את מכבי ת"א של 1980 (אולי הטובה באירופה בעונה ההיא הגם שהפסידה בגמר) ונשים אותה למשחק מול קבוצת יורוליג של 2018, אז כנראה שמכבי של 80' תיפול מהרגליים ולא תעמוד בכלל בהגנה והאינטנסיביות של יריבתה. זה עדיין לא הופך אותה לקבוצה פחות גדולה הסטורית אלא פשוט מראה לכך שהמשחק התפתח לאורך השנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:32 pm 
Junior

ממה זה נובע באמת? הרי האנשים הם אותם אנשים, וזה לא שהאבולוציה עשתה את שלה ב-30 שנה פלוס מינוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:34 pm 
Hall of Famer

אגב, אם יהיה עניין, אני מוכן לשים כאן איזה 2-3 משחקים במלואם של מכבי ת"א באירופה מתחילת שנות ה-80'.
במבט די מהיר אפשר לראות את ההבדלים במשחק, בהגנות, בהמון דברים. אין לי שום בעיה להעלות את זה למי שמעוניין לבחון את זה לעומת היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:50 pm 
Hall of Famer

יש עניין. אולי דווקא אם תוכל לקפיצות בחמש שנים של משחקים בולטים. אולי משום 77 דרך 81 ועד היום
כנראה עדיף בלינק בגלל עומס על השרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:56 pm 
Junior

גם משחקי נבא של פעם נראים אחרת לגמרי ובעיני זה לא מוריד מגדולתם של מי ששחקו אז. לא רק שהשחקנים היום יותר אתלטיים בין היתר בגלל שהיום כל מה שקשור לאימון ולתזונה הרבה יותר ״מדעי״ אלא שגם האימון והשימוש בוידאו ובעוד עזרים טכניים מאפשר דברים שלא היה ניתן לעשות פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:58 pm 
Hall of Famer

ברור שבלינק.
אני מציע שאעלה את המשחקים הבאים, כאשר לא אעלה את הגמרים מאחר ומסורתית משחקי הגמר היו תמיד משחקים קצת שונים, באופן טבעי.
מציע שאעלה את הבאים:

- 77: וירטון (91:79 מכבי)
- 82: מכבי- פרטיזן ביד אליהו (88:86 מכבי)
- 82: מכבי- ברצלונה 97:99 (דוגמא למשחק התקפי )
- 85: מכבי- ריאל 97:101 (דוגמא למשחק התקפי כדוגמת הימים ההם)
- 89: מכבי- פזארו 88:92
- 92: בולוניה- מכבי 81:83 (יורי זדובץ').
- 97: מכבי- אפס פילזן 65:78.
- 02: פילזן- מכבי ביד אליהו (ניצחון תורכי).

לאחר מכן נראה לי שכבר אפשר לוותר, זה כבר די מודרני ב-2007 ודי דומה להיום.
דעתכם?

אם יש ביקוש שאעלה גם משחקים מהארץ (נניח משחקי פלייאוף בגמר) - אפשרי בהחלט גם כן. פשוט תציינו מה ומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 6:59 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
גם משחקי נבא של פעם נראים אחרת לגמרי ובעיני זה לא מוריד מגדולתם של מי ששחקו אז. לא רק שהשחקנים היום יותר אתלטיים בין היתר בגלל שהיום כל מה שקשור לאימון ולתזונה הרבה יותר ״מדעי״ אלא שגם האימון והשימוש בוידאו ובעוד עזרים טכניים מאפשר דברים שלא היה ניתן לעשות פעם.

אפרופו שימוש בוידאו, רק בשביל לשים לב להבדל. אאל"ט שמעתי פעם שמנחם גולן עזר למכבי עם הציוד שלו בשביל שרלף יוכל לצפות במשחקים של וארזה לפני גמר 77'. זו הייתה תוספת מיוחדת ולא שגרתית בעליל. אריה מליניאק כתב ספר על ה-NBA ב-1990, וציין שעד אמצע שנות ה-80' עבודת הכנה בוידאו לא הייתה משהו שגרתי שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 7:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לענייננו (למה רשימת השחקנים שקלעו מעל 30 ביד אליהו התאפסה) אני חושב שיש שני שינויים רלוונטיים מאוד: חוק בוסמן והמעבר לשעון 24. הם יצרו את הנורמה של קבוצות עמוקות מאוד וירידה משמעותית בנתונים המספריים של כוכבים. שעון ה24 גם הפך את המשחק להרבה יותר אינטנסיבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:11 pm 
Hall of Famer

ירון25 כתב:
אוי ואבוי
כתבה מוואלה!NEWS, ההנהלה באיתות לספאחיה: השחקן שצריך יותר דקות
http://sports.walla.co.il/item/3111708? ... cialbutton

"מי שזכה למעט קרדיט הוא הקפטן איתי שגב, ששיחק 9 דקות, קלע שתי נקודות והפגין משחק לחימה. הקהל עודד בחום את שגב כשעלה לפרקט. "הוא שחקן צעיר ורעב וראוי להזדמנות", אמרו אמש בקבוצה" .

אם יש אמת בדברים זו הזייה מוחלטת
נתחיל מזה שתשע דקות לאיתי שגב ( כאשר מכבי בהרכב מלא ) זה כלל וכלל לא מעט .
נמשיך בכך שבדקות שהוא מקבל העונה ( בעיקר בליגה הישראלית ) הוא לא מציג איזה משהו מיוחד , או שיפור משנים קודמות .
ונסיים בכך ש"קלע שתי נקודות והפגין משחק לחימה" - זה מזכיר את תיאורי המשחקים של כספי לעיתים ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:14 pm 
Sophomore

אני לא בטוח שזה לא מוריד מגדולתם. היום יש חינוך ספורטיבי שמגיע להרבה יותר אנשים, בטח בארה"ב, שמתנסים במלא סוגי ספורט ברמה הכי טובה... הגיוני מאוד בעיניי שבזמנו התפספסו המון כשרונות משלל סיבות, דבר שפחות סביר שיקרה היום. במובן זה, ברור שהיום ניצול המשאב האנושי גבוה בהרבה.

ומעבר לזה אבולוציה של כמה עשורים במשחק משתנה עם חוקים שגם הם משתנים.

בהחלט גאליס נראה כמו כוכב כדורסל נשים... זה הכי מדוייק למה שאני מרגיש כשאני צופה בזה. יש שם לייאפים 1 על 0 מזעזעים. מה הגובה שלו? פחות ממטר 90 לא?? נראה לכם שהוא יכל להטביע?

אני מבין שזה נוסטלגי, מבין שהוא היה כנראה ענק בזמנו...

אם אתם מביאים את ברתולומיאו לשם במכונת זמן הוא מפרפר את כל היבשת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מניח שבעיניך מרק ספיץ, ביורן בורג, ווילט צ'מברליין, ואני יכול למנות עוד עשרות כאלה - הם כלום ושום דבר, כי מול המקבילים שלהם ב-2017 הם היו נאכלים בלי מלח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:29 pm 
Hall of Famer

גאליס היה 1.83 לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:31 pm 
Hall of Famer

בעיניי, כבודם של כל אלה במקומם מונח. הם אלה שהתוו את היסודות וברור שהיו הגדולים בדורם.
אני כן מאמין שצריך לשפוט בראי הזמן. אבל זה לא הנושא - הנושא היה שיפוט במקרה הספציפי הזה, ללא תלות בזמן, וכאן גאליס נופל

מתי שופטים בזמן? בדירוגים שונים, אני מניח שיש לזה מקום. כך בדירוג שחייה, ספיץ ידורג בצמרת (אולי אחרי פלפס ות'ורפ או משהו כזה. אולי לא). ובורג בצמרת הטניסאים (למרות שבעוכריו העובדה שניצח רק בשניים מארבעת המייג'ורים, ואולי גם הפרישה המוקדמת). ווילט צ'מבריין גם הוא ללא ספק אחד מחמשת הסנטרים הגדולים בכל הזמנים (ובעוכריו רק העובדה שהוא לא זכה בהמון אליפויות).
אבל מחוץ לדירוגים, אפשר גם לדבר על הרמה אחד לאחד. וכאן, הדור הישן נופל. ובהחלט, גם גאליס. (פטרוביץ' אגב פחות לדעתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:34 pm 
Hall of Famer

ואם רוצים להיות יותר ריאליים - אז הנה עוד שחקן שגאליס מזכיר לי קצת, מאסימו בולרי שהיה אמנם שחקן לא רע אבל בטח לא הסופרסטאר שגאליס היה בדורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:42 pm 
Sophomore

מה, ראי... ממש לא. איפה כתבתי דבר כזה?

כתבתי שזה נראה לא מרשים בצפייה היום. לא מרשים בעליל... אם אתה לא רואה את זה, אז כנראה זה כי יש לזה ערך נוסטלגי מאוד גדול בעבורך. בסדר לגיטימי.

מה שכן, אני באמת חושב שהיום יש מיצוי יותר רב של כישרון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:43 pm 
Sophomore

וזה לא רק מול המקבילים...

כדורסל נשים אומרים לך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:52 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
בעיניי, כבודם של כל אלה במקומם מונח. הם אלה שהתוו את היסודות וברור שהיו הגדולים בדורם.
אני כן מאמין שצריך לשפוט בראי הזמן. אבל זה לא הנושא - הנושא היה שיפוט במקרה הספציפי הזה, ללא תלות בזמן, וכאן גאליס נופל

מתי שופטים בזמן? בדירוגים שונים, אני מניח שיש לזה מקום. כך בדירוג שחייה, ספיץ ידורג בצמרת (אולי אחרי פלפס ות'ורפ או משהו כזה. אולי לא). ובורג בצמרת הטניסאים (למרות שבעוכריו העובדה שניצח רק בשניים מארבעת המייג'ורים, ואולי גם הפרישה המוקדמת). ווילט צ'מבריין גם הוא ללא ספק אחד מחמשת הסנטרים הגדולים בכל הזמנים (ובעוכריו רק העובדה שהוא לא זכה בהמון אליפויות).
אבל מחוץ לדירוגים, אפשר גם לדבר על הרמה אחד לאחד. וכאן, הדור הישן נופל. ובהחלט, גם גאליס. (פטרוביץ' אגב פחות לדעתי)

אז באותה צורה (אפרופו לא מרשים לצפייה בעליל) אם תצפה היום על מארק ספיץ בעיניים של השחיינים של היום, ייראה לך שהוא עוד שנייה טובע. בורג בטניס של היום ספק אם היה מדורג ב-100 הראשונים ואני כנראה עוד בסדר איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 10:59 pm 
Sophomore

שאני אבין, אתה צופה בכל אלה בזמנך הפנוי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:02 pm 
Hall of Famer

אני קשיש יחסית לפורום הזה. צברתי יותר זמן פנוי מהצעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 15, 2017 11:20 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נורטון כתב:

אז באותה צורה (אפרופו לא מרשים לצפייה בעליל) אם תצפה היום על מארק ספיץ בעיניים של השחיינים של היום, ייראה לך שהוא עוד שנייה טובע. בורג בטניס של היום ספק אם היה מדורג ב-100 הראשונים ואני כנראה עוד בסדר איתו.

לא נראה לי שהבנת אותי. גם בדירוג הכדורסלנים האירופאים הגדולים בהיסטוריה, ברור שיש ל גאליס מקום של כבוד. אבל בהינתן מכונת זמן, הוא לא טוב מבולרי. למעשה כנראה פחות טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2017 12:45 am 
Hall of Famer

הבנתי מצוין, ולא ענית לנקודה שלי. מה שאתה אומר נכון לכל אותם ספורטאים שציינתי - לפי הקריטריון שלך, מרק ספיץ עוד שנייה טובע, בורג הוא עידן לשם, וכו' וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2017 12:50 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז מה אם גאליס לא יכל להטביע? איזה מין טיעון זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 16, 2017 1:06 am 
Junior

ונדמה לי שגם ברקוביץ לא יכל להטביע, אני לפחות לא זוכר אותו עושה את זה, וגם עדי גורדון לא, אז כנראה ששניהם לא באמת ידעו לשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 109 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Y.T ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה