סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סלטיקס-נטס, הסדרה
הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:41 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אז אם יש 5 סופרסטארים בליגה (שמפוזרים בחמש קבוצות שונות) - אנחנו נצפה שאחת מהקבוצות האלה תיקח את האליפות מן הסתם (וזה אף הרי לא ניחוש פרוע, בכל זאת 5 קבוצות).
מניח שדירוג סביר כיום יצביע על אמביד, יוקיץ', יאניס, לוקה ודוראנט (עם החרגה/כוכבית כלפי קארי, לברון, ואף קוואי - בגלל שהיו כאלה בעבר הלא רחוק, סבבה). 3 מהנ"ל אף עם "כוכב שני" מצוין שכבר הלך רחוק בפלייאוף.
אם כך - אזי אליפות של בוסטון/מיאמי/פיניקס/ממפיס/יוטה (ואפשר להתווכח לגבי גולדן-סטייט, בואו נראה עדיין עד כמה קארי חוזר דומיננטי, והאם הוא by far השחקן הבולט שלהם) - הינה בגדר הפתעה לאור זאת.
רשמנו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:43 am 
Senior

אני לא מבין אנחנו חוזרים לענייני פסיכומטרי?
העובדה שבשביל לקחת אליפות צריך קבוצה טובה ושחקנים שיכולים לייצר לעצמם נקודות (שלגמרי אמביד ויוקיץ יכולים) לא אומרת ש-כל- קבוצה טובה עם שחקן שיכול לייצר לעצמו נקודות תיקח אליפות.

אני ממש מתקשה להבין אם אתה לא יודע איך עובד טיעון או שאתה עושה את זה עצמך לפעמים.

כדורסל הוא לא בייסבול. משפט כמו "דריימונד גרין הוא טופ 5 פאוור פוורדים בליגה" הוא ג'יבריש. תוכיח לי שהוא טופ 5. מה הפרמטרים להיות טופ 5? מה המשתנים שאתה בודק? דריימונד הוא דוגמא נהדרת בעיני לכמה הדירוגים האלו מקושקשים, כי הוא שחקן כדורסל מדהים שיכול להצליח רק בקונסטלציות מסוימות מאוד. הדירוג שלו חסר משמעות. שים אותו במקום השחקן השישי (עלק) הכי טוב והוא יהיה חסר ערך. שים את השחקן הרביעי (עלק) הכי טוב וגולדן יהיו משמעותית פחות טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:47 am 
Senior

וסתם כדי להראות כמה זה מטופש -

viewtopic.php?f=1&t=19272&hilit=%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A8

נורטון דירג את דריימונד תשיעי העונה, עשירי שנה שעברה. אין לי דבר נגד הדירוגים של נורטון. זה מסורת חביבה לתחילת העונה, גם אם לא כוס התה שלי. אבל אין לזה שום משמעות אמיתית. שלא לדבר על זה ש'עמדות' זה דבר כל כך נזיל מלכתחילה שהעובדה שאתה נדבק לטופ 5 בעמדה שלו זה בכלל מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:49 am 
Hall of Famer

Att כתב:
מה שעשה את גרין לכוכב הוא בפשטות, היותו אחד מחמשת הפאואר-פורוורדים הטובים בליגה.
אתה חושב שההישגים של הווריורס הביאו אותו לשם ואני חושב שהוא היה חלק אינטגרלי וחשוב מההישגים האלו, שלא היו מתקיימים בלעדיו.

פתחתי (כהרגלי) את רשימת תחילת השנה של נורטון - גרין מקום 9 (ומצוין שהיה 10 בעונה הקודמת).
כמה כותבים בהחלט ציינו שהיו מעלים אותו בדירוג, אבל גם JJJ ממקום 10 וסיאקם ממקום 6 עשו אחלה עונות (וגם מובלי צריך להיספר אני מניח).
בכל מקרה זה ויכוח קצת עקר על המיקום המדויק בעמדה, כי צריך להחליט מי מבין יאניס/לברון/דוראנט הוא בעמדה הזו.

ברור שההישגים לא היו מתקיימים בלעדיו...
אבל שים אותו היום בקבוצה רנדומלית, והוא סתם שחקן
הוא "תוצר של המערכת"

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ד' אפריל 20, 2022 2:52 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:52 am 
Senior

דריימונד גרין לא תוצר של המערכת, אם כי אני לא בטוח מה זה אומר. הוא אף פעם לא יהיה סתם שחקן. הוא גאון כדורסל (ודיי גאון באופן כללי). פשוט הסקיל סט שלו דורש שהקבוצה תבנה באופן מתאים. גולדן בנויה ככה, מן הסתם כי הוא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:54 am 
Hall of Famer

הוא גאון כדורסל
שאם עכשיו עובר לקבוצה עם 30% ניצחונות, הוא מעלה אותה ל-35% ניצחונות
שזה בכלל בכלל לא רע
אבל לא משהו היסטרי

רוצה לומר - הערך המוסף שלו לגולדן סטייט (וזה לא רק תצורה אחת של גולדן-סטייט, הרי הקבוצה הזאת כבר עברה כמה וכמה "תמורות") הוא עצום, והרבה מעל הערך הפוטנציאלי שלו בכל קבוצה גנרית אחרת
לכן הוא שחקן ייחודי
סטף קארי יהיה נהדר בכל קבוצה, קליי (כשיר) גם כן, גרין פחות לטעמי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:02 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
הוא גאון כדורסל
שאם עכשיו עובר לקבוצה עם 30% ניצחונות, הוא מעלה אותה ל-35% ניצחונות
שזה בכלל בכלל לא רע
אבל לא משהו היסטרי

איך הגעת לחישוב הזה? :)
מה גורם לך לחשוב שגרין יהיה כל כך פחות משמעותי בקבוצה אחרת?
אנחנו מדברים על אחד המגנים הטובים בהיסטוריה (מאוד יכולהיות שהטוב בהם)
ושחקן עם יכולת מסירה פנטסטית.

רק לפני כמה הודעות טענת שגרין קריטי להצלחה של גולדן סטייט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 4:23 am 
Senior

Att כתב:
רק לפני כמה הודעות טענת שגרין קריטי להצלחה של גולדן סטייט.

זה שוב השלב שאני לא מבין אם אתה רציני או עושה את עצמך.

אתה יכול לא להסכים לטענה של שמואל, אבל איך לעזאל אתה יכול לכתוב את המשפט הזה? בוודאי שהוא טען שדריימונד קריטי להצלחה של גולדן סטייט. זה כל מהות הטיעון שלו, שדריימונד מותאם ומתאים לקבוצה כמו גולדן ומשפר אותה משמעותית בעוד הוא יעזור הרבה פחות לקבוצה חלשה.

בעיני זה אמור להיות ברור לכל מי שרואה כדורסל, אבל גם אם אתה לא מסכים, למה אתה לא מבין את הטענה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 6:59 am 
Junior

אני חושב שגרין שחקן מדהים אבל להציג אותו ככוכב שמנותק מהסגנון ומהקבוצה של GSW זה משונה בהתבסס זה שיש לנו קייס סטאדי - עונת 2019-20 דריימונד גרין שיחק 43 משחקים מתוך ה65 של הקבוצה שלו. המאזן של הקבוצה איתו ב43 משחקים האלו היה 10-33 שלילי (וסכך הכל 50-15 עונתי).
אפשר לדבר על מוטיבציה אבל במקרה היחיד שגרין היה הכוכב היחיד של הקבוצה (בשילוב עם דיאנג'לו ראסל?) הוא לא הצליח להוביל את הקבוצה מעבר למאזן מחורבן מאוד.
זה לא מקטין בשום צורה את מה שדריימונד גרין נתן לאליפויות של גולדן סטייט, זה פשוט (בעייני לפחות) מבהיר שהוא שחקן שיכול להפוך קבוצה טובה למצוינת אבל לא שחקן שיכול הפוך קבוצה מחורבנת לסבירה, מה שהופך אותו (שוב, בעייני לפחות) לכוכב שמאוד תלוי בסיטואציה סביבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 7:49 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
יויה דיבר על חשיבות זהה של השחקנים הנוספים לא פחות מסופרסטארים ומשם התפתח דיון בהובלתך על הגדרות סופרסטארים שלא קיימות וטיעונים מעגליים.
בוודאי ששחקן אחד לא מספיק, גם בכדורסל. יוקיץ' לא ייקח את דנבר לאליפות בסגל הנוכחי, אבל יוקיץ' הוביל אסופת שחקנים שלמעט גורדון ואולי בארטון אין לאף אחד מהם קייס לחמישיה בקבוצת פלייאוף למקום השישי במערב. זה לא מאנו א מאנו עדיין וגם לשאר הקבוצה יש חשיבות (וגם לאיש שעומד על הקווים, או במקרה של סטיב נאש, כנראה מדובר באיש המתהלך על הקווים כצופה ללא השפעה שניתן לראות על המשחק). אבל הבסיס, ההתחלה היא בכוכב של הקבוצה. אין לך אחד כזה מאותה חבורה מובחרת, הסיכויים שלך לקחת אליפות מועטים ואתה צריך משהו באמת מיוחד (סטייל דטרויט או ספארס 2014) כדי להתגבר על החיסרון הזה.

עוד פעם, אף אחד לא מתווכח עם הטענה האוונגרדית שככל שיש לך יותר שחקנים טובים בכדורסל, סיכוייך להצליח גבוהים יותר. כמו כן נראה כי מי שקולעת יותר נקודות מיריבתה במשחק, מנצחת.

מה שעמוס לב טען ומה שאתה לכאורה הדהדת הם שני דברים שונים מאוד.
פשוט ניסחת מחדש את הטענה שלו באופן שלא משאיר ממנה שום דבר ואף סותר אותה.

כן? מה "שונה מאד"? איפה הסתירה?

ושוב אנחנו בדיוני דריימונד גרין כוכב או לא. כמה עבש ומטופש. יותר מדי אנשים אינטיליגנטים נותנים משקל יתר להגיג היפותטי. כל מי שמבין מינימום כדורסל יודע שדריימונד גרין הוא שחקן משלים, אמנם שחקן משלים מדהים שהתחבר באופן מעורר השראה לשחקנים המובילים של הקבוצה שלו, אבל משלים לגמרי. רק ההתאבססות המעגלית על מונח הכוכב מחזירה פה דיונים מהבוידעם, עוד מעט שוב נדבר על הינקי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 8:07 am 
Hall of Famer

Att כתב:
מישהו גם צריך להגדיר את המלה כוכב באותה הזדמנות.
משתמשים בה הרבה אבל גם היא חסרת משמעות ללא הגדרה מדויקת (סמארט הוא כוכב? מה לגבי ווסטברוק?)

כוכב = טופ25 בליגה
סופרסטאר = טופ5 בליגה

* אפשר, אם רוצים, להגמיש את זה מעט, בייחוד עם שחקנים צעירים שנמצאים בקו עלייה
ויכולים לעשות את הקפיצה ולהוכיח את עצמם בפלייאוף
(טייטום, כאמור, כסופרסטאר אפשרי. אנתוני אדוארדס ככוכב)
אבל לרוב ההגדרות האלו מספיקות.

** מוזמנים להמשיך להגיד שאף אחד לא הגדיר את המלים האלו (למרות שהשתמשתי בהגדרות האלו בעשרות/מאות ת'רדים כאן)

אתה באמת לא מבדיל בין דעה לעובדה, זה קטע. אתה המצאת הגדרה, זה חסר משמעות. רק בראש שלך "סופרסטאר הוא טופ 5 בליגה, כוכב טופ 25", ואפילו שם (לא שאני רוצה להכנס לראש שלך, חלילה) זה אמור להיות בעייתי, כי מה זה בכלל "טופ" ולמה דווקא המספרים השרירותיים שנקבת בהם? זה מדהים שאחרי כלכך הרבה שנים שמנסים להסביר לך מושכלות יסוד, לא התקדמת מילימטר בלהבין את חוסר המשמעות של ההגדרות האלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 8:33 am 
Hall of Famer

כן סופרסטאר, לא סופרסטאר. גרין הוא שחקן שבעיניי יכול לשפר כל קבוצה שבה אין בול הווגר (כלומר, שחקן שמחזיק את הכדור בצורה דומיננטית אצלו ביד, נניח הארדן, פול, וכו').
כלומר, בעיניי הוא שחקן שיכול לתרום 10-15% יותר נצחונות לכ-20 מקבוצות הליגה. (ובתנאי שהוא בא עם מוטיבציה, אבל נראה לי שהטיפוס הזה הוא טיפוס עם מוטיבציה באופן כללי, אלא אם כן הוא באמת לא רואה סיבה ונמצא בדאון נקודתי, כמו גולדן סטייט לפני שנתיים).

נכון, אין לי הוכחה. אבל ראיתי בערך 300 משחקי דריימונד גרין, וכך נראה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 8:56 am 
Hall of Famer

גרין הוא שחקן שהיתרונות שלו הם חכמת משחק, הגנה, מנהיגות, ויכולת מסירה טובה יחסית לעמדה. הוא סקורר בעייתי בכל קונסטלציה, הוא לא שחקן שמסוגל לייצר נקודות ביעילות לאורך זמן, ראינו את ההבדלים הברורים בין איך שהוא נראה ליד סקוררים מהטובים בהסטוריה לבין איך הוא נראה כשהם לא זמינים, זה היה אמור לסגור כל דיון "כוכבות". שחקן משלים מדהים, שהתמזל מזלם של כולם ששיחק בקבוצה שיכלה למקסם את כל הטוב שבו. עזבו איך היה נראה בקבוצה חלשה (ראינו), נניח היינו שמים אותו עכשיו בדנבר. איך לדעתכם הסיכויים בסדרה היו משתנים?

היפותטי וחסר משמעות, אבל לשם השעשוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 9:57 am 
Hall of Famer

תלוי, האם יש תואם גרין גם בגולדן סטייט.

בוא נניח שכן, רק לצורך העניין. דריימונד גרין בדנבר מול גולדן סטייט (שגם לה יש את גרין) - פתאום יהיה לקבוצה מנהל משחק שני לצד יוקיץ' (כי אלוהים יודע שמוריס הוא לא כזה). אני מניח שזה ייתן יותר דקות להיילנד ולמוריס על פני בארטון (שיוצר בעצמו) וגורדון (שלא ממש יודע לקלוע משום טווח טוב מדי). בין, יוקיץ' לבין גרין, נדמה לי שהשניים יוכלו תמיד למצוא את הקלעים - היילנד, מוריס, ואפילו שני הגרינים פנויים לגמרי.
גרין גם יוכל לגרום לשומר שמולו (נניח התאום של דריימונד גרין) להתמודד מולו, ולייצר מצבים קלים יחסית ליוקיץ' לקליעה. חסימות בהתקפה יהיו חשובות מאד בשביל ליצור את היתרון של יוקיץ' על פני האין גובה של גולדן סטייט, ודריימונד הוא בדיוק האיש בשביל זה.
כלומר, הוא גם יוצר יתרון ליוקיץ' שהיום אין לו, וגם יוצר יתרון לקלעים, שהיום אין להם. (כי יוקיץ' בעצמו נחנק, כשהוא לבד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 10:02 am 
Hall of Famer

ורק כדי להרחיב, גרין הוכיח שהוא יודע לשחק ליד עוד מנהל משחק (קרי: קרי) וליצור הזדמנויות לאותו יוצר ולאחרים, באופן מיטבי. הוא לפחות הוכיח את זה כל עוד אותו יוצר שני, הוא לא בול הווגר (סטף הוא לא כזה, והיי, גם יוקיץ' הוא לא כזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 10:24 am 
Hall of Famer

אין ספק שדריימונד גרין שמחר בבוקר בדנבר במקום בגולדן, משפר את דנבר ומחליש את גולדן. אבל לדעתי לא ברמה שמסכנת את סיכויי גולדן לעבור את הסדרה, ודי בקלות אפילו.

אבל ממש חרגנו מהת'רד, אפשר להעביר את הדיון לת'רד המשמים למדי של גולדן-דנבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 2:16 pm 
Senior

נורטון כתב:
כן סופרסטאר, לא סופרסטאר. גרין הוא שחקן שבעיניי יכול לשפר כל קבוצה שבה אין בול הווגר (כלומר, שחקן שמחזיק את הכדור בצורה דומיננטית אצלו ביד, נניח הארדן, פול, וכו').
כלומר, בעיניי הוא שחקן שיכול לתרום 10-15% יותר נצחונות לכ-20 מקבוצות הליגה. (ובתנאי שהוא בא עם מוטיבציה, אבל נראה לי שהטיפוס הזה הוא טיפוס עם מוטיבציה באופן כללי, אלא אם כן הוא באמת לא רואה סיבה ונמצא בדאון נקודתי, כמו גולדן סטייט לפני שנתיים).

אבל עונת 2020 הייתה אחלה הוכחה לזה שגרין אולי מקבל יותר מדי קרדיט על התרומה שלו בואקום, אני חושב שאני אפילו זוכר אותך ספציפית מודה כאן שטעית לגביו מהבחינה הזו, כי חשבת שהוא יראה כמו אחד הפורוורדים הטובים בליגה גם מחוץ למכונה של ג"ס, והוא היה נראה רע מאוד בעונה היחידה שבה זה היה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:10 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
נורטון כתב:

אבל עונת 2020 הייתה אחלה הוכחה לזה שגרין אולי מקבל יותר מדי קרדיט על התרומה שלו בואקום, אני חושב שאני אפילו זוכר אותך ספציפית מודה כאן שטעית לגביו מהבחינה הזו, כי חשבת שהוא יראה כמו אחד הפורוורדים הטובים בליגה גם מחוץ למכונה של ג"ס, והוא היה נראה רע מאוד בעונה היחידה שבה זה היה המצב.

אולי המעבר מתחרות על אליפויות למאבק על כניסה לפלייאוף לא הלהיב אותו כל כך.
מרחוק נראה היה שהוא מאבד מוטיבציה ואני לא בטוח שאפשר להאשים אותו.

גרין יעזור משמעותית לכמעט כל אחת מקבוצות הפלייאוף.
למה אתם חושבים שהווריורס הם קבוצת ההגנה אולי השנייה בטיבה בליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:19 pm 
Senior

לא יודע, כרגע יש עדות מאוד טובה נגד האקסיומה הזו, אל מול ספקולציות.
אף אחד לא מערער על התרומה האדירה של דריימונד לג"ס, אבל זה מאוד הגיוני לחשוד שזה לא יראה אותו הדבר בקבוצות אחרות, ובפעם היחידה שזה נבחן בה (ודרך אגב, גם סוף העונה הסדירה הזו, שוב בלי קארי, היא דוגמא לא רעה לירידה ביכולת של דריימונד), ראינו שהוא באמת לא נראה כמו אותו השחקן. העובדה שהוא מאוד משפר להם את ההגנה לא מוכיחה את הטענה הזו בשום צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 20, 2022 3:26 pm 
Junior

בהתחלה אמרתי שזו סדרה מדהימה ולכן הגיוני שיש לת'רד שלה 10 עמודים. אבל אז הבנתי ש-8 מהם זה על דריימונד גרין. נראה לי שאפשר לפצל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 21, 2022 9:29 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
לא הבנתי את השאלה שלך עמוס. מישהו כתב בת'רד משהו על שחקני משנה. אין לי מושג מי ומה בדיוק נכתב ואני לא בעניין של לענות על דעות של אחרים.

הדבר היחיד שאני לא יודע זה מהו סופרסטאר. זו שאלה דיי פשוטה. אם הטיעון הוא שקבוצה צריכה סופרסטאר כדי לנצח, מישהו צריך להגדיר מה המילה הזו אומרת. זו הדרך שבה שפה עובדת.

אני גם לא יודע להגדיר בדיוק מהו סופרסטאר (או פרנצ'ייז פלייר, או כל הגדרה אחרת שכוללת את הטופ של הטופ של שחקני האן.בי.איי). אם הייתי יודע בדיוק את ההגדרה, הרי שהייתי מרגיש טוב מאד לחזות מי תיקח אליפות. אבל גם ללא הגדרה מדוייקת, אנחנו יודעים מיהם החשודים המיידים שיכולים להוביל קבוצה לאליפות ויש כמה שחקנים שיש ספק האם הם יכולים או לא. תעזוב בצד את המילה סופרסטאר, הטענה שלי היא שבכדורסל ההשפעה של שחקן בודד על ההצלחה של קבוצה היא עצומה והגדולה מכל ענפי הספורט, לכן קבוצות אלופות כמעט תמיד מחזיקות באותו שחקן שמסוגל להשתלט על משחקים וסדרה ולהיות הגורם המכריע באליפות. כמובן שחשוב סגל מסייע, כמובן שתשים את מייקל ג'ורדן עם 4 שחקני קצה רוטציה לא תצא מזה קבוצה טובה, אבל אם נחזור לדוגמא הקודמת שלי, אם תיקח קבוצות שהערכת הכישרון של שתי הקבוצות דומה, אבל אחת מחזיקה שחקנים טובים מאד באותה רמה ואילו השניה מחזיקה שחקן אחד מעל השאר, עוד שחקן אחד ברמה מאד גבוהה והיתר פחות, אני אלך על זאת שבה משחק השחקן הטוב ביותר בסדרה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 5:48 am 
Senior

אין באמת חישוב כזה שאתה יכול לעשות. לכן זו לא תהיה הפתעה אם בוסטון תנצח את ברוקלין בסדרה.

הפייבוריטית לאליפות הייתה פיניקס ועכשיו היא גולדן סטייט בשל הפציעה של בוקר. אחריהן בוסטון ומיאמי. 4 הקבוצות עם הסיכויים הטובים ביותר לקחת אליפות כרגע הן קבוצות ללא 'סופרסטאר' על פי ההגדרה של אטט. הבעיה שלי תמיד הייתה עם הנחרצות והנוסחאות הלא מבוססות בדיונים האלו.

ברור שעדיף שיהיה לך את השחקן הכי טוב בסדרה, אבל רמת הכשרון בנבא כל כך מרשימה כרגע. דבר שלא היה נכון בהכרח בשנות התשעים והאלפיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 8:40 am 
Hall of Famer

אין חישוב מדוייק. זה סטטיסטי ואתה יכול לראות את הסטטיסטיקה הזאת עובדת נהדר בגמר האן.בי.איי.
לגבי וגאס, באמת מעניין לראות כמה הם מדייקים ביחסים שהם מציעים לפני הפלייאוף ולפני העונה.
העונה הנוכחית היא שונה מעונות רגילות. קבוצות ה"כוכבים" הם קבוצות מאד פגיעות. הלייקרס, הנטס, דנבר. היחידה שנראית במצב טוב זאת פילי וגם לה יש לא מעט בעיות.
גם לי יש בעיה עם הנחרצות והנוסחאות הלא מבוססות, וכתבתי מספיק על כך. אבל הבסיס בעיני הוא נכון. זה לא נוסחתי, לא ניתן לכימות, אבל יש אמת בבסיס הדברים. הינקי לא הנפיץ את התיאוריות שלו מהאוויר. הוא רק עשה את זה בצורה סופר קיצונית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 4:38 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אבל הבסיס בעיני הוא נכון. זה לא נוסחתי, לא ניתן לכימות, אבל יש אמת בבסיס הדברים. הינקי לא הנפיץ את התיאוריות שלו מהאוויר. הוא רק עשה את זה בצורה סופר קיצונית.

עמוס, אני לא חושב שהתוכנית של הינקי התמקדמה בצורך בכוכבים מובילים, או יותר נכון לא זה היה הייחוד שלה, אלא בדרך להשיג אותם דרך בחירות דראפט (בין אם מימוש שלהם או טרייד עליהם).

אם מסתכלים על החלק של מימוש הבחירות (כי זה בעצם הenabler לשלב של הטריידים) אז מעט מאוד בחירות טופ 10 ב20 השנים האחרונות לקחו אליפות בקבוצות שבחרו אותם. נסתכל על דראפטים 1995 עד 2014 ונגלה שמי שנבחרו בטופ 10 ולקחו אליפות בקבוצה שבחרה אותם אלו דאנקן (97 בחירה 1), וויד (2003, בחירה 5), ביינום (2005, בחירה 10), סטף קארי ( 2009, בחירה 7), קיירי ( 2011 בחירה 1).
כמו שציינתי, גם מ2014 אין כאלו אבל לא הכנסתי לספירת ה20 שנה ולא, לברון לא נכנס אצלי לקבוצה. הוא הגיע לקליבלנד כשחקן חופשי ( או S&T, א ענארף).
אז סך הכל אנחנו רואים 5 שחקנים מלבד מהטופ 10 בדראפט שלקחו אליפות בקבוצה שהביאו אותם שב2 מקרים די הם הצטרפו לקבוצה עם כוכב קיים (דאנקן וביינום). האם זה אומר שהדרך הכי יעילה שסופרסטאר ייקח אליפות בקבוצה שלך הוא בעזרת בחירות גבוהות בדראפט? לי אישית נראה שהתשובה היא די ברורה סטטיסטית שלא... אם נרחיב את החיפוש למספר הקבוצות שהובלו לאליפות על ידי 2 בחירות טופ 10 שלהם נקבל אפס עגול לדעתי ב20-30 שנה האחרונות.

מה אני בא להגיד? שכפי שאני רואה את זה הינקי כן המציא תאוריה וזה לא זה שצריך כוכבים בשביל זה אלא שצריך לאסוף אותם מצמרת הדראפט ולא להפסיק לנסות עד שמשהו יקרה ( אף פעם לא הבנתי מה תנאי העצירה של התהליך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 22, 2022 4:41 pm 
Senior

מה קשור הינקי עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 103 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר