סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 1:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכבי - פרטיזן: טייק 2
הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 3:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
איך עדיין לא נפתח ת'רד?
משחק אחרון בצהוב של ג'ורדן פארמר, אחד הרכזים האלגנטיים שראינו בשנים האחרונות (ותסלחו לי על ההשתפכות). אני צופה הצגה אחרונה לפני שהוא חוזר לחמם את הספסל של ניו ג'רזי מאחורי דרון.
טייק 2 לקרב הבריונים סופו-פקוביץ. במשחק הקודם ידו של פקו היתה על העליונה. פקו בעונה טובה - עד המשחק האחרון מול אפס לא ירד מ-17 נק' מדד. קולע בבית 20.7 נק' (64% מהשדה) וסוחט 8.3 עבירות למשחק (84% מהקו) אבל גם מבצע 4 עבירות למשחק. הגיע הזמן שסופו ייתן עוד משחק טוב.
משחק נוסף של מצבאן נגד האקסית. האם מכבי תצטער על ההשאלה? אני צופה 20 נקודות מדד. מקווה שאתבדה.
בכלל בלגראד מקום שקשה מאוד לנצח בו ופרטיזן שבמקום הרביעי חייבת ניצחון בשביל לשמור על תמונת העליה כי מחכים לה עוד שני משחקי חוץ רצופים לפני משחק הבית האחרון מול מילאנו שככל הנראה גם תהיה חייבת ניצחון.
פרטיזן קולעת מצוין מהקו (85% - ראשונה ביורוליג), חמישית בריבאונד התקפה ושישית בספיגת נק' (מכבי חמישית).
מצד שני היא רביעית מהסוף בקליעה, קולעת פחות מ-5 שלשות למשחק ב-27% - לפני אחרונה בקליעות (נחשו מי האחרונה) ואחרונה באחוזים (נחשו שוב מי הלפני אחרונה). פרטיזן גם ממוקמת 20 באסיסטים, אחרונה בחטיפות, 17 באיבודים ושלישית מהסוף בסה"כ מדד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 4:00 pm 
Junior

האמת שקצת סתרת את עצמך בנוגע לתמונת הסיכויים - אם פרטיזן תנצח במשחק האחרון בבית את מילאנו, היא ככל-הנראה תעלה. לא מאוד סביר שהאיטלקים ינצחו בכל המשחקים האחרים שלהם עד אז.

בכל מקרה אני מסכים שזה משחק חשוב לשתי הקבוצות. קצת יותר עבור הסרבים שעדיין לא הבטיחו עליה (מכבי רחוקה ניצחון אחד מהטופ16).

פרטיזן קבוצה טובה, ראיתי אותם 3 פעמים השנה (כולל המשחק נגד מכבי) והם בסך-הכל בנויים טוב ומוציאים מעצמם לא מעט. שני כוכבים ברמה האירופית, פקוביץ' ומצ'באן שגם נותנים את הטון וסדרה של שחקנים משלימים לא רעים. אייסי לואו הוא לא שחקן שמביא אימפקט יוצא דופן לכדורסל האירופי אבל הוא רכז סביר פלוס. בעונות הטובות ביותר של פרטיזן היה לה גארד אמריקאי סקורר ברמה גבוהה (או לפחות כזה שהראה רמה גבוהה בזמן ששיחק בקבוצה) ולואו הוא לא בדיוק השחקן הזה. מי שהיה האקס-פקטור שלהם בלא מעט משחקים זה מילוסאבלייביץ' שהוא גארד/פורוורד איכותי, מגוון יחסית וכנראה השם הבא בפס הייצור הסרבי שיעבור מערבה. נגד מכבי הוא יהיה חשוב כי הם יהיו חייבים לקבל יותר נקודות מעמדות 2-3.

המפתח הוא כמובן ניקולה פקוביץ'. חד וחלק הסנטר הטוב באירופה בעיניי. בלתי עציר לחלוטין בלואו פוסט, מושך המון עבירות. פרטיזן משחקים עבורו מגוון של תרגילים - חסימה על קו הבסיס (כמו שמכבי היתה נוהגת לשחק על האפמן בזמנו), חסימה של גבוה לגבוה או פוסט-אפ במעבר (כמו סופו). מצ'באן מתופקד כמו שהוא צריך להיות, כלומר בעמדה 4 מההיי-פוסט. מראה חדירה טובה לסל, חצי מרחק טוב מאוד (יש לו STEP-BACK נהדר שמאפשר לו לשחרר זריקה גם על שומר גבוה) ואפילו שלשות. הוא בעיקר שחקן מאוד אינטיליגנטי שמבין את המשחק ויודע לנצל מיס-מצ'ים. במשחק בנוקיה הוא נראה "חם" מאוד על ליאור אליהו וניסה לקחת אותו לסל כמעט בכל הזדמנות. אני מקווה מאוד שזה לא יחזור על עצמו בבלגרד כי דינמיקה כזאת נוטה להוציא את ליאור מהעניינים (כשהוא חוטף יותר מדי בהגנה) ומכבי צריכה את אליהו טוב במשחקי חוץ שבהם האחוזים משלוש יורדים באופן טבעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 6:25 pm 
Sophomore

דבר ראשון, אייסי לואו השתפר מאוד מאז שני משחקי פתיחת העונה. הוא תרם ניהול משחק טוב והפעיל את פקוביץ' יפה מאוד בניצחונות של פרטיזן, והריץ את הקבוצה יפה במעבר. אבל - הוא פצוע ולא ישחק היום, ובלעדיו מכבי תצטרך ללחוץ הרבה, כי אין שם עוד מוביל כדור טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 7:12 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
אני דווקא שמעתי שלואו ישחק היום. ועם כל הכבוד לפקוביץ', המפתח הוא קודם כל בפארמר. יכול להיות שזה המשחק האחרון שלו במכבי, אבל הוא עדיין כאן, ואין לפרטיזן שחקן שיכול לעצור אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 8:45 pm 
Hall of Famer

אם יש שחקן לא עציר במפגש הערב הרי זהו פקוביץ' ולא פארמר .
בכל מקרה , בלי תרומה מכובדת של לואו מבחינת דקות משחק ויכולת ריכוז טובה - פרטיזן תתקשה מאוד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 9:36 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
אם יש שחקן לא עציר במפגש הערב הרי זהו פקוביץ' ולא פארמר .
בכל מקרה , בלי תרומה מכובדת של לואו מבחינת דקות משחק ויכולת ריכוז טובה - פרטיזן תתקשה מאוד .

אז איך אפס עצרה את בלתי עציר על 3 נקודות, עם 1 מ-8?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 10:34 pm 
Junior

עופר שלח בלי קול...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 10:41 pm 
Sophomore

שלח נשמע כמו אהוד ברק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 10:47 pm 
Hall of Famer

אם רק היה אפשר לעשות את זה בכל שידור שאיציק זוהר ושגיא כהן מפרשנים...
(פוסט זה נאמר בהומור ואין בו כל כוונה של לשון הרע)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 11:08 pm 
Sophomore

סוף רבע ראשון:
כמו ששלח נשמע כך נראית האינטילגנציה ההגנתית של ליאור אליהו והאינטליגנציה בכלל של קית' לנגפורד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 11:32 pm 
Sophomore

איזה יופי מאצ'בן, תענוג

סופו התעורר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 11:38 pm 
Hall of Famer

מכבי יוצאת בפיגור 2 במחצית שנראתה לפחות ברבע הראשון כמו 15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 01, 2011 11:57 pm 
Junior

החלטת צל"ש/טר"ש של יובאנוביץ'. 3-4 דקות לסיום המחצית, פרטיזן עדיין בדו-ספרתי אבל מכבי עושה קולות של חזרה וברור שהולכים פנימה לסופו. יובאנוביץ' מחליט לא להחזיר את פקוביץ' עם 2 עבירות עד לסוף החצי. סופו עושה קציצות מראדוליצה ומכבי סוגרת כמעט את כל ההפרש עד למחצית.

לדעתי החלטה טובה מאוד. בסך הכל משחק חדש בחצי השני, עכשיו צריך לנצח 20 דקות ויש לך את פקוביץ' נקי מעבירות ופנוי להובלה. בדקות שהוא היה על המגרש זה היה בכיוון של 15 הפרש לסרבים.

נראה איך הדברים מתפתחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:18 am 
Sophomore

לא יודע אם מכבי תנצח או לא (ונראה שממש לא) אבל עושה רושם שבלאט התחיל להאמין לפרשנים שסיפרו לו שעצם נוכחותו אל מול המאמנים האחרים מביאה את הנצחון. ניהול משחק לא ברור ששיאו בסחיטה מיותרת של סופו על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:19 am 
Junior

מסכים בהחלט. יובאנוביץ' הגיע יותר חד הערב. זה משחק שמכבי צריכה בו את תיאו פאפאלוקאס על המגרש. בטח על חשבון יוגב אוחיון שלא נותן היום מימד של לחץ בהגנה (פרטיזן עם מספר חד ספרתי של איבודים, בלי הרכז הפותח ולמעשה היחיד שלהם) ואפילו לא מאיים מבחוץ.

קצת מאכזב. מצד שני, מצ'באן. אין מה לומר, הילד ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:34 am 
Junior

שתי שריקות פשוט לא לעניין. אבל הצדק נעשה. למכבי אסור היה לנצח את המשחק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:36 am 
Sophomore

איזה יופי של שחקן מאצ'בן, שיחזור שנה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:39 am 
Sophomore

משחק נוראי... חוץ ממצ'בן, היתה תחושה שכולם מתאמצים נורא לא לנצח. הבלתי ספורטיבית של פניני... נו, נניח שהיה. אבל של סמית'? מאיפה השריקה הזו הגיעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:41 am 
Hall of Famer

2 שריקות בלי שום קשר לכדורסל. הפאול הראשון בבירור היה על הכדור. הפאול השני על מצ'באן... נראה שהוא למד דבר או שניים מהתקופה המשותפת עם דרק שארפ.
פרטיזן מנצחת 3 הפרש 74-71 ביום שמכבי לא פוגעת בשיט משום מקום 13/21 מהקו ו-4/12 לשלוש.

פרטיזן: מצ'באן 22 ו-8 ריב', פקוביץ' 17, לוצ'יץ' 15 ו-4 אס'
מכבי: סמית 12, פארמר 11, סופו 10, לנגפורד 7, אליהו 6, הנדריקס 5, בורשטיין 5, פניני 5, יוגב 4, בלו 4, פאפאלוקאס 2. שון ג'יימס לא שותף, לא ברור למה לא, בטח ובטח כשסופו כבר היה גמור ברבע האחרון.

ותסלחו לי שזה יהיה לא פופולרי להגיד, אבל מצ'באן דווקא במשחק אדיר שלו הראה סגנון משחק שהוא פשוט לא מתאים למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:46 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אד הורטון כתב:
לא יודע אם מכבי תנצח או לא (ונראה שממש לא) אבל עושה רושם שבלאט התחיל להאמין לפרשנים שסיפרו לו שעצם נוכחותו אל מול המאמנים האחרים מביאה את הנצחון. ניהול משחק לא ברור ששיאו בסחיטה מיותרת של סופו על המגרש.

לגמרי לא מסכים. לא הייתה שום סחיטה מיותרת. סופו החזיק את מכבי במשחק ובלעדיו יכול להיות שפרטיזן היו בורחים ל-20 הפרש. ובמחצית השנייה סופו עבד מאוד קשה בהגנה, והיה טוב מאוד.
מכבי חזרה למשחק בדקות שפקוביץ', אבל בעיקר בדקות שמאצ'בן נח. מאצ'בן במשחק ענק לקח למכבי את הניצחון, שאולי גם הגיע לקבוצה של בלאט אחרי ההגנה הפנטסטית על פקוביץ'.
השריקות של השופטים - לא לעניין.

נערך לאחרונה על ידי frodoborg בתאריך ו' דצמבר 02, 2011 12:47 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:47 am 
Sophomore

מכבי שיחקה היום זוועה. ניהול משחק זוועתי של בלאט, לא ברור לי למה הוא השאיר את סופו כשברור לכולם שהוא גמור לחלוטין ועל סף התקף לב, לא ברור לי למה הוא לא מנסה לשים על מאצ'בן שחקן שיכול לגמור אותו לגמרי בשני הצדדים (הנדריקס או ג'יימס) ובמקום נותן לו לבלות כל המשחק. בכלל, ג'יימס יכול היה לתרום היום הרבה בעמדה ארבע, ובלאט ישן. לפחות יש סיכוי שמכבי הרוויחה את לנגפורד.

למרות כל זה, השופטים ניצחו את המשחק לפרטיזן בשתי שריקות שערורייתיות שאף אחת מהן לא היתה ב"ס. יד על הידיים בזמן זריקה בצורה לא מסוכנת זה לא ב"ס, והעבירה על מאצ'בן בטח ובטח לא היתה ב"ס. סתם נגעו בו כדי שתהיה עבירה והדביל נפל.

אגב מאצ'בן. משחק טוב שלו, אבל אני חוזה שבתגובות שלו לסלים ובהתנהלות הדוחה מול השחקנים של מכבי הוא גמר לעצמו את הסיפור במועדון. כאוהד, אני מקווה ששמעון יקבור אותו ככה שהוא יגמור את הקריירה באיזה ז'לז'ניק כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:48 am 
Freshman

לא זוכר מתי ראיתי שתי עבירות בלתי ספורטיביות בהתקפה אחת.
אם זאת של סמית עוד איכשהו הייתה, העבירה של פניני ממש לא הייתה בלתי ספורטיבית.
הרי 99% מהעבירות במצב כזה שקבוצות רוצות לעצור שעון, הן מכוונות.
חבל שיש חוסר עקביות של השופטים בנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:48 am 
Sophomore

מישהו מצליח להבין למה בלאט שוחט את סופו למוות (גם בשבוע שעבר הוא פירק אותו למוות אם אני זוכר נכון)? מישהו מוכן לנחש איך מכבי מגיעה למדריד, כשפאפא מקבל רק 5 ומשהו דקות? זה נדמה לי או שלנגפורד מתחיל לקבל צורה של שחקן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:49 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

זה נדמה לי או יובאנוביץ' דומה למיסטר בין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2011 12:50 am 
Sophomore

ציטוט:
ותסלחו לי שזה יהיה לא פופולרי להגיד, אבל מצ'באן דווקא במשחק אדיר שלו הראה סגנון משחק שהוא פשוט לא מתאים למכבי.

סלחנו, די מסכים עם האמירה.
למכבי לא הגיע לנצח. היכולת ההתקפית של מכבי, וזה לא עולה רק מהמשחק הזה, נוראית. 3 הפרש מול קבוצה שגם לה היה קשה לקנות סל. בשבוע הבא מול ריאל (בעלת ממוצע הנק' למשחק הגבוה ביותר ביורוליג) זה יכול להיראות רע מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 138 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה