*היה שווה לחכות: מוריס אנדור חתם בהפועל!*
הפועל ״בנק יהב״ ירושלים שמחה להודיע על החתמתו של הקומבו-ביג עתיר הניסיון מוריס אנדור (31, 2.06). הפורוורד/סנטר הוא שחקן הרכש האחרון לקיץ זה ומצטרף לסגל עמוק, איכותי ומסקרן הכולל את ספידי סמית׳, קאדין קרינגטון, ליוואי רנדולף, זאק הנקינס, ברינטון למאר, אור קורנליוס, יובל זוסמן, עוז בלייזר, כריס ג׳ונסון, נועם דוברת וגבי צאצאשוילי.
מוריס אמר לאחר החתימה: "אני נרגש מההזדמנות לייצג את המועדון המדהים הזה. אני לא יכול לחכות לפגוש את המאמנים, הצוות וכמובן את החברים החדשים שלי לקבוצה. אני מצפה כבר לשחק מול כל האוהדים ולשמוע את הטירוף שלהם. יאללה הפועל!"
המאמן אלכסנדר דז'יקיץ' התייחס גם הוא לחתימה ואמר: "הסגל שלנו נסגר אחרי תהליך בחירה ארוך. מוריס הוא שחקן מנוסה וורסטילי ואנחנו מתאימים שהוא יהיה התאמה טובה בשבילנו בתוך ומחוץ למגרש".
המנהל הספורטיבי, יונתן אלון, אמר: "מוריס הוא בדיוק מה שחיפשנו כדי להשלים את הסגל. קומבו ביג שיוכל גם להשלים את הקו הקדמי הקיים שלנו בעמדה 4 וגם להחזיק את עמדה 5. הוא יתרום לנו בשני צידי המגרש בזכות הסייז והוורסטיליות שלו. מוריס מגיע מחויב ורעב ונכון לתרום לנו מהניסיון העשיר שלו ברמות הכי גבוהות באירופה".
אנדור, יליד סנגל שבנערותו גדל ביפן, הוא קומבו-ביג מגוון, אתלטי, עם עבר עשיר ויכולות מוכחות בשני צדי המגרש בליגות הטובות ביבשת. לאחר שסיים את קריירת המכללות באוניברסיטת אוהיו, החל את המסע האירופי שלו בריאל מדריד ב-2015. כרוקי, מיעט לקבל הזדמנויות, אך היה חלק מהקבוצה שזכתה בדאבל בספרד. הפוטנציאל לא נעלם מעיניהם הבוחנות של הניו יורק ניקס, שהחתימו את אנדור בעונה שלאחר מכן. הביגמן רשם 32 הופעות בליגה הטובה בעולם ובמחצית השנייה של אותה עונה רשם 14.7 נק׳, 6.8 ריב׳ וכמעט חסימה וחצי למשחק בקבוצת הפיתוח של הניקס בג׳י ליג.
ב-2017 חזר אנדור לאירופה ורשם שנתיים מצוינות במדי קאזאן, עם 10.4 נק׳, כמעט 5 ריבאונדים, חטיפה וחסימה למשחק. בעונתו השנייה קטף אנדור את תואר שחקן ההגנה של ליגת ה-VTB. היכולת המצוינת החזירה אותו ליורוליג, הפעם לוולנסיה, וב-15 דקות בממוצע קלע 6.2 נק׳ לצד 2.3 ריב׳.
בשנתיים שלאחר מכן שיחק אנדור בריטאס וילנה (עם הפסקה קצרה באמצע בסין) ובעונה השנייה שיתף פעולה עם שחקן בשם ספידי סמית׳. בפברואר 2022 עבר לגלאטסראיי, שם רשם 13.4 נק׳ לצד 5.7 ריב׳. בעונה שעברה החליט אנדור לסגור מעגל כשעבר לשחק בארץ שבה התפתח ככדורסלן, ביפן. כעת הוא מגיע להפועל.
|