סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2012 7:58 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.euroleague.net/news/i/92299/180

-מוקדמות עם 8 קבוצות בלבד כאשר רק אחת עולה.
-בעונה הרגילה אין שינויי(כלומר 4 בתים של 6 קבוצות)
-בטופ 16 יהיו 2 בתים עם 8 קבוצות בכל בית,14 משחקים(במקום 6 היום) הקבוצות ישובצו בהתאם למיקום בלי הגרלה.

לאחר מכן סדרות רבע גמר של הטוב מ5 ופיינלפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2012 8:07 pm 
Junior

כן, ג'ורדי דיבר על זה בהגרלה השנה. עקרונית הכיוון נכון מאוד אבל השיפור לא שלם. הרחבת הטופ16 מתבקשת - גם כדי לתת את המשקל הראוי לשלב המכריע יותר של העונה, וגם כדי לאפשר יותר מפגשים בין הקבוצות הגדולות (למעשה סיכוי של למעלה מ50% לפגוש כל אחת מהקבוצות הבכירות באירופה). מצד שני, המהלך המשלים היה צריך להיות הקטנת השלב הראשון. 10 משחקים זה הרבה יותר מדי לשלב שלא קובע יותר מדי וגם כולל מעט מדי מצ'-אפים טובים בין הגדולות. אני הייתי הולך על 6 בתים של 4 קבוצות בשלב הזה, 6 משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2012 9:50 pm 
Senior

אפשר היה לבטל את הפיינל פור ואז השיטה בכלל הייתה מצויינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2012 10:06 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
אפשר היה לבטל את הפיינל פור ואז השיטה בכלל הייתה מצויינת.

כמו שהיה נהוג להגיד פה פעם, "אני אתה".

אין ספק שהפיינל פור זה רע, וחבל שקבוצות יעבדו קשה בשביל להגיע למשחקים המכריעים ויפסידו את הגביע על משחק בודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 12, 2012 10:15 pm 
Junior

את השיקול מאחורי הפיינל-פור אני עוד איכשהו יכול להבין (למרות שאין ספק שסדרות עדיפות). שלב ראשון ארוך זה מיותר לחלוטין, משעמם ולא פועל לטובת אף אחת חוץ מהקבוצות הקטנות (שעלולות לעוף מהמפעל כבר אחרי 6 משחקים) שלהן במילא אין לובי במסדרונות היול"ב בספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 1:19 am 
Sophomore

איזה כיף!
עוד ימי חמישי מרתקים!

אגב, אפשר להניח שהמשמעות היא עלייה במחירי המנויים אצל מכבי, כן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 3:14 am 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
כן, ג'ורדי דיבר על זה בהגרלה השנה. עקרונית הכיוון נכון מאוד אבל השיפור לא שלם. הרחבת הטופ16 מתבקשת - גם כדי לתת את המשקל הראוי לשלב המכריע יותר של העונה, וגם כדי לאפשר יותר מפגשים בין הקבוצות הגדולות (למעשה סיכוי של למעלה מ50% לפגוש כל אחת מהקבוצות הבכירות באירופה). מצד שני, המהלך המשלים היה צריך להיות הקטנת השלב הראשון. 10 משחקים זה הרבה יותר מדי לשלב שלא קובע יותר מדי וגם כולל מעט מדי מצ'-אפים טובים בין הגדולות. אני הייתי הולך על 6 בתים של 4 קבוצות בשלב הזה, 6 משחקים.

6 משחקים זה סיכון גדול מידי לאבד את אחת הגדולות.

מספיק איזה קאנטו/בילבאו שבאה בלי דירוג משנה שעברה או הפעם ב..שלובליאנה/ציבונה פתאום מצליחות כדי להשאיר קבוצה גדולה בחוץ על הגרלה לא מוצלחת.
חוץ מזה איך תעלה 16 קבוצות מ6 בתים???

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 12:28 pm 
Junior

התכוונתי ל8 בתים, לא 6.

ו6 משחקים זה אכן סיכון, אבל סיכון מחושב. אני מסתכל על המודל של הצ'מפיונס (שלא כולו נכון בעיניי, אבל למה לא לקחת את החלקים הטובים) למשל. 32 קבוצות שמחולקות לבתים קטנים, חצי מהקבוצות מסיימות את הדרך במפעל כבר אחרי הסיבוב הראשון. זה מאפשר לך לתת צ'אנס ליותר קבוצות (כמה זמן לדוגמא לא ראינו קבוצה מאוקראינה ביורוליג?), אבל גם מסנן את כל הקטנות יחסית מהר החוצה, ואתה נשאר עם החלק המשמעותי יותר של המפעל במצ'-אפים בין הקבוצות היותר בכירות. כולם מרוויחים.

נכון שיש סיכוי ש2-3 קבוצות טובות יילכו הביתה כל שנה בסיבוב הראשון (והצד השני של המטבע, נמשיך לקבל קבוצות קטנות ומפתיעות בטופ16) אבל זה בסדר. קח את 12 הקבוצות הבכירות היום באירופה ותבדוק 10 שנים אחורה. לדעתי כולן (ביחד) נפלו בסיבוב הראשון מספר חד-ספרתי של פעמים. פחות מ5 אפילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:02 pm 
Junior

מבנה היורוליג זה בלאגן גדול. כאילו אמר מישהו: הייצוג הכי חשוב צריך להיות בשיטות המשחקים. גם ליגה, גם בתים, גם סדרות וגם נוק-אאוט. ועוד מוקדמות לפני הכל. הטופ-16 זה בזבוז זמן. הקבוצות החלשות יפסיקו לשחק ברצינות אחרי 3 מחזורים, הקבוצות החזקות ינסו לשמור על עניין עד לשלב הבא, ורק חצי מהבית יהיה תחרותי.
שינוי משמעותי אחר הוא הזזת המשחקים לימי חמישי ושישי במקום רביעי וחמישי' כדי לא להיות על אותם ימים כמו ליגת האלופות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 6:17 pm 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
נכון שיש סיכוי ש2-3 קבוצות טובות יילכו הביתה כל שנה בסיבוב הראשון (והצד השני של המטבע, נמשיך לקבל קבוצות קטנות ומפתיעות בטופ16) אבל זה בסדר. קח את 12 הקבוצות הבכירות היום באירופה ותבדוק 10 שנים אחורה. לדעתי כולן (ביחד) נפלו בסיבוב הראשון מספר חד-ספרתי של פעמים. פחות מ5 אפילו.

אם אתה מכוון ליורולייג אז ברור שבגלל השיטה ששולחת 4/6 לשלב הבא אז הגדולות כמעט ולא יעופו.
אם אתה מכוון לצמפיונס אז רק השנה 2 הקבוצות הכי טובות באנגליה עפו בשלב הראשון.

ואגב הצמפיונס שם הבית הראשון הוא השלב העיקרי עם רוב המשחקים. , משם זה רק נוקאאוט.
ביורולייג השלב המרכזי הוא הטופ 16

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 13, 2012 9:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יפה אמרת, וזה רק עוד נימוק לצמצם את כמות המשחקים בשלב הראשון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 12:55 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
יפה אמרת, וזה רק עוד נימוק לצמצם את כמות המשחקים בשלב הראשון.

אפשר להגיד את זה ככה.
מצד שני לשלב העיקרי בצ'מפיונס מגיעות רוב הקבוצות על פי מיקום של עונה שלמה ולא לפי 6 משחקים.
הסיכוי שברצלונה , ריאל מדריד או מנצ'סטר יעדרו מליגת האלופות די קלוש גם אחרי עונה בינונית.
לעומת זאת קבוצת צמרת בכדורסל יכולה עם פתיחת עונה חלשה והגרלה טיפה קשה למצוא את עצמה מחוץ למפעל לפני הטופ 16.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 12:58 am 
Junior

לא הבנתי מדוע הסיכוי של ברצלונה כדורגל ליפול בשלב הבתים של הצ'מפיונס, נמוך מהסיכוי של, נניח ברצלונה כדורסל ליפול באותו שלב הבתים בדיוק ביורוליג?

ושוב, אני חושב שההיסטוריה מוכיחה שלמעט סטיות תקן כאלה ואחרות (ובעיניי טוב שיש כאלה), הקבוצות הבכירות באמת באירופה עולות בעקביות לשלבים המכריעים ביורוליג בלי קשר לשיטה, להגרלה או לתחזית מזג-האוויר. ועל ה"מתנדנדות", שבאמת עלולות לאבד את מקומן בטופ16 עם קיצור השלב הראשון, אני באמת לא רואה שום סיבה ספורטיבית להגן. להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 1:06 am 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
לא הבנתי מדוע הסיכוי של ברצלונה כדורגל ליפול בשלב הבתים של הצ'מפיונס, נמוך מהסיכוי של, נניח ברצלונה כדורסל ליפול באותו שלב הבתים בדיוק ביורוליג?

ושוב, אני חושב שההיסטוריה מוכיחה שלמעט סטיות תקן כאלה ואחרות (ובעיניי טוב שיש כאלה), הקבוצות הבכירות באמת באירופה עולות בעקביות לשלבים המכריעים ביורוליג בלי קשר לשיטה, להגרלה או לתחזית מזג-האוויר. ועל ה"מתנדנדות", שבאמת עלולות לאבד את מקומן בטופ16 עם קיצור השלב הראשון, אני באמת לא רואה שום סיבה ספורטיבית להגן. להיפך.

הסיכוי של ברצלונה הכדורגל שלא להעפיל לשלב הבתים בצמפיונס הוא קלוש (שהוא השלב המרכזי של הצמפיונס)
הסיכוי של ברצלונה הכדורסל שלא להעפיל לשלב הטופ 16(שהוא השלב המרכזי של היורולייג) אם השלב הראשון יקטן ל6 משחקים
יגדל משמעותית.

ברור שרוב הקבוצות עולות ביורולייג
עולות 4 מתוך 6 !!!
כאשר יעלו 2 מתוך 4 תראה כל שנה נפילה של קבוצה גדולה.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 1:21 am 
Junior

ברצלונה, ריאל, צסק"א, פאו, מכבי, סיינה ועוד 3-4 קבוצות בכירות יעלו לטופ16 גם אם הסיבוב הראשון יהיה בן 6 מחזורים. וגם עם 5 מחזורים. וגם עם בית-חוץ. זה לא באמת משנה.

ובעונה חריגה שבה הקבוצה פשוט לא טובה (צסק"א 2010, אולימפיאקוס בתחילת העשור), גם אם תאריך את הסיבוב הראשון בחזרה ל14 משחקים וגם אם תתן לה עוד נקודות בטבלה, זה לא בהכרח יעזור.

בקיצור, בוא ניתן לכדורסל לעשות את שלו. הפערים ביורוליג בין שני הדרגים הראשונים לארבעת-חמשת הדרגים התחתונים כל כך גבוהים, שקיצור הסיבוב הראשון בארבעה משחקים לא באמת ישנו שם משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 1:45 am 
Junior

אתה טועה.

ביורולייג יש בערך 10 קבוצות טובות.
אם יהיו 8 בתים יהיו לפחות 2 בתים עם שתי קבוצות כאלה.
תוסיף קבוצה מהדרג הבינוני (לובליאנה/פרטיזן/ציבונה/זלגיריס) שפעם ב5 שנים יש להם עונה מצוינת או לחלופין קבוצה בלי מסורת ודירוג אבל בעלייה (בילבאו) ותמצא את אחת משתי הקבוצות הבכירות בחוץ גם בעונה סבירה.

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 2:07 am 
Junior

אני מוכן בהחלט לחיות עם הניתוח הסטטיסטי שלך. 2 קבוצות (מתוך 10 הגדולות) שמקבלות בהסברות של בערך 50% קבוצה בינונית שיכולה לסכן את העלייה שלהן בהסתברות של 20% בערך. זה אומר שלכל אחת מהגדולות יש, בעונה נתונה הסתברות של בערך 98% לעלות לטופ16. גם אם תחשב בפורמט הנוכחי 10 שנים אחורה אני לא חושב שתגיע לאחוזי הצלחה כל כך גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 3:24 am 
Junior

אל תדאגו, הכל זה הרי עניין של כסף. ממילא השלב הבא הוא להגדיל את כמות המשחקים בשלב הבתים הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 15, 2012 11:49 am 
Hall of Famer

למהלך יכולה להיות השפעה ישירה על מכבי ת"א - עוד 8 משחקים ( די קשים וחשובים ורובם ) על העונה העמוסה שלהם ממילא ( בהנחה שתכננו להמשיך בליגה האדריאטית ) .
זה בהחלט יכול להיות טריגר לוותר על ליגה שלישית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 16, 2012 1:25 am 
Junior

דייבי ג'ונס כתב:
אני מוכן בהחלט לחיות עם הניתוח הסטטיסטי שלך. 2 קבוצות (מתוך 10 הגדולות) שמקבלות בהסברות של בערך 50% קבוצה בינונית שיכולה לסכן את העלייה שלהן בהסתברות של 20% בערך. זה אומר שלכל אחת מהגדולות יש, בעונה נתונה הסתברות של בערך 98% לעלות לטופ16. גם אם תחשב בפורמט הנוכחי 10 שנים אחורה אני לא חושב שתגיע לאחוזי הצלחה כל כך גבוהים.

הנוסחה שעשית מזכירה לי את הבדיחה על הטיפש שנהיה מילארדר ושואלים אותו איך הוא עושה את זה אז הוא עונה :
אני אולי לא גאון גדול אבל אני יודע שאם אני קונה משהו ב10 ומוכר ב20 אז את ה10% שלי הרווחתי.

אם יש 5 קבוצות בערך מדרג הבינים שמסוגלות פעם ב5 שנים לתפוס עונה שתעיף את אחת הגדולות זה יוצא קבוצה אחת לעונה בממוצע.

זאת אומרת שכל עונה קבוצה אחת מ10 הגדולות תעוף.

1/10 זה קצת יותר מ2%

(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 16, 2012 2:02 pm 
Hall of Famer

עזבו את החישובים , מה הבעיה שאחת מכל 10 הגדולות תעוף כל עונה כבר בשלב המוקדם ? האם המצב כיום שונה מהותית ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 158 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה