סאבוניס כתב:
אה, פספסתי את מה שכתבת על הדראפטים לפני 2003 (זה בדף הקודם). זה היה מוסיף לנתונים של מקומות 5-15 את נוביצקי, שזה אחלה אבל גם עוד איזה 10 כוכבים אמריקאים. אם רוצים לעשות ניתוח שיטתי של כל הלוטרי (אפשר) או של כל הדראפט (גם אפשרי), אז מן הסתם זה יוסיף גם עוד הרבה כוכבים אמריקאים ואז צריך לבדוק איך היחס שדיברתי עליו משתנה.
בכל מקרה, אין לי ויכוח איתך שבוחרים קודם כל לפי איך שמעריכים את הפוטנציאל ועושים את זה כבר בערך שלושה עשורים (לפני זה הייתה כנראה הערכת חסר של השוק הבינלאומי). אז השאלה היא בסופו של דבר איפה התוצאות טובות יותר, וזה מה שניסיתי להראות בניתוח שלי. אפשר לטעון שהמדגם הבינלאומי בלוטרי (או בכלל) קטן מדי מכדי לקבל מובהקות סטטיסטית או שיש שינוי ביכולת ההערכה לאורך השנים אז מה שהיה לפני 20 שנה כבר לא רלוונטי. אבל זה כבר עניין אחר.
אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון.
הדיון הזה התחיל מדיון בין גראנט שטען שלאמריקאים יש העדפה מובהקת לשחקני קולג', לבלואי. אתה נכנסת עם הטיעון שציטטתי למעלה, על "לא קשה להסכים שהבחירות מחוץ לקולג' הן לא שוס גדול" והמתודה המוזרה שהבאת, עד הגעה עכשיו לאחוזי הצלחה בבחירות 15-5 שזה באמת לא קשור לכלום.
אתה רוצה לבדוק את מה שבאמת עלה ונטען בדיון?
1. כדי לבדוק האם באמת "בחירות מחוץ לקולג' הן לא שוס גדול" אתה צריך לבדוק את כל הבחירות מחוץ לקולג', כולל סיבוב שני, ולהשוות אחוזי הצלחה לכל הבחירות מתוך הקולג'ים.
2. כדי לבדוק האם באמת יש העדפה לשחקני קולג' על אחרים, אתה צריך להראות איזשהו פרמטר רלוונטי כשבינתיים הראיתי את ההיפך.
ברור שבוחרים הרבה יותר שחקני קולג', אבל אתה צריך להראות קשר בין בחירות שהיו בעבר לזה ש"מעדיפים שלא" היום. אחרת זה חסר משמעות לטעון ש"זה לא שוס".