אספסוף כתב:
אולי תסביר לי מה זה "לא חסר כסף, פשוט לא רוצים להביא"?
יעני מבחינתם בכיף לשים מיליון פלוס ללסור, אבל פשוט התחשק להם דווקא ניחוח קובני אקזוטי בדמותו של ריברו?
1. לסור זו במקרה דוגמא מעולה, כי הוא היה כבר בידיים של מכבי במהלך עונת 21-22, שיחק כדורסל טוב (גם אם לא מצוין, כמו מאז) על פניו בלי ביקוש רב מדי מבחוץ (עבר לפרטיזן - אפילו לא ממש מיד אם אני זוכר נכון, בה אז הכסף לא היה גדול במיוחד), ועדיין העדיפו להיפרד ממנו. האם באמת באמת לא היה כסף להמשיך להחזיק אותו בקבוצה (וכך גם לקבל סיכוי/אופציה של ממש - להשיג אותו במחיר נוח בעונה העוקבת?)? לא מאמין.
2. האם אתה מסכים שבעונה הקודמת (המוצלחת! בסטנדרטים של מכבי בעשור האחרון) תוך כדי העונה תקציב המשכורות המשולמות בפועל ירד?
היה אוסטין הולינס (שכר של חצי מיליון דולר כזה?) שנפצע בסוף ינואר, ושוחרר. החל מתאריך זה המשכורת שלו נחסכת בצורה חלקית כלשהי (ביטוח/הסדר, לא בקיא בפרטים איך זה הולך בדיוק, אבל ברור שחלק מהעלות נחסכת למעביד).
פוייתרס היה פצוע 4 חודשים - אותו סדר גדל כספי של חיסכון.
במקום זה הגיע רק בריימו על גרושים (וישב בצד ולא תרם כמעט כלום, אבל זה סיפור אחר כבר).
אין הרבה קבוצות באירופה אני חושב (פרט לטורקיות הקורסות כלכלית תוך כדי עונה וכו') שבאופן יחסית עיקבי השכר החודשי אותו הן משלמות קטן תוך כדי העונה.
היות שמכבי (בניגוד לאותן הטורקיות) היא בוודאי "קבוצה שמרנית" (כלומר לא חותמת על חוזים שאינה בטוחה ביכולתה לעמוד בהם), הרי שהחריגה מדפוס הפעולה המקובל של מרבית הקבוצות בכל רמות (כולל למשל, הקבוצות בליגת העל הישראלית) - הבאת שחקנים תוך כדי העונה לטובת עיבוי הסגל ושיפורו, אף תוך העלאת שכר השחקנים - מראה (לי לפחות) שהבעיה היא לא פרופר תקציבית, אלא בתמריצים להצליח.
לשם הדוגמא, הפועל ירושלים (קבוצה עם סדר גודל של שליש תקציב ממכבי מרבית השנים) הביאה תוך כדי העונות האחרונות את:
ברנדון בראון (עולה כמו בריימו?), TJ קליין, נועם יעקב - בעונה הקודמת.
ג'ון אגבונו (היום שחקן יורוליג...), KC ריברס - בעונה שלפני.
לפני זו כבר עונת הקורונה הלא מייצגת, אבל היו אינספור דוגמאות עבר (חלקן הגדול מוצלחות שהביאו להם תארים) של הבאת שחקנים בקליבר מכובד תוך כדי העונה.
האם זה אומר שהתקציב של הפועל ירושלים גבוה יותר ממכבי כי רמת ההשקעה שלהם (גם אבסולוטית, לא רק כאחוז מהתקציב) תוך כדי העונה גבוה יותר מאשר במכבי ת"א? ודאי שלא.
מה זה כן אומר:
1. מכבי "מפספסת אסטרטגית" כשהיא שוב ושוב לא מכוונת באמת (קרי, פרט לכותרות באתרים) לשוק באמצע העונה.
2. למכבי יש פחות תמריצים להשקיע תוך כדי העונה (לא נאבקת על מקומה ביורוליג, תמיד תהיה קונטנדרית גדולה לתואר האליפות המקומי, כל המנויים תמיד נמכרים ולכן ההתבססות על מכירת כרטיסים שוטפת נמוכה וכו'), אל מול קבוצות אחרות ש"פותחות את הכיס" כשהן מזהות הזדמנות לעונת שיא/לקיחת תואר, או להבדיל מאבק קשה על הישארות בליגה וכו'.
ככה זה כבר שנים למעשה.
מתי לאחרונה מכבי החתימו תוך כדי עונה שחקן (אני מדבר על ינואר-מרץ כזה, לא אוקטובר-נובמבר) שבאמת קידם אותם ברמת היורוליג? או אפילו שחקן עם תרומה מכרעת בשלבי הפלייאוף הישראלי (בה לכאורה כל זר שמכבי מביאה אמור להיות ברמה גבוהה אל מול היריבות "על פי הגדרה")?