סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 9:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 300 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:11 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
^ שמח שאתם צופים בזה גם.

אם אולם מנצחת את המשחק הזה, זה נס מארץ הניסים.

הם היו נראים לא בעניינים במשך 35 דקות.

שרף עם האסיסט השמיני, אולם עולה ליתרון 81-79, 21 שניות לסיום.

דרמה גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:12 pm 
Junior

אני חושב שהחדשות הכי טובות מבחינתו שגם ברמה הזו, בנתיים, הוא מגיע לטבעת המון פעמים.
לפעמים קצת לא שורקים לו כי הוא ילד ולפעמים הוא מחטיא בגלל לחץ של הגבוה, אבל זה לגמרי שם.
אלו דברים שיכנסו עוד שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:12 pm 
Freshman

איזה טפשות של פלאמר,אולי מארגן לשרף עוד 5 דקות לצבור עוד קצת נקודות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:15 pm 
Freshman

הארכה,שרף מחטיא את הזריקה האחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:16 pm 
Freshman

כן, הטעות של פאלמר ממש מבאסת. הניצחון היה בכיס.

שרף עייף, וחשוב לציין שהוא משחק כבר הרבה דקות עם 4 עבירות.

דקות גדולות לפניו עכשיו בהארכה לצמיחה שלו כשחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:19 pm 
Freshman

יש דאבל דאבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:20 pm 
Junior

17 ו-10 לשרף. חבל על 6 איבודים, אבל 3 חטיפות.
7-12 לשתיים, 0-3 לשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:30 pm 
Freshman

אולם מנצחת.
שרף מסיים עם אותם 17 נקודות ו10 אסיסטים,יש לציין שברבע הרביעי הוא קלע 13 נקודות והיה נהדר במאני טיים,בהארכה כבר היה עייף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:38 pm 
Freshman

סופוט נראו הרבה יותר טוב ממה שציפיתי. באמת נתנו משחק טוב והמשחק היה בכיס שלהם רוב הזמן.

ההפרש היה כבר 10 כמה דקות לסיום, בן עשה כמה סלים רצופים ברבע הרביעי ששינו את כל המומנטום.

משם ניהול המשחק של המאמן של אולם היה מושלם. לקח (בחכמה) צ'לנג' חסר סיכוי כדי לתת לשחקנים שלו אוויר, והם השיגו את הניצחון הזה בשיניים.

כבר השלמתי עם משחק גרוע של בן אחרי שלושת הרבעים הראשונים. בן לא מפסיק להדהים.

יש עוד הרבה מקום לשיפור, הוא יצטרך לשפר את הכדרור ביד החלשה, לשפר את הכושר, את האקספלוסיביות וקצת את המכניקה, אבל איזה כיף לצאת ממשחק שהתחיל נוראי עם 17 נק', 10 אסיסיטים, (שוב) 3 חטיפות, וניצחון ביורוקאפ. אגב מרשים לראות ששוב, כמו במשחק מול צרפת בטורניר הנוער, הוא הצליח לשרוד הרבה מאוד דקות עם 4 עבירות. והוא לא היה חור הגנתי בדקות האלה.

נערך לאחרונה על ידי Capricorn בתאריך ד' ספטמבר 25, 2024 10:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:40 pm 
Sophomore

תודה על הלינק,
צפיתי ב6 הדקות האחרונות של המחצית השניה ובגג אחד בסוף ההארכה.
שרף היה מעולה.
מנהיג, סקורר, רכז טבעי, קבלת החלטות טובה, קור רוח.
אני נהנתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2024 10:40 pm 
מנהל פורום

ראיתי גם, אבל רק רבע אחרון.
נדמה לי ששרף התחיל אותו עם 6 נק'.
בהתחלה כ-4-5 דק' הוא חיפש למסור ואם לא כמה החטאות לייאפים, היו לו בקלות עוד 3 אס'. היה לו גם "הוקי-אסיסט" נחמד לשלשה. אבל אז הוא החליט לקחת על עצמו והוביל את הקאמבק עם כמה סלים, חלקם בזריקות קשות. כן היו לו באותן דק' גם 3 איב' טיפשיים אבל סך הכל הוא היה מצוין ואז לקראת הסיום גם קלע טוב עונשין ומסר עוד כמה אס' מעולים לאסנג' לדאנקים קלים. היו לו גם 2 פוזסשנים הגנתיים טובים ממש לקראת סוף ה-40 דק' למרות שהיה עם 4 עבירות כ-4 דק' לסיום.

בדק' שאני ראיתי (כאמור כמעט כל הרבע האחרון) שרף הוא הרכז הבלעדי של הקבוצה וגם הכוכב שלה.
אגב, מתוך שלושת ההחטאות שלו ל-3, אחת הייתה סט שוט כשהוא קיבל מחדירה ואחת הייתה זריקה קשה שלקח מכדרור עם סיום הזמן החוקי אחרי שפלאמר איבד בשלומיאליות מתחת לסל וסופוט השוו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 3:19 am 
Sophomore

וידיאו סקאוטינג מצויין של שלדון וולמן, סקאוט שמאוד אוהב את בן:

https://www.youtube.com/watch?v=tMv9gSTICyM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 10:02 am 
Hall of Famer

מישהו יודע להסביר את ההבדל בין איך שהוא נראה בפלייאוף של העונה שעברה באתא, כישרון גדול, אבל בוסר עם הרבה מה לשפר ושחקן ספסל מובהק, לבין איך שהוא נראה אחרי 2 משחקים העונה, כוכב בקבוצה ברמה אירופאית טובה? ביטחון שנבנה בקיץ בטורניר הנבחרות? קפיצה נחשונית בטווח של 3 חודשים? אברהמי סירס אותו באתא?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 11:51 am 
Senior

לצערי התחלתי לראות אתמול רק את הרבע השלישי, כלומר - כשזה עדיין הוגדר כמשחק חלש של שרף, וחייב לומר שדווקא התרשמתי לטובה.
אמנם התקשה התקפית מול הלחץ של טאריק פיליפ, אבל לדעתי ברבע הזה לא איבד בכלל כדורים, היה נראה כמו השומר הטוב ביותר של אולם, דחף יפה מאוד את הכדור קדימה וייצר לא מעט מצבים טובים עם המסירות שלו (שהסתיימו נניח באיזה 3 אסיסטים ועוד איזה הוקי אסיסט או שניים).
התחושה שלו למשחק נראית ממש ממש טוב בינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:05 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, סתם בשולי המשחק, שרף משחק ברציופארם אולם. החברה המאמצת רציופארם היא למעשה חברה בבעלות טבע, לכן גם הלוגו של טבע על הגופיות של אולם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:43 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
לצערי התחלתי לראות אתמול רק את הרבע השלישי, כלומר - כשזה עדיין הוגדר כמשחק חלש של שרף, וחייב לומר שדווקא התרשמתי לטובה.
אמנם התקשה התקפית מול הלחץ של טאריק פיליפ, אבל לדעתי ברבע הזה לא איבד בכלל כדורים, היה נראה כמו השומר הטוב ביותר של אולם, דחף יפה מאוד את הכדור קדימה וייצר לא מעט מצבים טובים עם המסירות שלו (שהסתיימו נניח באיזה 3 אסיסטים ועוד איזה הוקי אסיסט או שניים).
התחושה שלו למשחק נראית ממש ממש טוב בינתיים.

נסה לראות מתישהו את הרבע הרביעי. אם התרשמת מהרבע השלישי, אז הרבע האחרון יגרום לך בכלל להתלהב, כי שרף היה מעולה והוביל למהפך.
וכמו שכתבתי מקודם, הוא התחיל אותו מבלי לזרוק. רק מצא שחקנים אחרים וסידר להם לייאפים או שלשות פנויות. וגם אם אולם קלעו סל, הם חטפו חזרה וההפרש כל פעם חזר לאזור 7-10. באמצע הרבע הוא החליט שמספיק והתחיל לזרוק ולקלוע.

הוא החזיק המון בכדור (לא במובן שלילי) אז הגיוני שיהיו לו המון אס'. היו לו מסירות לא הכי טובות שכמעט נחטפו, אבל היו לו כמה מסירות חדות לשחקנים שעשו תנועה בלי כדור כמו אסנג'. וגם מצבים ביתרון מספרי שהוא יכל לסיים גם, אבל בחר למסור לשחקן קצת יותר פנוי וזה נגמר בסלים קלים של פלאמר ואסנג'.
היו לו גם התקפות שהוא זז הצידה בלי הכדור, כמו בשלשת הניצחון או במהלך אחר שהוא הסתער על הריב' ועשה סל שהיה נדמה לי סל השיוויון הראשון לפני ההארכה.

בהגנה אני דווקא לא התרשמתי. היו לו 2-3 פוזשנים שנראה שהוא מנסה להפעיל לחץ על הגארד שכיכב בסופוט (שצ'נק בן ה-30) אפילו כשהיה עם 4 עבירות, אבל רוב הרבע הרביעי הרגיש לי שהוא קצת נח בהגנה, במיוחד שאחרי זריקות של סופוט סתם עמד והתבונן מבלי לנסות לקחת את הריב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:46 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
מישהו יודע להסביר את ההבדל בין איך שהוא נראה בפלייאוף של העונה שעברה באתא, כישרון גדול, אבל בוסר עם הרבה מה לשפר ושחקן ספסל מובהק, לבין איך שהוא נראה אחרי 2 משחקים העונה, כוכב בקבוצה ברמה אירופאית טובה? ביטחון שנבנה בקיץ בטורניר הנבחרות? קפיצה נחשונית בטווח של 3 חודשים? אברהמי סירס אותו באתא?

אני לא חושב שאברהמי סירס אותו באתא.
לדעתי זה בעיקר הבטחון שהוא בא איתו מהטורניר בקיץ + זה שלגמרי קיבל את המושכות באולם. באתא היה לידו כמעט תמיד את רז אדם והזר שברח לי השם שלו (שאגב התראיין לפני כמה ימים באובטרליה וקצת הגזים עם סיפורי "חשבתי שאני לא חוזר למשפחה שלי כשהייתי בממד").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 1:52 pm 
Sophomore

הבחור מפלצת , יותר מרשים מדני אבדיה בגילאים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 4:54 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
עמוס לב כתב:

אני לא חושב שאברהמי סירס אותו באתא.
לדעתי זה בעיקר הבטחון שהוא בא איתו מהטורניר בקיץ + זה שלגמרי קיבל את המושכות באולם. באתא היה לידו כמעט תמיד את רז אדם והזר שברח לי השם שלו (שאגב התראיין לפני כמה ימים באובטרליה וקצת הגזים עם סיפורי "חשבתי שאני לא חוזר למשפחה שלי כשהייתי בממד").

לא קיבל לגמרי את המושכות = אברהמי סירס אותו
אני לא יודע, ראיתי את שרף בקריית אתא וזה לא נראה כאילו רק תיתן לו את הכדור ביד והדברים ייראו לגמרי אחרת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2024 5:33 pm 
Junior

אבל עמוס, מי אמר שבגיל 17.5 הדבר הכי נכון לקריירה של שרף היה לתת לו את כל המושכות ואת כל הלחץ עליו?
כמובן שאפשר לומר אם ואם ואם, אבל אני דווקא סבור שיש תמימות דעים שההליכה לקריית אתא, בסיטואציה שנוצרה עבורו שם ואחרי זה להמשיך עם אותו המאמן גם לאליפות הנוער, עשתה לו טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2024 1:22 pm 
Hall of Famer

שחקן מגניב. חיית משחק. התקרה שלו לא ברורה (בגלל רמת האתלטיות),
אבל בשלב הזה, הוא נראה לי כמו בחירת סיבוב ראשון די בטוחה.
לא אופתע אם ייבחר בלוטרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2024 1:42 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
אבל עמוס, מי אמר שבגיל 17.5 הדבר הכי נכון לקריירה של שרף היה לתת לו את כל המושכות ואת כל הלחץ עליו?
כמובן שאפשר לומר אם ואם ואם, אבל אני דווקא סבור שיש תמימות דעים שההליכה לקריית אתא, בסיטואציה שנוצרה עבורו שם ואחרי זה להמשיך עם אותו המאמן גם לאליפות הנוער, עשתה לו טוב.

אני לא אמרתי שהוא עשה טעות בשנה שעברה. אני רק אבחנתי שלפני כשלושה חודשים בפלייאוף בארץ בן שרף נראה לחלוטין כמו שחקן ספסל בליגה הישראלית. 3 חודשים קדימה והבן אדם כוכב ברמה האירופאית הבינונית. אני מנסה להבין מאיפה הגיעה הקפיצה הזאת. אפשרות אחת היא שגם באתא הוא היה יכול לתת הרבה יותר ורק לא האמינו/אפשרו לו לעשות זאת. גם ציינתי אפשרויות אחרות וקיוויתי שמישהו שעוקב אחרי שרף יותר באדיקות ממני יידע גם לתת איזה כיוון מלומד על הסיטואציה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2024 1:54 pm 
Sophomore

לדעתי יש נטייה מסויימת להפריז בחשיבות של האתלטיות.

קודם כל, שרף לא אתלט רע, אם כי בהחלט לא בטופ של ה-נבא או קרוב לזה. ואגב, יכולת אתלטית, כמו שדני למשל הראה, היא משהו שעוד יכול להשתפר אחרי גיל 18.

אבל מעבר לזה, מבט על רשימת הרכזים המובילים של הופס הייפ (או של נורטון) מראה שחמשת המקומות הראשונים הם לוקה, שרגא, ברנסון, סטף, והליברטון. אף אחד מאלו הוא לא אתלט יוצא דופן ברמת ה-נבא. הדומיננטיות שלהם לא נובעת מאיזו אקספלוסיביות מטורפת, אלא משילוב של יכולות מסירה ויצירת נקודות ברמות הכי גבוהות. בהמשך הרשימה אפשר למצוא שחקנים כמו יאנג, גארלנד, מקונול, ואן וליט, ווייט (של שיקאגו או בוסטון), הולידיי, ראסל, מרי, לאמלו, גידי, קונלי, קוויקלי, ונמבהארד, כולם שחקנים שהיכולות שלהם לא בנויות בעיקר על אתלטיות יוצא דופן. שיהיה ברור, אני לא אומר ששרף בספירות האלה, לפחות של הטופ של הרשימה. הוא לא וסביר להניח שגם לא יהיה (בעיקר כי הקליעה מבחוץ בסימן שאלה). אבל יש לו גודל, סקיל, יכולת יצירת נקודות, מסירה, הבנת משחק, ומנטאליות, שבעיני יותר חשובות מאתלטיות ברמה הכי גבוהה.

נערך לאחרונה על ידי סאבוניס בתאריך ו' ספטמבר 27, 2024 2:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2024 2:16 pm 
Hall of Famer

אני נוטה להסכים אבל אבל המשמעות היא שהוא יצטרך להביא את שאר המשחק שלו לרמה גבוהה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2024 3:31 pm 
Sophomore

Att כתב:
אני נוטה להסכים אבל אבל המשמעות היא שהוא יצטרך להביא את שאר המשחק שלו לרמה גבוהה מאוד.

זה ברור, אבל בעיני זה לא להגיד הרבה כי זה נכון לכל שחקן. הנקודה שלי היא שבין 30 הרכזים המובילים ב-נבא כיום, יש מיעוט די קטן שמסתמך באופן משמעותי על אתלטיות במובן הקלאסי של איך שאנחנו מגדירים אתלטיות (נגיד ניתור ומהירות). זה כולל בעיקר את מוראנט, פוקס וסקוט (שהוא בעיני גבולי טופ-30). ואולי גם את קיירי (למרות שהוא בעיני יותר סקיל וקליעה), הארדן ולילארד (בשיאם, לא בגרסה הנוכחית שלהם). לעומתם, לבערך 80% מהרשימה אין ניתור או מהירות יוצאי דופן ברמת ה-נבא. מה שאומר שזו כנראה לא היכולת המרכזית שנדרשת בעמדה הזו. אגב, גם אם מרחיבים את ההגדרה של אתלטיות, וכוללים למשל גם יכולת די-סלריישן (שיי כנראה הדוגמא המובהקת לזה), אז שרף נראה לי לגמרי שייך לרשימה, גם אם הוא מן הסתם לא בטופ שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 300 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Dan, Google [Bot], itai ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: