shmueliki כתב:
עמקי כתב:
רק אני לא מבין ישראלים שהולכים למכבי?בשביל מה?לשחק רבע שעה בליגה ולא לשחק כמעט ביורוליג?לא עדיף ללכת לירושלים/חולון?
עצוב לראות מה נהיה מיפתח זיו ובלייזר..
בלייזר קיבל בעונה שעברה יותר מ-10 דקות לערב ביורוליג (שזה אומר, עקב כמות המשחקים הרבה - 347 דקות סך הכל) ו-22 דקות בממוצע בליגה.
היה שותף לזכייה בדאבל, זכה בפברואר 21 בתואר שחקן החודש.
אתה באמת חושב שהוא יושב ומקנא בווילי וורקמן ורפי מנקו (בערך באותה עמדה ורמה כמוהו) למשל?
אני האחרון בערך שאסנגר על מכבי, על ריבוי זריה, ועל כך שחרף תקופות טובות (באופן יחסי) של בלייזר אשתקד ביורוליג, ושל סורקין העונה - עדיין הזרים מקבלים שם עדיפות מובנית רק מעצם היותם זרים (למשל - למה ווילאמס העונה מקבל במשחקים שמתלבש יותר דקות מבלייזר בליגה המקומית אם הוא תורם שם פחות ממנו?), אבל הישראלים שם רחוקים מלסבול באופן כללי בכל פרמטר (כלכלית, מקצועית, תדמיתית וכו').
לדעתי יש הבדל בין זיו, בלייזר וסורקין. קצת הפתיע אותי כי הם לא כ"כ רחוקים בגיל, אבל בלייזר הוא שחקן שכבר כמה שנים לא נמצא בעלייה, שחקן ליגה טוב וזהו. במעבר למכבי הוא ממקסם את הקריירה מבחינת כסף ויכולת לשחק ביורוליג, בלי להקריב את האפסייד של הקריירה שלו. זיו (למרות שהוא כבר בן 26) הוא שחקן שעדיין נמצא בעלייה, בעיקר בשנתיים האחרונות, וכבר היה יותר בכיר מבלייזר. עוד שנתיים-שלוש בקבוצה אחרת במעמד מוביל היה יכול להמשיך את האפסייד שלו. ברגע שהוא מצטרף למכבי הוא למעשה ויתר על האפסייד. סורקין הוא לכאורה מקרה שונה, כי הוא בעל תקרה גבוהה יותר כך שהאפסייד שלו ימשיך גם במכבי, ולראייה הוא מקבל יותר דקות ביורוליג (בעיקר במחזורים האחרונים). זה אומר שלמכבי צריכים ללכת או שחקנים שכבר הגיעו לתקרה או שחקנים שיכולים להפוך לשחקן מוביל בקבוצת יורוליג (מכבי או אחרת).
מעניין מה היה קורה במקרה של בלאט וזוסמן - לאן זוסמן היה מגיע אם היה בתפקיד מוביל בקבוצה אחרת, והאם בלאט היה מתפתח יותר או פחות אם היה מגיע במקום לירושלים. ניחוש שלי שזוסמן לא היה מגיע רחוק יותר כי באופי שלו הוא לא שחקן מוביל ולכן טוב שהלך למכבי, אבל שבלאט עשה בשכל שלא הלך למכבי וסביר שהיה הולך אחורה ונשאר שחקן ליגה טוב ולא יותר.
עוד ניחוש זה שבעוד שנה שנתיים תומר גינת ימלא את התפקיד של בלייזר במכבי.