סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 1:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 6:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תגדיר "גבוה". כמה הרייטינג של מכבי לדעתך? אני מעריך אותו במקרה הטוב באחוז, אחוז וקצת. עם צופים באינטרנט וצפייה נדחיית, אולי שניים.
האם איכפת לספונסר אם מכבי עולה להצלבה? אני מניח שאיכפת לו שהקבוצה מזוהה עם הצלחה, או לפחות עם חתירה להצלחה. בטח לא עם קבלה של כשלונות והשפלות כמשהו כמעט בלתי נמנע, עטוף בתירוצים. לפחות לי היה איכפת אם הייתי במקומו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 7:04 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
עמקי כתב:
רק אני לא מבין ישראלים שהולכים למכבי?בשביל מה?לשחק רבע שעה בליגה ולא לשחק כמעט ביורוליג?לא עדיף ללכת לירושלים/חולון?
עצוב לראות מה נהיה מיפתח זיו ובלייזר..

בלייזר קיבל בעונה שעברה יותר מ-10 דקות לערב ביורוליג (שזה אומר, עקב כמות המשחקים הרבה - 347 דקות סך הכל) ו-22 דקות בממוצע בליגה.
היה שותף לזכייה בדאבל, זכה בפברואר 21 בתואר שחקן החודש.
אתה באמת חושב שהוא יושב ומקנא בווילי וורקמן ורפי מנקו (בערך באותה עמדה ורמה כמוהו) למשל?
אני האחרון בערך שאסנגר על מכבי, על ריבוי זריה, ועל כך שחרף תקופות טובות (באופן יחסי) של בלייזר אשתקד ביורוליג, ושל סורקין העונה - עדיין הזרים מקבלים שם עדיפות מובנית רק מעצם היותם זרים (למשל - למה ווילאמס העונה מקבל במשחקים שמתלבש יותר דקות מבלייזר בליגה המקומית אם הוא תורם שם פחות ממנו?), אבל הישראלים שם רחוקים מלסבול באופן כללי בכל פרמטר (כלכלית, מקצועית, תדמיתית וכו').

לדעתי יש הבדל בין זיו, בלייזר וסורקין. קצת הפתיע אותי כי הם לא כ"כ רחוקים בגיל, אבל בלייזר הוא שחקן שכבר כמה שנים לא נמצא בעלייה, שחקן ליגה טוב וזהו. במעבר למכבי הוא ממקסם את הקריירה מבחינת כסף ויכולת לשחק ביורוליג, בלי להקריב את האפסייד של הקריירה שלו. זיו (למרות שהוא כבר בן 26) הוא שחקן שעדיין נמצא בעלייה, בעיקר בשנתיים האחרונות, וכבר היה יותר בכיר מבלייזר. עוד שנתיים-שלוש בקבוצה אחרת במעמד מוביל היה יכול להמשיך את האפסייד שלו. ברגע שהוא מצטרף למכבי הוא למעשה ויתר על האפסייד. סורקין הוא לכאורה מקרה שונה, כי הוא בעל תקרה גבוהה יותר כך שהאפסייד שלו ימשיך גם במכבי, ולראייה הוא מקבל יותר דקות ביורוליג (בעיקר במחזורים האחרונים). זה אומר שלמכבי צריכים ללכת או שחקנים שכבר הגיעו לתקרה או שחקנים שיכולים להפוך לשחקן מוביל בקבוצת יורוליג (מכבי או אחרת).
מעניין מה היה קורה במקרה של בלאט וזוסמן - לאן זוסמן היה מגיע אם היה בתפקיד מוביל בקבוצה אחרת, והאם בלאט היה מתפתח יותר או פחות אם היה מגיע במקום לירושלים. ניחוש שלי שזוסמן לא היה מגיע רחוק יותר כי באופי שלו הוא לא שחקן מוביל ולכן טוב שהלך למכבי, אבל שבלאט עשה בשכל שלא הלך למכבי וסביר שהיה הולך אחורה ונשאר שחקן ליגה טוב ולא יותר.
עוד ניחוש זה שבעוד שנה שנתיים תומר גינת ימלא את התפקיד של בלייזר במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 7:21 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
תגדיר "גבוה". כמה הרייטינג של מכבי לדעתך? אני מעריך אותו במקרה הטוב באחוז, אחוז וקצת. עם צופים באינטרנט וצפייה נדחיית, אולי שניים.
האם איכפת לספונסר אם מכבי עולה להצלבה? אני מניח שאיכפת לו שהקבוצה מזוהה עם הצלחה, או לפחות עם חתירה להצלחה. בטח לא עם קבלה של כשלונות והשפלות כמשהו כמעט בלתי נמנע, עטוף בתירוצים. לפחות לי היה איכפת אם הייתי במקומו.

בתחילת העונה שכניק מידיעות היה מפרסם בטוויטר את הרייטינג של המשחקים של ת"א ביורוליג (וקצת הצ'יפופוליג של הכדורגל הרי היא הקורנפלקס ליג - רייטינג נמוך בהרבה מת"א ביורוליג, אם כי אולי יש גם פקטור של הערוצים המשדרים - נדמה לי בצ'רלטון)
משום מה הוא הפסיק עם זה אבל אני זוכר מספרים בין 3% ל4.5%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 10:18 pm 
Sophomore

הרצליה מובילה בהפרש גדול בגן-נר. דאוסון הפך לגמרי את העונה המדכאת שלו ונראה חד כמו ב-2016. מצד שני, האם יש שחקן יותר בלתי נסבל לצפייה מיותם חנוכי? האם גלבוע מוכנה להקריב ירידת ליגה כדי שימשיך להעיף כל כדור שמגיע אליו?

אילת ניצחה את גליל. ג'סטין פאטון עם מדד 45 נראה לראשונה כמי שיכול למצות את הנתונים הפיזיים המדהימים וההייפ שהיה סביבו בתחילת העונה ולא מומש. גליל בהפסד שלישי רצוף, נמרוד לוי שוב לא משהו ועכשיו יצטרך להוכיח שהוא יותר משחקן של תחילת עונה כמו שהיה עד עכשיו בקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 10:31 pm 
Junior

שחקן טיפש, חנוכי.

אבל אם כבר ירידת ליגה, זה לגמרי על קפלן. מה שיותר מפריע לי זה הדקות המיותרות לרום גפן, הייבוש של מייקל בריסקר במחצית הראשונה ובמשחקים הקודמים והתפקוד של חנוכי ואביבי רק בעמדה 3 ולא 4 כמו שיותר מתאים להם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 27, 2021 11:22 pm 
Sophomore

ומה תגידו על רועי הובר? שיא קריירה היום של 20 נקודות ו-9 אסיסטים (משווה שיא משבוע שעבר). ב-11 משחקים העונה הוא עם 12.7 נקודות (שני מבין הישראלים), 5.3 אסיסטים (רביעי בליגה), ו-1.3 חטיפות למשחק. והאחוזים? 52% משתיים, 43% משלוש ו-100% (17 זריקות) מהעונשין.

לקח לו זמן, אבל אחרי שנים שבהן ההשוואה התמידית לתמיר בלאט לא החמיאה לו, הובר השלים מעבר מלא לעמדת הרכז ויש לו קייס טוב לרכז הישראלי הטוב בליגה ואולי גם לשחקן העונה הישראלי.

גם שוכמן קם לתחייה אחרי שנראה כמו שחקן גמור בהפועל. טוב לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:47 am 
Hall of Famer

דניאל כתב:
לדעתי יש הבדל בין זיו, בלייזר וסורקין. קצת הפתיע אותי כי הם לא כ"כ רחוקים בגיל, אבל בלייזר הוא שחקן שכבר כמה שנים לא נמצא בעלייה, שחקן ליגה טוב וזהו. במעבר למכבי הוא ממקסם את הקריירה מבחינת כסף ויכולת לשחק ביורוליג, בלי להקריב את האפסייד של הקריירה שלו. זיו (למרות שהוא כבר בן 26) הוא שחקן שעדיין נמצא בעלייה, בעיקר בשנתיים האחרונות, וכבר היה יותר בכיר מבלייזר. עוד שנתיים-שלוש בקבוצה אחרת במעמד מוביל היה יכול להמשיך את האפסייד שלו. ברגע שהוא מצטרף למכבי הוא למעשה ויתר על האפסייד. סורקין הוא לכאורה מקרה שונה, כי הוא בעל תקרה גבוהה יותר כך שהאפסייד שלו ימשיך גם במכבי, ולראייה הוא מקבל יותר דקות ביורוליג (בעיקר במחזורים האחרונים). זה אומר שלמכבי צריכים ללכת או שחקנים שכבר הגיעו לתקרה או שחקנים שיכולים להפוך לשחקן מוביל בקבוצת יורוליג (מכבי או אחרת).
מעניין מה היה קורה במקרה של בלאט וזוסמן - לאן זוסמן היה מגיע אם היה בתפקיד מוביל בקבוצה אחרת, והאם בלאט היה מתפתח יותר או פחות אם היה מגיע במקום לירושלים. ניחוש שלי שזוסמן לא היה מגיע רחוק יותר כי באופי שלו הוא לא שחקן מוביל ולכן טוב שהלך למכבי, אבל שבלאט עשה בשכל שלא הלך למכבי וסביר שהיה הולך אחורה ונשאר שחקן ליגה טוב ולא יותר.
עוד ניחוש זה שבעוד שנה שנתיים תומר גינת ימלא את התפקיד של בלייזר במכבי.

בסופו של דבר זיו הוא שחקן בן 26 ללא ניסיון אירופי כלל.
מה האלטרנטיבה שלו בשלב זה בקריירה? רכז (בכלל לא בטוח שראשון אפילו, כלומר האם קיים עוד זר על העמדה) בהפועל ירושלים? לנסות את מזלו בקבוצה ממוצעת בליגה הצרפתית?
הסיכוי שלו להגיע אי פעם ליורוליג (לתפקיד משמעותי, לא כמו עכשיו) שלא במדי מכבי - קטן מאוד (לראייה - כמות הישראלים "הדומה לו בפרופיל" שהגיעו לשם בעבר).

אותו כנ"ל לגבי תומר גינת, שאני בהחלט מסכים שמעבר שלו למכבי בכל קיץ נתון - נראה כדי מתבקש לשני הצדדים (ג'ייק כהן כבר מתבגר, בלייזר קצת מיצה את עצמו שם לכאורה, מתאזרחים חדשים ברמת טיוס לא נראה שקיימים וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 28, 2021 2:58 am 
Hall of Famer

אחלה אילת
היום עם רוטציה של 7 שחקנים ורק 3 זרים
מדד 27 להובר ו-23 לשוכמן היה נשמע כמו מדע בדיוני לפני כמה חודשים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי