סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 12:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 4:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבימאל כתב:
מודל ה"עולות יורדות" יכול לבא בשתי דרכים:
1. על חשבון המשוריינות.
2. על חשבון הליגות (למשל,אלופה גרמנית שיורדת, גורמת לאובדן הכרטיס של הליגה הגרמנית).
3. גם וגם.

הדרך הקלה היא על חשבון הליגות, איתן אין חוזה מחייב ל10 שנים. מצד שני הדרך הזו היא יריה ברגל לשיטת "פתיחת השווקים" של ג'ורדי.
על חשבון המשוריינות, זו הדרך הקשה, שיותר משתמעת מדבריו של ג'ורדי, רק שאין לי מושג איך מבחינה חוזית הוא יוכל לעשות אותה.
דרך 3, שהיא מעין פשרה ,יכולה להתקבל על הדעת, אם מגבילים את העולות-יורדות ל2 למשל, רב הסיכויים ש"המשוריינות החזקות" לא תצטרכנה לחשוש.אז מילאנו תעוף. למי אכפת.

הוא לא הרחיב מעבר לזה, וממילא מדובר כרגע על הצהרת כוונות שלו. מעצם זה שאמר שיש ויכוח על זה ושזו החלטה שתילקח בעתיד, כנראה שאין תמימות דעים בנושא.
קח בחשבון גם שאם היורוליג יתרחב, יהיה יותר חופש תמרון בנושא הזה. יכול להיות ששני הדברים שזורים זה בזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 5:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, די ברור שהוא מדבר על נושא מקומי כאוב.
ולנסיה עלתה פעם אחר פעם ליורוליג בדלת הראשית דרך היורוקאפ וכל פעם חזרה לנקודת ההתחלה, גם כשעשתה עונה לא רעה ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 5:11 pm 
Hall of Famer

המקרה הכי בולט הוא של קובאן שהגיעה עד הפיינל פור בעונה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 6:01 pm 
Junior

ברור שהגדלת המקומות ביורוליג תפתור את הבעיות.
גם הוספת שלב מוקדמות יכולה לעזור.
וגם ביטול השריון האישי לקבוצות ספציפיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 8:40 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ראיון מאד מאד מעניין של ג'ורדי ברתומאו היום, שימו לב, הרבה פנינים בנוגע לראייתו את עתיד היורוליג.
הראיון התפרסם באתר בשם "סופר דפורטה" שלפי מה שראיתי מתרכז בספורט באזור ולנסיה (הרבה מאמרים שמתרכזים בולנסיה ולבנטה). ג'ורדי מטבע הדברים לא כל כך פופולרי שם, מבחינתם הוא חסם לאפשרות שלהם לשחק ביורוליג באופן תדיר.
אני מסייג מראש שאני לא יודע ספרדית ונעזרתי בגוגל טרנסלייט לאנגלית, אני מאמין שאת רוח הדברים אני מעביר.
הנה כמה ציטוטים מאד מעניינים, על ולנסיה ועל דברים אחרים. ההדגשות הן שלי.

"הדבר החשוב בקשר לולנסיה זה שהמהות שלה היא מעבר לתוצאות. לאורך שנים העקביות והאמינות של המועדון מחיות אותו מעבר לתוצאות. מבחינת ולנסיה זה נכס חשוב יותר מכל דבר. אני בטוח שלאור זאת שעדיין יש להם אפשרות לשחק ביורוליג בשנה הבאה <שימו לב להתעלמות מתקנת היורוליג בדבר מקסימום 4 קבוצות למדינה...> הם ירגישו מדורבנים עד הרגע האחרון."

לגבי מתן רשיונות נוספים:
"בטווח הבינוני-ארוך הקריטריונים יהיו יותר לכוון ההישגים הספורטיביים. נזוז יותר ויותר לכוון מודל של עליות וירידות ליורוקאפ. כבר דיברנו עם המועדונים וגם הם מבינים את זה. אם זו הנטייה, לא הגיוני לתת עוד רשיונות כי זו תזוזה בכוון ההפוך. זה ויכוח שעדיין פתוח, אנחנו תמיד משנים דברים ובודקים איך לשפר, וזו תהייה החלטה שתילקח בעתיד. "

לגבי הרחבת הירוליג:
"בטווח הבינוני אנחנו רואים תחרות של 20 קבוצות, אבל לא בעונה הקרובה. אנחנו פתוחים לשמוע את דעות המועדונים לגבי מהי הדרך קדימה."

והנה החלק המעניין באמת - מה לגבי האופק של זוכת היורוקאפ שעולה ליורוליג?
"הדבר הכי חשוב לפתור עכשיו הוא בעניין הקבוצה שזוכה ביורוקאפ, כך שאם היא תצליח ביורוליג - תוכל להמשיך בו. זה לא ממש הוגן לדעת שזה לשנה אחת בלבד ואין לך אפשרות להמשיך לעוד שנה אם לא הצלחת בליגה המקומית שלך כמו במקרה של ספרד - אבל אם מדובר בקבוצה מיוון או הפועל ירושלים, היא יודעת שלא תוכל להמשיך בשנה הבאה. את זה חייבים לפתור, זה פגם בשיטה שפוגע במטרה להעניק יציבות למועדונים, ודאי לאלה שמצליחים. אנחנו עובדים על זה."

אותי תפס הקטע שהפועל ירושלים מוזכרת שם ספציפית כדוגמא לקבוצות שהשיטה לא הוגנת כלפיהן ושצריך לתקן. מנחם לשמוע שאנחנו לפחות על המפה שלו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 9:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יפה שהוא נזכר אחרי משהו כמו 15 שנים איחור. זה היה תקף גם בזכייה של הפועל ב2004.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 09, 2017 10:09 pm 
Sophomore

הדבר היחיד שצריך לעשות זה לבטל את השיריונים האישיים. שיטת כדורגל של שיריונים למדינות ע"פ מיקומים בליגה ודירוג הליגה, כאשר גם אלופת היורוקאפ מקבלת מקום.
יותר גרוע מהמצב הנוכחי לא יכול להיות (מבחינה ספורטיבית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 10, 2017 11:52 am 
Freshman

ערן כתב:
הדבר היחיד שצריך לעשות זה לבטל את השיריונים האישיים. שיטת כדורגל של שיריונים למדינות ע"פ מיקומים בליגה ודירוג הליגה, כאשר גם אלופת היורוקאפ מקבלת מקום.
יותר גרוע מהמצב הנוכחי לא יכול להיות (מבחינה ספורטיבית)

כל מילה!
הגדלת כמות הקבוצות או מתן רישיון לקבוצות נוספות רק תבסס את השחיתות וחוסר הספורטיביות בשיטה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 10, 2017 3:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא שאני נגד ביטול השיריונים חלילה, אבל הצעתי הצעה אלטרנטיבית לזו שערן הציע שלדעתי טובה לא פחות (אני גם בעד שיאמצו אותה בכדורגל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 10, 2017 4:42 pm 
Hall of Famer

הצפצופים על ביטול השיריונים מגוחכים.
זה הבסיס של הבסיס העסקי של היורוליג. העובדה שיש לו בכיס את המועדונים הגדולים.
הרעיון לגוון את המודל עם עולות יורדות יבוא מתוך הנחה שזה טוב לעסק והמעצמות שמחזיקות את היורוליג לא תרגשנה מאויימות ממנו. (אם גם מכבי בעונתה האיומה הנוכחית לא ירדה לאחד מ2 המקומות האחרונים).
כל הדבורים על הסתדרות וצדק ספורטיבי הם הבל. זה ביזנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 13, 2017 12:12 pm 
Hall of Famer

היום התפרסם ראיון עם מנכ"ל החברה שמפעילה את הצ'מפיונס של פיב"א, והוא דיבר על התכניות שלהם לעונה הבאה.
קודם כל, חלוקת הכספים בין הקבוצות תשתנה - יותר כסף יינתן לקבוצות שמצליחות במפעל, ופחות כסף על עצם ההשתתפות. הזוכה בשנה הבאה תקבל מיליון יורו, במקום חצי מיליון היום, אבל אלה שיפלו בשלב הראשון (שהיום מקבלות 100K) יקבלו פחות.
בשנה הבאה, הוא הבטיח, יכוסו כל עלויות השופטים - נסיעות, שהייה ושכר עבור השיפוט (ואני שואל - הם לא הבטיחו שזה יהיה כבר העונה? משום מה זכור לי שכן...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 28, 2017 6:42 pm 
Hall of Famer

נשיא באיירן מינכן, כדורגלן העבר אולי הנס, אישר שבאיירן נמצאת בשיחות עם היורוליג לקראת הרחבת היורוליג.
מעבר לשוק הגדול והקישור לקבוצת הכדורגל - שני דברים שהיורוליג מאד אוהב - באיירן מינכן צפויה לעבור ב-2019 לאולם חדש שחברת "רד בול" בונה ממש בימים אלה. האולם צפוי להכיל יותר מ-10000 מקומות, הוא ישמש הן את באיירן מינכן והן את קבוצת ההוקי קרח של העיר, שרד בול היא הספונסרית שלה.
האולם נבנה כרגע על הולודרום הישן של מינכן, סמוך לכפר האולימפי ולאולם הנוכחי של קבוצת ההוקי. באיירן משחקת כיום ב"אאודי דום" המיושן למדי, שמכיל 6700 מקומות ונבנה ב-72' לקראת טורניר הכדורסל באולימפיאדת מינכן.

בקיצור, היא המועמדת הראשונה במעלה בעיני לקבל רשיון או זיריון או ויילד קארד, אם יהיו כאלה, כשהיורוליג יורחב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 12:10 pm 
Hall of Famer

עם סיום המהדורה הראשונה של הצ'מפיונס של פיב"א, דיבר יו"ר החברה המפעילה אותו, ניק ומנינוס. הוא סיכם את העונה הראשונה ודיבר על העתיד.

- מרוצה מאד מהפיינל פור. המובילה בצרפת, השנייה באיטליה, מחזיקת הגביע בטורקיה, קבוצת טופ-4 מספרד.
- בשנה הבאה יחזרו לפורמט המקורי - 32 קבוצות, מתוכן 8 עולות מהמוקדמות. ההרחבה השנה נבעה "מנסיבות מיוחדות", כלשונו (כלומר הקבוצות שנבהלו מאיומי הסנקציות).
- הפלייאוף יישאר בפורמט בית חוץ, הפיינל פור יישאר, וגם בשנה הבאה ייערך בבית של אחת המשתתפות.
- המאבק עם היורוליג נמשך, והדרישה למקום אוטומטי ביורוליג לזוכת הצ'מפיונס כחלק מכל פשרה - נשארת.
- זוכת היורופ-קאפ לא תקבל מקום אוטומטי בצ'מפיונס.
- חזר על העמדה (המיתממת והשקרית...) לפיה פיב"א לא פעלה לסנקציות על אף אחד, אלה האיגודים המקומיים "שניסו להגן על הליגות שלהם".
- זוכת הצ'מפיונס בשנה הבאה תקבל מיליון יורו, לעומת חצי מיליון העונה (צריך לציין שבידיעה המקורית על הנושא לא דובר על הגדלת סך הפרסים לקבוצות, אלא על חלוקה מחדש של הפרסים הקיימים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 3:41 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
- המאבק עם היורוליג נמשך, והדרישה למקום אוטומטי ביורוליג לזוכת הצ'מפיונס כחלק מכל פשרה - נשארת.
- זוכת היורופ-קאפ לא תקבל מקום אוטומטי בצ'מפיונס.

איך אפשר להסביר "לוגית" את הצירוף של שתי השורות הנ"ל ?
הרצון שלהם למקום ביורוליג מובן ( גם אם לא הכי מוצדק ) , אבל מה כה נורא להכניס לצ'מפיונס ( מי ישמע ... ) את זוכת היורופקאפ ?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 5:08 pm 
Junior

מה הבדל הרמות בין הצמפיונס ליורופקאפ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 5:54 pm 
Sophomore

picknroll כתב:
מה הבדל הרמות בין הצמפיונס ליורופקאפ?

כמו ההבדל בין היורוליג ליורוקאפ, הראשון מפעל מושקע שבו משחקות הקבוצות הרצויות, השני מפעל שנועד לשמור בו קבוצות כדי שיהיו רזרבה ולא ילכו למתחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 01, 2017 6:20 pm 
Hall of Famer

לדעתי ההבדל בין המפעלים של פיב"א יותר גדול. היורופקאפ לא ברמת הקיקיוניות של שנה שעברה, עם הקבוצה המומצאת מאירלנד והקבוצה מהליגה השנייה בפורטוגל... אבל עדיין מפעל חלש מאד. הצ'מפיונס פחות טוב מהיורוקאפ של ג'ורדי אולי, אבל בהחלט מפעל סביר עם כמה קבוצות טובות, בטח השנה כשקבוצות ערקו אליו מפחד הסנקציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 12:05 am 
Hall of Famer

נכניס את זה כאן - בת'רד הזה וגם בקודמים בנושא דיברתי על לחץ שמפעילות קבוצות היורוליג הספרדיות לצמצם את הליגה, כדי לרווח את לוח הזמנים בעידן היורוליג החדש.
אז היום הלחץ עולה מדרגה. בעקבות ישיבה של מנהלת הליגה הספרדית לתכנון העונה הבאה, לפניו כנראה קבוצות היורוליג טענו שהלו"ז שלהן יהיה צפוף מדי, מאיימות ארבע הקבוצות - ריאל, ברצלונה, ויטוריה ומלאגה - לעזוב את הליגה. לא פחות ולא יותר.

נכניס פה עוד משהו.
פיב"א הוציאה הודעה רשמית על מבנה הצ'מפיונס לעונה הבאה. כבר דיברתי על זה באחת ההודעות הקודמות אז לא אחזור על זה, אבל בכל זאת עלתה נקודה חדשה: כל קבוצה תצטרך בסגל חמישה "שחקני בית" (מתוך סגל של 11 או 12; בסגל של 10 הדרישה יורדת לארבעה כאלה). רק הבהרה מראש - "שחקני בית" הם לא בהכרח שחקנים שגדלו במועדון, ולמעשה הם יכולים להיות גם זרים. ואני אסביר.
ההגדרה של "שחקן בית" לצורך העניין הזה הוא ברוח מה שמקובל בליגה הספרדית ובעוד ליגות באירופה: כל שחקן שהיה רשום באיגוד הכדורסל המקומי (לאו דווקא באותו מועדון) 3 שנים עד גיל 20 - נחשב ל"שחקן בית". שימו לב, הוא לא חייב להיות מקומי; אם הבאת למשל פרוספקט יוגוסלבי בגיל 16-17, והוא נשאר ושיחק במדינה עד גיל 20, הוא נחשב ל"שחקן בית" לכל דבר ועניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 1:50 am 
Hall of Famer

השנה בליגה הספרדית היו 17 קבוצות . קבוצה נוספת פירושה עוד שני משחקים .
אם נוסיף את משחקי הנבחרות באמצע העונה - זה באמת נשמע כמו הגדלה משמעותית בעומס .

לגבי ההגבלה בצ'מפיונס ( אם הבנתי אותה נכון ... ) , מבחינת הקבוצות הישראליות זה אומר לכל היותר 7 זרים ו/או מתאזרחים ( כאלו שלא היו בארץ עד גיל 20 ) . לא צפוי להשפיע על הקבוצות שלנו יותר מדי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 10:20 am 
Hall of Famer

זה בהחלט כיוון משונה שפיב"א הולכת אליו.מראה שהיא תקועה הרחק במאה הקודמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 10:24 am 
Hall of Famer

סתם שתדע שלאופ"א המתקדמת, עם ליגת האלופות שלה שהיא כמובן מפעל המועדונים המצליח ביותר בהיסטוריה של היבשת בכל ספורט שהוא, יש כללים דומים מאד על הסגל לליגת האלופות. למעשה הם מחמירים יותר, כי הם דורשים גם מקומות לשחקני בית ממש (כלומר כאלה שגדלו במועדון) על פי אותו קריטריון - X שנים לפני גיל Y צעיר מאד. כשמכבי שיחקה לפני שנה בליגת האלופות היא רשמה בסגל את סוהיל ארמלי בדיוק בגלל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 11:19 am 
Junior

איך ארסנל וצלסי עמדו בקריטריונים?
אפילו על ריאל אני מסתפק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 11:24 am 
Sophomore

כל הקבוצות שציינת מחזיקות מחלקות נוער ברמה הגבוהה ביותר באירופה, ואף פעם אין להן בעיה עם החוק הזה. הקבוצות שמתקשות הן אלה שמסתמכות על השקעות כלכליות מידיות כאלה ואחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 11:28 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סתם שתדע שלאופ"א המתקדמת, עם ליגת האלופות שלה שהיא כמובן מפעל המועדונים המצליח ביותר בהיסטוריה של היבשת בכל ספורט שהוא, יש כללים דומים מאד על הסגל לליגת האלופות. למעשה הם מחמירים יותר, כי הם דורשים גם מקומות לשחקני בית ממש (כלומר כאלה שגדלו במועדון) על פי אותו קריטריון - X שנים לפני גיל Y צעיר מאד. כשמכבי שיחקה לפני שנה בליגת האלופות היא רשמה בסגל את סוהיל ארמלי בדיוק בגלל זה.

מה אתה מדבר לי כדורגל עכשיו? פיב"א תקועה במאה הקודמת. בכדורסל התקדמנו. מתקופה חשוכה ואפלה בה הוטלו מגבלות על מועדי ספורט בבעלות של מיליונרים ומיליארדרים, התקדמנו לתקופת הנאורות, בה לא מטילים שום מגבלה על מועדוני ספורט, וסומכים עליהם שיפעלו לטובת הספורטיביות בענף, מה שכמובן קורה יום יום, שעה שעה.
אל תהיה חשוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 11:35 am 
Sophomore

מת לקחת קצת ממה שמקבלי ההחלטות שם לוקחים לפני שהם מצביעים על דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 47  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: