סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 8:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחזור 9 בליגת WINNER
הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:01 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אין לי מושג על איזה בון טון אתה מדבר, בחיים לא שמעתי את זה בפורום. בכל מקרה זו לא יותר מהערה צדדית ולא מעניינת כל כך. אם נתתי לך עוד אפשרות להרגיש עליון, תהנה.
לגבי מנקו, אני עדיין לא מצליח להבין את ההבדל בין זה לבין שחקנים זרים שנחתכים על ימין ועל שמאל. הרי גם הם נחתכים מבלי למצוא להם קבוצה, לרוב מסכימים איתם אחרי זמן מסוים על איזשהו פיצוי ושלום על ישראל.
איזה נסיבות שחרור חובבניות היו כאן? אם אתה מתייחס להלנת שכר אז לא שמעתי אישור לדבר הזה לא מהקבוצה ולא ממנקו עצמו. אם זה אכן קרה זו חרפה.
הסכסוך עם פרנקו היה בלתי נמנע כי פרנקו מגונן עליו כבר שנה וחצי בחירוף נפש. זה היה חייב לקרות מעל לרמתו של פרנקו כדי שנוכל להביא זר ולשרוד כלכלית.
אני מאוד מרוצה מהמהלך הזה שכנראה היה מוזכר פה במשפט וחצי (במקרה הטוב) אלמלא היה מדובר בשחקן ישראלי שמגובה מכל כיוון אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:13 pm 
Hall of Famer

הסברתי כבר כמה פעמים מה חובבני במהלך. ננסה שוב.

ההנהלה רצתה לחתוך את מנקו. מנקו לא רצה להיחתך. המאמן לא רצה לחתוך אותו. מכאן היו לה 3 אפשרויות סבירות:

1. להגיע איתו למצב של הפחתת שכר (שלפי הדיווח הוא הסכים לכך) והוא ממשיך לשחק.

2. למצוא בכל זאת קבוצה שהוא מסכים לעבור אליה ושתשתתף בשכר.

3. לבלוע את הגלולה, ליישר הדורים עם השחקן ועם המאמן ולהמשיך הלאה.

ההנהלה נקטה בפעולות הכי גרועות שניתן להעלות על הדעת: לא הגיעה להסכמה עם השחקן והמשיכה איתו לסכסוך מכוער שמוציא אותה רע מול כל שחקן שישקול לשחק שם בעתיד, לא מצאה פתרון מול קבוצה אחרת, הגיעה לסכסוך עם המאמן, איבדה שחקן רוטציה ועוד משלמת לו. קוראים לזה חובבנות. יותר טוב מזה אני לא יודע להסביר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:49 pm 
Sophomore

לדיון המקצועי המגוחך אני לא הולך להיכנס, אבל משעשעת מאוד הנחרצות, ההתנשאות והלגלוג של הכהן לגבי הקטע החוזי, בהתחשב בזה שהוא טועה לחלוטין.

http://www.maot.co.il/lex4/glossary/g_583.asp

ציטוט:
הַפְחָתַת נֶזֶק
לועזית: damage reduction
עיקרון האומר בעת הפרת חוזה עבודה על העובד לעשות ככל יכולתו להקטין את נזקו כגון על ידי קבלת עבודה מתאימה אחרת, אף אם שכרה נמוך יותר. המפר אינו חייב בפיצויים בעד נזק שהנפגע יכול היה באמצעים סבירים למנוע או להקטין. (גם: מניעת נזק).

http://www.ovdim.org.il/הקטנת-נזק-חוזה-עבודה-תקופה-קצובה/

ציטוט:
חובת הקטנת הנזק המוטלת על עובד, מהי?

בית הדין סקר את הכללים המנחים באשר לחובת הקטנת הנזק המוטלת על עובד במסגרת תביעה לפיצוי בגין נזק ממוני. כלל ראשון לעניין זה הוא כי עובד אשר פוטר מחוזה לתקופה קצובה, בטרם הושלמה התקופה המדוברת, אינו רשאי לשבת בביתו ולהתבטל, תוך שהוא סומך ידיו על הפסד השכר שייפסק לו. מוטל על העובד המפוטר לפעול בתום לב ובנפש חפצה על מנת למצוא עבודה חדשה.

חיפושים אלו כוללים גם פנייה לשירות התעסוקה והירשמות כדורש עבודה. במידה והעובד היה זכאי לדמי אבטלה, כסף זה מקוזז מתביעתו גם אם דמי האבטלה לא נתבעו בפועל מהמוסד לביטוח לאומי. ככל שמוצעת לעובד עבודה חדשה ומתאימה, מוטל עליו לקבל אותה.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:49 pm 
Junior

1. זאת אופציה טובה?! זאת כנראה האופציה הכי גרועה שאני יכול להעלות על דעתי. בחסות החוק הרוסי המשכורות של הישראלים טיפסו לשחקים יוצא שלהעסיק שחקן כמו מנקו עולה לנו יותר מלהחתים זר איכותי. הרי גם אם מנקו יקצץ בשכר, הוא לא ירוויח פתאום 30 אחוז ממה שהרוויח. מה שיקרה בסוף זה שנתקע גם עם מנקו וגם עם זר בשקל וחצי. אופציה מזעזעת.

2. אתה מתאר את זה כאילו מדובר בדבר פשוט שבהפועל איכשהו לא חשבו עליו. הרי מצאו לו כבר קבוצה (ואפילו כזו שהרימה כמה שחקנים ישראלים בשנה האחרונה) כך שהוא לא יפגע כלכלית. מנקו לא רוצה כי הוא מעדיף להישאר בהפועל. הרי בסופו של דבר זה כנראה מה שיקרה ואז פתאום יהיה מדובר במהלך ניהולי מבריק? אם אתה חושב שניתן היה לשכנע את מנקו לעבור מבלי לחתוך אותו קודם ולהפעיל עליו קצת לחץ, אתה תמים למדי (עובדה, גם כעת הוא מתנגד). כמו שכתבתי כבר, שני הצדדים יפגינו קצת שרירים ובסוף יגיעו לאיזשהו סיכום כך שמנקו יעבור.

3. טעיתי, יש אופציה יותר גרועה מהאופציה הראשונה.

נו באמת, אלה הטענות שלך? המהלך הזה של החתמת מנקו סינדל אותנו מקצועית עוד בקיץ וגרם לכל הבנייה העקומה של הסגל. מה שקורה עכשיו זה בגדר מזעור נזקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:53 pm 
Junior

הייתי אומר שלנדב לא יזיק שיעור בצניעות, אבל בשביל מספיק להסתכל על המובילים הסטטיסטיים של הליגה ולחפש שם את מור והולמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 4:59 pm 
Sophomore

קיימת חובה מסוימת להקטנת נזק בדין הישראלי, ובפרט בתחום הספורט. (למשל, הפועל ירושלים שילמה לדרווין קיצ'ן פיצוי מופחת משום שהוא דחה הצעות שה- BAT הגדיר כ- "לגיטימיות" וברמה נאותה). גם למנקו יש אינטרס להקטין את הנזק שלו, שהרי את החוזה בהפועל תל אביב הוא ממילא יקבל. לא עדיף לו לשחק בינתיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:01 pm 
Sophomore

אנשים ועיתונאים אמרו שמנקו הציע לקצץ בשכרו.
זה שקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:02 pm 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
לדיון המקצועי המגוחך אני לא הולך להיכנס, אבל משעשעת מאוד הנחרצות, ההתנשאות והלגלוג של הכהן לגבי הקטע החוזי, בהתחשב בזה שהוא טועה לחלוטין.

http://www.maot.co.il/lex4/glossary/g_583.asp

ציטוט:
הַפְחָתַת נֶזֶק
לועזית: damage reduction
עיקרון האומר בעת הפרת חוזה עבודה על העובד לעשות ככל יכולתו להקטין את נזקו כגון על ידי קבלת עבודה מתאימה אחרת, אף אם שכרה נמוך יותר. המפר אינו חייב בפיצויים בעד נזק שהנפגע יכול היה באמצעים סבירים למנוע או להקטין. (גם: מניעת נזק).

http://www.ovdim.org.il/הקטנת-נזק-חוזה-עבודה-תקופה-קצובה/

ציטוט:
חובת הקטנת הנזק המוטלת על עובד, מהי?

בית הדין סקר את הכללים המנחים באשר לחובת הקטנת הנזק המוטלת על עובד במסגרת תביעה לפיצוי בגין נזק ממוני. כלל ראשון לעניין זה הוא כי עובד אשר פוטר מחוזה לתקופה קצובה, בטרם הושלמה התקופה המדוברת, אינו רשאי לשבת בביתו ולהתבטל, תוך שהוא סומך ידיו על הפסד השכר שייפסק לו. מוטל על העובד המפוטר לפעול בתום לב ובנפש חפצה על מנת למצוא עבודה חדשה.

חיפושים אלו כוללים גם פנייה לשירות התעסוקה והירשמות כדורש עבודה. במידה והעובד היה זכאי לדמי אבטלה, כסף זה מקוזז מתביעתו גם אם דמי האבטלה לא נתבעו בפועל מהמוסד לביטוח לאומי. ככל שמוצעת לעובד עבודה חדשה ומתאימה, מוטל עליו לקבל אותה.

וואו, אתם חבורה של גאונים משפטיים שם בהפועל. מעבר לשאלה שכן צריכה להיבחן האם מדובר פה בעובד רגיל תחת חוזה עבודה לתקופה קצובה ואין פה הכפפה להסדר אחר במסגרת הסכמים עם ארגון השחקנים (כי, למשל, במסגרת של חוזה עבודה רגיל לתקופה קצובה, אי-הצעה להמשך ההתקשרות בתקופה של 3 חודשים לפחות בטרם נגמר החוזה נחשבת כפיטורין), ומעבר לשאלה (שאנחנו יודעים את התשובה לה) האם הפועל ת"א נקטה בתום לב מול השחקן, אתה "רק" צריך להוכיח שהוא לא עושה מאמץ למצוא עבודה "מתאימה". האם על אדם שעובד בדרך קבע בצפון ת"א חייב, לשיטתך, לעבור לעבוד באשדוד או בגלבוע?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:05 pm 
Hall of Famer

Bozzy כתב:
קיימת חובה מסוימת להקטנת נזק בדין הישראלי, ובפרט בתחום הספורט. (למשל, הפועל ירושלים שילמה לדרווין קיצ'ן פיצוי מופחת משום שהוא דחה הצעות שה- BAT הגדיר כ- "לגיטימיות" וברמה נאותה). גם למנקו יש אינטרס להקטין את הנזק שלו, שהרי את החוזה בהפועל תל אביב הוא ממילא יקבל. לא עדיף לו לשחק בינתיים?

יפה, הצעה לגיטימית וברמה נאותה. שהפועל יוכיחו לגוף המשפטי שלעבור לשחק במכבי אשדוד זו חובה מצד מנקו בשם הפחתת הנזק.

ובסדר, הוקיץ'. הבנתי את העניין. אתם גאונים, מבריקים, יצאתם עם כל תאוותכם בידכם, היחסים עם המאמן מושלמים, הסגל שלם, תדמיתכם בנסיקה, אין לכם התחייבות כלכלית לשחקן שלא משחק. הכל טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:09 pm 
Freshman

עפ"י הקישורים האלה ארז אדלשטיין (וכל מאמן אחר שפוטר ממכבי וישב בבית פרק זמן) אינו חייב בפיצויים כדלהלן?
לא נוקט צד, שואל באמת ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:10 pm 
Freshman

אהוד כתב:
עפ"י הקישורים האלה ארז אדלשטיין (וכל מאמן אחר שפוטר ממכבי וישב בבית פרק זמן) אינו זכאי לפיצויים כדלהלן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:16 pm 
Hall of Famer

אהוד כתב:
עפ"י הקישורים האלה ארז אדלשטיין (וכל מאמן אחר שפוטר ממכבי וישב בבית פרק זמן) אינו חייב בפיצויים כדלהלן?

המפתח הוא בקבלת הצעה נאותה וברמה מתאימה, כמו שאמר בוזי. יש יחסית מעט מאד מרווח במקום הזה, בטח למאמן מכבי. אתה לא יכול להכריח בנאדם שאימן יורוליג בסכומים שמכבי משלמת לעבור לעבוד בהפועל ב"ש רק כדי להפחית למכבי את הנזק. הוא גם יכול לטעון, בצדק רב, שלאחר שעבד במכבי "סתם קבוצה" בליגת העל תוריד מתדמיתו ותפגע ביכולת ההשתכרות העתידית שלו.

אני חושב שלרפי מנקו יהיה מאד קל להוכיח, אם יידרש לכך, שמעבר מהפועל ת"א-על כל חסרונותיה הידועים-למכבי אשדוד זו הצעה לא הולמת מבחינתו והוא לא מחויב לה. אני שם בצד את העובדה שמנקו כנראה יתפשר בסוף, שהרי האינטרס שלו הוא לשחק. אבל בינתיים אנחנו יודעים מה המצב מולו של הפועל ת"א, קבוצת הגאונים המבריקים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:33 pm 
Sophomore

יפה שאתה כבר יודע שיהיה לו מאוד קל להוכיח שלעבור לאשדוד זו הצעה לא הולמת, בהתחשב בכך שעד לפני שעה קלה היית בטוח שהוא בכלל לא צריך להוכיח כלום ויכול לשבת רגל על רגל, והתבטאת בהתנשאות ולגלוג כלפי מי שטען אחרת וצדק.
אין ספק שאתה הוא תו התקן לניהול גאוני ומבריק, בעיקר בכל הקשור לסוגיות משפטיות.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:34 pm 
Junior

שמע נדב, התפתלויות מרשימות אתה דופק פה.
לפני רגע אתה גיחכת וזלזלת ועכשיו אתה מתחיל עם התפלפלויות לגבי האם ניתן לדרוש משחקן להעתיק את מקום מגוריו. מה קרה ל"מנקו יכול לשכב על החוף בתאילנד ולהפועל אין מה לעשות בנידון"?
הרי הראו לך שיש פה אכן סוגיה חוקית (שבבירור לא הכרת) ואפילו הביאו לך דוגמה בה היא מומשה בכדורסל הישראלי ממש לא מזמן, אבל אתה במקום להודות בטעות מעדיף להמשיך לזלזל, לתקוף ולהשתמש בכינויים שאמורים להיות מעליבים, אני מניח.

ואני אגב, בניגוד אליך, לא טענתי שאני מבריק או יודע הכל. למעשה, הקפדתי להיות מסויג ככל הניתן. זה אתה שהיית נחרץ ולגלגת עלי, לא להיפך.
לגבי הפועל, אני ממש ממש לא חושב שההנהלה שלנו מושלמת. יש לי המון ביקורת כלפיה, גם מקצועית וגם בהתנהלות מול הקהל (כפי שכתבתי פה בעבר), אבל במקרה הזה אני חושב שהתנהלנו כמו שצריך. מותר לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:42 pm 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
יפה שאתה כבר יודע שיהיה לו מאוד קל להוכיח שלעבור לאשדוד זו הצעה לא הולמת, בהתחשב בכך שעד לפני שעה קלה היית בטוח שהוא בכלל לא צריך להוכיח כלום ויכול לשבת רגל על רגל, והתבטאת בהתנשאות ולגלוג כלפי מי שטען אחרת וצדק.
אין ספק שאתה הוא תו התקן לניהול גאוני ומבריק, בעיקר בכל הקשור לסוגיות משפטיות.

אתה צודק, אני לא תו תקן לשום דבר. הגאונות והמבריקות לגמרי שלכם, ורואים את זה לאורך כל הזמן-בעיקר עכשיו כשיש לכם מאמן שאתם לא רוצים ולא רוצה אתכם, כשאתם משלמים לשחקן שאתם לא רוצים ועכשיו כבר לא רוצה אתכם, וכשהכל נראה טוב אצלכם.

הוקיץ' כתב:
שמע נדב, התפתלויות מרשימות אתה דופק פה.
לפני רגע אתה גיחכת וזלזלת ועכשיו אתה מתחיל עם התפלפלויות לגבי האם ניתן לדרוש משחקן להעתיק את מקום מגוריו. מה קרה ל"מנקו יכול לשכב על החוף בתאילנד ולהפועל אין מה לעשות בנידון"?
הרי הראו לך שיש פה אכן סוגיה חוקית (שבבירור לא הכרת) ואפילו הביאו לך דוגמה בה היא מומשה בכדורסל הישראלי ממש לא מזמן, אבל אתה במקום להודות בטעות מעדיף להמשיך לזלזל, לתקוף ולהשתמש בכינויים שאמורים להיות מעליבים, אני מניח.

ואני אגב, בניגוד אליך, לא טענתי שאני מבריק או יודע הכל. למעשה, הקפדתי להיות מסויג ככל הניתן. זה אתה שהיית נחרץ ולגלגת עלי, לא להיפך.
לגבי הפועל, אני ממש ממש לא חושב שההנהלה שלנו מושלמת. יש לי המון ביקורת כלפיה, גם מקצועית וגם בהתנהלות מול הקהל (כפי שכתבתי פה בעבר), אבל במקרה הזה אני חושב שהתנהלנו כמו שצריך. מותר לי?

א. ברור שזכותך לחשוב שההנהלה שלכם מתנהלת נפלא, המציאות מוכיחה אחרת אבל למה לא.

ב. לא טענתי שאני מבריק או יודע כל.

ג. לא מתפלפל ולא נעליים. זה שהתעלמתם מכמה תנאים שצריכים להתקיים כדי שהקייס שאתה מתאר יחזיק רבע מים (האם מדובר בחוזה עבודה לתקופה קצובה בכלל, האם פעלתם בתום לב, האם ישנה הצעה אלטרנטיבית ברמה נאותה)-לא עושה אתכם צודקים.

ד. בעיה שלכם, חמודים. אני רק ניסיתי להראות מה חובבני. אם אתם חושבים שזה מקצועי, עופו על עצמכם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש דבר כזה בכדורסל (ובכלל בספורט) חוזה עבודה לתקופה לא קצובה? אני לא מכיר בכדורסל חוזה עבודה שאינו לתקופה קצובה, אלא אם אופציה של מי מהצדדים (לתקופה קבוצה נוספת) נחשבת ביטול התקופה הקצובה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 5:59 pm 
Junior

הוקיץ' אין לי בעיה עם הפיטורים, יש לי בעיה עם הדרך. וצורת השתלשלות הטיפול בפרשה שהיא די רחוקה מהנופך הרומנטי שאתם מנסים להקנות לה. יש לי גם בעיה עם זה שסוגרים לדווין תומאס את החשמל ומנסים לייאש את ג'סטין אדוארדס כדי שיוותר על שכר. לא יודע למה כל דיון אתכם צריך להיגרר לאינפנטיליות של זרים מול מקומיים..מאפיה וכו'.

אתה ציינת שלא היה ניסיון להוריד את מנקו, רמי כהן אומר שהיה מו"מ על כך כבר כמה שבועות.

השתלשלות עניינים להלן : בקיץ יש דיון מנקו מול בנקס [נניח] ההנהלה מתרצה הולכת עם פרנקו ומממשת אופציה --> פתיחה לא טובה רפפורט והסקאוטר החובב רמי כהן נכנסים עם מנקו למו"מ על קיצוץ שכרו וממהרים להחתים שני שחקנים יקרים שהיו להרבה אנשים פה תהיות מאיפה הביאו את הכסף שלא היה רק לפני חודש וחצי..--> השחקנים היקרים נכנסים לפעולה עושים שינוי ואז לנוכח בור תקציבי עושים לו טריק עם השכר, חותכים אותו חד צדדית כדי להפעיל עליו לחץ לעבור קבוצה ולחסוך את שכרו ומדירים אותו מהאולם כאילו הוא חולה עגבת. אתה לא רואה שום בעיה ?

ונניח שהכל דבש, תקין וכל העולם לא מבין כמה רמי כהן אסרטיבי וסקסי בכך שהוא תופס את המושכות :

1) למה לא לפטר את פרנקו ? שברור שהרבה מזה זה גם רצון להחזיר לו. באיזה מצב זה משאיר את הקבוצה כעת ?

2) למה לא לדאוג לתחליף הולם לפני ? סטו דאגלאס זה לא תחליף הולם.

3) למה הנהלה שרק לפני חמישה מחזורים מממשת אופציה לא אשמה בכל הפיאסקו הזה ורק אדון פרנקו כן ?

4) למה לא לפעול בצורה שהצעתי. לחתוך בשכר חלקית ולפטר את מנקו הדרגתית ומקצועית לאורך שבועות. הרי אם הורידו בדרגה את הדעה של פרנקו בוודאי אפשר היה לשכנע אותו לתת לו רק עשר דקות של נזק על המגרש. אבל כאמור..ברור שכל העניין זה גם קרב למי יש יותר גדול מול פרנקו. מה שהופך את זה לעוד יותר ילדותי והרסני לקבוצה שרק התחילה לצבור מומנטום.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 6:30 pm 
Junior

אתה מציין שני מקרים של התנהלות מול זרים שאתה בערך היחיד בפורום שכתב עליהם, ואז אתה לא מבין למה הדיונים עוברים לנושא הישראלים מול הזרים? זאת בדיוק הנקודה.

וואלה בחיי שאני לא מבין מה הבעיה בהתנהלות. כלומר, אם מנקים את הדימויים והמטאפורות הצבעוניות שהוספת להשתלשלות העניינים. כל מה שקרה פה זה שקיבלו החלטה לא טובה בקיץ, תיקנו במהלך העונה עם שחרור של שני זרים והחתמה של זר וישראלי במקומם, וכעת רוצים לשחרר ישראלי נוסף כדי לפנות כסף ומקום ברוטציה לזר נוסף. למעט כמה פוסטים זועמים לגורמים מטעם בתקשורת, עדיין לא רואה פה בעיה.

1. למה כן לפטר את פרנקו? המטרה פה לא הייתה לגרום לפרנקו לעזוב אלא להציב לו גבולות, או ככה אני רואה את זה בכל אופן. הוא לא מסוגל לעבוד ככה? אדרבא, שיקום וילך.

2.אני גם חושב שצריך לדאוג תחליף הולם לפני אבל מניח שיש כאן ענייני כסף וכדומה. בכל מקרה התרומה שלו שווה לתחת אז נזק גדול אין כאן.

3. ברור שהיא אשמה וכתבתי על זה בהרחבה בקיץ. אני חושב שהצעד הנוכחי הוא טוב, לא שכל ההתנהלות טובה.

4. לא הבנתי את ההצעה. לפטר אותו הדרגתית? להוריד לו בשכר (זה כן מהלך תקין?) ולכפות על פרנקו לתת לו מספר קצוב של דקות (זאת לא שכונה מקצועית?)? איפה האפסייד פה? להחזיק על הפיירול שחקן ומאמן ממורמרים? צעד הזוי בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 7:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
יש דבר כזה בכדורסל (ובכלל בספורט) חוזה עבודה לתקופה לא קצובה? אני לא מכיר בכדורסל חוזה עבודה שאינו לתקופה קצובה, אלא אם אופציה של מי מהצדדים (לתקופה קבוצה נוספת) נחשבת ביטול התקופה הקצובה.

השאלה היא לא האם מדובר בפירוש המילולי של "חוזה לתקופה קצובה" שברור שזה מה שיש בכל ענפי הספורט, אלא בפירוש המהותי. כאמור, הדין בחוזה לתקופה קצובה הוא-בין היתר-שאם לא ניתנה למועסק הצעה 3 חודשים בטרם תום החוזה להמשיך אותה, דינו כדין מפוטר ודין המעסיק כדין מפטר. האם זה מתקיים במערכת היחסים בין שחקנים לקבוצות? לא יודע-אבל כאן באמת צריך עו"ד שמבין. אם לא אתעצל מאד ואם לא יבוא מלומד אחר ויאיר את עינינו הסומות, אבקש מחבר שעובד במשרד שמתמחה בדיני ספורט לעזור להבין את הסוגיה.

הוקיץ' כתב:
וואלה בחיי שאני לא מבין מה הבעיה בהתנהלות. כלומר, אם מנקים את הדימויים והמטאפורות הצבעוניות שהוספת להשתלשלות העניינים. כל מה שקרה פה זה שקיבלו החלטה לא טובה בקיץ, תיקנו במהלך העונה עם שחרור של שני זרים והחתמה של זר וישראלי במקומם, וכעת רוצים לשחרר ישראלי נוסף כדי לפנות כסף ומקום ברוטציה לזר נוסף. למעט כמה פוסטים זועמים לגורמים מטעם בתקשורת, עדיין לא רואה פה בעיה.

אין שום בעיה, חוזר: אין שום בעיה בלשחרר את מנקו. ממש אין. זכותכם המלאה, בכפוף להתחייבויותיכם כלפיו. אבל, וזה האבל החשוב בכל הסיפור (ואני לא שונא את הפועל ת"א, ואני לא אוהב במיוחד את מנקו, בוודאי שלא אוהב את פרנקו): היתה לכם מטרה, שתיארת אותה נכון. לשחרר את מנקו במינימום נזק כלכלי כדי להביא תחליף מקצועי הולם. מכיוון שיש ביניכם חוזה, היו לכם 3 האפשרויות שתיארתי לעיל: 1) להגיע איתו להסדר על מעבר לקבוצה אחרת 2) להגיע איתו להסדר על הפחתת שכר 3) להמשיך הלאה כאילו לא קרה ולחפש מימון ממקור אחר לחיזוק. הלכתם על אפשרות רביעית ולכן אתם בפלונטר: לשחרר אותו בניגוד לרצונו, אחרי שהסכים להפחתת שכר, בניגוד לדעת המאמן וכשעדיין יש לכם צורך מקצועי בו. מכיוון שהפלונטר הזה לא נפתר כרגע, אני לא רואה איך אפשר להגיד שיצאתם מזה טוב. אם המטרה האסטרטגית שלכם היא לשחרר את מנקו במינמום נזק כלכלי ולהביא תחליף מקצועי ראוי, אז כרגע זה לא קורה וגם מבחינה תדמיתית יצאתם מאד רע.

יש משהו לא נכון במה שתיארתי לעיל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 8:10 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

השאלה היא לא האם מדובר בפירוש המילולי של "חוזה לתקופה קצובה" שברור שזה מה שיש בכל ענפי הספורט, אלא בפירוש המהותי. כאמור, הדין בחוזה לתקופה קצובה הוא-בין היתר-שאם לא ניתנה למועסק הצעה 3 חודשים בטרם תום החוזה להמשיך אותה, דינו כדין מפוטר ודין המעסיק כדין מפטר. האם זה מתקיים במערכת היחסים בין שחקנים לקבוצות? לא יודע-אבל כאן באמת צריך עו"ד שמבין. אם לא אתעצל מאד ואם לא יבוא מלומד אחר ויאיר את עינינו הסומות, אבקש מחבר שעובד במשרד שמתמחה בדיני ספורט לעזור להבין את הסוגיה.

הוקיץ' כתב:

אין שום בעיה, חוזר: אין שום בעיה בלשחרר את מנקו. ממש אין. זכותכם המלאה, בכפוף להתחייבויותיכם כלפיו. אבל, וזה האבל החשוב בכל הסיפור (ואני לא שונא את הפועל ת"א, ואני לא אוהב במיוחד את מנקו, בוודאי שלא אוהב את פרנקו): היתה לכם מטרה, שתיארת אותה נכון. לשחרר את מנקו במינימום נזק כלכלי כדי להביא תחליף מקצועי הולם. מכיוון שיש ביניכם חוזה, היו לכם 3 האפשרויות שתיארתי לעיל: 1) להגיע איתו להסדר על מעבר לקבוצה אחרת 2) להגיע איתו להסדר על הפחתת שכר 3) להמשיך הלאה כאילו לא קרה ולחפש מימון ממקור אחר לחיזוק. הלכתם על אפשרות רביעית ולכן אתם בפלונטר: לשחרר אותו בניגוד לרצונו, אחרי שהסכים להפחתת שכר, בניגוד לדעת המאמן וכשעדיין יש לכם צורך מקצועי בו. מכיוון שהפלונטר הזה לא נפתר כרגע, אני לא רואה איך אפשר להגיד שיצאתם מזה טוב. אם המטרה האסטרטגית שלכם היא לשחרר את מנקו במינמום נזק כלכלי ולהביא תחליף מקצועי ראוי, אז כרגע זה לא קורה וגם מבחינה תדמיתית יצאתם מאד רע.

יש משהו לא נכון במה שתיארתי לעיל?

סעיף 9 לחוק פיצויי פיטורין אכן קובע כי עובד המועסק על פי חוזה לתקופה קצובה והגיעה התקופה לקצה, רואים אותו כאילו פוטר, זולת אם הציע לו המעסיק לחדש חוזה, והצעה כזו צריך שתימסר לעובד לפחות 3 חודשים לפני תום תקופת החוזה.

הסעיף הזה אכן חל גם ביחסים בין קבוצות ושחקנים.

המשמעות היא, שאם הפועל תל אביב לא הציעה למנקו לחדש חוזה, אזי היא חייבת בפיצויי פיטורין. גם אם היא מפטרת אותו, היא ממילא חבה לו פיצויי פיטורין.

ועדיין, לא הבנתי איך זה קשור לסוגיה הנדונה.

(ואגב, להשלמת התמונה: הנ"ל נכון בכפוף לכך - 1. השחקן והקבוצה לא הסכימו להכליל את פיצויי הפיטורין במשכורתו של השחקן. 2. השחקן לא חתם בחוזה על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין, שמאפשר הלכה למעשה להמיר את פיצויי הפיטורין בהפרשות לקופת גמל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 8:36 pm 
Sophomore

לפעמים נדמה שיש פה יותר עודים מאשר עכברי כדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 9:07 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
4. לא הבנתי את ההצעה. לפטר אותו הדרגתית? להוריד לו בשכר (זה כן מהלך תקין?) ולכפות על פרנקו לתת לו מספר קצוב של דקות (זאת לא שכונה מקצועית?)? איפה האפסייד פה? להחזיק על הפיירול שחקן ומאמן ממורמרים? צעד הזוי בעיני.

זו לא בדיוק המציאות כרגע ?! ( עד להודעה חדשה , שלא בטוח ותגיע )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 9:15 pm 
Hall of Famer

בינתיים ראשון לציון מחזיקה יפה 3 רבעים מול חולון , עם שני זרים בלבד וגם ללא טישמן שלא משותף ( לפחות איתי שגב חזר מפציעתו )
קולשוב כבר עם 16 נק'

מנגד יקיר הפורום דקוואן ג'ונס הוא פחות או יותר היחיד שמתפקד בחולון על פי ה-PBP

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 9:25 pm 
Junior

shmueliki כתב:
הוקיץ' כתב:

זו לא בדיוק המציאות כרגע ?! ( עד להודעה חדשה , שלא בטוח ותגיע )

לא בטוח אבל כנראה שכן.
מה שהחתול מציע לעומת זאת, זה להפוך את המצב לחצי קבוע ולהוסיף שחקן ממורמר על הפרקט.
לא ברור לי איך זה אמור לעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 9:42 pm 
Hall of Famer

איזה ניהול משחק עלוב של גודס, במקום לשים את השחקן היחיד שיש לו מספיק סייז לשמור את אטקינס (סטיבנס) הוא משאיר עליו את בלייזר הנמוך והרך כדי שאטקינס יחגוג עליו פעם אחר פעם וינצח לחולון את המשחק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 147 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: