מאסטר כתב:
אם נסתכל רגע על הסגלים של הקבוצות, ה-2 שידברו חזק בעונה הקרובה הן הפועל ת"א ואליצור יבנה.
איתן-טימור-זליקוביץ-זר, קאר-שירן, נאור-שולדברנד-זר, אולי חסר איזשהו סנטר נוסף ל-5-7 דקות אבל חוץ מזה להיט, בהנחה שיצליחו עם הזר בצבע.
ביבנה השאירו את ניר גולן ואלעד הופמן שהם נהדרים ללאומית, החתימו 2 זרים איכותיים (ווילסון וברנס), ויש כמה שחקני רוטציה טובים כמו אנגל, דראי, וולפר ובן אליהו.
הבאות אחר כך הן נס ציונה וקרית אתא שבכל אחת יש 5-6 ישראלים מובילים לליגה הזו - חתיכת לוקסוס, ונשאר לראות רק אם הזרים יצליחו. זה בעצם המפתח.
בבאר יעקב יש כנראה את 2 הזרים הטובים בליגה (ג'רמיין הול ונייט ומילר), ככה שאפשר לדרג אותם כרגע במקום ה-5. יהיה מעניין לראות שם את איגור סימין.
השאר יאבקו על המקום ב-1-8 כשאני נותן קרדיט לר"ג (דוידי, אמיתי ורודני ווב), נהריה (דניס קאר, אל פישר, בן חמו, אבי אליהו) ועפולה (גיא כהן, אלעד אליהו + 2 זרים)
בטבעון (ליאור שגב, אייזיק, קלמנטה) ולב השרון (קלינץ', רוזנפלט, ירמישין) יש התחלה של משהו טוב, ככה שאולי גם הם יצליחו השנה...
אני חושב שאתה קצת מגזים בהערכה שלך ליבנה וקרית אתא. הסגל של יבנה נחלש יחסית לעונה שעברה, אני לא חושב שברנס עולה על טימברלייק אלא להפך, הם איבדו את ברנדווין ושאר השחקנים הם פילרים נחמדים, אבל אני ממש לא רואה אותם כמעל הליגה.
באר יעקב לדעתי שווים יותר ממקום חמישי. לא רק סימין, אלא גם דרו האוזמן ויועד בית יוסף שהם שני שחקנים מצויינים ללאומית. מה שכן, אני חושב שחסר שם איזה גבוה ישראלי דומיננטי כדי להפוך לקונטנדרית אמיתית בלאומית.
לנס ציונה יש אכן סגל ישראלי מרשים מאוד, גם הזר הקטן שלהם נראה נחמד, הגבוה היה די מאכזב במשחק האימון שלהם שראיתי, אך זה עוד רחוק מלהיות מדד.
הסגל של קרית אתא לא מאוד דומה לסגל שהיה להם בארצית, מבחינת הישראלים? מה הופך אותם לדעתך לכאלו הראויים לפיינל-פור בלאומית?
טבעון כמו שטל אמר אכן נראית טוב, למרות שהפציעה של שגב כרגע קצת פוגעת להם בתוכניות. גם ללב השרון סגל לא רע, אבל מסתבר שהחוזה של אייק הוא רק ל5 משחקים, כך שלא ברור מה יצא מזה.
לא שאי פעם אהיה אובייקטיבי לגבי זה, אבל אני חושב שלר"ג יגיע יותר קרדיט, בטח לאחר שהסגל שלנו יסגר סוף סוף והקיץ המתיש הזה יגמר.
לגבי נהריה, אם באמת תהיה שם קבוצה, זה יהיה נס. כרגע הם עוד לא קרובים להתחיל באימונים, לא ברור מי מהשחקנים שחתמו בכלל ישאר שם, כאשר לפי הבנתי בערך כולם מנסים לברוח, ושאול רוצה דמי כופר.
על אדם אחר הייתי אומר שהוא בושה, אבל במקרה הזה הביזיון הוא של איגוד הכדורסל, שממשיך לתת לו לעשות צחוק מכולם.