סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 12:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 47  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 11:45 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Dovi כתב:
איך ארסנל וצלסי עמדו בקריטריונים?
אפילו על ריאל אני מסתפק.

סתם נדמה לך. יש לכולם שחקני בית ואפילו משמעותיים. סתם מהזכרון - וולקוט, רמזי, אוקסלייד צ'מברליין; ג'ון טרי, צ'לובה, לופטוס צ'יק; אם אחפש טוב בסגלים שלהן בטח אמצא עוד שחקן בית, וכמובן יש גם מספיק שחקנים שגדלו באנגליה אבל לא אצלם (וולבק למשל).
ריאל בכלל - יש להם הרבה יותר מ-4 שחקנים שנמצאים במועדון מגיל 19 או לפני זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 1:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Dovi כתב:
איך ארסנל וצלסי עמדו בקריטריונים?
אפילו על ריאל אני מסתפק.

צריך לרשום כמות שחקנים כלשהי שעומדת בקריטריונים מסוימים מתוך סגל של 25 שחקנים .
כך שגם קבוצה שנניח 15-20 ( אני לא סגור על הכמות ה"משלימה" הנדרשת ) שחקני הסגל הבכירים שלה הם "זרים טריים" במדינה - תסתדר עם מעט תמרון בנרשמים הבאים ( ואולי תוגבל לסגל קצר יותר במהלך הקמפיין האירופי , אבל זו כבר בעיה שלהם ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 3:13 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
סתם נדמה לך. יש לכולם שחקני בית ואפילו משמעותיים. סתם מהזכרון - וולקוט, רמזי, אוקסלייד צ'מברליין; ג'ון טרי, צ'לובה, לופטוס צ'יק; אם אחפש טוב בסגלים שלהן בטח אמצא עוד שחקן בית, וכמובן יש גם מספיק שחקנים שגדלו באנגליה אבל לא אצלם (וולבק למשל). ריאל בכלל - יש להם הרבה יותר מ-4 שחקנים שנמצאים במועדון מגיל 19 או לפני זה.

לא מדבר על השנים האחרונות אלא על שנים אחורה שארסנל וגם ריאל היו לגיון זרים.
אבל בסגל המורחב זה הגיוני.

קצת אוף תופיק אבל כמה שחקנים צריך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 10, 2017 3:50 pm 
Hall of Famer

בליגת האלופות?
סגל A לליגת האלופות כולל 25 שחקנים. מתוכם 8 חייבים להיות כאלה שגדלו בכדורגל של אותה מדינה (נדמה לי 3 שנים עד גיל 21) ומתוך אותם 8 צריכים להיות 4 שגדלו באותו מועדון ממש.
אחרי שלב הבתים מותר להחליף 3 שחקנים.
בנוסף לרשימה הזו אפשר להגיש סגל B, שחקנים עד גיל 21 שגדלו במועדון, כאלה אפשר לרשום כמה שרוצים.
במכבי 2015-16 שחקני הבית (מהמועדון) היו טב"ח הבלם, דור מיכה ודור פרץ. הם היו חייבים שחקן רביעי, אז רשמו את סוהיל ארמלי בסגל (בפועל השאילו אותו והמקום בסגל נשאר ריק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 4:44 pm 
Hall of Famer

ג'ורדי עם כמה אמירות מאד מעניינות היום על עתיד היורוקאפ בעיקר, וגם על דרושפאקה והיחס לצ'מפיונס ליג.
- מאשר שדרושפאקה לא תקבל ויילד קארד ליורוליג בעונה הבאה. אם היא רוצה להשתתף ביורוליג היא צריכה להצליח בפלייאוף הטורקי.
- היורוקאפ יחזור להיות 24 קבוצות, עם קבוצות שעזבו בגלל הסנקציות וצפויות לחזור מצרפת, איטליה, טורקיה, יוון ופולין.
- בעתיד היורוליג ישאף לבטל את הויילד קארדים ביורוקאפ לטובת קבוצות שמצליחות בליגות של שווקים גדולים - גרמניה, צרפת, וגם בריטניה.
- פיב"א יכולים להמשיך לחלום (פרפראזה שלי)על מקום ביורוליג לזוכת הצ'מפיונס. אולי, אולי יהיה לה מקום ביורוקאפ (חזרה על עמדה שכבר הביע בעבר, שהיורוקאפ והצ'מפיונס הם לא בני אותו מעמד - היורוקאפ זה "הליגה השנייה" והצ'מפיונס זה "הליגה השלישית", ואף אחד לא קופץ ישר מהליגה השלישית לראשונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 4:47 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

מעניין, תודה.
זה אומר משהו על השאיפות של ירושלים להגיע כבר בעונה הקרובה ליורוליג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 4:50 pm 
Hall of Famer

זה אומר שיריבה פוטנציאלית על הויילד קארד יורדת (אם היורוליג יעמוד בדיבורו, מה שלא תמיד קורה), אבל ממילא:
1. אלה לא ממש חדשות, הוא רק אישר משהו שכבר נאמר קודם,
2. דרושפאקה היא לא היריבה המרכזית על הויילד קארד להערכתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 5:42 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

לפי מה שפיק כותב, לירושלים אין סיכוי:
נשיא היורוליג ג'ורדי ברתומיאו וסגנו אד סקוט, מנהל התפעול הראשי של המפעל אמרו היום ל-ONE (ראשון) דברים מעניינים מאוד הנוגעים להפועל ירושלים ולחלומה להגיע למפעל הבכיר של הכדורסל האירופי.
"הפועל ירושלים? ראשית כל, אני לא אוהב את הנוסחה של "WILD CARD" ובשנים הקרובות נפעל לבטל אותה. הליגה בכל זאת צפויה להתרחב החל מעונת 2018/19 ככל הנראה ל-18-20 קבוצות והמטרה שלנו היא לשלב מועדונים מצרפת, גרמניה, בריטניה, וכאמור אלופת היורוקאפ", אמר ברתומיאו בנחרצות ולא הזכיר נציגה ישראלית נוספת מעבר למכבי תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 5:57 pm 
מנהל פורום

זה לא חדש
אפילו אם מכבי תקרוס לגמרי ולא תהיה ראוי ליורוליג יותר, זה עדיין לא ייתן לנו כרטיס בלי נדוניה של ה5 מיליון דולר שמכבי מביאה מערוץ 5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 6:53 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ה"הפועל ירושלים?" היא חלק מהציטטה של ג'ורדי או שזו פרשנות של פיק לדברים?

בכל אופן זה יפה שהוא לא אוהב את הקונספט של ויילד קארד. בטח הוא גם יגיד שזה לא ספורטיבי לתת לקבוצות ייצוג ביורוליג שלא על בסיס הישגי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 21, 2017 6:58 pm 
מנהל פורום

ירושלים הוזכרה על ידי פיק ולא על ידי ג'ורדי
כן, בהתחשב בווילד פיק שהם עושים
זה יפה שהם לא אוהבים ווילד קארד ודובי פיק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 22, 2017 8:31 am 
Hall of Famer

הפועל ירושלים זו פרשנות של פיק להערכתי. אבל זה שג'ורדי שואף להתרכז בקבוצות משווקי הספורט הגדולים והעשירים ביבשת, ולהתרחב בכוון הזה - זה לא חדש, הוא חוזר ואומר את זה כל פעם והוא אמור את זה גם בראיונות שלו באיסטנבול. לכן אני חושב שירושלים נמצאת בנחיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 1:14 pm 
Hall of Famer

הליגה האדריאטית הוציאה אתמול הודעה על תכניותיה לעתיד. חייב לומר שההודעה נראתה קצת מבולבלת (אולי משהו הלך לאיבוד בתרגום לאנגלית), אבל הנה עיקרי הדברים:
1. האדריאטית תצומצם ל-12 קבוצות.
2. הם עדיין מתמודדים עם מצב בו הליגה לא מוכרת ע"י האיגודים הלאומיים באזור.
3. העדיפות ל-12 המקומות תינתן לקבוצות מייסדות (הכוונה למייסדות של הליגה החדשה, שנוצרה לפני שנה בעקבות הסכסוך עם פיב"א).
4. מפתח משתתפות: סרביה וקראטיה 3 כ"א. סלובניה, מקדוניה, בוסניה ומונטנגרו קבוצה אחת כ"א. שני המקומות הנוספים יינתנו לפי מפתח הישגים של המדינות השונות (מה שאומר שסרביה תקבל קבוצה רביעית ומונטנגרו תקבל קבוצה שנייה).
5. יש לאדריאטית תוכניות להקים ליגה שנייה.

מה שאני מבין מההודעה הזו, שכאמור הייתה די מבולבלת, זה שהאדריאטית מעתיקה את מודל היורוליג: ליגה סגורה או כמעט סגורה שהקבוצות המייסדות משתתפות בבעלות ובניהול שלה, ליגה שנייה שתוקם כמעין "יורוקאפ אדריאטי".

המשתתפות בעונה הבאה:
מסרביה - 4 הראשונות בהתאם לתוצאות בליגה הסרבית.
מקרואטיה - צדוויטה, זאדאר, ציבונה.
מסלובניה - אולימפיה לובליאנה.
ממונטנגרו - בודוצ'נוסט, מורנר בר.
מבוסניה - איגוקאה.
ממקדוניה - סקופיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 8:50 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הפועל ירושלים זו פרשנות של פיק להערכתי. אבל זה שג'ורדי שואף להתרכז בקבוצות משווקי הספורט הגדולים והעשירים ביבשת, ולהתרחב בכוון הזה - זה לא חדש, הוא חוזר ואומר את זה כל פעם והוא אמור את זה גם בראיונות שלו באיסטנבול. לכן אני חושב שירושלים נמצאת בנחיתות.

בתור מישהו שמתעניין בנושא, יש היגיון לדעתך בעקרון השווקים הגדולים של ג׳ורדי? או במילים אחרות: התסריט לפיו מ.כ. לונדון, או עירוני פריז ממלאים אולם של 15 אלף איש ומביאים חוזי שידור במיליונים הוא תסריט סביר? יש איזו שהיא אינדיקציה למספר הגרמנים שצופים בטלוויזיה במשחק יורוליג של באמברג, למשל? אני זוכר פעם ששיחקתי כדורגל עם כמה חבר׳ה מקומיים בפארק בלונדון וכשהם שמעו שאחד החברים, בחור שחור, שיחק כדורסל בשבוע הקודם, ירדו עליו איזה שעה כאילו תפסו אותו נרשם לחוג מחול מודרני...

גם כשאני מנסה להתנקות מהפנטזיות שלי כאוהד ירושלמי, אני לא בטוח שמבחינה כלכלית לא עדיף ליורוליג קבוצה כמו הפועל שתביא כמעט 10 אלפים אוהדים בכל משחק בית ועוד כמה עשרות אלפי צופי טלוויזיה, על פני קבוצה משוק גדול שלא מתעניין בכדורסל בשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 9:02 pm 
Hall of Famer

אני לא באמת יודע. אני כן יודע שכשה-NBA עורך משחקים מחוץ לארה"ב, הוא עורך אותם בלונדון ופריז ולא בירושלים או ת"א, והאולמות מלאים. ואני מדבר על אולמות שגדולים פי 2 מהארנה. זה קודם כל אומר שלמשחק יש פוטנציאל קהל.
מה זה אומר על קבוצה מקומית? אני לא יודע, אבל זה בדיוק העניין אם אני מנסה לרדת לסוף דעתו של ג'ורדי - בשוק כזה יש פוטנציאל גידול. זה עוד יותר נכון אם קבוצת הכדורסל מחוברת לקבוצת כדורגל גדולה - זו הסיבה שהוא כל כך אוהב את באיירן מינכן, וזו הסיבה למה הוא התעניין בפרוייקט של פריס סן ז'רמן שבסוף לא יצא אל הפועל.
בשוק כמו ירושלים, או ישראל בכלל - בטח כשמכבי כבר נמצאת - הוא מן הסתם חושב שהתקרה נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 9:12 pm 
Junior

מעניין. הקטע עם קבוצת כדורגל נשמע לי משמעותי מאוד, אבל לצפות מעם שלא מתעניין בכדורסל להתאהב את הענף, מרגיש לי כמו פרוייקט שאפתני מדי. מזכיר קצת את הציפייה שהאמריקאים יתחילו לאהוב כדורגל, משהו שאומרים שהוא מעבר לפינה כבר בערך 50 שנה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 9:21 pm 
Hall of Famer

21000 צופים אמריקאים במשחק ממוצע בליגה עם כ 7.5 מיליון סך הכל בעונה האחרונה. מה גם שהאמריקאים הם בערך היחידים (אני מניח) שיכולים להגיד שהם מגיעים למספרים קרובים גם במשחקי כדורגל לנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 9:40 pm 
Junior

נורטון כתב:
21000 צופים אמריקאים במשחק ממוצע בליגה עם כ 7.5 מיליון סך הכל בעונה האחרונה. מה גם שהאמריקאים הם בערך היחידים (אני מניח) שיכולים להגיד שהם מגיעים למספרים קרובים גם במשחקי כדורגל לנשים.

מספר נאה, אבל דוגמה מאלפת לסטטיסטיקה שמספרת רק חלק קטן מאוד מהסיפור, שלא לומר משקרת ממש. תשאל אלף אמריקאים מי האלופה המכהנת, כמה יידעו את התשובה? כמה יידעו לנקוב בשם של שני שחקנים שמשחקים בה? מה הרייטינג של משחקי הליגה? כמה מבין ה-20 אלף צופים האלה נולדו בארה״ב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 10:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
נורטון כתב:

מספר נאה, אבל דוגמה מאלפת לסטטיסטיקה שמספרת רק חלק קטן מאוד מהסיפור, שלא לומר משקרת ממש. תשאל אלף אמריקאים מי האלופה המכהנת, כמה יידעו את התשובה? כמה יידעו לנקוב בשם של שני שחקנים שמשחקים בה? מה הרייטינג של משחקי הליגה? כמה מבין ה-20 אלף צופים האלה נולדו בארה״ב?

גם נכון, אבל באנגליה, צרפת וגרמניה יש לא מעט מהגרים, חלקם ממדינות אוהבות כדורסל (טורקיה למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 24, 2017 11:40 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
נורטון כתב:

איך היא משקרת? היא שווה כסף. זה 7.5 מיליון כפול עלות ממוצעת של כרטיס.
איך זה משנה מעשית אם 95% מהאמריקאים לא יודעים מי האלופה המכהנת. כל עוד ה 5% הנותרים זה מספיק בשביל ליצור הכנסות ועניין רציני. ובעיקר, מה זה משנה כמה מהם נולדו בארה"ב (אגב, התחושה שלי היא שהמון). כלכלית ופרקטית. מה זה משנה? אז לא. אין ל MLS את הכוח שיש ל NBA או ל NFL ואף אחד לא ימכור שם נעליים כמו לברון ג'יימס או ביטוח כמו כריס פול. אז מה? ברור שרוב האמריקאים לא אוהבים כדורגל, אבל יש די והותר אמריקאים שכן אוהבים את המשחק, כדי שזה ישנה. מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 25, 2017 12:03 am 
Junior

הדיון לא היה האם הליגה בארה״ב רווחית. היא כן. אני לא מספיק בקי, אבל אני ממה שאני מבין שחקנים מקבלים משכורות מנופחות, אוהדים קונים כרטיסים וערוצי טלוויזיה משלמים כסף כדי לשדר. אבל אני הבאתי את ארה״ב רק בתור דוגמה לכך שקשה לגרום לעם שלא אוהב ענף מסויים להתחיל לאהוב אותו. הנתון שהבאת, ממוצע הצופים בליגה, נראה כאילו הוא מרמז על ההיפך ממה שטענתי, אבל זה לא המצב...

אתה אומר ש-5% מהאמריקאים יודעים מי האלופה המכהנת של ה-MLS? אני חושב שהרבה פחות, אבל ניחא. גם אם זה נכון, צריך לזכור שאי אפשר להשוות את השוק האמריקאי לזה האנגלי. קבוצה ממקום כמו לונדון יכולה, אולי, להביא 1% רייטינג באנגליה, אני לא חושב שזה מספיק כדי להיות בעל משמעות כלכלית של ממש. לבריטניה יש בנבחרת את פופס מנסה בונסו, לואל דנג ובן גורדון ואני לא חושב שיש בכל אנגליה 2,000 איש שישימו 10 פאונד כדי לראות משחק של הנבחרת שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 25, 2017 12:09 am 
Hall of Famer

נביא, אני מחזיר אותך לפתיח שלי. כמה משחקים ה-NBA קיים בלונדון, משחקי עונה רגילה לכל דבר, וכמה בירושלים או בת"א?
התשובה: לונדון 7, נבחרת ישראל המאוחדת 0.
וכמה משחקי טרום עונה?
התשובה: לונדון 5 (ועוד אחד במנצ'סטר, באולם שבו היה הפיגוע לפני יומיים), נבחרת ישראל המאוחדת 0.
ואנחנו מדברים על אולם כמו ה-O2, גדול פי 2 מהארנה או מנורה, והוא היה מלא בכל פעם. גם האולם במנצ'סטר, שגם הוא גדול פי 2 מהאולחמות הגדולים של ישראל.
אז פוטנציאל קהל למשחק - יש.
וזה כנראה מה שמנחה את ג'ורדי. עיר גדולה, תרבות ספורט, שוק ספורט מפותח (גם אם הוא נבנה מענפים אחרים), פוטנציאל קהל ענק למשחק. ואם אפשר לחבר את זה לקבוצת כדורגל גדולה שיש לה קהילת אוהדים מגובשת כבר - עוד יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 25, 2017 12:22 am 
Junior

אני לא פוסל את ההיגיון על הסף. התפוסה במשחקי ה-nba בהחלט מעוררת מחשבה. אני גם בהחלט אשמח אם תתפתח סצינה יותר מרגשת של כדורסל אנגלי בעתיד (ובכל מקרה מדובר רק באנגליה, כי בגרמניה ובצרפת קהל כן בא לראות כדורסל). אני פשוט מעט סקפטי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 25, 2017 12:24 am 
Hall of Famer

אני כן מסכים, שהתפוסה במשחקי הנ.ב.א רחוקה מלהוות הוכחה כלשהי. אז באים לראות את סטף קארי או את אנתוני דייויס באופן חד פעמי... זה לא אומר שיבואו לראות את ג'ואל פרילנד ועוד כמה שמוקים איטלקיים על בסיס שבועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 25, 2017 12:28 am 
Hall of Famer

גם אני מקבל את זה, וכמו שאתם רואים אפילו ג'ורדי לא רץ לשם כמוכה אמוק. נראה שהוא מבין שיש עוד עבודה לעשות שם, אין קבוצה שתהייה תחרותית, ואם תיכנס מוקדם מדי אולי רק תהרוס. גם אין פרוייקט בנוסח באיירן מינכן שמחובר לכדורגל.
אבל הפוטנציאל קיים, ומספיק קהל עם מודעות למשחק - יש. ועל זה אפשר לבנות. אוהבים לדבר פה על אפסייד, אז אין ספק שהאפסייד של לונדון גדול בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1165 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 47  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: