סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אפריל 03, 2025 11:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 22.3 והלאה
הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 3:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
זה מגניב ממש אבל נדמה לי שמארק אמר פעם שההפרש הממוצע למשחק בין ההובלה הכי גדולה של קבוצה אחת לאחרת הוא 23 נק' כך שריצות מהסוג הזה הן לא נדירות כ"כ. במשחק אחר שראיתי הלילה הייתה ריצת 28-5 אאל"ט ברבע האחרון.

ההתקפה של הלייקרס בסיום הייתה בידודים פעם אחר פעם. אמנם על ווצ'ביץ', כך שזה אמור להיות מהלך אפקטיבי, אבל לא בדיוק הכדורסל הכי יפה או מתוחכם שיש.

שמח בשביל גידי שעושה חיל בשיקאגו והולך לקבל לא מעט כסף בקיץ (30 מיליון לעונה?)

לא יודע בדיוק למה מארק האלכסון התכוון אבל אני מבטיח לך שזה נדיר מאוד מאוד שקבוצה תוביל ב18 ברבע הרביעי ותפסיד
אני לא יודע למצוא סטט כאלה, אולי סתבס או סבוניס יודעים
אבל אם בעונה יש 1230 משחקים אני בספק אם יש 10 דוגמאות כאלה בממוצע בעונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 3:31 pm 
Sophomore

לא רק שאמרו עליו שהוא גמור. כתבו כאן בפורום (לא נזכיר שמות) שהוא לא שווה בחירת סיבוב ראשון, אפילו מאוחרת, כי הוא שחקן שאי אפשר להעלות אותו על המגרש בפלייאוף. אני חשבתי בקיץ שסן אנטוניו היו צריכים ללכת עליו כדי להוביל את עמדת הרכז שלהם. עדיין חושב שזו יכלה להיות יופי של התאמה אבל כנראה שכמו רוב הקבוצות, גם הם נרתעו. שיקאגו הרוויחו ויפה לראות איך הוא שיקם את הביטחון שלו ועושה דברים שתמיד היו לו בנוסף לקליעה משופרת בהרבה.

גידי נראה עכשיו כמו השחקן שחשבו שהוא יכול להיות אחרי עונת הרוקי באוקייסי. אבל היה ברור תמיד שכדי להראות את זה הוא יצטרך את הכדור בידיים (ולא לעמוד בפינה כמו אצל הת'אנדר) ולקבל קבוצה לידיים באופן מלא. בת'אנדר זה לא היה קורה והוא בהחלט היה האוד מן אאוט מכל מיני בחינות. נזכיר גם שהם העבירו אותו רק אחרי שהוא סירב לחתום על הארכת חוזה והיה ברור שהם הולכים לאבד אותו בלי תמורה בקיץ שאחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 3:42 pm 
Sophomore

ואגב, אני עדיין חושב שהטרייד הזה היה ווין-ווין. אחרי פתיחת עונה חלשה, קארוסו כצפוי באונסד באק. ב-20 המשחקים האחרונים הוא על 9 נקודות למשחק בפחות מ-20 דקות, עם 54% מהשדה, 47% משלוש (שלוש זריקות למשחק) ו-83% מהקו. הוא שחקן הגנה מיוחד, שומר נהדר גם על שחקנים גדולים יותר, מבלגן את ההתקפה של היריבה, וחוטף המון (3 חטיפות וחסימה פר 36). וכמובן הרבה יותר מתאים מגידי לסכמה ההתקפית של אוקייסי. בהחלט נכס שהת'אנדר אמורים להינות ממנו בפלייאוף אם יצליח להישאר בריא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 3:48 pm 
Hall of Famer

ואפרופו גידי, אפשר כבר אחרי 4.5 שנים לומר שדראפט 21 נראה טוב מאד, ובאופן נדיר אין באסטים בין 8 הבחירות הראשונות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 4:35 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
ואפרופו גידי, אפשר כבר אחרי 4.5 שנים לומר שדראפט 21 נראה טוב מאד, ובאופן נדיר אין באסטים בין 8 הבחירות הראשונות.

3.5 שנים, אבל לגמרי צודק. קאנינגהם ומובלי מראים השנה שהם הולכים להיות בין השחקנים הטובים בליגה בעתיד הקרוב ואולי כבר עכשיו. בארנס קצת דורך במקום כרגע, אבל שחקן מצויין. אוהב גם את סאגס אם רק יפסיק להיפצע. פחות אוהב את גרין, שהוא סקורר לא יעיל במיוחד ושחקן הגנה בינוני ומטה, אבל גם הוא משתפר.

הנפילות בדראפט הזה היו במקומות 10 עד 13 עם זאיר וויליאמס (שדווקא מראה קצת ניצוצות בברוקלין לאחרונה), בוקנייט ופרימו שכבר מחוץ לליגה, ודוארטה שנראה בדרך לשם גם הוא.

גם בחצי השני של הסיבוב הראשון שי כמה מציאות נחמדות: טריי מרפי (21 נק' למשחק העונה), ג'יילן ג'ונסון של אטלנטה (19 נק', 10 ריב' ו-5 אסיסטים למשחק לפני שנפצע), גריימס שפורץ בפילדלפיה (28, 5, 5 ו-2 חטיפות ב-15 המשחקים האחרונים), קאם תומאס (24 נק' למשחק) וסנטי אלדאמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:30 pm 
מנהל פורום

ושנגון
מה? כלב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:36 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ואגב, אני עדיין חושב שהטרייד הזה היה ווין-ווין. אחרי פתיחת עונה חלשה, קארוסו כצפוי באונסד באק. ב-20 המשחקים האחרונים הוא על 9 נקודות למשחק בפחות מ-20 דקות, עם 54% מהשדה, 47% משלוש (שלוש זריקות למשחק) ו-83% מהקו. הוא שחקן הגנה מיוחד, שומר נהדר גם על שחקנים גדולים יותר, מבלגן את ההתקפה של היריבה, וחוטף המון (3 חטיפות וחסימה פר 36). וכמובן הרבה יותר מתאים מגידי לסכמה ההתקפית של אוקייסי. בהחלט נכס שהת'אנדר אמורים להינות ממנו בפלייאוף אם יצליח להישאר בריא.

אם OKC תזכה באליפות ולקארוסו יהיה חלק, אולי יהיה אפשר להגיד שזה היה ווין-ווין. ההתאמה היא טובה יותר כרגע (למרות שלדעתי לא בהרבה; גם לקארוסו יש בעיה לשים זריקות פנויות) אבל קארוסו הוא:
1. פתרון זמני בלבד
2. פציע מאוד
3. אוברפייד (כלומר, חוזה שיש לו סיכוי גבוה להפוך לשלילי)

בעוד שלגידי יש אפסייד גבוה שהיה סביר שיממש בסיטואציה הנכונה.
אני לא אוהב טריידים שבהם צעירים שהראו ניצוצות אמיתיים נשלחים החוצה. זה לרוב לא עולה יפה.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ו' מרץ 28, 2025 6:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:37 pm 
Sophomore

נכון, כמובן שגם שנגון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 6:51 pm 
Sophomore

Att כתב:
סאבוניס כתב:

אם OKC תזכה באליפות ולקארוסו יהיה חלק, אולי יהיה אפשר להגיד שזה היה ווין-ווין. ההתאמה היא טובה יותר כרגע (למרות שלדעתי לא בהרבה; גם לקארוסו יש בעיה לשים זריקות פנויות) אבל קארוסו הוא:
1. פתרון זמני בלבד
2. פציע מאוד
3. אוברפייד (כלומר, חוזה שיש לו סיכוי גבוה להפוך לשלילי)

בעוד שלגידי יש אפסייד גבוה שהיה סביר שיממש בסיטואציה הנכונה.
אני לא אוהב טריידים שבהם צעירים שהראו ניצוצות אמיתיים נשלחים החוצה. זה לרוב לא עולה יפה.

נדמה לי שכבר דשנו בזה בקיץ אז בקצרה:
1. בחצי השני של העונה קארוסו דווקא שם יפה מאוד את הזריקות הפנויות. נראה אם זה יקרה גם בפלייאוף. כרגע הוא לא שחקן מאוד מרכזי ברוטציה אבל עדיין נותן תוצרת חיובית בדקות שלו, בעיקר בהגנה (אם היה משחק קצת יותר דקות, היה מוביל את הליגה ב-DBPM).
2. לא יודע מה "פתרון זמני" אומר. הוא בן 31 והמשחק שלו מבוסס המון על איי קיו. לא רואה סיבה שהוא לא יכול לשמור על היכולת הזו גם בגיל 33 או 34, אלא אם כן יהיו פציעות משמעותיות או נפילה פיזית. אכן, יש לו נטייה לפציעות בקריירה (למרות שהשנתיים האחרונות בשיקאגו היו בריאות יחסית) אז צריך לראות. אם יהיה בריא בפלייאוף, זה מספיק להם.
3. נוטה להסכים שהחוזה שלו הוא אוברפיי ולא מת עליו. השנה ובשנה הבאה זה עוד בסדר, כי אין להם בעיות עם התקרה. אח"כ ממש לא משהו. אולי יצטרכו לשלוח אותו בטרייד אם הוא לא מראה שהוא החתיכה החסרה בסדרות מול קבוצות כמו דנבר, הלייקרס, בוסטון, או קליבלנד.
4. לגידי אולי היה אפסייד אבל הוא לא יכל להראות אותו בת'אנדר הנוכחיים וערך השוק שלו לא היה גבוה. הוא הימר על עצמו וסירב לחתום על חוזה חדש בקיץ עם מעמד של שחקן ספסל (ובצדק מבחינתו) והיה הופך לשחקן חופשי אחרי עוד עונה. אם הם היו מחכים עוד, הם אולי לא היו מקבלים עליו תמורה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:07 pm 
Hall of Famer

הוא לא היה שחקן חופשי אלא שחקן חופשי מוגבל. לת'אנדר הייתה אפשרות לשמור אותו על ערך נמוך ולהשוות כל חוזה שיקבל.

המשחק של קארוסו דווקא מבוסס לא מעט על אתלטיות, לתחושתי. השילוב של הגיל ושל הפציעות החוזרות וזה שאין מה לעשות, עוד כמה שנים גידי כנראה יהיה שחקן רלוונטי וקארוסו לא, מצביע על win now ולכן יכול להימדד על ידי תוצאות בטווח הזמן הקרוב.

אבל כאן אובדן של ערך
וגם של אפסייד
ולקבוצה צעירה, זה הפסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:29 pm 
Senior

ממפיס מפטרת את המאמן. מפתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 7:31 pm 
Sophomore

בשורה התחתונה, הת'אנדר לא רצו לתת לגידי את החוזה של העשרים ומשהו מיליון ומה שהם כן הציעו, הוא לא רצה לקבל. יכול להיות שהיו מצליחים לשמור אותו עוד שנה ממורמר עם שכר נמוך יותר אם לא היו לו הצעות גבוהות יותר. בעיני פרסטי עשה נכון כשלאה חיכה שזה יגיע לשם. לגבי קארוסו, עוד נראה. אוקייסי מתמודדים על האליפות כאן ועכשיו ושחקן עם ניסיון כמו קארוסו יכול לתרום הרבה. אם הוא יצליח לעשות את זה רק בשנתיים שלוש הקרובות, זה גם בסדר ואח"כ אפשר להתקדם למישהו אחר (למשל בטרייד על קארוסו). לא חושב שגידי בתפקיד המיועד שלו היה תורם הרבה יותר, אבל זה היפוטתי. בכל מקרה, לא חושב שהוא היה נשאר לטווח ארוך. אם קארוסו לא יתרום באופן משמעותי בפלייאוף בשלוש השנים הקרובות, אז כן, ברור שהוא לא היה השחקן הנכון להביא. נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 9:01 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
ממפיס מפטרת את המאמן. מפתיע.

באמת מפתיע, בעיקר העיתוי למאמן של קבוצה שבס"ה מצליחה, משלבת יפה רוקים, ומתמודדת לא רע עם זה שהכוכב שלה מחמיץ את רוב העונה. כן הייתה לי קצת תחושה שממפיס נראית טוב מול קבוצות חלשות, אבל די קורסת מול הקבוצות היותר טובות. אולי זה גם על ג'נקינס. אבל לא רואה איך פיטורים 9 משחקים לפני הפלייאוף הולכים לעזור עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 9:04 pm 
Hall of Famer

מאמן טוב מאוד עם סגל בעייתי.
לא ברור המהלך הזה של ממפיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 10:01 pm 
Junior

אני חושב שזה קצת הגזמה להגיד שדני על סף אולסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 10:52 pm 
מנהל פורום

אז עכשיו איסאלו?
יהיה מרתק לראות את הפיני הקשוח הזה מנהל קבוצת פלייאוף ב NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 28, 2025 11:29 pm 
מנהל פורום

עד עכשיו, מגע זהב היה לו
מצטרף לג'ורדי פרננדס ודארקו ראקוביץ
שלושה מאמנים אירופאיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 5:01 am 
Sophomore

קליבלנד נחלשים קצת לקראת סיום העונה והיום הפסד בדטרויט בלי קייד למרות קאמבק נחמד ברביעי בהובלת מיצ'ל שנכנס לזון. אבל גם הקאבס חסרו את אחד השחקנים המובילים שלהם. לא, זה לא אחד מהרביעיה של מיצ'ל, גארלנד, מובלי ואלן. אני מדבר על טיי ג'רום, שהתרומה שלולא זוכה למספיק תשומת לב.

לכאורה, ג'רום הוא רק שחקן ספסל נחמד, שקולע 12 למשחק ומוסר 3 אסיסטים. למעשה, הוא המנוע של הספסל של הקאבס והסיבה שהם מצליחים לשמור על אינטנסיביות גבוהה גם כשרוב החמישייה יורדת לנוח. בחצי השני של העונה הוא אדיר, עם 15 נקודות למשחק ב-44% משלוש (רובן פול אפס בייצור עצמי), 56% משתיים (גם אותן הוא מייצר לעצמו בד"כ), ו-87% מהקו. זו יעילות מדהימה לשחקן עם אתלטיות לא יותר מסבירה, שמייצר לעצמו כמעט את כל הזריקות שלו. פיק אנד רול שג'רום מעורב בו מייצר לנאגטס 111 נק' פר 100 פוזשנים, שני בליגה רק לפיק אנד רול של יוקיץ' ומרי. אבל ג'רום עושה את זה עם שחקני הספסל של קליבלנד, לא עם הסנטר ההתקפי הטוב בתולדות המשחק. הוא קולע טיר דרופס ב-57%, מקום שני בליגה ושלשות פול אפ ב-42%, גם כן שני בליגה. המספרים שלו פר 36 דקות הם 22 נק', 6 אסיסטים, 5 ריבאונדים ו-2 חטיפות, ב-64% טרו שוטינג, והוא גם מגן וכם ולא רע. אלה מספרים של שחקן אולסטאר גבולי (אבל כמובן שצריך להיזהר מאקסטרפולציות כאלה).

העניין הוא שג'רום לא תמיד היה כזה. אני זוכר אותו באוקייסי לפני שלוש שנים כשחקן חביב, אבל כזה שקלע 29% משלוש ו-38% מהשדה ב-17 דקות משחק (בקליבלנד הוא משחק 19). הוא עושה חתיכת פריצה בלתי סבירה לשחקן בן 27, במסורת של ג'ו אינגלס.

קליבלנד בבעייה איתו לשנה הבאה. הם די חנוקים מתחת לתקרה, אבל יותר חשוב, הוא מרוויח כרגע רק 2.5 מיליון, אז הם יוכלו להציע לו לא יותר מחוזה צנוע. סביר להניח שקבוצה אחרת תקפוץ עליו כדי שיהיה הפוינט גארד המוביל שלה והקאבס לא יוכלו להשוות ויאבדו אותו. אז לפחות שיהנו ממנו בפלייאוף הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 6:29 am 
Sophomore

הועבר

נערך לאחרונה על ידי Bluey בתאריך ש' מרץ 29, 2025 6:49 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 6:43 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
אני מלכתחילה לא הבנתי מה ההתלהבות למסור שחקן מיוחד כמו גידי עבור רול פלייר כמו קארוסו, ברור לי שבקונסטלציה של הת'אנדר קארוסו יכול להיות הגרוש ללירה, אבל גידי זה אחד השחקנים המיוחדים בליגה. מישהו ברצינות אמר עליו שהוא גמור?

כן שמעתי לא מעט כאלה.
כי הפוקוס היה על הגנה ואחוזים ל-3.
והפלייאוף הלא מוצלח גם יצא מפרופורציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 8:26 am 
מנהל פורום

לא יודע לגבי ג'רום
איך ההגנה?
איך היכולת לשלוט בקצב?
אולי מדובר בחולשות שיצופו כשיקבל קבוצה לידיים
אני מעלה את התהיות אחרי שראיתי אותו משחק
מה הסיפור עם קליבלנד? יכול להיות שהטרייד פגע בה בסוף והיה עדיף לה לה-ורט וניאנג על האנטר?
יהיה מצחיק אם אחרי עונה כזו, תבוא איזה אורלנדו ותעיף אותם בסיבוב הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 8:44 am 
מנהל פורום

איזה עונה לדטריוט אה?
42 נצחונות, ככה שגם אם יפסידו את כל המשחקים עד סוף העונה הם עדיין על 50% משהו שלא קרה כבר הרבה שנים
בלי קייד, בלי האריס, בלי ג'רום
אבל טים הרדווי דפק 32 נק' דורן ואסאר 23 ריבאונדים ומעלה הכל שרודר, איזה טרייד מצוין, הגיבוי המושלם לקייד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 1:04 pm 
Senior

כבר יותר מ50%. למעשה הלילה הפיסטונס הפכו לקבוצה הראשונה בהיסטוריה שמשלשת את כמות הנצחונות מהעונה שעברה.
הדבר היחיד שעומד נגד ביקרסטאף למאמן העונה, זה שהמחליף שלו שיפר את הקבוצה הקודמת שלו בכל-כך הרבה, שהיא המתחרה העיקרי שלו.
הוא עשה שינוי מדהים בדטרויט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 2:28 pm 
מנהל פורום

אולי רצף ההפסדים של קליבלנד יעזור לביקרסטף להיות מאמן העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 7:06 am 
Hall of Famer

ובחדשות אחרות - דרו טימי מסתבר סוף סוף קיבל דקות בליגה. למעשה זה קרה כבר אתמול במשחק של 11 נקודות, אבל היום עם 19 נק׳ ו 6 ריב׳ במשחק הניצחון של הקונטנדרית שהיא ברוקלין על הקונטנדרית המובהקת שהיא הוויזארדס.
יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 107 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: em28, Google [Bot], whatNot, עמוס לב ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה