סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 4:17 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 12:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחד היוזרים, נדמה לי sunj, סקר בזמנו את מצבם העגום של צעירי הליגה הלאומית. את ה"הישגים" של הנבחרות הצעירות בשנים האחרונות אנחנו מכירים.

אתמול הזמין אותי חבר, עיתונאי, ל"משחק צמרת" של נוער לאומית, גליל נגד נתניה. לא בדקתי הרבה, אבל הבנתי שמדובר בשתי קבוצות צמרת, אולי גליל אפילו מובילה את הטבלה. היו לי שעתיים פנויות, האולם קרוב אליי וכדורסל אני אוהב, אז למה לא.

הגעתי לקראת אמצע הרבע הראשון, ובמחצית פשוט קמתי והלכתי. כדי לראות ילדים חסרי כשרון, אתלטיות וקואורדינציה לא צריכים ליגה לאומית לנוער, יש שיעורי ספורט בחטיבת ביניים. לא להאמין שזו הרמה במשחק צמרת (!) בליגה הבכירה בארץ לנוער: גארדים שלא מסוגלים לכדרר בשתי ידיים, איבודי כדור מפגרים, אחוז מטורף של זריקות שבכלל לא פוגעות בטבעת, אחוזי עונשין מזעזעים, השחקן הכי גבוה על המגרש-אחד בן דהן מנתניה, כולו מגרד את ה2.00 מלמטה-נטול כושר גופני ברמות כאלה, שאחרי שעשה ספרינט ברבע הראשון בניסיון מתפרצת כושל (אחד מני רבים) פשוט לא עלה להתקפה הבאה של הקבוצה כשהוא תופס את המותניים. הבדלי הרמות בין מחזורים של לפני 6-10 שנים בנתניה (המחזור של לימונד, המחזור של חכמון, אפילו זה של אסנטי הקטן) לבין מה שראיתי אתמול היו ברמת כאב הלב. גם בגליל לא היה אפילו שחקן אחד שהיה נראה לי כמו משהו ששווה אפילו תחתית ליגה לאומית לבוגרים בעוד כמה שנים.

אז אני יודע שיש פה כמה חבר'ה שעוקבים אחרי נוער קצת יותר ברצינות, כולל ביטלא שפעיל בגליל (אגב, היית אתמול במשחק?) ואשמח לשמוע האם ההתרשמות שלי מייצגת או שסתם נפלתי על משחק רע במיוחד/אני מחמיר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:01 pm 
Junior

לא הייתי במשחק אתמול.

הבנתי שהיה משחק לא טוב שלנו בקטע ההתקפי.
שבוע שעבר היה משחק מצוין כשניצחנו את עמק יזרעאל

מסיבות מובנות אני לא אגיד את דעתי על המחזור שלנו (לא מכיר את נתניה) פה באתר , אבל בהחלט אסכים שהרמה פחות טובה מאשר לפני 5-6 שנים.
נסיבות מקלות אפשר למצוא בזה שהשחקנים המובילים בשנתון נמצאים באקדמיה (ומתמודדים יפה מאד בליגה ארצית)

אגב ממש לא מדובר בקבוצות מהטובות בליגה.
נתניה מחזיקים מעצמם כקבוצה כזאת , הם כנראה יתעוררו מהחלום כשלא יצליחו אפילו להעפיל לפליאוף , בגליל אף אחד לא חושב שיש לנו את אחת הקבוצות החזקות בליגה.
העפלה לפליאוף אם וכאשר (וכרגע אנחנו במצב די טוב לזה) תהיה הישג גדול.

הקבוצות המובילות בליגה הן מכבי ראשל"צ , מכבי ת"א ושנתון י"א של האקדמיה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 01, 2012 2:25 pm 
Junior

בזמנו המחזור של חכמון נתן לי 40 הפרש. היתה קבוצה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 02, 2012 12:19 pm 
מנהל פורום

נדב, השנה יצאה לדרך ה"רפורמה" במבנה ליגת הנוער (שכנראה עכשיו עם קופל יעזרו/ישנו אותה) ולכן אין אף קבוצה שהיא בצמרת הטבלה, כי אין השנה טבלה אחת.
יש 80 קבוצות במה שמוגדר השנה "נוער-לאומית" ו-24 העליונות מתמודדות עכשיו בחלוקה ל-4 בתים על המקומות לפלייאוף (2 מכל בית, האקדמיה לא עולה לפלייאוף).
גליל ונתניה עם מאזן 1-3 במקומות 2-3 בבית הצפוני, שמכיל גם את עמק-יזרעאל, גלבוע, חדרה ומשגב.
בגליל ממה שראיתי יש מחזור חלש יחסית של יב' ויש כמה שחקנים מובילים שהם כיתה יא' (ושביטלא אימן אותם שנה שעברה).

באופן כללי אני דיי מסכים עם ביטלא. 12 שחקנים מובילים משנתון יב' משחקים השנה רק בליגה ארצית + עוד כמה שחקנים משנתון יא' (הטוב יחסית) שהיו יכולים להיות שחקנים מובילים בליגה גם אם היו נשארים באגודות שלהם + שחקנים כמו נאור שרון, איגור קולשוב ואליאב מושיאשוילי שמשחקים בחו"ל.

יחד עם זאת, אין ספק שהרמה הממוצעת של השחקנים ירדה מלפני 5-6 שנים. פעם שחקן קצה ספסל בקבוצת נוער/נערים לאומית היה בא לשחק "בשכונה" ומפרק את כולם. היום אני רואה אצלינו שחקנים שהם שחקני רוטציה בנוער/נערים לאומית (גם בלי קשר להגדלה) וחלקם דיי מוגבלים גם כשהם באים לשחק סתם ובטח לא רמה מעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 03, 2012 12:31 pm 
Freshman

האמת שראיתי השנה לא מעט משחקים, בעיקר לפני החלוקה לבית עליון/תחתון.
הרמה לדעתי לפחות, ברובה בינונית+, לא הרבה יותר מזה.
מהקבוצות שעלו לבית העליון הצפוני ראיתי את משגב, גליל ויזרעאל, כשגם גליל וגם יזרעאל חלשות יותר מקבוצות בשנתונים קודמים לדעתי (למרות שליזרעאל יש סייז מצויין)
לפני שבועיים גם ראיתי כצופה את כפ"ס נהריה בבית העליון, ו-וואלה, לא מעודד. בנהריה יש את אופק בן יעקב שיוכל אולי להיות שחקן לאומית אם יעשה הסבה ל-3, אבל שם זה נגמר. גם המשחק ריצה המוגזם שלהם בהתקפה כמעט בלי סדר, יחד עם ההגנה הטקטית להחריד (אישית עם חילופים אוטומטיים, 3-2 הרבה דקות) לא עושה אותי יותר מעודד.
בכפ"ס גם היה שחקן נחמד, שאת שמו שאני לא זוכר, אבל לפחות הקבוצה שם שמרה כמעט על המשחק אישית בלי חילופים, ושיחקה התקפה יותר מסודרת.
אבל שוב, המצב לא מעודד, אולי פרט לאקדמיה שראיתי בליגה הארצית בוגרים, שעשו קפיצה פיזית מאוד גבוהה, אבל טכנית עדיין קצת לוקים בחסר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה