סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 10:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 21/22
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 7:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הפציעה של שניידרמן נראית מאוד שולית, אבל איך בדיוק ירושלים תעביר את התקופה הזאת באם אחד מהגארדים האחרים ייעדר ביום נתון?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 8:13 pm 
Senior

בינתיים הדקות של קילפטריק וגרשון כמובילי כדור דווקא נראו לא רע, אדמס הוביל יפה הרכב נגרים מול קרשיאקה ואובה הוא בכל זאת הרכז המוביל שלנו.
כלומר על כל אחד מהם שנעדר, שני האחרים כן אמורים להיות מסוגלים לכפות.
(ועם זאת אני כן מסכים שהיה נחמד אם היה רכז ישראלי אפילו די טוב בסגל, אבל לא חושב שהפספוס של מקל הוא איזה אסון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 11, 2021 9:04 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
אנחנו ממש לא צריכים לראות את שניידרמן ודוד כשחקני רוטציה, צריך רק שאורן עמיאל יבין את זה. 60-70 דקות שמתחלקות על פני שגב, אריאל, וורקמן וגרשון זה לגמרי מספיק ורצוי שאף פעם לא עם יותר משניים מרביעיית הישראלים באותו זמן. כמובן שעדיף להביא עוד מישהו, ורצוי שבשונה מהחבורה הזאת הוא גם יהיה טיפה טוב בכדורסל, אבל אפילו אם אין מישהו כזה - לא כתוב בשום מקום שחובה ללכת עד השחקן העשירי ברוטציה, ואם כמו במקרה של הפועל, השחקן העשירי ברוטציה הוא כבר לא שחקן כדורסל, אז אפילו חובה לא להגיע אליו...

זה משאיר 130-140 דקות ל-5 זרים (26-28 כ"א) שזה לא המון למאמן רגיל, אבל אצל עמיאל גם בנימברוק הייתה הקפדה על חלוקת דקות יותר "שיוויונית" (כנראה כדי לאפשר אינטנסיביות וקצב גבוה לאורך כל המשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 10:05 am 
Junior

במשחק היחיד בינתיים באירופה החלוקה היתה הרבה פחות שיוויונית (הבעיה היתה בעיקר שהדקות של הישראלים היו ביחד, אבל אני מרגיש כמו ראי כבר אז די). והאמת - גם אין לי בעיה שכל עוד מנצחים בליגה יהיו יותר דקות לישראלים. אני פשוט לוקח את זה ממש אישית ונעלב בכל פעם שאני רואה את שגיב דוד על הפרקט...

אגב, בלי קשר, צ'ינאנו אונואקו: אתלט אדיר, מאסה בצבע, גב לסל, פנים לסל, ריבאונד, זריקת עונשין מרגשת ושנות השיא שעדיין לפניו. בעוד שנתיים הוא כבר באיזה ז'לגיריס/פנאתינייקוס להערכתי. לא שווה להרים טלפון לאלדד אקוניס ולשאול אותו אם יש על מה לדבר? בעיניי, שחקן שמקפיץ את הסגל של הפועל כמה רמות למעלה וקבוצה חסרת שאיפות כמו הרצליה בהחלט יכולה להעדיף לעשות עכשיו אקזיט נאה על ההחתמה המוצלחת מאשר להמשיך לעוד עונה פרווה של משחק אחד בשבוע ביחד איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 10:38 am 
מנהל פורום

נביא בעירו כתב:
וקבוצה חסרת שאיפות כמו הרצליה בהחלט יכולה להעדיף לעשות עכשיו אקזיט נאה על ההחתמה המוצלחת מאשר להמשיך לעוד עונה פרווה של משחק אחד בשבוע ביחד איתו.

למה הרצליה חסרת שאיפות?
מועדון קטן עם תקציב קטן, מן הסתם יש להם שאיפות להישאר בליגה או לעשות פליאוף ראשון מזה 5 שנים
לגיטימי כמו השאיפה במועדונים הגדולים להתמודד על תארים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 10:47 am 
Junior

ברור שהשאיפות לגיטימיות. אבל כשהמטרה היא להישאר בליגה, או לעשות פלייאוף, וכשאין מאחוריך קהל אוהדים שדורש משהו מעבר לה (או אפילו את זה), אני חושב שויתור על מישהו כמו אונואקו בשביל כסף זה משהו די משתלם בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:25 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
ברור שהשאיפות לגיטימיות. אבל כשהמטרה היא להישאר בליגה, או לעשות פלייאוף, וכשאין מאחוריך קהל אוהדים שדורש משהו מעבר לה (או אפילו את זה), אני חושב שויתור על מישהו כמו אונואקו בשביל כסף זה משהו די משתלם בסך הכל.

אין לכם את הכסף כדי לגרום לקבוצה לשחרר זר טוב בתחילת עונה.
אפילו מכבי התקשתה לבצע מהלכים כאלה בעונות הרעות שלה.
קבוצות לא מוותרות כל כך בקלות וכל כך בזול על שחקנים ליריבות ישירות שלהן, אלא אם כן יש משבר כלכלי כלשהו (מה שלא שמעתי לגבי הרצליה)

נערך לאחרונה על ידי ערן בתאריך ג' אוקטובר 12, 2021 11:28 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:26 am 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
במשחק היחיד בינתיים באירופה החלוקה היתה הרבה פחות שיוויונית (הבעיה היתה בעיקר שהדקות של הישראלים היו ביחד, אבל אני מרגיש כמו ראי כבר אז די). והאמת - גם אין לי בעיה שכל עוד מנצחים בליגה יהיו יותר דקות לישראלים. אני פשוט לוקח את זה ממש אישית ונעלב בכל פעם שאני רואה את שגיב דוד על הפרקט...

אגב, בלי קשר, צ'ינאנו אונואקו: אתלט אדיר, מאסה בצבע, גב לסל, פנים לסל, ריבאונד, זריקת עונשין מרגשת ושנות השיא שעדיין לפניו. בעוד שנתיים הוא כבר באיזה ז'לגיריס/פנאתינייקוס להערכתי. לא שווה להרים טלפון לאלדד אקוניס ולשאול אותו אם יש על מה לדבר? בעיניי, שחקן שמקפיץ את הסגל של הפועל כמה רמות למעלה וקבוצה חסרת שאיפות כמו הרצליה בהחלט יכולה להעדיף לעשות עכשיו אקזיט נאה על ההחתמה המוצלחת מאשר להמשיך לעוד עונה פרווה של משחק אחד בשבוע ביחד איתו.

לגבי אונוואקו הלוואי. אבל ההיסטוריה הראתה ש-
1. גם קבוצות "קטנות" מאד מאד מתנגדות לשחרר שחקן *טוב* באמצע עונה כי קבוצה טובה יותר רוצה אותו להזכיר את מקרה האוול ויותר אחורה את קלי מקארתי ששניהם נחשבו מלוכלכים קצת. אני מניח שלמרות שאנחנו רואים אותם כקטנות הן מבינות איזה סיגנל שלילי דבר כזה משדר (אם עד שתפסנו שחקן טוב מוכרים אותו מיד בתחילת העונה אז בשביל מה בכלל אנחנו קיימים?).
2. להערכתי להפועל לא נשאר שקל בתקציב השחקנים לכן כל תסריט שבו היא משלמת בייאאוט + שכר של שחקן נוסף לא קיים בעיני. זו בעיני גם הסיבה שמלכתחילה התקבלו חלק מההחלטות התמוהות בבניית הסגל (מעדיף להאמין לזה מאשר לחשוב שמישהו שם חשב ששניידרמן ודוד שחקני רוטציה לגיטימיים) וגם הסיבה שכשרצו לעשות שינוי ולזעזע הלכו לשחקן היחידי עם חוזה קאט (למרות שהוא אחד אלו ששיחקו הכי טוב עד אותה נקודה) ולא לאחרים שהיו כאמור גרועים בהרבה אבל בלי אפשרות יציאה מהחוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:32 am 
Senior

אני לא חושב שחיפשו לעשות מהלך ולשחרר את בנט, פשוט הגיעו לנק' שבה האופציה לגביו פגה והיה צריך לקבל החלטה, אפילו בדיווחים של רועי כהן ודומיו לא נאמר שהתקבלה החלטה שצריך לשחרר את בנט, אלא שהקבוצה עוד לא החליטה אם לממש את האופציה והסיכויים שיישאר קלושים.
נראה לי שכן יש מוגבלות תקציבית מסוימת, אבל אני לא חושב שזו הסיבה שלא עשו שינויים בינתיים ולא חושב שזה אומר שלא ייעשו שינויים במהלך העונה.
הסיבה שלא נעשו שינויים בינתיים, אני מניח, היא בגלל שבינתיים הקבוצה שיחקה רק שני משחקים רשמיים, ניצחה אחד (אחרי משחק חלש) ונראתה טוב בשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:44 am 
Sophomore

זה לא מספיק. כדי שהתזה שלך תתפוס צריך גם להאמין שמי שאחראי לניהול המקצועי בקבוצה חשב ששניידרמן ודוד כשחקני רוטציה שמקבלים דקות אמיתיות זה רעיון לגיטימי. כמו שאמרתי אני מעדיף לחשוב שאין כסף מאשר שזה מה שהם האמינו בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:52 am 
Senior

לא באמת.
ההחלטה להתייחס לשניידרמן ודוד כשחקני רוטציה היא לגמרי החלטה כלכלית (או לחלופין, החלטה אסטרטגית להתמודד עם מגבלה תקציבית), אבל אתה יוצא מנקודת הנחה כאן שלקבוצה פתאום נגמר כל תקציב השחקנים ולא נותר עוד שקל, ואז החליטו 'טוב נו, אז לא נחתים עוד ישראלי'.
בפועל נשמע לי מאוד לא סביר שלא השאירו כסף בצד להחתמה/החלפה של זר אחד לפחות במהלך העונה, זה לא סותר את הרעיון שתקציב הוא מה שמונע החתמה של טיוס, או מה שהניע את ההעדפה של שניידרמן על מאבק מול מכבי על יפתח זיו, לצורך העניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 12:04 pm 
Freshman

השאלה היא איך ירושלים בשנים האחרונות לא מצליחה לאתר את אותן "גניבות"
אנואקו זה לא כזה שחקן מתחת לרדאר. היה בזדאר שלקחו דאבל בליגה הקרואטית עם 12 נקודות ו-6-7 ריבאונד (כולל באדריאטית)
כמו כן הוא היה חמישיית העונה וחמישיית ההגנה של העונה

למה הוא בכלל מצא את עצמו בבני הרצליה לא ברור
אז אם שחקן כמו פאטון של אילת הוא רוקי אחרי פציעה ויותר הימור שמתאים לאילת , משהו עדיין דפוק בסקאוטינג ובקשר עם סוכנים

בכל מקרה כבר לא רלוונטי. זה הסגל וצריך לקוות שנראה שיפור אצל השחקנים הקיימים ובחיבור הקבוצתי ככל שיעבור הזמן בתקווה שלא נודח מאירופה מוקדם

נמשיך לטחון עד דק שחסר עוד ישראלי בכיר (רכז) אבל בין אם אין כסף, גם אין כל כך שחקנים חופשיים - אם אין איזה שחקן שימצא פתאום את שורשיו היהודיים שאנחנו מפספסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 12:18 pm 
Sophomore

stavs כתב:
לא באמת.
ההחלטה להתייחס לשניידרמן ודוד כשחקני רוטציה היא לגמרי החלטה כלכלית (או לחלופין, החלטה אסטרטגית להתמודד עם מגבלה תקציבית), אבל אתה יוצא מנקודת הנחה כאן שלקבוצה פתאום נגמר כל תקציב השחקנים ולא נותר עוד שקל, ואז החליטו 'טוב נו, אז לא נחתים עוד ישראלי'.
בפועל נשמע לי מאוד לא סביר שלא השאירו כסף בצד להחתמה/החלפה של זר אחד לפחות במהלך העונה, זה לא סותר את הרעיון שתקציב הוא מה שמונע החתמה של טיוס, או מה שהניע את ההעדפה של שניידרמן על מאבק מול מכבי על יפתח זיו, לצורך העניין.

אני חושב שאנחנו אומרים דברים מאד דומים. בסןף אני טוען שמאחורי כל "ההחלטות מקצועיות" האלו (וגם אחרות כמו אי ההשארה של בריימו, אי ההחתמה של מקל וכו') עומדים אילוצים תקציביים מאד נוקשים שלהנהלה פחות נוח לדבר עליהם ולכן מוכרים אותם כהחלטות מקצועיות. אם התרגום של זה הוא שליטרלי נשאר אפס בקופה או שנשאר סכום קטן לחיזוק בהמשך היא פחות קריטית מבחינתי (וזו באמת הפקרות לא לשמור תקציב להחלפה כשבונים סגל כל כך ספקולטיבי).

ד"א אני מניח שאם נשאר תקציב להחלפה/חיזוק הוא בטח סכום לא גדול שמניח החלפה בשלב מאוחר יותר (פברואר-מרץ), כלומר כשנשאר חלק קטן יחסית מהעונה לשלם לאותו שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 12:34 pm 
Hall of Famer

נזכיר שהרכז הצעיר והמוכשר מוסקוביץ היה על המדף ובכסף קטן יחסית אבל גליל עליון החתימו אותו.
לפחות בגזרת בנט ההחתמה עד סיום העונה אמורה לתת לו יותר ביטחון להמשך העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 12:35 pm 
Sophomore

sportivi כתב:
אנואקו זה לא כזה שחקן מתחת לרדאר. היה בזדאר שלקחו דאבל בליגה הקרואטית עם 12 נקודות ו-6-7 ריבאונד (כולל באדריאטית)

אז אם שחקן כמו פאטון של אילת הוא רוקי אחרי פציעה ויותר הימור שמתאים לאילת , משהו עדיין דפוק בסקאוטינג ובקשר עם סוכנים

בכל מקרה כבר לא רלוונטי. זה הסגל וצריך לקוות שנראה שיפור אצל השחקנים הקיימים ובחיבור הקבוצתי ככל שיעבור הזמן בתקווה שלא נודח מאירופה מוקדם

נמשיך לטחון עד דק שחסר עוד ישראלי בכיר (רכז) אבל בין אם אין כסף, גם אין כל כך שחקנים חופשיים - אם אין איזה שחקן שימצא פתאום את שורשיו היהודיים שאנחנו מפספסים

לחלוטין. אולי מאז ברייסי רייט ופראחובסקי ב-2014 אני מתקשה להיזכר בשחקן שהבאנו משום מקום והצליח פה מאד (אולי הולנד?). ההצלחות שלנו היו כמעט תמיד שחקנים מהליגה (דונטה, ג'ייקובן) או שמות מוכרים מאירופה (פלדיין, ג'רלס, דייסון). מצד שני הניסיונות לגדל פה שחקנים (גיי'ק כהן, אצ'וויל, איגור מאיור ועוד רבים שאני לא זוכר) היו גם הם דיי מביכים מסיבות שונות.

לדעתי בשנים של אורי אלון חוסר היעילות של הניהול המקצועי שלנו פחות הורגש כי פשוט היה הרבה יותר כסף אבל מהרגע שהתקציב נהיה רזה והמערכת לא הפכה ליעילה זה הפך לבולט מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 12:52 pm 
Senior

הולנד וכריס ג׳ונסון היו ממש אחלה החתמות 'משום מקום', וגם ג'קובן ותומאס בעיני צריכים להירשם לזכות הקבוצה כהחתמות די אפורות מהליגה שממש הפתיעו לטובה.
בשאר הזמן הסקאוטינג של הפועל די בינוני (והאמת שאת ארבע השמות שציינתי אני אישית יותר מייחס לקטש בכלל, לא יודע אם בצדק), אבל כן צריך לומר שבד"כ הבנייה לא מאוד מתבססת על זה, אלא גם הרבה על ניצול הזדמנויות של שחקנים מוכחים והרבה על החתמות מהליגה.

נושא הפרויקטים וההשאלות הוא כבר עניין אחר שבו הפועל נכשלה הכי הרבה שאפשר בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 1:05 pm 
Hall of Famer

גם טוני גפני הייתה בדיעבד החתמה טובה די משום מקום.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 1:45 pm 
Hall of Famer

בסוף בתנאי השוק ומגבלות הזרים - האימפקט שיכול להביא לירושלים איזה ג'ייק כהן שיישאר אצלם כמה שנים (ובהתחלה אף בכסף קטן אני מניח) הוא הערך המוסף האמיתי של "הבאת שחקן משומקום". יותר מכל זר (שאם יבריק יותר מדי, לא יהיה פציע וכו' - סביר שיעזוב להצעות גבוהות הרבה יותר תוך שנה-שנתיים גג).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 2:32 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:

לדעתי הוא היה החתמה סבירה לליגה וזוועתית לאירופה (אחת הסיבות המרכזיות שנכשלנו באירופה בעונות שלו). לא הייתי נותן אותו כדוגמא חיובית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 5:25 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
sportivi כתב:

לחלוטין. אולי מאז ברייסי רייט ופראחובסקי ב-2014 אני מתקשה להיזכר בשחקן שהבאנו משום מקום והצליח פה מאד (אולי הולנד?). ההצלחות שלנו היו כמעט תמיד שחקנים מהליגה (דונטה, ג'ייקובן) או שמות מוכרים מאירופה (פלדיין, ג'רלס, דייסון). מצד שני הניסיונות לגדל פה שחקנים (גיי'ק כהן, אצ'וויל, איגור מאיור ועוד רבים שאני לא זוכר) היו גם הם דיי מביכים מסיבות שונות.

לדעתי בשנים של אורי אלון חוסר היעילות של הניהול המקצועי שלנו פחות הורגש כי פשוט היה הרבה יותר כסף אבל מהרגע שהתקציב נהיה רזה והמערכת לא הפכה ליעילה זה הפך לבולט מאד.

ברייסי רייט היה שם מוכר למדי.
אם *אני* הכרתי, כנראה שהיה מוכר

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ג' אוקטובר 12, 2021 8:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 6:50 pm 
מנהל פורום

היה מוכר כג'רני מן כזה
שעושה כמה סלים בקבוצה והולך מבלי להתייצב
ההימור עליו, לא היה מובן מאליו
חוצמזה שלרובנו הוא היה שם חדש, לא שיחק בליגה הישראלי או מול הקבוצות הישראליות בליגות האירופאיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 7:07 pm 
Hall of Famer

גמליאל כתב:
sportivi כתב:

בשנתיים הראשונות של קטש, כלומר השנתיים הראשונות אחרי עידן אורי אלון, ההתנהלות המקצועית הייתה מצויינת, ונבנו קבוצות מעולות בתקציב מוגבל. הנפילה התחילה מאז העונה שעברה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 12, 2021 11:51 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:

הוא בעיקר היה מצוין לכל מי ששיחק נגדינו

אבל הוא שחקן נשמה אז נוותר לו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 26, 2021 5:02 am 
Freshman

אז ירושלים על פי פרסומים מחפשים גבוה.
היה איזה מולטרי שברח לסין ומפה לשם מתפרסם שטיוס בדרך לחתום בקרשיאקה
אז הוא ויתר על היורוליג ולכן נשאלת השאלה למה הוא טוב לטורקים ולא לנו (+אזרחות ישראלית)
מניח שנגלה כאשר ירושלים תגיע עוד כמה שבועות לטורקיה לקבל בראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 26, 2021 8:50 am 
Junior

נראה לי שטיוס מקווה לקבל הרבה יותר ממה שהפועל רוצה ויכולה לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1393 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 56  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: