סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יורוליג: שבוע כפול
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 5:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אספסוף כתב:
אולי תסביר לי מה זה "לא חסר כסף, פשוט לא רוצים להביא"?
יעני מבחינתם בכיף לשים מיליון פלוס ללסור, אבל פשוט התחשק להם דווקא ניחוח קובני אקזוטי בדמותו של ריברו?

1. לסור זו במקרה דוגמא מעולה, כי הוא היה כבר בידיים של מכבי במהלך עונת 21-22, שיחק כדורסל טוב (גם אם לא מצוין, כמו מאז) על פניו בלי ביקוש רב מדי מבחוץ (עבר לפרטיזן - אפילו לא ממש מיד אם אני זוכר נכון, בה אז הכסף לא היה גדול במיוחד), ועדיין העדיפו להיפרד ממנו. האם באמת באמת לא היה כסף להמשיך להחזיק אותו בקבוצה (וכך גם לקבל סיכוי/אופציה של ממש - להשיג אותו במחיר נוח בעונה העוקבת?)? לא מאמין.

2. האם אתה מסכים שבעונה הקודמת (המוצלחת! בסטנדרטים של מכבי בעשור האחרון) תוך כדי העונה תקציב המשכורות המשולמות בפועל ירד?
היה אוסטין הולינס (שכר של חצי מיליון דולר כזה?) שנפצע בסוף ינואר, ושוחרר. החל מתאריך זה המשכורת שלו נחסכת בצורה חלקית כלשהי (ביטוח/הסדר, לא בקיא בפרטים איך זה הולך בדיוק, אבל ברור שחלק מהעלות נחסכת למעביד).
פוייתרס היה פצוע 4 חודשים - אותו סדר גדל כספי של חיסכון.
במקום זה הגיע רק בריימו על גרושים (וישב בצד ולא תרם כמעט כלום, אבל זה סיפור אחר כבר).
אין הרבה קבוצות באירופה אני חושב (פרט לטורקיות הקורסות כלכלית תוך כדי עונה וכו') שבאופן יחסית עיקבי השכר החודשי אותו הן משלמות קטן תוך כדי העונה.
היות שמכבי (בניגוד לאותן הטורקיות) היא בוודאי "קבוצה שמרנית" (כלומר לא חותמת על חוזים שאינה בטוחה ביכולתה לעמוד בהם), הרי שהחריגה מדפוס הפעולה המקובל של מרבית הקבוצות בכל רמות (כולל למשל, הקבוצות בליגת העל הישראלית) - הבאת שחקנים תוך כדי העונה לטובת עיבוי הסגל ושיפורו, אף תוך העלאת שכר השחקנים - מראה (לי לפחות) שהבעיה היא לא פרופר תקציבית, אלא בתמריצים להצליח.

לשם הדוגמא, הפועל ירושלים (קבוצה עם סדר גודל של שליש תקציב ממכבי מרבית השנים) הביאה תוך כדי העונות האחרונות את:
ברנדון בראון (עולה כמו בריימו?), TJ קליין, נועם יעקב - בעונה הקודמת.
ג'ון אגבונו (היום שחקן יורוליג...), KC ריברס - בעונה שלפני.
לפני זו כבר עונת הקורונה הלא מייצגת, אבל היו אינספור דוגמאות עבר (חלקן הגדול מוצלחות שהביאו להם תארים) של הבאת שחקנים בקליבר מכובד תוך כדי העונה.

האם זה אומר שהתקציב של הפועל ירושלים גבוה יותר ממכבי כי רמת ההשקעה שלהם (גם אבסולוטית, לא רק כאחוז מהתקציב) תוך כדי העונה גבוה יותר מאשר במכבי ת"א? ודאי שלא.
מה זה כן אומר:
1. מכבי "מפספסת אסטרטגית" כשהיא שוב ושוב לא מכוונת באמת (קרי, פרט לכותרות באתרים) לשוק באמצע העונה.
2. למכבי יש פחות תמריצים להשקיע תוך כדי העונה (לא נאבקת על מקומה ביורוליג, תמיד תהיה קונטנדרית גדולה לתואר האליפות המקומי, כל המנויים תמיד נמכרים ולכן ההתבססות על מכירת כרטיסים שוטפת נמוכה וכו'), אל מול קבוצות אחרות ש"פותחות את הכיס" כשהן מזהות הזדמנות לעונת שיא/לקיחת תואר, או להבדיל מאבק קשה על הישארות בליגה וכו'.

ככה זה כבר שנים למעשה.
מתי לאחרונה מכבי החתימו תוך כדי עונה שחקן (אני מדבר על ינואר-מרץ כזה, לא אוקטובר-נובמבר) שבאמת קידם אותם ברמת היורוליג? או אפילו שחקן עם תרומה מכרעת בשלבי הפלייאוף הישראלי (בה לכאורה כל זר שמכבי מביאה אמור להיות ברמה גבוהה אל מול היריבות "על פי הגדרה")?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 9:30 pm 
Sophomore

למיטב ידיעתי מכבי לא חסכה דבר במהלך שנה שעברה בגין הפצועים (הביטוח לא מכסה פציעות תקופתיות אלא אובדן קריירה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 9:59 pm 
Hall of Famer

נשמע לי מוזר, אבל גם אם זה אכן כך - איך בקבוצות אחרות כן "נמצא התקציב" להחליף פצועים, להביא חיזוקים, ואף להתרחב כמותית תוך כדי עונה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:07 am 
מנהל פורום

זה משתנה מפוליסה אחת לשניה
רוב הפוליסות מכסות פציעה ארוכת טווח, של שלושה חודשים ויותר
במקרה של ישראלים יש גם את הקטע של ביטוח לאומי
זוכרים את הסאגה בין חולון לפניני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 7:17 am 
Sophomore

אוריאל, אתה מדבר על פוליסות אובדן כושר עבודה רגילות - אלו לא הפוליסות הרלבנטיות לעניין זה (בודאי לא בסכומי השכר המדוברים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 5:00 pm 
Freshman

אני חושב שלדבר על אסטרטגיות והחלטות תקציביות או החתמות אלו ואחרות , זה לדבר על פיקסלים בודדים ולא על התמונה הגדולה למרות שהיא די ברורה...
אפשר להתייחס לסיפור בריימו ואדאמס כהחלטה נקודתית להקטין תקציב.
אפשר להתייחס לשחרור לסור כהחלטה טקטית.
אפשר להתייחס לקיץ בו צורפו בלאט ריברו ווב וקליבלנד כהחלטה נקודתית להתמקד בשימור הקיים.
המציאות המשותפת לכל הנקודות הללו היא לחסוך בכל מחיר במה שלא הכרחי...לסור נותן אחלה מספרים אבל שחקן שכבר חתום על חוזה חוזר מפציעה- נחתוך את לסור. עשינו אחלה קיץ מבלינת שימור השחקנים אז האוהדים יסלחו לנו על קמצנות ברכש- חוסכים. בריימו נשמע גבוה סביר בשקל וחצי וההילה של כוכב היריבה - להביא. נשאיל את וויל ריי ן כדי לחסוך איזה מאה אלף דולר - נשאיל.
הכל זה דבר אחד!
מכבי כבר לא קבוצה גדולה תקציבית
איפה שאפשר לחסוך חוסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 6:51 pm 
Junior

למה יצאתם מנקודת הנחה שזרים לא זכאים לביטוח לאומי במקרה של פציעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2023 5:42 pm 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
טי ג'י פארקר ווילרבאן כבר לא.
לא מאמין שהם ישתפרו עם מאמן אחר אותו סגל

מי מחליף את טי ג'י? פוצקו
צפו להרבה טכניות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2023 6:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אספסוף כתב:
אני חושב שלדבר על אסטרטגיות והחלטות תקציביות או החתמות אלו ואחרות , זה לדבר על פיקסלים בודדים ולא על התמונה הגדולה למרות שהיא די ברורה...
אפשר להתייחס לסיפור בריימו ואדאמס כהחלטה נקודתית להקטין תקציב.
אפשר להתייחס לשחרור לסור כהחלטה טקטית.
אפשר להתייחס לקיץ בו צורפו בלאט ריברו ווב וקליבלנד כהחלטה נקודתית להתמקד בשימור הקיים.
המציאות המשותפת לכל הנקודות הללו היא לחסוך בכל מחיר במה שלא הכרחי...לסור נותן אחלה מספרים אבל שחקן שכבר חתום על חוזה חוזר מפציעה- נחתוך את לסור. עשינו אחלה קיץ מבלינת שימור השחקנים אז האוהדים יסלחו לנו על קמצנות ברכש- חוסכים. בריימו נשמע גבוה סביר בשקל וחצי וההילה של כוכב היריבה - להביא. נשאיל את וויל ריי ן כדי לחסוך איזה מאה אלף דולר - נשאיל.
הכל זה דבר אחד!
מכבי כבר לא קבוצה גדולה תקציבית
איפה שאפשר לחסוך חוסכים

ההחלטה שלא להמשיך עם לסור היא כבר סיבה מספקת להעיף את אבי אבן לכל הרוחות. רציתי שיביאו אותו כפרוספקט עוד כשהוא שיחק בכוכב האדום וממש הופתעתי שהוא היה פנוי על המדף באמצע העונה לפני שנתיים. הוא היה ממש טוב בדקות שקיבל במכבי ואז הם החליטו להחזיר לסגל את ריינולדס הדביל ולשחרר את הצרפתי. טעות ברמה של לא להחתים את וויל קלייבורן אחרי הקדנציה בחולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2023 7:40 pm 
Junior

אתה בטוח? משום מה זכרתי שההחלטה לא להמשיך עם לסור (שאם אני זוכר נכון, אז עוד קראתי בפורום הזה בתור אורח והייתה תמימות דעים שזו טעות) הייתה בגלל שהצליחו להאריך את החוזה של טאריק בלאק ולרוץ איתו כסנטר המוביל. אבל אולי אני כבר מתבלבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 26, 2023 11:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Lakic כתב:
אתה בטוח? משום מה זכרתי שההחלטה לא להמשיך עם לסור (שאם אני זוכר נכון, אז עוד קראתי בפורום הזה בתור אורח והייתה תמימות דעים שזו טעות) הייתה בגלל שהצליחו להאריך את החוזה של טאריק בלאק ולרוץ איתו כסנטר המוביל. אבל אולי אני כבר מתבלבל.

מתברר ששנינו התבלבלנו...
טאריק בלאק שיחק במכבי בעונות 18-19 ו-19-20.
לסור הגיע בעונת 21-22 בשל הפציעה של זיזיץ' וכאשר הקרואטי חזר לכשירות הוחלט לשחרר את הצרפתי, כאשר מה שהיו צריכים לעשות זה למצוא קבוצה שתיקח את ריינולדס, אפילו אם מכבי היו מפסידים קצת כסף בעסקה, ולהחתים את לסור לכמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 26, 2023 11:53 am 
Junior

sir charles כתב:
Lakic כתב:

מתברר ששנינו התבלבלנו...
טאריק בלאק שיחק במכבי בעונות 18-19 ו-19-20.
לסור הגיע בעונת 21-22 בשל הפציעה של זיזיץ' וכאשר הקרואטי חזר לכשירות הוחלט לשחרר את הצרפתי, כאשר מה שהיו צריכים לעשות זה למצוא קבוצה שתיקח את ריינולדס, אפילו אם מכבי היו מפסידים קצת כסף בעסקה, ולהחתים את לסור לכמה שנים.

כן אז זכרתי בערך נכון. הביאו את לאסור בגלל פציעה ובעונה העוקבת החליטו לוותר עליו כי המשיכו עם הסנטר המוביל שחזר לכשירות, במקרה הזה זיזיץ'. בפורום פה כבר אז הרוב חשבו שזו תהיה טעות.
תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 26, 2023 12:00 pm 
מנהל פורום

לא בעונה העוקבת, באותה עונה עצמה שיחררו אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 26, 2023 12:03 pm